Tuesday, 13 March 2018

5 TIPS KURUS SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ..

Recently Syikin dapat tahu ramai juga kawan-kawan Syikin yang sedang hamil. Ada juga yang sedang menunggu hari untuk bersalin kan ..

So, posting hari nie Syikin nak share 5 TIPS KURUS SELEPAS BERSALIN.







TIPS #1 - Believe or not, memang eksklusif breastfeeding sangat-sangat membantu untuk penurunan berat badan. You all tahu kan dengan breastfeeding, ianya membantu membakar kalori kita juga. Sehari breastfeeding = 500kcal per day. Sebab itu semua ibu-ibu digalakkan untuk menyusukan bayi sehingga 2 tahun. 




TIPS #2 - Ketika berpantang kita memang digalakkan untuk minum air yang banyak bagi mengelakkan dari sembelit. Actually, minum air dengan secukupnya penting untuk proses detox atau pelawasan. 





TIPS #3 - For breastfeeding mommy, makanlah sekurang-kurangnya 1500-1800 kalori sehari bagi memastikan susu anda mencukupi dan berkualiti untuk anak anda. 





TIPS #4 - Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Cuba lebihkan makanan yang berfiber, protein tinggi, kurangkan pengambilan makanan yang berminyak dan terlalu manis. Lebihkan buah-buahan dan sayuran. 



TIPS #5 - Pemakaian bengkung sewaktu berpantang memang digalakkan. Sebenarnya dari zaman tok nenek kita lagi dah amalkan pemakaian bengkung selemasa berpantang untuk mengembalikan bentuk badan. Kalau uols perasan, zaman dulu-dulu era 60an or 70an pinggang mereka ramping cantik macam kerengga. bukan setakat pakai waktu berpantang sahaja, mereka pakai even selepas habis berpantang untuk maintain body shape mereka. Sebab itu kita Nampak, mereka pakai kebaya mesti Nampak lekuk pinggang tu kan! 


BENGKUNG TERBAIK UNTUK BERPANTANG IALAH ....


YES! Of course PREMIUM BEAUTIFUL KORSET adalah bengkung moden terbaik untuk uols gunakan ketika berpantang dan juga selepas berpantang sebagai alternative pakaian dalam yang bantu membentuk semula badan anda dan berupaya kekalkan body shape dalam jangka masa yang panjang.

Tak heran lah jika ramai yang semakin bijak memilih Premium Beautiful sebagai BENGKUNG MODEN mereka.


BAGAIMANA NAK DAPATKAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET?

Untuk dapatkan PREMIUM BEAUTIFUL KORSET, uols boleh direct WhatsApp Syikin, just KLIK link di bawah

http://pbexpertjohorbahru.wasap.my/
http://pbexpertjohorbahru.wasap.my/
http://pbexpertjohorbahru.wasap.my/

atau

http://syikinsalleh.wasap.my/
http://syikinsalleh.wasap.my/
http://syikinsalleh.wasap.my/

Happy Reading & Sharing! Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ..
See You Soon!

Love,
Syikin Salleh

Tuesday, 13 February 2018

RISE AND SHINE WITH EXCELLENT ALLIANCE

Assalamualaikum wbt

Hola uols ... Ya Allah, rindunya dah lama tak berkunjung kat blog Syikin nie. bukan setakat sarang labah-labah, entah-entah dah jadi sarang ular jugak kan ... huhuhuhu ... Ampun di pinta jika dah lama menyepi dalam dunia corat-coret di sini ..

Terima kasih buat sahabat-sahabat yang selalu singgah dalam blog Syikin. Insya Allah pada tahun 2018 Syikin akan aktif semula dalam dunia blogging. Banyak jugak cerita tergantung yang tak dapat nak share dengan uols .. kena kumpul semula and buat throwback lah kan ...

Anyway, sebelum Syikin cerita panjang lagi, hari nie nak tunjuk latest video about our new projek for year 2018.

Kalau nak tahu lebih about EA Team or EA PROJEK 2018, jangan malu, jangan segan nak tanya Syikin okeh ...

Enjoy the video uols ...





Feel free to share...


With Love,
Syikin Salleh







Monday, 15 August 2016

BERNIAGA PREMIUM BEAUTIFUL CARA TDC

Assalamualaikum wbt.. 

Pernah tak terfikir macam mana semua Premium Beautiful Expert from TDC lebih mudah nak jual Premium Beautiful Corset?

Berniaga Premium Beautiful cara TDC ni, tak perlu guna celebrity atau iklan pelik-pelik untuk lariskan produk.

Sebab dalam TDC sendiri berlambak-lambak living testimonies from real people..real result 👍🏻👍🏻👍🏻


Me, myself, my own transformation after wear Premium Beautiful for 5 years 


Another real people and real testimonies from TDC members .









Yang lepas bersalin turun sampai 20kg, yang jadi makin muda bila pakai PB, yang hilang sakit belakang & pinggang bila pakai PB, yang reshape badan persis anak dara, yang slip disc dan macam-macam lagi testimoni kisah benar dari kami.

Itulah istimewanya Premium Beautiful berbanding yang lain. Baju dalam hitam yang berkualiti & bertaraf antarabangsa. Untung siapa yang pakai PB ni tau..makin lama makin awet muda 💃🏻💃🏻💃🏻


Jom berniaga bersama TDC 💰
Lebih mudah nak mula berniaga dengan kami kerana

✔️ produk memang berkualiti, 
✔️ harga yang berpatutan bersesuaian dengan keberkesanan dan kelebihan produk tersebut
✔️ product already well known and easy to promote
✔️ lambakan testimoni yang sedia ada dari kami
✔️ segala ilmu dan bimbingan direct dari leaders dan team
✔️ training atau kelas ilmu disediakan dengan percuma
✔️ bimbingan serta personal coaching dari leader yang berpengalaman
✔️ menambah pengalaman bukan setakat menjual tapi melebarkan network serta mengembangkan kumpulan dan banyak lagi!

Jangan lepaskan peluang ini! BONUS RM5000++ menanti anda ...!

Wanna be PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT like me? Do contact me and start register now!


NURASYIKIN SALLEH
Your Trusted Premium Beautiful Expert


Saturday, 13 August 2016

6 FAKTA PENTING TENTANG PREMIUM BEAUTIFUL YANG ANDA PERLU TAHU


Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ...

Siapa lagi kat sini yang belum tahu apa itu Premium Beautiful Corset? 



Those yg belum kenal dan tidak tahu tentang Premium Beautiful, inilah dia 6 IMPORTANT FACTS ABOUT PREMIUM BEAUTIFUL.. 


1) Nama asal Premium Beautiful adalah "Beautiful" sahaja masa mula-mula keluar product ni tahun 1992. Patut la kalau jumpe customers dulu semua sebut "Beautiful" sahaja. 

2) The only corset embedded with Far Infra Red (FIR) . Ramai masih tak tahu kelebihan FIR utk badan kita dan seluruh dunia sekarang sedang guna FIR for health benefits. Cube google sikit. Konfem teruja. 

3) Premium Beautiful ada white version. Tapi itu dulu then sekarang diganti dengan grey version. Lebih sexy dan aummm.  But the black version still high demand. 

4) The only corset yang bertahan paling lama dlm pasaran. 1992- 2016.** 24 years** Fuhh!  Why? Sbb korset ni berkesan. Sbb tu sampai dapat iktiraf superbrand. Proud! 

5) Lifetime Warranty- ramai tak tahu yang part ni. Sebab tu ramai beli Premium Beautiful. Sangat jimat. Kalau rosak boleh baiki percuma sampai bila2. Bukan asyik beli beli dan beli. Bila total up balik dah sampai puluh ribu habis sebab takde warranty. 

6) YANG PALING RAMAI TAK TAHU ADALAH MATERIAL PB. 

PB guna material apa? Material PB ada teknologi Akwatek & Akwadyne. Material special and sangat best sebab ia akan sejukkan badan anda kalau panas dan panaskan badan anda kalau sejuk. Wow! Magic kan? Dengan cuaca di Malaysia sangat laaa sesuai. Sebab tu orang kerja tengah panas pun pakai. Good choice! 

*********************************

Siapa bijak akan buat pilihan bijak. Premium Beautiful telah mengembirakan ribuan wanita di seluruh Malaysia. Bukan sahaja dari segi kecantikan tapi kesihatan.

Premium Beautiful- No 1 Beauty & Slimming Corset in Malaysia.




WA Syikin SEKARANG at 013-7220143 untuk dapatkan set anda & SPECIAL DISCOUNT % + FREE GIFT 🎁

PROMOSI HARGA JIMAT MASIH ADA LAGI TAU UOLS! GRAB IT NOW! 



More info for this special offers, do contact me at 013-7220143 ...


With ❤️,
Syikin Salleh
Trusted Premium Beautiful Agent


Tuesday, 2 August 2016

WELCOME AUGUST! I AM READY FOR ITALY!!

Assalamualaikum ...

Welcome #AUGUST ..

Pejam celik, sekejap je dah tukar bulan baru .. Tapi kali ini, rasa teruja sambut bulan Ogos coz pada bulan ini lah cabaran untuk qualify FREE TRIP baru bermula .. 

Last week, syarikat dah pun announce our next destination for free trip .. Uols Nak tahu tak apa dia??? 

Yeah!! Next year free trip will be Italy or Mekah!! Beijing pun belum sampai lagi dan akan pergi pada bulan ini, now kitorang dah tahu destinasi melancong yang seterusnya untuk tahun depan! Seronok kan!!! 

So now what should we do?
Pasang Niat....Reset minda, Reset hati.. Maka bermulalah lembaran baru bagi Syikin dan para usahawan #sahajidahhaio yang lain. 

Menyahut cabaran TO QUALIFY VVIP TRIP ITALY/UMRAH... ✈️😃😉 Seronok sangat! Bukan sahaja Free Trip PERCUMA... Malahan, ia bakal merubah kehidupan kepada yang lebih baik/sempurna. .

"Ya Allah permudahkanlah segala urusan kami supaya dapat kami selesaikan misi ini dengan cemerlang" ... .
Aminn. 😊😊 

Uols if berminat nak melancong sama-sama dengan Syikin ke Italy, now is the best time to start . Tak seronok lah pergi sorang-sorang kan! The more is the merrier!! 


So who wanna be my travel partner? 
Do contact me if you really keen to travel free with me! 


With Love,
Syikin Salleh 


Wednesday, 6 July 2016

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalamualaikum wbt 

Apa khabar semua? 
Di kesempatan ini Syikin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin ..

Moga segala kekhilafan serta andai ada tersilap kata, terlebih bahasa, dengan rasa rendah diri kami memohon maaf pada semua tak kira walau di mana anda berada..

Semoga lebaran kali ini memberi 1000 makna pada kita semua .. Insya Allah.. Amin! 



Ikhlas dari kami sekeluarga,
Fariq, Syikin, Alya Zahra dan Azzalea Sofia


With Love. 
Syikin Salleh

Friday, 24 June 2016

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL MURAH BERAKHIR 30 JUN INI!

Assalamualaikum wbt ...

Salam Pagi Jumaat! 

Nampak tak tajuk besar pagi nie? Hehehe ... Saja nak ingatkan kat uols semua yang PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL which is uols boleh JIMAT RM600 - RM1500 akan berakhir hujung bulan ini, 30 Jun 2016




Eh.. Sayang sangat kalau uols tertinggal nak ambik peluang dapatkan Premium Beautiful bulan nie tau .. Bukan jimat sikit tapi boleh jimat berganda-ganda .. And kalau uols nak tahu harga PB kalau uols beli bulan nie, harganya sama dengan harga 9 tahun lepas ... Rugi sangat kalau tak dapatkan Premium Beautiful sekarang!! Bila dah ada set Premium Beautiful Corset nie, boleh lah uols semua bertambah kurus dan langsing waktu raya nanti .. And even sepanjang sebulan beraya pun tak perlu risau andaikata terlebih makan atau berat badan naik coz Premium Beautiful akan bantu uols untuk maintainkan berat badan plus kawal pemakanan uols nanti ... 

Macam mana nak dapatkan Premium Beautiful dengan saya? 
Jom Syikin share dengan uols step by step ..

A) Dapatkan Ukuran Badan Anda!

Cara untuk ambil ukuran badan bagi mendapatkan size Premium Beautiful. Pastikan ukuran dalam sentimeter(cm).

Premium Beautiful Corset sangat unik sama seperti bentuk badan kita juga .. Setiap wanita bentuk badan tidak sama, maka amat penting untuk kita ambil ukuran badan kita bagi menentukan size yang betul mengikut ukuran dan bentuk badan kita .. Tujuan utama kenapa kita kena dapatkan ukuran badan ialah bagi memastikan anda semua pakai dengan selesa .. Sebab itu penting kena dapatkan tunjuk ajar atau tanya kepada Premium Beautiful Expert yang dipercayai seperti saya .. 😘

B) Dapatkan Size dan Harga
Selepas uols dapat ukuran, terus contact Syikin sama ada PM atau Whatsapp atau DM to me your measurement .. Syikin akan kirakan size uols serta tentukan harga berdasarkan size uols tadi .. Btw, size Premium Beautiful memang tak sama dengan corset lain .. If uols mention uols size M or L or XL memang tak boleh Syikin nak kira apa size PB uols nanti ..

C) Cara Pembayaran
Once dah tahu size and harga, uols boleh buat pembayaran atau pembelian dengan 3 cara :

1) Cash/Tunai
2) Kredit Kad
3) Aeon Kredit

D) Fitting Premium Beautiful Corset
Last step after dah dapat Premium Beautiful uols, Syikin akan assist cara nak pakai pula ... Penting nak kena tahu cara pakai Premium Beautiful dengan cara yang betul supaya uols akan rasa lebih selesa semasa pakai PB .. Plus Syikin akan share cara urutan untuk letak lebihan lemak di tempat yang betul so proses nak kurus nak dapatkan body shape cantik boleh jadi lebih berkesan dan cepat ... 

4 Step yang mudah kan ... Tak susah pun nak beli PB nie jika dah tahu cara ... Yang penting bila dah pakai pasti uols akan jatuh hati immedietly .. Percayalah!!


Apa nak tunggu lagi? Raya is coming soon!! Nak tak kurus masa raya nanti? 
Makanya cepat-cepat lah dapatkan Premium Beautiful hari ini atau sebelum promosi nie tamat ... 

Contact Syikin dengan kadar segera at 013-7220143 .. Setiap pembelian Premium Beautiful Corset Syikin akan sertakan FREE GIFT untuk uols .. 
Dont miss it!! 


Nurasyikin Salleh
Trusted Premium Beautiful Expert
Since 2012