Monday, 13 February 2012

SHALIN ZULKIFLI WANNA BE

Salam...




This time Syikin nak share pasal bowling...haaa...kalau sebut pasal bowling, mesti nama Shalin Zulkifli or may be Zul Mazran atau pun yang bowler  muda2 sekarang nie contohnya Zandra Aziela, Esther Cheah terbayang kat mata korang..especially for those yang mengikuti perkembangan semasa  tentang sukan bowling nie...

skrin untuk nk tahu total score ;)



Syikin terjebak dgn bowling nie since masa study kat UiTM Lendu, Melaka.Biasanya tempat famous dulu masa nak main bowling kat Mahkota Parade lah..mana ada  tempat lain kan..hehe...So, first time main memang tak tahu pun nak baling bola mcm mana...memang knowledge tue zero lah kan...Syikin pun belajar ler dgn classmate yg ajak main bowling nie...first time baling...Masya Allah...bola tue terbang tinggi sampai ke tengah lane...bunyi bola jatuh..pergh..tak payah cakap ler..memang kuat giler...bowler lain yang kat kiri or kanan kitorang pun terkejut gak...malu nya masa tue memang x boleh nak kata apa...kengkawan yang lain pon ikut sama gelak...haish...

tgh fokus before buat balingan



Disebabkan x berpuas hati dgn balingan pertama, Syikin cuba lagi tapi kali nie lebih banyak ke longkang..kira cuci longkang lane ler...hahaha...but bak kata pepatah...PRACTICE MAKE PERFECT kan! Alhamdulillah, Syikin dah boleh main dgn baik tapi xde skill lah masa tue..just main straight bowl jer..huhu..


After habis study, Syikin keja kat bowling centre kat Skudai Parade. Kat situ dulu owner nya Korean..and diorang memang hebat bab bowling nie...so, Syikin mintak tolong diorang train Syikin smpi jadi power main bowling...Alhamdulillah, berkat usaha gigih bermain bowling 10 games sehari, Syikin memang dah kira expert dah...Highest score Syikin = 260 pins. Almost nak jadi perfect game tue...hhahah..


confirm strike nie..!!



Sejak tue, Syikin memang berazam nak jadi mcm Shalin zulkifli...tapi x kesampaian...Dapat jadi Bowling Queen kat CSOS 4 tahun berturut-turut jer...hahah..ok lah tue...


sekarang nie, Syikin nak train Alya plak..mana lah tahu satu hari nanti dia pulak mewarisi bakat hebat mama dia nie..oooppsss...terlupa plak..Papa Alya pun hebat gak main bowling.heheh..Insya Allah....Buat masa sekarang nie, Syikin ajar Alya lap bola dulu..huhu..

tolong Mama lap bola yer..=)


en hubby pun sama2 hebat tau..



Kengkawan kat luar sana agak2 nak main bowling ngan Syikin, call lah ...nak mintak tolong ajar main mcm mana pon boleh gak..hehehe...x susah mana pon main boling nie tapi kepuasan nya memang ketara..

See you all at the next chapter k..! Luv u!