Thursday, 9 February 2012

TIPS MEMILIH BISNES YANG HEBAT

Salam..



Arini Syikin nak share entry from one of my leader , Sha Khalid .. good info to share with uolss .. Sha ni bukan calang2 orang tau, in less than a year, income Sha dah pun melebihi RM20k sebulan .. malah dah ade merz sebijik .. jom baca entry beliau .........




Semua orang ada keinginan nak cari side income..nak cari part time job utk tambung kehidupan dlm keadaan sekarang ni yang mmg semuanya belumba-lumba nak ubah nasib hidup, dan Sha rasa most of us fikir apa yang sesuai utk tambah side income ialah dgn buat bisnes..tak kisah la bisnes ape sekali pon waimma jual nasi lemak ke..goreng pisang ke...jual brooch ke..cake ke..anything asalkan yang boleh menambah pendptan..



Sebenarnya mcm Sha dulu pon terfikir nak buat bisnes..mcm2 plan ada..nak jual handbag la, kasut crocs la sbb menyedari hakikatnya 9/10 daripada punca rezeki adalah daripada perniagaan. Tapi, bila difikir balik bisnes yang macam ni margin adalah sgt2 kecil lmbt nak berkembang sehinggalah Sha buat tindakan berjumpa dgn leader Sha skrg Hanis Haizi & that was the right decision. Kenapa Sha pilih bisnes ni, ini rahsia nya :)

1. SYARIKAT


Syarikat is the most important things yg kita kena tgk to make sure bonus every month masuk without fail!! So I'm blessed bernaung di bwh syarikat yang sgt2 kukuh & stabil. Listed di Bursa Malaysia & dapat anugerah FORBES Asia 4 yrs in a row




2. PRODUCT


Nak berbisnes for sure kena ada transaction jual/beli, so dengan Premium Beautiful yang dah 15 tahun dalam pasaran mmg sangat2 senang nak jual..because it speaks for itself. Created for 70% healthy & 30% beauty yang paling penting sekali pakaian dalam yang ada LIFETIME WARRANTY!!!






























3. PLAN MARKETING


Point value TERKUMPUL bersama KUMPULAN, no expiry point & TEAMWORK business! yeahh u never walk alone in this business.. yang ni taleh cerita details coz pjg lebar..so book ur appoitment if wanna know more about the marketing plan.


go go Holland CONFIRM!!! ;)



4. PEMIMPIN


Tips plg simple dalam bisnes ni. To become a successful businessman/woman, just FOLLOW every & each steps yang org berjaya pernah lalui.. yeahh tak payah nak ragu-ragu coz Sha bernaung di bwh kepimpinan salah seorang drpd TOP 10 Leaders dalam Syarikat. Hanis Haizi, pelopor CDM pertama yang menggunakan internet utk berbusiness, dan skrg semuanya mudah dgn FB/blog/twitter & byk lg..































Bila 4 perkara ni dah bergabung so tak mustahil lah utk generate income sampai puluh2 & ratus2 ribu every month..yesss 5 FIGURES everymonth as a SIDE INCOME..best kannnn???


The best part our group mmg totally guna INTERNET, semua dihujung jari just gunakan segala platform yang dah ada depan mata...even Sha dulu pon bukannye blogger tegar..tp bila berblog ni boleh menambah income kita why not?? betol tak??









Yeahhhh!! Are you on Facebook??? If Yes then grab this opportunity NOW before its too late ...




















































So what do u think? Klau nak tau details about bisnes ni call / sms la Syikin ..



mobile: 013-7220143