Thursday, 8 March 2012

Bisnes Trip to Melaka - ZOO MELAKA

Salam,



Actually, this is not what we planned on that day. But since Alya already show her tantrum ( she want to swim at swimming pool. Take out her dress in front the receptionist...haish ) so we decided to bring her to the zoo. Pujuk dia semata-mata nak elakkan dia menangis.

This was her first time visited Zoo Melaka. Hari tue cuaca boleh tahan panas. So, we thought may be x ambil masa yg lama kat dalam zoo tue.
Kitorang lupa yang zoo nie besar and luas. Apa lagi, berejam jugak lah kat dalam zoo tue...

Back to Alya story, she was very excited. Especially when she saw birds. Apa jua jenis burung she still call it bird..hehehe...Ada satu haiwan nie, I thing Seladang kot..Seladang nie masa tue just duduk jer...x gerak2 pon..then Alya cakap kat Seladang tue, ' angun lah..ido jer..' ( bangun lah, tido je'...hahahha...budak 2 tahun pon boleh cakap mcm tue...hehehehh

Separuh perjalanan kat dalam zoo tue, hubby and I dah letih berjalan, but Alya still ada energy lagi...mana dia dapat tenaga tue pon x tau ler...we keep walking until lah sampai kat kandang harimau.

Bila Alya nampak jer harimau, dia terus cakap ' Mama! CAT! '..x boleh nak salah kan dia jugak coz rupa kucing and harimau lebih kurang sama jer cuma saiz jer yg berbeza.hehehhe....

Next cage kitorang pegi ialah tempat kura- kura. Alya panggil kura2 tue 'MIMI'. Nak tahu kenapa? coz kat umah kitorang ada pet called MIMI SI KURA- KURA....hehehhee....macam2 lah Alya nie...

Even though hari tue panas terik but still 3 of us very happy coz dapat spend masa bersama2.. We can call it as a Quality Time with my beloved family. Walaupun busy dengan kerja plus bisnes, family come first rite?

Apa pun Syikin memang puas hati that week, bukan sahaja bisnes meeting berjalan dengan lancar, Syikin pun dapat spend masa with hubby and Alya..Alhamdulillah..

Jom kita tgk wajah2 kesayangan saya k!
















































































































See you soon!







- Posted using BlogPress from my iPad