Friday, 29 June 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : GERAK GEMPUR GLG ZON SELATAN

Assalamualaikum....


Maaf yer menyepi untuk seketika...I'm still around...just a bit busy with kerja hakiki yang dah pun berakhir ...hehehehe...

Oklah....just want to update about my activities last weekend....last Saturday on 23 June 2012 at Grand Blue Wave Hotel, Johor Bahru...our IRON LADY CDM Hanis Haizi and with others great leaders datang JB for Seminar specially for JB Team....I'm feel so lucky coz berpeluang untuk turut serta dalam seminar tue...bukan calang2 orang yang datang tau....,mereka semua sanggup turun padang untuk membantu rakan2 kongsi di ZON SELATAN untuk sama2 berjaya dalam bisnes nie...caya lah!!!

Seminar started at 12.30pm....emcee on that day ialah CDM Maisarah...suka sangat tgk beliau and admire her too...dulu beliau adalah seorang engineer and now a millionaire too....just with this beautiful bisnes...hebat kan...engineer pun tetap nak amik peluang nie untuk ubah or upgrade life diorang....

Our first speaker on that day ialah CDM Salha Zain...love her outfit that day..heheheh...sempat lagi tgk brooch channel kat tudung dia..hhaaaa....kena ada satu jugak nie...hehehehe.....x salah kan berangan and pasang IMPIAN..haha...hari tue CDM SALHA shared about SPONSOR....memang banyak tips hebat yg Syikin dapat hari tue...actually..sebelum nie pun kat mana2 seminar or kelas yang beliau present..beliau memang talented..memang x dinafikan lagi..sbb tue bila ada peluang mcm nie..Syikin memang x kan lepaskan...ilmu hebat dari orang yang hebat..mesti kena ambil and practice kan...betul tak??

Next speaker...x lain dan x bukan...our founder of TOP...CDM Hanis Haizi..as you all know, 3 years ago she only a housewife..and now she is a very remarkable lady, young, rich and gorgeous bisneslady...bila Syikin tgk slide or video perjalanan dia dalam Bisnes nie..memang very touch...love her spirit and determination...beliau memang suka bagi motivation to all her bisnes partner...bukan senang nak jumpa leader yang sanggup turun padang nak membantu rakan2 kongsi yang lain...sebab itu peluang Dan ilmu yang diberikan memang Syikin x kan sia-siakan...imagine, within 3 years beliau dah earn income 6 angka...kalau beliau boleh buat, apa lagi kita nie kan....mcm CDM Hanis Haizi kata, letak kan alasan tue ke tepi, matlamat dan IMPIAN tue dihadapan...kalau nak berjaya, buang segala sifat negative ...buat betul-betul, betul-betul buat, buat sampai jadi baru boleh dapat...

Our last speaker ialah CDM Fazi yang baru keluar dari oven..hehehe...seorang pensyarah di Kota Tinggi, Johor...that day she shared a lot of tips about this bisnes..yang paling Syikin tertarik bila beliau mention pasal NIAT. Apa niat kita for Bisnes nie...? Hmmm..buat Syikin tersedar dari lamunan....hehee...sebelum nie CDM Fazi pernah jugak mention pasal Rukun Islam yang 5 tue....beliau kata, 3 daripada Rukun Islam tue perlukan duit iaitu Puasa, Zakat and Haji...bila difikirkan balik, memang betul pun....just imagine if kita x cukup duit, mcm mana kita nak tunaikan ketiga2 Rukun Islam tue...renung-renungkan lah yer..

Alhamdulillah....ilmu dah diserap and next kena practik kan pulak yer..so bila dah ada ilmu nie lagi best kalau dapat share kat orang lain...lagi besar pahala Dan manfaatnya dirasai bersama....dgn guidance Dan semangat yang diberikan oleh leader2 hebat nie, kita memang x kan putus ditengah jalan...sebab tue Syikin amik keputusan untuk buat Bisnes nie and berbangga sebab berada di bawah naungan Stokis yang hebat Dan group yang juga hebat...Syukran Ya Allah...

Ok lah....jom kita layan pictures on that day....






















































Sampai ke temu di lain entry...cheers!!!


- Posted using BlogPress from my iPad