Wednesday, 6 June 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : MY DREAMS

Hola....

Entry kali nie Syikin nak share about my dreams....x salah pun kalau kita share apa IMPIAN kita kan...lagi best sebab dengan berkongsi, IMPIAN akan mudah tercapai...sebab kita Akan sama2 nak jadikan IMPIAN kita tue jadi kenyataan...

Kalau dulu, sebelum buat bisnes nie, selalu gak berangan2 and pernah terpikir jugak mcm mana nak buat kan angan2 tue jadi kenyataan, pernah jugak terfikir entah bila lah nak dapat semua tue...mcm jauh lagi jer..huhu....Alhamdulillah....Allah temukan Syikin dgn bisnes nie...bermaksud Syikin tetap ada harapan nak dapatkan apa yang Syikin angankan...yeay!!

SO...sekarang nie Syikin nak reveal apa IMPIAN Syikin :








~ Financial Freedom > debt free

One of the reason Syikin buat bisnes nie adalah nak selesaikan hutang...selagi hutang x habis di bayar, selagi tue lah hati nie x tenang...hutang kalau dibiarkan lama2, makin membukit especially kalau berhutang dengan bank...so, I'm aiming to clear all my debts and have a lot of cash and savings in hand..anak2 pun x akan dibebani dgn hutang kalau Syikin x de nanti..








~ DREAM HOUSE

Biasa lah kan...once dah kahwin, mesti lah nak kena beli umah...x kan nak menyewa sepanjang hidup....takut silap haribulan kena halau dgn tuan rumah pulak..then, sewa rumah pun bukan nya murah, umpama bayar untuk umah sendiri harganya....hmmm..for my dream house, my hubby and I have decided to buy a Semi Detached house nearby kat tempat kitorang tinggal sekarang nie...dgn income yg Syikin dapat monthly from this bisnes, rasa nya x de masalah nak beli umah tue..mudah-mudahan dipermudahkan oleh Allah....Amin








~ DREAM CAR

actually, Syikin x terfikir pun nak kereta apa, Nama kereta pun x kenal sangat...haha...until one day Syikin ada tengok satu movie nie, terus jatuh cinta and mula berangan nak dapatkan satu kereta nie nanti...Nama movie tue - TRANSPORTER - actor nya, Jason Statham ( eh..betul ke spelling nie ).. Hehe...I fall in love dengan Audi ... Lepas view kat google pasal kereta nie, my dream car will be Audi A4 or Audi A6....waahhh...best nya...








~ DREAM HOLIDAY

My dream place for holiday is PARIS...since company dah announce our next FOC Trip will be LONDON & PARIS, memang boleh jadi kenyataan...Trip will be next year March....boleh jadi birthday gift Syikin nie and can consider to have my first honeymoon dgn hubby...yaeay!!!!









~ MENUNAIKAN UMRAH/HAJI

Rukun Islam yang ke 5 nie, memang semua orang impikan...jika Ada rezeki, Syikin nak bawa satu family ke sana...sebelum mak Syikin tutup mata, Syikin nak bawa dia ke sana...besar Impian kan! Insya Allah, dgn berkat doa Mak Dan disertai dgn usaha, mungkin IMPIAN yang satu nie akan jadi kenyataan..


Angan2 dan IMPIAN adalah sama....jika kita nak jadikan nya satu reality, then kita kena usaha untuk dapatkan nya...jangan biarkan orang lain memperlekehkan IMPIAN kita....

Never ever be afraid to DREAM BIG!

If you want to make ur wish or dreams come true, let me know...Syikin akan guide and bantu korang untuk capai apa yang korang impikan...
Dalam bisnes Premium Beautiful nie, xde yang mustahil..

Jom bertindak sekarang!

Contact me @ 013-7220143 or email me - alya_ezikin@yahoo.com





- Posted using BlogPress from my iPad