Sunday, 10 June 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : ONE DAY TRIP FROM JB-KL-JB





Hola...

Salam sayang untuk semua...

Hari ini dalam sejarah...kami sekeluarga ( hubby and daughter ) buat short trip from JB to KL and back to JB for one day only...start journey pukul 8 pagi...my dear princess, Alya Zahra masih lagi di ulit mimpi...hehehe...memang memudahkan perjalanan kami...mungkin pagi Ahad orang lain berbeza dgn kami,..Ada yang masih bermimpi, berselimut or bergolek2 di atas katil yang empuk..tapi tidak pada kami yang memulakan perjalanan di awal pagi untuk menimba ilmu, menunaikan tanggungjawab memberi semangat kepada rakan2 kongsi dengan niat untuk bersama2 berjuang mencapai IMPIAN masing-masing...

Alhamdulillah.....Allah jodoh kan Syikin dengan suami yang begitu memahami dan turut bersama2 dalam perjuangan nie...dia lah tulang belakang Syikin dalam bisnes nie, mungkin tanpa bantuan dia, Syikin x kan mampu untuk capai ke tahap nie..walaupun perjalanan masih jauh, tapi dia sentiasa bagi semangat Dan dorongan kepada Syikin...Syukran Ya Allah..









Sebelum ke bisnes meeting pada pukul 3pm, kami sempat singgah ke Mid Valley...the reason nak ke sana sebab nak beli luggage...maklumlah, first time nie nak beli luggage...nak guna pakai for my first FOC trip to Guangzhou on this July...hehehe...jauh kan mencari luggage...macam ler kat JB nie x de..hahah...bukan mcm tue...dah puas mencari kat JB nie tapi still mcm x memuaskan hati..Syikin and hubby cerewet sikit pasal beli barang2 mcm nie...ye lah kan...barang nak pakai lama, kena lah buat quality control...hahah..QC check kata nya...So, kat Mid Valley tadi decided beli yang nie...the largest one yang green color... Dah Nama pun group GLG ( Green Leader Group)...kena lah tunjuk semangat group kan! The smallest size yang warna pink tue, that one for Alya..hehhe...actually, Mama dia pon boleh guna jugak...saja bagi alasan yang luggage tue for Alya..heheh..cantik kan! X sabar nak melaram masa kat airport nanti....

Dah selesai urusan kat Mid Valley, kitorang pun bertolak ke rumah leader Syikin, Ieja kat Bandar Permaisuri...discussion start at 3pm...banyak jugak Ilmu dan tips yang Ieja bagi kat kami untuk achieve London/Paris...dalam bisnes nie, teamwork memang penting...kalau kita buat sama2..kongsi ilmu sama2 memang mudah nak berjaya..sebabnya contoh dah ada kat depan mata...kita yang masih lagi baru nie, kena lah follow diorang yang dah berjaya nie rapat2... Ikut step diorang...Insya Allah, dengan berkat usaha kita, confirm kita pun boleh dapat sama mcm apa yang leader kita dapat...Alhamdulillah, it was a very successful bisnes meeting...and this is a part of our group yang datang from JB, Shah Alam, Klang and KL area...Congrats for all...







Shopping sudah, meeting pun sudah...so kami bertolak dr KL dalam pukul 8.30pm...Alhamdulillah, jalan x ler sibuk sangat...walaupun kenderaan memang banyak...So, sampai di JB dalam pukul 12.30am...Alya pun dah tido...dah siap kemas2 barang, so terus ambil peluang update blog...sementara Idea tengah datang mencurah2 nie...baik di gunakan dengan sepenuh nya...walaupun letih tapi Syikin tetap berpuas hati...Nak tahu kenapa? Sbb dengan bisnes meeting nie, Syikin dah nampak jalan yang amat mudah untuk capai apa yang Syikin impikan...Moga segala2 nya dipermudahkan oleh Allah...Amin.

Sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian dari group kami, boleh lah contact Syikin @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com

Peluang untuk ke LONDON/PARIS secara PERCUMA masih ada...jom kita mulakan langkah pertama...



- Posted using BlogPress from my iPad