Monday, 30 July 2012

GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA






It was just started with a DREAM.
The DREAM Turned into REALITY!!
Because WE MAKE IT HAPPEN!


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 2 years Hanis Haizi, my mentor berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Click this entry







Dalam banyak-banyak team di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!










Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!


















The bigger the BETTER!











2 flights!!!



Syikin and the team in another flight :)




Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast!

We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from Hanis Haizi, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online!

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi termasuklah ieja :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)

The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!!








Common keyword! Hanis Haizi's name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P









Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini.








POWER UP session with RM100,000 sales candidates :)




Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader! Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!











Zon Selatan



Amik Aura CDM Hanis..(betul2 kat belakang dia)











Zon Pantai Timur



Wajah2 usahawan wanita muda







Be apart of our TEAM today!!







Be in the Right Group!







Choose GLAM!!







We will guide you to Succeed!







013 - 7220143

Tuesday, 24 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : CANTIK & ANGGUN DI HARI LEBARAN BESAMA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET












Assalamualaikum....

Salam Ramadhan untuk semua...

Haaa....cantik tak model tue..agak2 teringin tak nak pakai kebaya or baju raya mcm tue...mesti meletops masa RAYA nanti kan! Best kan kalau dapat body figure macam tue...hehe...

Oklah, semua dah tahu bulan Ramadhan adalah bulan yang dinanti-nantikan oleh kaum wanita kerana ia adalah bulan yang paling baik untuk kita turunkan berat badan ( selain drpd menambahkan amal ibadat di bulan mulia nie...) Kalau korang nak tahu, dgn pemakaian PB secara konsisten di bulan Ramadhan nie, ia dapat membantu menurunkan berat badan anda dgn cepat tanpa sebarang kesakitan...

Nak tahu mcm mana ? jom baca nie...

1. Mempercepatkan penurunkan berat badan

Tubuh secara automatik akan mencari sumber energi di dalam badan iaitu lemak, semasa berpuasa energi yang masuk akan berkurangan.
Biasanya berat badannya akan berkurang sampai 2- 4 kg (average).
Tapi, kalau pakai Premium Beautiful semasa berpuasa, pengaliran darah dalam badan menjadi lebih lancar, maka penurunan berat badan lebih cekap lagi, double than average 4 - 8kg


2. Mengeluarkan toksid /racun dalam badan

Berpuasa selama 30 hari dapat mengeluarkan racun pada tubuh melalui kolon, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit.
Selama makanan tidak masuk ke dalam tubuh, kumpulan lemak akan diubah menjadi energi oleh tubuh dan mengeluarkan zat kimia yang berasal dari asid lemak ke dalam sistem dan dinyahkan melalui organ pembuangan (perpeluhan, pembuangan air besar, kencing).


3. Mencegah stroke

Menurut beberapa penelitian, ia dapat meningkatkan HDL (High Density Lipoprotein) dan menurunkan lemak trigliserol (pembentuk kolesterol LDL-Low Density Liporotein) yang dapat mengganggu kesihatan tubuh kita.


4. Pemberanakkan sel-sel baru lebih cekap

Rasa lapar membuat organ internal didalam tubuh bergerak dan bereaksi ‘melahap’ sel-sel rosak demi memenuhi keperluan makanan.
Seterusnya, tubuh akan segera menggantikannya dengan sel-sel baru, agar bisa kembali berfungsi.


5. Memakai Premium Beautiful semasa berpuasa dapat mengekalkan kecergasan badan tanpa rasa kelaparan dan kehausan yang melampau.

Ini adalah kerana kesan grip dan mendakap kemas perut membuatkan anda akan sentiasa rasa kenyang dan bertenaga.
Berat turun ke berat ideal
Bentuk badan menjadi 'fit and firm' ala-ala anak dara dulu ;-)



Hmmm....apa lagi...x kan lah tak nak body figure korang ala ala supermodel untuk RAYA nie.....any kind of baju yg disarung pasti nampak lebih cantik Dan menarik bila di pakai bersama Premium Beautiful Corset..Mesti korang akan kelihatan anggun pada hari raya nanti...caya lah....

interested to order, boleh contact Syikin at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com...

There is special gift for you too! Cheers!




- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, 20 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN













Assalamualaikum....

Alhamdulillah....Allah masih memberi kita peluang untuk berpuasa pada tahun nie...Moga kita Akan mendapat keberkatan sepanjang bulan Ramadhan nie...Insya Allahu Aminin!!!


Ramadhan kali ini amat berbeza dari yang lepas...kalau dulu, Syikin masih lagi seorang pekerja bank, sekarang nie seorang housewife and also a business lady...Syikin akan ada banyak masa untuk keluarga, tak perlu lagi mengejar masa untuk berbuka puasa, menyesak kan diri di bazaar Ramadhan untuk membeli juadah berbuka puasa, jika terlewat atau jalanraya sesak, maka terpaksa berbuka di dalam kereta..rasanya, tiap2 tahun memang Akan selalu jadi mcm tue...huhuhu..

But, this time will be different, Syikin boleh luangkan banyak masa untuk keluarga, boleh ada masa nak sediakan juadah untuk berbuka, sambil berbisnes pun boleh buat mcm2 kerja dirumah...itu lah kelebihan Bisnes online nie...Besides that, Syikin x perlu lagi menghitung hari untuk cuti raya...yeay! X perlu lagi berebut tarikh untuk bercuti dgn teman sekerja...hehehe....

Anyway, Salam Ramadhan untuk semua....selamat bersahur, berbuka Dan bertarawih...semoga bulan rahmat ini akan memberikan kita rezeki yang melimpah ruah...pahala yang berganda...nikmat yang tak terhingga...semoga kita akan dikelilingi dgn kebaikan...Amin!











- Posted using BlogPress from my iPad

PREMIUM BEAUTIFUL : MY FIRST FOC TRIP ~ GUANGZHOU 11 July - 14 July 2012

Assalamualaikum....

Salam Ceria semua!!

Macam bermimpi tapi itu lah kenyataannya...mcm x percaya yang Syikin berjaya menjejakkan kaki ke negara orang lain....Pagi sebelum Syikin berangkat ke Guangzhou, memang nervous but excited...Teruja nak tengok keadaan negara orang lain, their history, buildings, foods, cultures Dan lain2 lagi...Dan yang paling menyeronokkan ialah shopping!!hehehe...dah namanya perempuan, memang x boleh lari Dari shopping...Betul tak?


FYI, seramai 811 orang qualify for this trip, lebih 500 orang from our beloved Stokis B32 and 5 buah bas adalah drpd GLG ( Green Leaders Group)... Hebat kan! Syikin rasa bertuah sangat dan bersyukur sebab bernaung di bawah stokist yang hebat Dan group yang mantap...

Ok lah...entry Kali nie kita layan gambar dulu yer...next Syikin akan cerita yang lagi details about trip Kali nie...


























































































































































Haaa....itu sebahagian daripada gambar...masih ada lagi yang Syikin belum tunjuk...excited and happening group....Memang best sesangat!!!

Wanna be part of us for our next trip which is LONDON & PARIS??
Feel free to contact me and I'm willing to share with u how it works...


Email ; alya_ezikin@yahoo.com
Hp: 013-7220143





- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, 10 July 2012

I Will Be Away ~ To Guangzhou

Hi All....

I will be away to Guangzhou...Weeehuuu...






If have any enquiries about PB and Business...do contact my partners..


K.Lumpur/Shah Alam
Juliana
012-2624062

K.Lumpur/Keramat/Damansara
Ilyah
012-2424691

Johor Bahru
Faeza
019-7707575

Johor Bahru/Kulai
Fazlun
012-7142177


Want a souvenir from Guangzhou? Email me at alya_ezikin@yahoo.com..

Wait for my return k!

Cheers!!


- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, 6 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : GUCCI BAGS & CHANEL BROOCHES - KATEGORI MESTI ADA!!




Assalamualaikum....


Hola semua....how are u doing? Hehehe....actually Syikin x dapat tido malam nie..eventhough letih seharian shopping dress and shirt for Guangzhou trip, but still mata x boleh nak lelap...sambil2 tue dok pikir handbag apa Syikin nak beli sana...then terpikir pulak nak beli Chanel brooch..So, Syikin pun google ler tgk which one yang berkenan di hati....

Jom kita layan pictures of my dream handbags and also the brooches...


















































Haaa....ok x pilihan Syikin nie...ada gak yang lain2 but so far yang nie berjaya mencuri hati Syikin...hehehe...excited sangat nie...mula lah lepas nie buat bags and brooches collection...yang nie for shopping kat Guangzhou nanti...Kat Paris/London, lain pulak yer..hehehe...Berangan? Eh, dari angan2 lah boleh jadi kenyataan...just with this Bisnes Insya Allah kita boleh dapat semua tue...menarik kan!


Wanna be part of my team and to be my partner in this Bisnes...mudah jer...just call me @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com..
There will be a surprise gift for those who be my partner...hmmm...excited kan! contact me now for appointment...nothing to lose but u will earn more than what u could imagine...

Cheers!!!




- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, 4 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : DI BERI DAN MEMBERI PELUANG










Assalamualaikum....

Hmmm....Syikin tak tahu kenapa hati nie terpanggil2 nak share feeling Syikin dalam entry kali nie...mungkin Allah nak Syikin sampaikan maksud tersirat Dan tersurat dalam bisnes nie...








Semua dah sedia maklum yang Syikin di beri peluang untuk memulakan Bisnes nie...Niat asal Syikin ambil peluang yang satu nie adalah untuk membantu suami dan keluarga Syikin dari segi kewangan...I'm not from a rich family...eventhough adik beradik Syikin ramai but still Syikin tetap ada tanggungjawab nak Bantu keluarga...sebelum kita sibuk nak Bantu orang lain, baik kita tengok saudara mara kita sendiri ada ke tak yang hidup susah..kalau ada memang wajib kita tolong...sebab tue bila Allah dah bagi Syikin peluang untuk buat bisnes nie, Syikin terus ambil tanpa rasa ragu-ragu...sebabnya, disebalik peluang tue, Syikin tahu akan ada seribu hikmah yang bakal Syikin perolehi...Alhamdulillah...Bak kata pepatah orang puteh " Always Grab the first Opportunity"...nak tahu kenapa? Sebab, kalau kita terlepas peluang nie, tak kan ada peluang yang sebaik ini datang kat kita lagi...





Talking about opportunity...recently Syikin ada sedikit tersentuh hati dengan seorang prospect nie...even until now, hati nie betul2 rasa syahdu bila terkenang kan balik kata2 dia and buat Syikin tersedar apa peranan sebenar Syikin dalam Bisnes nie..Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa dan Maha Mengerti...Siapa sangka, orang yang Syikin kenal selama nie menyimpan beribu IMPIAN tetapi dia rasa tiada jalan untuk dia capai IMPIAN nya itu..hinggalah satu hari dia SMS Syikin yang dia dah ready and nak dengar pasal Premium Beautiful bisnes nie...after Syikin habis sharing and do some discussion about how this bisnes work, She told me with a tears " You have give me a HOPE to change my life..."..TAP!!! Terus hati Syikin tersentap dengar perkataan tue and make me realize....YUP!! IT'S TRUE...Allah lorongkan Syikin untuk buat Bisnes nie not only for myself but untuk memberi HARAPAN dan PELUANG untuk mereka berubah menjadi insan yang lebih baik...








Syukran Ya Allah...Kau telah berikan aku kesedaran bahawa peranan aku bukan lah hanya seorang surirumah juga usahawan, tetapi juga seorang insan yang memberi peluang dan harapan kepada insan lain...Alhamdulillah...betapa besarnya hikmah yang Allah beri...menggembirakan hati orang lain pun dikira ibadah juga....betul tak?

Actually, kalau korang nak tahu, that is the beauty of this bisnes..memberi peluang kepada orang lain..and tak semua bisnes ada konsep seperti ini...STRONG TEAMWORK, COMPANY YANG HEBAT, LEADERS YANG SUPPORTIVE and x lokek ilmu, BENEFIT YANG BERTERUSAN, GANJARAN YANG BERGANDA Dan yang penting menepati Syariah Islamiah...


Ada sesiapa lagi yang nak IMPIAN nya tercapai? Boleh lah contact Syikin @013-7220143 or can email me at alya_ezikin@yahoo.com.


See you all at next entry...Cheers!!






- Posted using BlogPress from my iPad