Wednesday, 4 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : DI BERI DAN MEMBERI PELUANG










Assalamualaikum....

Hmmm....Syikin tak tahu kenapa hati nie terpanggil2 nak share feeling Syikin dalam entry kali nie...mungkin Allah nak Syikin sampaikan maksud tersirat Dan tersurat dalam bisnes nie...








Semua dah sedia maklum yang Syikin di beri peluang untuk memulakan Bisnes nie...Niat asal Syikin ambil peluang yang satu nie adalah untuk membantu suami dan keluarga Syikin dari segi kewangan...I'm not from a rich family...eventhough adik beradik Syikin ramai but still Syikin tetap ada tanggungjawab nak Bantu keluarga...sebelum kita sibuk nak Bantu orang lain, baik kita tengok saudara mara kita sendiri ada ke tak yang hidup susah..kalau ada memang wajib kita tolong...sebab tue bila Allah dah bagi Syikin peluang untuk buat bisnes nie, Syikin terus ambil tanpa rasa ragu-ragu...sebabnya, disebalik peluang tue, Syikin tahu akan ada seribu hikmah yang bakal Syikin perolehi...Alhamdulillah...Bak kata pepatah orang puteh " Always Grab the first Opportunity"...nak tahu kenapa? Sebab, kalau kita terlepas peluang nie, tak kan ada peluang yang sebaik ini datang kat kita lagi...





Talking about opportunity...recently Syikin ada sedikit tersentuh hati dengan seorang prospect nie...even until now, hati nie betul2 rasa syahdu bila terkenang kan balik kata2 dia and buat Syikin tersedar apa peranan sebenar Syikin dalam Bisnes nie..Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa dan Maha Mengerti...Siapa sangka, orang yang Syikin kenal selama nie menyimpan beribu IMPIAN tetapi dia rasa tiada jalan untuk dia capai IMPIAN nya itu..hinggalah satu hari dia SMS Syikin yang dia dah ready and nak dengar pasal Premium Beautiful bisnes nie...after Syikin habis sharing and do some discussion about how this bisnes work, She told me with a tears " You have give me a HOPE to change my life..."..TAP!!! Terus hati Syikin tersentap dengar perkataan tue and make me realize....YUP!! IT'S TRUE...Allah lorongkan Syikin untuk buat Bisnes nie not only for myself but untuk memberi HARAPAN dan PELUANG untuk mereka berubah menjadi insan yang lebih baik...








Syukran Ya Allah...Kau telah berikan aku kesedaran bahawa peranan aku bukan lah hanya seorang surirumah juga usahawan, tetapi juga seorang insan yang memberi peluang dan harapan kepada insan lain...Alhamdulillah...betapa besarnya hikmah yang Allah beri...menggembirakan hati orang lain pun dikira ibadah juga....betul tak?

Actually, kalau korang nak tahu, that is the beauty of this bisnes..memberi peluang kepada orang lain..and tak semua bisnes ada konsep seperti ini...STRONG TEAMWORK, COMPANY YANG HEBAT, LEADERS YANG SUPPORTIVE and x lokek ilmu, BENEFIT YANG BERTERUSAN, GANJARAN YANG BERGANDA Dan yang penting menepati Syariah Islamiah...


Ada sesiapa lagi yang nak IMPIAN nya tercapai? Boleh lah contact Syikin @013-7220143 or can email me at alya_ezikin@yahoo.com.


See you all at next entry...Cheers!!






- Posted using BlogPress from my iPad