Tuesday, 3 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : MY NEWLY EPISODE OF LIFE











Assalamualaikum.....

Salam sayang semua...

Ibarat burung yang terlepas dari sangkar, boleh terbang bebas ke angkasa...same goes for what I've feel rite now...but I'm not flying nowhere but I have a mission to accomplish...migrating to another tree which is full of hope,happiness, opportunities that I can share with others..


Finally, apa yang Syikin impikan jadi kenyataan....a housewife and a fulltime business woman...hmmm...after a few years bekerja di sektor perbankan, Syikin akhirnya buat keputusan untuk berhenti Dan ingin fokus kepada online business Premium Beautiful...for those people or friends yang kenal Syikin, most of them memang terkejut dgn keputusan nie...some of them said that I have made a bold decision leaving this company...and some of them also keep asking me whether if I have made a right decision...

Dear frenz, yes...of course I have made a right decision..beside, keputusan ini pun bukannya keputusan Syikin seorang...sblm nie Syikin dah rujuk pada suami, parents, my siblings, and of course my leader itself....and sebelum tue jugak, Syikin mintak petunjuk dari Allah SWT....Alhamdulillah....Allah dah bagi petunjuk Dan Syikin yakin dengan keputusan nie..

One of my good frenz asking me, dari mana keyakinan tue datang and tak takut ker dgn risiko buat Bisnes nie...hmmm...keyakinan tue datang Dari Allah...Dia dah bagi petunjuk, jalan yang lurus dan diketemukan dgn leaders yang hebat...dari situlah keyakinan Syikin datang....RISIKO? Hmmm...kat mana2 pun kita berada or bekerja tetap ada risiko...cuma kesan Dari risiko tue sahaja yang berbeza...kalau kita fikir risiko berniaga...kesan Nya sementara sahaja...tapi bila kita berjaya melepasi risiko tersebut, kejayaan or nikmat yang kita dapat tue memang tak terhingga...Adat berniaga memang ada turun naik tapi kita tetap belajar Dari kesilapan Dan pengalaman kan...so, dgn pengalaman yang ada tue lah kita boleh maju kehadapan..lagi pun kenapa Syikin nak ragu2 dalam Bisnes nie coz dah ramai contoh2 orang yang berjaya dalam Premium Beautiful bisnes...antaranya CDM Kak Ana, CDM Abg Lan, CDM Hanis Haizi, CDM Raz, CDM Sha Khalid dan lain2 lagi...So, kita yang baru nie, just follow their steps of success...Insya Allah kejayaan memang akan jadi milk kita...

Hmmm...kenapa Syikin pilih Bisnes nie? Sebenarnya, kalau nak fikirkan memang banyak jenis perniagaan yang Syikin nak cuba, tapi yang nie memang betul2 menarik hati Syikin untuk mencuba..before decide nak buat Bisnes nie pun Syikin buat study jugak yer...maklum ler, kena fikir baik2 sebelum buat keputusan sebab ini pun untuk masa depan Syikin jugak...yang betul2 buat Syikin tertarik ialah Bisnes nie berdasarkan TEAMWORK dan ONLINE Bisnes...selain benefit yang disediakan oleh company seperti MELANCONG secara PERCUMA 3 Kali setahun, TABUNG KERETA, MONTHLY BONUS 4 ANGKA, REWARDS FROM STOKIST dan lain2 lagi...Alhamdulillah...Syikin qualify free trip to Guangzhou...memang x sangka kan! Because just a few month buat bisnes nie, Syikin berpeluang melancong ke oversea for free...yeay..!

Seriously, until today mcm x percaya jer yg I'm already a fulltime business lady....so skrg nie matlamat makin jelas and banyak lagi yang Syikin perlu belajar Dan tingkatkan usaha untuk capai IMPIAN Syikin....Selain tue, Syikin jugak nak membantu orang lain yang ingin mengubah taraf hidup mereka Dan ingin monolog mereka dapatkan atau capai IMPIAN mereka juga...mudah2an, segala urusan Syikin Dan rakan2 kongsi yang lain dipermudahkan oleh Allah...Amin...

Jika anda ingin bangun atau keluar Dari comfort zone dan hendak berubah demi diri and keluarga, maka rebutlah peluang nie..kerana peluang yang baik takkan datang balik jika kita sudah terlepas peluang tersebut...
Dengan hati yang ikhlas, Syikin Akan bantu kalian ke puncak kejayaan bersama-sama..






- Posted using BlogPress from my iPad