Friday, 31 August 2012

MERDEKA RAYA 2012






Assalamualaikum...

Salam MERDEKA for all my readers...

"Tanggal 31, bulan Lapan , 57"...Alhamdulillah...dah 55 tahun negara kita merdeka...bukan senang pemimpin2 kita nak kekalkan keamanan dan kemakmuran negara kita kan..dan kita sebagai rakyat Malaysia haruslah bersyukur dengan apa yang kita dapat hingga hari ini...Jom kita laungkan semangat MERDEKA bersama2..

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!







Haaaaa...bersemangat gitu! baru lah dikatakan anak Malaysia sejati and kita patut berbangga dengan kejayaan negara kita sepanjang 55 tahun nie...

Ok lah....sekarang nie Syikin nak cerita bab raya lah pulak..maklumlah, raya kan sebulan..selagi ada masa, marilah kita ziarah-menziarahi sahabat handai, rakan taulan, saudara mara dan lain2 lagi...Inilah peluang yang baik untuk kita mengekalkan silaturrahim sesama kita tak kita tua atau muda, miskin atau kaya...semuanya sama sahaja...sambil2 tue kita pun boleh menghulurkan sumbangan kepada mereka yang kurang berkemampuan...Alhamdulillah...rezeki yang kita dapat nie memang patut dikongsi bersama2...betul tak?


Aidilfitri kali nie memang cukup2 bermakna bagi kami sekeluarga...maklumlah, keadaan kesihatan anak Syikin amat lah baik berbanding tahun2 yang sebelumnya..So, memang x lepaskan peluang beraya bersama2...kalau tidak, memang duduk rumah sahaja...

Jom kita layan gambar2 keluarga  Syikin di Kampung Sungai Suloh, Batu Pahat, Johor..








Alya Zahra main bunga api..x cukup satu mintak tambah lagi..




with her cousin..Nurul Fatihah
 
 
 

susah nak suruh Alya diam each time ambil gambar




my eldest sister with hubby and daughters




family abang yang no2..




famili abang yang sulong...

 
 
 

yang nie semua masih bujang lagi...




my family with my mom..




gambar lepas abis Yasin and tahlil...yg kat Miri jer xde...


Amacam...ok tak? Itu sebahagian jer...lepas nie Raya Haji kami akan berkumpul lagi...Moga ikatan ukhuwah kami sekeluarga akan sentiasa kuat walaupun Abah dah tak de dengan kami lagi...Amin!

See you all on next entry...Cheers!



Sunday, 26 August 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : KELUARKAN "SINGA" DARIPADA DIRI ANDA




Salam sayang readers....

Last two days, Syikin ada terbaca one of the my mutual fren post in her FB wall about this article..memang very interesting and I would like to share with all of of you...


Actually, its a motivational book, tulisan Haji Muhammad Zakaria...the title is 'KELUARKAN SINGA DARIPADA DIRI ANDA'...






" Dlm diri anda, ada suatu tenaga, semangat, roh atau nyawa. Sebahagian ahli motivasi menamakan tenaga itu sebagai harimau. Ada yg menamakan tenaga itu sebagai "gergasi" kerana keperkasaannya. Saya menamakan tenaga itu sebagai SINGA.' Jadi diri kita ini persis seekor singa. Malah singa ini telah lama wujud dalam diri kita, dalam hati nurani kita sejak kita dilahirkan. Cuma singa yg ada dalam diri kita ini sering merupakan singa yang lemah, lembap dan tidak bertenaga, letih, lesu, kusut masai, busuk dan mengantuk.

 Sekarang anda mesti keluarkan singa tersebut daripada diri anda utk menjadi singa yang garang, bertenaga, bersemangat, cergas, tangkas, proaktif, bersiap siaga, gagah dan kuat. singa yang tangkas ini akan mengubah diri anda menjadi seorang yg baru, dengan nama, sikap tindakan, jiwa dan semangat baru. org baru ini akan lebih berstrategik dan berfikiran luas.ia bertindak cepat dan tepat. dia berfikiran tajam dan mengancam.Dia juga bergerak tangkas dan deras. Penampilannya smart dan menyakinkan."




Hmmm...interesting kan...bila difikirkan balik..memang betul pun...setiap orang ada potensi yang luarbiasa dalam diri masing2..cuma ianya belum berjaya di gilap betul2...Alhamdulillah, Allah jodohkan Syikin dengan Premium Beautiful Business nie and berjaya keluarkan SINGA dlm diri Syikin...Mudah2an SINGA yang  berada dalam diri Syikin nie sentiasa bertenaga, garang, bersemangat,cergas, tangkas, proaktif dan sentiasa positif dalam mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan dalam misi mencari kebahagiaan di dunia dan di akhirat kelak...Moga dengan usaha ingin merubah kehidupan menjadi yang lebih baik akan di redhai oleh Allah SWT....



Ingin mencungkil POTENSI diri dalam bisnes nie?
 
Jom kita keluarkan SINGA dalam diri kita and Syikin sudi membantu anda semua..
 
Feel free to contact me @ 013-7220143




Tuesday, 21 August 2012

PREMIUM BEAUTIFUL :PROMOSI RAYA ~ LACTOLITE





Salam Hari Lebaran readers...


Amboi..amboi..meriahkan raya nie..kita dihidangkan dengan bermacam2 juadah seperti ketupat, lemang, rendang daging atau ayam, sambal kacang, kuih-muih dan pelbagai jenis juadah yang lain2...
Syikin pasti, setiap rumah yang kita kunjungi, mesti tak kan lepaskan peluang menjamu selera kan...ada yang sampai nak pecah perut sbb makan non-stop dari pagi sampai ke malam..maka bermula lah episod perut tak selesa, cerry berry (cirit-birit), perut tak lawas and ada jugak sampai demam2 disebabkan too much food kita makan dalam masa sehari..


Selain daripada tue, salah satu fungsi LACTOLITE nie ialah ia dapat membantu kita menurunkan berat badan, membuang asid dalam usus or perut kita and also lemak2 yang degil dalam perut..very recommended and sesuai untuk semua orang juga x kira dewasa, remaja or kanak2..

That is why, sempena raya nie, Syikin nak buat special promotion for LACTOLITE..you have 2 OPTIONS to choose ..




 1 BOX LACTOLITE + FREE 5 SACHETS LACTOLITE ( RM158.00)


OR


5 SACHETS LACTOLITE (RM30)



PROMOTION ENDED ON 31st AUGUST 2012



 


Interested to order, pls feel free to contact Syikin at 013-7220143 or email me @ alya_ezikin@yahoo.com

Saturday, 18 August 2012

SPECIAL HARI RAYA VIDEO CLIP FROM GREEN LEADERS GROUP


SALAM AIDILFITRI UNTUK  KELUARGA, SAUDARA MARA, SAHABAT2,  RAKAN2 SEPERJUANGAN DAN JUGA BAKAL RAKAN2 KONGSI..




DUDUK TERMENUNG MERENUNG BULAN,
TERBAYANG SYAWAL AKAN TIBA,
HATI TERUSIK BERMAAF-MAAFAN,
SALAH DAN SILAP AKU PINTA.


MENCARI BULUH DI HUJUNG KAMPUNG,
SAMBIL MENCARI DI TEMANI AWAN,
HIDUP KOSONG KALAU TAK BERKUNJUNG,
INILAH MASA AKRABKAN LAGI PERSAHABATAN


Salam Ikhlas dari saya ~ SYIKIN SALLEH

Thursday, 16 August 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : 4 MAHARANI GLAM in HIJABISTA




Salam sayang readers...

Berita GEMPAK!!! Our Top Leader was in HIJABISTA...Pernah tak dengar nama magazine nie..Majalah HIJABISTA nie baru jer diterbitkan tahun nie..since April 2012..masa mula2 diiklankan, Syikin memang tertarik nak beli and buat collection..there is so many info yang korang akan dapat from this magazine...its all about fashion and style tapi secara sopan lah....especially for those yang memang berhijab or baru nak berhijab..ada banyak style and gaya..just choose yang mana gaya pilihan korang...selamat mencuba...=)

Isu kali nie lagi lah Syikin excited nak beli...nak tahu kenapa? Our TOP Leader - HANIS HAIZI and leaders yang lain dijemput dan ditemuramah untuk isu bulan September...Im so proud of her..biasanya yang selalu masuk magazine or surat khabar adalah artis, orang2 kenamaan and yang bukan calang2 orang yer..but this time, again..she was published in majalah HIJABISTA pulak...

Jom kita tengok foto-foto mereka dalam HIJABISTA...penuh dgn warna-warni and memang GLAM..












 


































Semua gambar kat atas nie, u olls boleh view from page 178 to page 181. from the picture itself dah boleh menggambarkan betapa happy nya mereka berempat nie..just through this Premium Beautiful Business they all can get this kind of opportuniities...Actually, this is not the first time CDM Hanis Haizi diberi peluang ditemuramah untuk salah satu segment di majalah, previously beliau dah pun publish kat Majalah NONA, BERITA HARIAN dan juga MAJALAH NUR

















Besides that, CDM Hanis Haizi juga diberi peluang untuk menceritakan pengalaman beliau ketika di PARIS di Majalah HIJABISTA nie...there is one column called JURNAL PERCUTIAN (page 200 - page 203)..you can read all about her experiences during her holiday at PARIS...especially part shopping kat LA FAYATTE..





Seronok tak bila kita tengok kejayaan orang lain...Actually, kalau kita nak jadikan diri kita macam mereka nie pun boleh..asalkan ada KEMAHUAN, apa yang kita nak, Insya Allah kita akan dapat..Same goes with me, memang nak jadi macam mereka nie..Alhamdulillah, Syikin dah pun mulakan langkah and terus melangkah hingga dapat apa yang Syikin impikan...

Nak jadi seperti mereka? YOUNG, RICH, FAMOUS and FABOLOUS...now is the right time for you to change..


Be apart of our team TODAY!

Be in the RIGHT GROUP!

Choose GREEN LEADERS GROUP!

We Will Guide You To Succeed

and

You Will Never Walk Alone

013-7220143

Wednesday, 15 August 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : DARE TO CHANGE by HANIS HAIZI




Assalamualaikum....

Salam sayang readers...

Entry kali nie, Syikin nak share entry from my Top Online Pioneer from Green Leaders Group - CDM Hanis Haizi...I really inspired with her passion with this Premium Beautiful Business...Come and read this inspirational stories from her..




Life can be difficult. People are always looking for an influence, someone to look up to, someone to emulate. You can set the example, be the motivation that can really impact another human being. You can help change the world by changing yourself. Change must come from within, so become an example.


Perubahan bukan satu ancaman tetapi adalah satu harapan..

I used to think that I could not go anywhere... kira macam hopeless gitu.. sebab I was stuck with my life and debts is everywhere.




*** Sila baca caption tuu... lawak betul :P entry sini

At the young age of 25 I decided I have to change, sampai bila nak mengeluh... I wasn't thinking becoming the NEXT MILLIONAIRE atau keluar dalam MAGAZINE or DRIVE a Fancy car..


*
*
*




Before all that Happen, I must CHANGE my attitude. Dulu I suka mengeluh dengan masalah.. mengeluh dengan apa yang berlaku... and NEVER look for solutions. Actually solution selalu depan mata, tapi buat-buat tak nampak..

Gambar taken way back Feb 2009, credit to Alfaat...
masa ni nak follow up dorang masuk business.. I was only Sales Manager at that time..:) Selekeh betul!

Dah lama terperuk di dalam rumah, suddenly bagaikan ada suatu "kuasa" yang sangat-sangat hebat yang menolak diri Hanis untuk keluar dari not so comfort zone.

This was my first ever dinner Diamond Night, I was Sr Sales Manager, Masa ni income baru RM3500-RM4000 camtu.. nak merasa gak pakai Rizman Ruzaini heeheee

At that time, NO ONE stood beside me to support me, be it from my family or husband. Hati terlalu kental dan kepala ku keras macam batu.. Itu lah saya kalau korang nak tahu..

Maybe because of my attitude tak suka mengalah dan tak boleh tengok orang lain menang or lebih, that makes me a real fighter.



my jam tangan after 5 months berbusiness..

4 bulan pertama from January to April, bagai naik bukit yang terlalu condong. Never in my entire life WORKING, DEALING with People in terms of money, sebab nak tak nak I have to FACE the REAL PEOPLE. Orang yang daripada latar belakang yang berbeza2. Siapalah hanis at that time, cuma housewife biasa.

masa ni CDM Celebration..Ini je yang hadir untuk support saya.. SEdih betul bila kenangkan balik..tapi because of that makes me stronger person. Saya berjanji everytime rakan kongsi potong cake mesti penuh!!

But because hanis masa tu fikir, "kalau tak jadi business ni mati aku, malu..blabla..." itu je.. Sebab orang dah tahu. So nak tak nak ALL OUT gila2.

The first year masa nak establish kan diri macam-macam, rasa naik roller-coaster pun ada. Dengan mengandungkan haikal lagi, maid takde, hariz selalu sakit, tak ada orang bimbing betul-betul.

disamping CEO and Menteri KPDN KK :) me in Rizalman -2010

Alasan memang logic, tapi bila kita nak berjaya, kita tak boleh focus on ALASAN. Kita takkan kemana-mana.

And for that I have to STEP UP, belajar secepat mungkin,... kalau lambat-lambat confirm lemau punya.. and makin lama makin orang tak percaya dengan kita.

7 months terus jadi DDM dan masa tu i started driving my first BMW 3 series... masih belum stabil lagi masa tu, dengan netwok yang belum stable..and diri sendiri as a Leader a that time pun tak tau menahu ape2.. blur blur je buat business..

Tapi hanis pakai redah je. It is all about trial an error






After 1 year, alhamdullilah dinobatkan jadi CDM with income 40k, masa tu ingat dah kaya benar... and I noticed that my income stagnant.. tak naik2.. so I thought dah reached the plato.




Alhamdullilah setelah diadivise oleh mentor dari situ saya tahu potensi diri sebenarnya tiada LIMIT.

It is just that WE MUST BE ABLE TO CHANGE!! DO WHAT EVER IT TAKES! Dan willing to listen and take advise from other people.



satu flight lebih... tak sangka boleh ke tahap ini!!

Stop whining, whining can't fix your problem.
Always find and look for solution.

Be the best person you can be. GIVE IT YOUR BEST!!
Jangan selalu cakap "DAH BUAT SEMUA DAH"

Everyday is a brand new day to me, new goals and targets, new possibilities, new HOPE and new OPPORTUNITY!!


I NEVER regretted what I did in the PAST,
but I always PLAN for better tomorrow!

Remember, that life goals can change,
and who you are can change as well.

Never fail to re-evaluate and rediscover yourself! Bila kita berusaha bersungguh-sungguh.. kita pasti akan kagum dengan HASILnya. :)




YOUNG,FAMOUS,FABULOUS


Have u ever dream to be like her..your life coach...contact me for appointment

013-7220143


Monday, 6 August 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : PROMOSI AIDILFITRI





Salam sayang readers...

Sempena Aidifiltri yang bakal menjelma tak lama lagi..ada special promosi untuk setiap pembelian Premium Beautiful Corset...Maklumlah, bila raya tiba nanti, mesti nafsu makan berleluasa kan..hehhee..mana taknya, mesti ada ketupat, rendang, sayur lodeh, sambal kacang,ayam masak merah, daging kari, kuih muih dan pelbagai juadah lagi yang terhidang nanti...bukan setakat kat rumah kita jer kan, bila kita pergi ziarah ke rumah saudara mara nanti, mesti kita makan jugak kan...

Bila dah makan, mula lah fikir.."alamak..mesti naik balik berat aku nanti...makin bertambahlah berat..mesti baju dah x muat lepas raya kedua nanti...mcm mana nie?"....haaaa...jgn risau...PREMIUM BEAUTIFUL CORSET memang dapat membantu mengawal berat badan kita...sebelum dan selepas raya....hebat kan...bila kita pakai baju raya dgn PB, segala lemak berlebihan akan tersembunyi and body kita nampak betul2 fit and ada body figure, baju raya pun terletak cantik kat badan kita...apa yang ditunggu lagi...jom dapatkan 1 set  PB sekarang...ada LIFETIME WARRANTY tau..








Pembelian secara CASH/INSTALMENT/RHB EASY akan menerima SPECIAL GIFT dari Syikin....

Interested?..contact Syikin at 013-7220143 or email Syikin @ alya_ezikin@yahoo.com


Wednesday, 1 August 2012

MEMORI EDISI RAYA : KETUPAT OH KETUPAT





Assalamualaikum...

Salam Ramadhan untuk semua..

Mcm mana dgn persiapan raya tahun nie...dah cukup ker? Tak per ...kalau tak cukup lagi masih ada masa nak shopping...Tak cukup cash? Haaa....pun x per sebab Premium Beautiful Bisnes pun boleh bantu dapatkan extra income jugak hehehe....so, jgn lepaskan peluang...(sempat iklan sekejap)


cuba teka nie ketupat apa?


ok lah...entry kali nie Syikin nak share sedikit memori or kenangan setiap kali tibanya Ramadhan and Syawal...macam biasa bila dah nak dekat raya nie, maka sibuklah family Syikin cari daun kelapa untuk dibuat ketupat...jangan tak percaya, Syikin memang pandai anyam ketupat tau...dan kebanyakan adik beradik Syikin yang lain memang pun pandai nak anyam ketupat dan ianya diwarisi turun temurun..bila sampai masa, Syikin pun nak ajar anak2 Syikin jugak..hehehe...

Pernah jugak ada orang offer, kenapa tak beli jer yang dah siap or buat nasi himpit jer..hmmm...kengkawan, kalau nak tahu yang dah siap buat tue tak fresh lah...kengkadang ada jugak yang dah layu, besar sangat, daun nya lebar2..so bila besar sangat  beras yang nak digunakan pun banyak and ada kemungkinan ketupat nya tak jadi nanti...Nasi himpit pulak mcm tak sesuai pulak coz biasanya family Syikin guna nasi himpit untuk makan dgn lontong jer..hhehhe...dah nama nak Raya kan...of course ler kena anyam ketupat..baru ler meriah raya nanti...


step nak mulakan anyaman ketupat..


Dalam ramai2 nie, my speciality ialah masukkan beras dlm daun ketupat yg dianyam tadi...kalau dulu arwah abah ada, just both of us jer yang buat...sekarang nie just only me yang kena buat...yang lain2 semua tak berani coz takut ketupat tak jadi..hahaha...katanya takut salah sukatan beras..actually, Syikin pun x ler pandai sangat, cuma main agak2 jer..mula2 jer try n error, bila dah tahu mana sukatan yang betul baru lah betul2 confident...bak kata pepatah, tak cuba tak tahu kan...Sukatan yang biasa Syikin buat ialah 3 1/4 beras atau separuh daripada ketupat tue..but it depends on beras apa yang akan kita guna nanti...

Tak habis lagi citer pasal ketupat nie, dulu pernah jugak Syikin amik upah anyam ketupat...masa tue nak dapatkan duit extra for raya..so sanggup amik tempahan orang anyam ketupat...dlm satu malam Syikin boleh anyam lebih dari 200 biji ketupat...haaa..laju kan...masa tue bujang lagi..duduk umah tak tahu nak buat apa, then buat ler keja menganyam nie sensorang..walaupun dapat nya tak banyak but yang penting puas hati..hehehe...betul tak? at least ada effort nak cari duit lebih daripada merewang entah ke mana-mana..:)


with my sweet team..Beth and Eve (Hawa)


Antara kenangan lain pasal ketupat nie, pernah jugak masuk pertandingan anyam ketupat kat tempat kerja lama dulu...first prize tau..dapat big hamper lagi...antara ketupat yang cantik and kemas and paling banyak...hahaha...caya lah...nanti tgk yer gambar tue...and pernah jugak dijemput or HR Department untuk ajar diorang mcm mana nak anyam ketupat..actually bukan senang tau..memang amik masa..Syikin dulu pun amik masa 3 hari nak master kan skill nie..but memang tak boleh nak kalahkan arwah abah..arwah boleh buat bentuk burung, ikan, segala jenis ketupat dgn menggunakan daun kelapa tersebut..memang hebat..sayang nya x sempat nak belajar skill yang tue sebab arwah pergi menghadap Ilahi dengan mengejut...Semoga roh arwah Abah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...Amin..

Hmmm...macam seronok pulak nak share kenangan lain2 masa Raya nie...x per...yang tue next entry k...Sharing is caring.....kalau korang ada pengalaman menarik masa Puasa or Raya, boleh lah share kat Syikin..mesti seronok kan!

See you all at next entry....Selamat Berpuasa!!

Cheers!!