PREMIUM BEAUTIFUL : KELUARKAN "SINGA" DARIPADA DIRI ANDA
Salam sayang readers....

Last two days, Syikin ada terbaca one of the my mutual fren post in her FB wall about this article..memang very interesting and I would like to share with all of of you...


Actually, its a motivational book, tulisan Haji Muhammad Zakaria...the title is 'KELUARKAN SINGA DARIPADA DIRI ANDA'...


" Dlm diri anda, ada suatu tenaga, semangat, roh atau nyawa. Sebahagian ahli motivasi menamakan tenaga itu sebagai harimau. Ada yg menamakan tenaga itu sebagai "gergasi" kerana keperkasaannya. Saya menamakan tenaga itu sebagai SINGA.' Jadi diri kita ini persis seekor singa. Malah singa ini telah lama wujud dalam diri kita, dalam hati nurani kita sejak kita dilahirkan. Cuma singa yg ada dalam diri kita ini sering merupakan singa yang lemah, lembap dan tidak bertenaga, letih, lesu, kusut masai, busuk dan mengantuk.

 Sekarang anda mesti keluarkan singa tersebut daripada diri anda utk menjadi singa yang garang, bertenaga, bersemangat, cergas, tangkas, proaktif, bersiap siaga, gagah dan kuat. singa yang tangkas ini akan mengubah diri anda menjadi seorang yg baru, dengan nama, sikap tindakan, jiwa dan semangat baru. org baru ini akan lebih berstrategik dan berfikiran luas.ia bertindak cepat dan tepat. dia berfikiran tajam dan mengancam.Dia juga bergerak tangkas dan deras. Penampilannya smart dan menyakinkan."
Hmmm...interesting kan...bila difikirkan balik..memang betul pun...setiap orang ada potensi yang luarbiasa dalam diri masing2..cuma ianya belum berjaya di gilap betul2...Alhamdulillah, Allah jodohkan Syikin dengan Premium Beautiful Business nie and berjaya keluarkan SINGA dlm diri Syikin...Mudah2an SINGA yang  berada dalam diri Syikin nie sentiasa bertenaga, garang, bersemangat,cergas, tangkas, proaktif dan sentiasa positif dalam mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan dalam misi mencari kebahagiaan di dunia dan di akhirat kelak...Moga dengan usaha ingin merubah kehidupan menjadi yang lebih baik akan di redhai oleh Allah SWT....Ingin mencungkil POTENSI diri dalam bisnes nie?
 
Jom kita keluarkan SINGA dalam diri kita and Syikin sudi membantu anda semua..
 
Feel free to contact me @ 013-7220143
Comments

Popular Posts