Wednesday, 26 September 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : WHAT IS BB PLUS COLLAGEN?



Assalamualaikum...

Salam Sayang Bloggers...

Ingat tak entry lepas  Syikin ada mention about Kolagen and also our new product BB Plus. This time Syikin nak terangkan fungsi dan kebaikan BB Plus Colagen untuk semua wanita di dunia nie..'






Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.



Bagaimana BB Plus Bertindak?

Mod tiga tindakan:
1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru



Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.



Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


KEBERKESANAN BB PLUS

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

 

7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari




CARA-CARA PENGAMBILAN BB PLUS

Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.


RAMUAN UTAMA BB PLUS

Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.


So, how was it? Makin bertambah jelas yang kolagen nie memang sangat..sangat..sangat..membantu kesihatan dalaman dan luaran kita...Kalau nak cantik, tak kan nak kena jaga or maintain yang luar sahaja kan, kecantikan dalaman pun kita kena jaga juga..Cantik luar, cantik dalam..haaa..baru lah meletops and anggun sentiasa...


If korang nak order BB Plus nie, boleh lah contact or email Syikin...Promotion is still available and ada FREE GIFT tau...cepat2 yer sebelum FREE GIFT habis..hehe..

See u at next entry....CHEERS!!


HP : 013-7220143
email : alya_ezikin@yahoo.com






















Saturday, 22 September 2012

AL FATIHAH UNTUK ABAH..














Assalamualaikum bloggers...



Hari nie (23 Sept 2012) adalah hari ulangtahun kelahiran arwah abah Syikin..Salleh bin Mahmood..Diam tak diam, rupa-rupanya dah 3 tahun abah tinggalkan kami...pemergian arwah menghadap Ilahi memang mengejutkan kami sekeluarga...kemalangan yang meragut nyawanya 3 tahun lepas memang betul2 menyentap jiwa kami sekeluarga...

Tarikh keramat 10 February 2009 memang akan sentiasa dalam ingatan kami...2 hari sebelum kejadian tue, Syikin kat kampung...maklumlah..bakal Ayah dan Mak mertua datang untuk bincangkan hal perkahwinan Syikin dan suami...memang takde tanda2 dia nak tinggalkan kami..berbual seperti biasa..cuma sehari sebelum Syikin balik ke JB, arwah ajak Syikin basuh akuarium...hobi arwah abah masa tue suka pancing udang galah dan masukkan ke dalam akuarium...nak bela katanya...alasan nak mengisi masa lapang...

Arwah abah yang Syikin kenal, memang tak pernah marah anak2nya...walaupun jarang marah kami tapi kami tetap takut  dan hormat dengan dia...Siapa tak kenal dengan Cikgu Salleh tokey ikan kat Kg Sungai Suloh dan Batu Pahat...sebut jer nama Cikgu Salleh, satu bandar kenal dia...Syikin memang respect dengan arwah abah..Muda2 dah jadi cikgu...mungkin sebab terlalu lama jadi cikgu .arwah abah decide untuk bersara awal and nak tumpukan untuk berniaga..jual ikan dari zaman motor vespa sampai lah mampu memiliki sebuah van..walaupun van tue van terpakai tapi sampai jua ke Jengka, Pahang untuk hantar adik ke UiTM Jengka...

Bila di imbas kembali, banyak jugak kenangan dgn arwah abah..Syikin berpeluang naik motor vespa dia ke sekolah yang arwah mengajar..curi2 ikut abah ke laut...dari naik sampan hingga lah dapat naik bot besar..tengok abah menjaring ikan kat laut, cedok kerang, naik kelong, ikut abah kalau ada aktiviti kat sekolah dia...ikut abah berniaga..hmmm..mcm2 lagi lah...palinng best sekali bila arwah abah pajak kebun masa musim durian..memang puas makan durian masa tue..

Kenangan yang betul2 meninggalkan kesan kat diri nie ialah tentang pokok buah mempelam di belakang rumah Syikin...arwah abah yang tanam pokok tue...and Syikin yang paling rajin belek2 pokok tue setiap kali berbuah, sampulkan buah tue...dah macam tanggungjawab Syikin pulak jaga pokok tue sedangkan ada pokok buah lain jugak..nak dijadikan cerita, Syikin cantas dahan2 yang rosak...dengan alasan nanti akan tumbuh dahan baru yang lagi elok...banyak jugak yg Syikin cantas sampai naik togel pokok tue..arwah abah mcm marah2 jugak kenapa cantas pokok mempelam tue..alasan dia nanti pokok tue merajuk and x nak berbuah..hmmm..banyak kali jugak lah mak Syikin cakap kat Syikin abah asyik komplen pasal pokok mempelam tue...dalam hati nie risau jugak kalau2 pokok tue merajuk..huhuhuh...memang betul, ambil masa jugak pokok tue nak berbunga...yang Syikin x sangka, pokok tue berbunga juga akhirnya...Syikin x pasti arwah abah perasan atau tidak tapi mak kata abah x tahu pokok mempelam tue dah berbunga..Syikin dapat tahu pun masa hari abah kemalangan tue...sebak sangat coz abah x sempat nak merasa buah mempelam tue...

Tapi, yang membuatkan Syikin lagi sedih, Syikin tak dapat nak balas jasa abah ..tak dapat nak kongsi kebahagiaan Syikin dengan abah..x dapat nak berkongsi kesenangan yang Syikin ada pada abah...
dan tak dapat cium tangan abah lagi...sebaknya hati nie bila mengenangkan yang arwah dah xde dengan kami lagi...




picture taken during my enggagement day - arwah abah yg pakai baju melayu warna biru muda


Al Fatihah untuk abah..Moga roh arwah ditempatkan bersama-sama dengan orang2 yang beriman..kasih abah memang tiada bandingnya...Syikin rindu sangat kat abah...jika dapat diputarkan masa, ingin ku peluk abah dan memberitahu dia yang Syikin sangat sayangkan dia...



p/s - hargai ibubapa kita sementara mereka masih ada..berikanlah yang terbaik untuk mereka..senangkan hati mereka, balas lah jasa mereka dengan memberikan kebahagiaan kepada mereka..


Thursday, 20 September 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : KEEP FRESH AND HEALTHY WITH BIOZONE FOOD PURIFIER





Assalamualaikum...

Salam ceria bloggers...

Pernah tak korang terfikir, 'daging ayam yang aku ambil nie, segar ke tidak  yek?" or '' aku dah cuci buah nie banyak kali, mungkin dah cukup bersih untuk dimakan"...hmmm..mesti korang akan terasa was-was bila nak makan...betul tak ..especially for those yang mementingkan kesihatan...maklumlah, zaman sekarang nie dah terlalu banyak bahan kimia dalam makanan harian kita..x kira lah dari segi makanan laut, ayam, daging, sayur dan buah-buahan...


Kesan dari permintaan yang tinggi contohnya daging ayam sendiri telah membuatkan ladang2 ayam menggunakan bahan kimia untuk mempercepatkan proses tumbesaran ayam...kalau tak percaya, cuba tgk proses pembesaran ayam kampung dan ayam bandar..memang cukup berbeza...Same goes with fruits and vegetables...memang lah orang kata 'Segar dari ladang' but bahan2 kimia tetap ada dalam sayur or buah-buahan tersebut..


As usual, we will clean all the foods just with the water..but unfortunately, it just clean the dirt only tapi tidak membersihkan bahan2 kimia tersebut...ada juga petua kalau nak sayur or buah keep fresh, just rendam dengan air garam and akan bertahan beberapa hari...hmmm..betul ke? Syikin x pernah cuba buat but pernah dengar or baca petua nie kat majalah..


Haaa...macam mana? dah mula risau ker? another info yang Syikin nak bagi tahu, kesan2 bahan kimia or bahan toxin yang ada dalam makanan kita memang x boleh diserap dalam tubuh badan kita...Jika berjaya diserap, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan contohnya yang terdekat ialah kanser...Imagine, umur kita skrg dah 30 tahun dan sepanjang tahun tue kita makan and telan bahan2 kimia tue, kesan dan akibatnya mungkin kita akan dapat bila-bila..kalau bukan kita yang dapat kanser, may be anak2 or cucu2 kita nanti..Nauzubillah..moga dijauhkan lah...


Macam mana nak prevent semua nie..haaaa..Syikin memang selalu ada good news nak share dengan korang..Now we can purify all the toxic inside the foods with BIOZONE FOOD PURIFIER..salah satu alat yang berfungsi untuk menyahtoksikkan semua bahan2 kimia dalam makanan...






APA KELEBIHAN BIOZONE FOOD PURIFIER?

  • Selamat.

  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.

  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.

  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.

  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.


  • Before that, Syikin pun nak share the video about BIOZONE FOOD PURIFIER..

     


    Hmm...after watch the video, agak2 apa perasaan korang yek..ada x yang serik nak makan ayam..hehehe..frankly speaking, after watched this video, Syikin prefer masak kat umah lah..compare buying food out there yang x pasti tahap kebersihannya...


    and this one some demo created by my TOP leader, CDM Hanis Haizi



    buih-buih putih tue adalah fatty acid from the chicken..

     
    Seriously, this is the chances for us to UPGRADE our LIFE QUALITY...If not now, then bila lagi kita nak mulakan...tak kan kita nak diam kan macam tue aje kan...at least kita kena bertindak sekarang..OUR FAMILIES FUTURE IS IN OUR HANDS RIGHT NOW...CHANGE NOW OR NEVER...

    If you interested to have this 1 set of BIOZONE FOOD PURIFIER, you just can call or email me at

    013-7220143



    Monday, 17 September 2012

    PREMIUM BEAUTIFUL : KOLAGEN + WANITA ~ IBARAT ISI DENGAN KUKU



    Assalamualaikum...

    Hola uols...

    Pernah dengar tak produk2 yang berasaskan KOLAGEN? And korang tahu tak apa itu KOLAGEN dan kepentingannya?




     
     



    Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara semulajadi, terdapat lebih kurang 30% kolagen di dalam tubuh badan kita dan ia terdapat dalam kulit, tulang dan juga gigi.

     
    Antara kepentingan kolagen ialah:
     
     


    Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan

    Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.





       
    Memulihkan masalah kulit 

    Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.






    Mencantik dan menyuburkan rambut

    Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.







    Menegangkan payudara

    Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.


       
    Menguatkan tulang

    Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.






    Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi 

    Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
       

       
    Melambatkan proses penuaan kulit

    Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan.



    ADAKAH ANDA MULA MENGALAMI MASALAH KULIT KELIHATAN LEBIH TUA SEBELUM WAKTUNYA? JIKA YA, ADA BERITA GEMBIRA UNTUK ANDA SEMUA!!







    Kini BB PLUS KOLAGEN telah pun berada di pasaran...BB PLUS KOLAGEN boleh membantu anda untuk mendapatkan wajah yang cantik berseri, mengurangkan kedutan di wajah korang and kulit muka pun tak kan kusam lagi...menarik kan...mesti wajah anda akan sentiasa awet muda...Caya lah...
     
     
     

     
     
    Jika berminat untuk mencuba, boleh lah contact Syikin at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com..
     
     
    SPECIAL PROMOTION FOR BB PLUS KOLAGEN IS STILL AVAILABLE
     
    BUY 4 BOXES BB PLUS = FREE 1 BOX BB PLUS + TUMBLER
     
    GRAB THE PROMOTION NOW AND YOU WILL LOOK YOUNG AND PRETTY WITHOUT ANY WRINKLES ON YOUR BEAUTIFUL FACE!!
     
    CHEERS!!
     
     

    Monday, 10 September 2012

    PREMIUM BEAUTIFUL : MY BEAUTIFUL PARTNERS




    Assalamualaikum....

    Salam ceria semua...macam mana...dah habis ker beraya and terima jemputan rumah terbuka? sekarang nie bukan jer sibuk dgn open house sahaja..jemputan walimatul urus pun dah banyak dah...musim orang naik pelamin and makan nasi minyak..memang marvelous kan! hehe..Untunglah siapa yang pakai PB kan..berat maintain jer...

    Oklah..entry kali nie Syikin nak kenalkan siapa rakan2 kongsi dan rakan2 seperjuangan Syikin dalam business nie...kenapa perlukan rakan kongsi? Mestilah nak expand business kita..PB nie kan high demand, sekejap jer PB dah habis..bila dah ada bismes partner makanya kita bekerja or berbisnes as a group lah..TEAMWORK its a part of our business

    Mari kita berkenal-kenalan dgn mereka...






    FAEZA ZAINUDIN
    FACEBOOK : FAEZA ZAINUDIN
    HP : 019-7707575
    


    Faeza nie first time Syikin kenal dia melalui FB..yang menarik nya we work at the same company, same building but different floor...and we never met each other..haha..what a small world..Faeza is a banker at CSOS JB..She is married with 3 kids...First month she started the business, within 2 weeks she managed to sell all sets of PB...memang hebat kan! Really proud of her...She has a kind of spirits yang memang susah nak jumpa...She look like a very cool lady and a cool mummy but semangat juang yang dia ada ibarat SEMANGAT HARIMAU...Haa..siapa kata mother with 3 kids x boleh nak buat bisnes or xde masa nak berbisnes...semua tue alasan sahaja kan..yang penting KEINGINAN dan KEMAHUAN tue mesti ada dalam diri setiap individu tue kan...CAIYOK2 FAEZA!







    JULIANA JALIL
    FACEBOOK : JULIANA JALIL
    012-2624062
     
     
    JULIANA aka JU nie actually schoolmate hubby masa kat MRSM Jasin dulu...yang menarik about Ju nie, dia pernah belajar kat Jepun and she can speak Japanese...haaaa...bukan calang2 orang yer..working as an engineer at Shah Alam, married and have one cute little daughter name Raihanah...orang yang ada baby and kerja as engineer pun tetap ambil peluang nak buat business nie..Ju ambil peuang nie pun untuk masa depan anak dia jugak..masa anak2 kecil nie lah kita kena ambil langkah awal untuk menambah pendapatan kita ...x kan nak tunggu anak2 kita dah besar baru nak mulakan langkah...another thing yang buat Syikin respect kat dia, she wont missed out any classes either in B32 or kelas GLAM...memang very consistent datang kelas and follow step our leader...KEEP IT UP JU!
     
     
     
     
     
    NUR ILYAH ABD MUTALIB
    FACEBOOK : NUR ILYAH ABD MUTALIB
    HP : 012-2424691
     
    Ilyah nie my schoolmate masa sekolah rendah...lost contact dgn dia almost 10 years..terjumpa dia kat FB..haha..now she married with 3 kids..have her own printing business at Damansara...Memang Syikin kagum and respect dgn dia...dah ada bisnes sendiri but still nak buat bisnes PB nie jugak...dia kata, bila dah ada peluang bisnes yang mudah mcm nie, kenapa nak lepaskan pula...Ilyah memang bisnes minded person..suka mencuba and tak pernah give up...eventhough busy dgn anak yg masih kecil and juga busy dgn bisnes sendiri tapi tetap ada masa untuk berbisnes dgn PB...Orangnya memang bersifat kental dan berjiwa besar...suka sangat dgn sikap nya yang x pernah mengalah...LUV YOUR SPIRIT DEAR and KEEP IT UP!
     
     
     
     
     
    FAZLUN ABD RAHMAN
    FACEBOOK : FAZLUN ABDUL RAHMAN
    HP : 012-7142177
     
    
    We called her Kak Fazlun..orang nya kecil molek and a bit shy shy person..hehehe..tapi kalau dah lama kenal memang bukan pemalu sangat pun orang nya...Syikin kenal Kak fazlun nie, that time satu tempat kerja dgn dia kat Bowling Centre, Skudai...Syikin masa tue kerja as receptionist and Kak Fazlun pulak as a Clerk Admin...After a few years Syikin resign, Syikin dapat tahu Kak Fazlun dah x bekerja lagi since dpt new baby girl..and she became a fulltime housewife..the reason nak jaga her little princes PUTRI ALUDRA...how at first she start to do this bisnes? She said, dia follow every single perkembangan Syikin dalam bisnes nie then she decided nak buat...Her main reason doing this bisnes is for her kids and nak bantu husband dia...One thing about Kak Fazlun, she is very positive person...whatever happen, she still remain positive...TERUSKAN USAHA SIS!
     
     
    In our business, we do it as  a one group..TEAMWORK is the keyword...we stand together, we support each other, we chase and share our DREAMS together..that is the beauty of this PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS...Tiada istilah buat kerja sorang-sorang..That is why, bila peluang seperti ini datang, we wont neglect it..this is the only opportunities for us to change or life...We proud to be part of Group B32 and di bawah pimpinan leader yang hebat CDM Hanis Haizi.
     
     
     
    Wanna be my next apprentice?
    Call me at 013-7220143