Thursday, 20 September 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : KEEP FRESH AND HEALTHY WITH BIOZONE FOOD PURIFIER





Assalamualaikum...

Salam ceria bloggers...

Pernah tak korang terfikir, 'daging ayam yang aku ambil nie, segar ke tidak  yek?" or '' aku dah cuci buah nie banyak kali, mungkin dah cukup bersih untuk dimakan"...hmmm..mesti korang akan terasa was-was bila nak makan...betul tak ..especially for those yang mementingkan kesihatan...maklumlah, zaman sekarang nie dah terlalu banyak bahan kimia dalam makanan harian kita..x kira lah dari segi makanan laut, ayam, daging, sayur dan buah-buahan...


Kesan dari permintaan yang tinggi contohnya daging ayam sendiri telah membuatkan ladang2 ayam menggunakan bahan kimia untuk mempercepatkan proses tumbesaran ayam...kalau tak percaya, cuba tgk proses pembesaran ayam kampung dan ayam bandar..memang cukup berbeza...Same goes with fruits and vegetables...memang lah orang kata 'Segar dari ladang' but bahan2 kimia tetap ada dalam sayur or buah-buahan tersebut..


As usual, we will clean all the foods just with the water..but unfortunately, it just clean the dirt only tapi tidak membersihkan bahan2 kimia tersebut...ada juga petua kalau nak sayur or buah keep fresh, just rendam dengan air garam and akan bertahan beberapa hari...hmmm..betul ke? Syikin x pernah cuba buat but pernah dengar or baca petua nie kat majalah..


Haaa...macam mana? dah mula risau ker? another info yang Syikin nak bagi tahu, kesan2 bahan kimia or bahan toxin yang ada dalam makanan kita memang x boleh diserap dalam tubuh badan kita...Jika berjaya diserap, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan contohnya yang terdekat ialah kanser...Imagine, umur kita skrg dah 30 tahun dan sepanjang tahun tue kita makan and telan bahan2 kimia tue, kesan dan akibatnya mungkin kita akan dapat bila-bila..kalau bukan kita yang dapat kanser, may be anak2 or cucu2 kita nanti..Nauzubillah..moga dijauhkan lah...


Macam mana nak prevent semua nie..haaaa..Syikin memang selalu ada good news nak share dengan korang..Now we can purify all the toxic inside the foods with BIOZONE FOOD PURIFIER..salah satu alat yang berfungsi untuk menyahtoksikkan semua bahan2 kimia dalam makanan...






APA KELEBIHAN BIOZONE FOOD PURIFIER?

  • Selamat.

  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.

  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.

  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.

  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.


  • Before that, Syikin pun nak share the video about BIOZONE FOOD PURIFIER..

     


    Hmm...after watch the video, agak2 apa perasaan korang yek..ada x yang serik nak makan ayam..hehehe..frankly speaking, after watched this video, Syikin prefer masak kat umah lah..compare buying food out there yang x pasti tahap kebersihannya...


    and this one some demo created by my TOP leader, CDM Hanis Haizi



    buih-buih putih tue adalah fatty acid from the chicken..

     
    Seriously, this is the chances for us to UPGRADE our LIFE QUALITY...If not now, then bila lagi kita nak mulakan...tak kan kita nak diam kan macam tue aje kan...at least kita kena bertindak sekarang..OUR FAMILIES FUTURE IS IN OUR HANDS RIGHT NOW...CHANGE NOW OR NEVER...

    If you interested to have this 1 set of BIOZONE FOOD PURIFIER, you just can call or email me at

    013-7220143