Wednesday, 31 October 2012

OH MY SWEET NOVEMBER...




Assalamualaikum...



Pejam celik..pejam celik..dah pun masuk bulan November...kenapa Syikin kata SWEET NOVEMBER?haaaa...November nie bulan special for my hubby...birthday dia coming soon..so tgh plan for his birthday surprise..heeheh...kalau ada apa2 suggestions, sila-sila lah comment yer..







Besides that, bulan nie Syikin nak struggle for my next target in this business...Car Fund + Income 5 figure...and Syikin nak bantu rakan2 kongsi yang lain untuk capai pangkat Diamond so all of us can rock the stage during the Diamond Nite on next year...caya lah!! Moga Allah permudahkan segala urusan Syikin dan rakan2 kongsi sepanjang bulan nie...Insya Allahu Aminin...



And I have a good news to all of you...On this month itself, pihak syarikat mengadakan Majlis Ulang Tahun yang ke-20..nak tahu siapa artis yang hadir dan akan gegarkan pentas? jeng...jeng..jeng..
Dayang Nurfaizah and also Shylla Amzah...both are my favorite artists and their voice and vokal memang terbaek!!! waaaahh....excited bangat nie!! Ada sesapa nak follow Syikin on that day? I still have a free tickets in my hand...siapa cepat, dia lah empunya tiket tue...and the best part, ada cabutan bertuah tau and hadiahnya memang lumayan sangat-sangat....mana tahu ada rezeki uols nak dapat kereta or tiket to Paris/London and etc...rugi kalau x pergi tau...Bila and kat mana? Haaa...jom tgk poster nie..











Amacam...best tak bulan November..so many sweet thing kan! Since my first day buat bisnes nie, my life memang totally different, every single month dah xde lagi istilah stress..Alhamdulillah..happy jer memanjang...Ye lah kan..income bisnes memang masyuk, time dgn family dah flexible, dapat kenal ramai rakan2 baru dalam bisnes nie yang semuanya positif-positif belaka....Syukran Ya Allah..




If you all feel like looking something different in your life, wanna change your lifestyle, wanna improve your financial and life condition..this Premeium Beautiful bisnes is the best and totally can change you 360 degress...just call me @ 013-7220143 or email me @ alya_ezikin@yahoo.com and I will share and guide you till succeed!!

See you all soon...Cheers!

Tuesday, 30 October 2012

DO NOT EVER GIVE UP!



Assalamualaikum...

Dah lewat malam and sepatutnya dah diulit mimpi yang indah, tapi hati nie beria-ia nak share something kat blog nie..bukannya apa, seperti terpanggil nak share kisah rakan2 kongsi Syikin di sini..

FYI, semenjak Syikin menceburi bidang perniagaan nie, ada ramai orang yang Syikin jumpa and at the same time ada banyak kisah2 pengalaman hidup mereka yang Syikin simpan dan dijadikan pengajaran hidup..memang betul orang kata, kita hanya mendengar tapi yang merasa adalah tuan badannya sendiri..tapi sedikit demi sedikit kita pun akan rasa tempias nya..betul tak...

Hmmm...dalam ramai2 biz partner Syikin, I'm really impressed with this lady...from her appearence, rasa macam belum pun 30 tahun..bila dah kenal and rapat, baru lah tahu dia nie lagi tua dari Syikin rupanya..hehehe..jangan marah yer...Ibu beranak 3 (soon tambah lagi sorang..Insya Allah), tak lain dan tak bukan ialah Ieyda Syanida...seriously, first time jumpa dia rasa macam ada sikit ganas dia nie, tapi bila kenal, dalam kasar ada lembut jugak...hahaha..jangan marah ye Ieyda...




me and Ieyda...


Sebelum Ieyda buat bisnes nie, dia dah pernah ada experiences buat bisnes lain..bukan satu atau dua tapi lebih dari itu...and mostly, semuanya half way and x jadi...then, after a while, when she saw her friend ( which is my biz partner) post in FB about biznes, then she decided to meet my biz partner for biz sharing...orang kata 'pucuk di cita, ulam mendatang' , Ieyda terus agreed to do this bisnes...coz she know, she can be successful in this bisnes...dan dia dah nampak IMPIAN dia akan tercapai dalam biznes nie...






Kenapa Syikin kagum dengan dia?? Biasanya, sesetengah daripada kita, bila dah dapat bad experience, dia tak kan nak mulakan sesuatu atau pun takut untuk bangun semula setelah jatuh berkali-kali...walaupun dia tahu peluang yang ada di depan mata dia adalah peluang yang terbaik...tetapi tidak pada bakal SSM Ieyda Syanida...dia mempunyai semangat yang jitu dan kental, dia tahu apa yang dia nak untuk masa depan dia dan anak-anak, sebab itu dia tak pernah serik untuk mencari dan mencuba sesuatu yang boleh menaikkan taraf hidup dia...and now, she is a part of GREEN LEADERS GROUP...within a month, dia dah berjaya mengembangkan sayapnya dan mempunyai rakan2 kongsi yang kuat dan hebat2 semangatnya...Caya lah Ieyda..I'm proud of you babe!







I'm pretty sure, most of us have that kind of experiences..Seriously, in our life, jangan lah kita cepat mengalah or cepat serik...GAGAL SEKALI BUKAN BERERTI GAGAL SELAMA-LAMANYA...macam yang Syikin post kat FB hari tue...Ibarat kita memasak, or buat kuih, kalau tak jadi, kita akan give up and terus berhenti buat ker? Of course tidak kan! I am sure, kita akan terus cuba dan cuba hingga jadi and sampai satu tahap kita akan improvise masakan kita tue...maksudnya kita tak kan GIVE UP kan! Same goes with our life...do not ever give up...keep on do it...Insya Allah, dengan berkat usaha kita, kejayaan akan jadi milik kita...






Waaahh...panjang pulak celoteh kali nie...Soon Syikin akan cerita another one more biz partner...still young but not single...a 23 years old young man but have a very high spirits and have a lot experiences same like Ieyda...tunggu yer my next entry...see u soon!!


'If you wanna change your life as what me and my partners do, please do not hesitate to contact or email me..we will guide you and help you to make your dreams come true.."


HP : 013-7220143
Email : alya_ezikin@yahoo.com


Sunday, 28 October 2012

COMING HOME by GWYNETH PALTROW


Assalamualaikum...


Syikin nak share one song from movie COUNTRY STRONG...after watch this movie, I fall in love with country songs...and here is the soundtrack from this movie







COMING HOME sung by GWYNETH PALTROW








 


Hope you guys enjoy this soundtrack and also the lyrics...

See you next time..cheers!!

SALAM AIDILADHA 1433 HIJRAH




Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat lagi untuk Syikin and family nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1433 HIJRAH...





Moga kita akan lebih mengerti maksud 'PENGORBANAN' yang sebenarnya...semoga segala pengorbanan yang kita lakukan adalah kerana Allah SWT...dan dengan setiap pengorbanan itu kita akan dapat rasa segala kemanisannya di dunia dan di akhirat...Insya Allah..Amin..


Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua insan yang Syikin sayang x kira yang Syikin kenal atau pun tidak...maaf zahir dan batin..


Wednesday, 24 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : SIHAT DAN LANGSING WITH PREMIUM BEAUTIFUL CORSET




Assalamualaikum...


Have anyone heard or read the news recently...again, Premium Beautiful Corset was published in newspaper and also tv channel ( NONA at TV3 )...As a Premium Beautiful Consultant/Agent, I am really proud of it..dah terbukti PB nie memang berkesan untuk melangsingkan badan secara sihat..tanpa sebarang kesakitan..




Akhbar Kosmo dated 23 Oct 2012


Mungkin ramai di antara kita tidak tahu bahawa PB Corset sudah berada di pasaran hampir 20 tahun, the only corset in Malaysia yang di anugerahkan sebagai SUPERBRAND Product and antara korset yang paling tinggi permintaannya di Semenanjung dan luar Malaysia...besides, other country such as Brunei and Singapore turut tahu akan keberkesanan Premium Beautiful Corset..





Selain berfungsi untuk menguruskan badan, PB nie jugak boleh membantu kita to improve our health...the benefits of wearing this Premium Beautiful Corset is

  • Improves Blood Circulation
  • Increase Body's Metabolic Rate
  • Enhances Breathing
  • Helps Prevent Cancer
  • Corrects Posture & Body Shape
  • Rid Toxins From the Body


Cuba uols Google words Premium Beautiful..Confirm memang banyak testimoni yang berjaya melangsingkan badan tanpa sebarang pil, diet or extreme exercise...just wear PB consistently, uols akan dapat bentuk badan yang uols inginkan...kalau nak tahu and rasa, uols kena lah cuba pakai...betul tak?


Berminat nak dapatkan 1 set PB? Call me @ 013-72201143...Promosi for Oktober still ON my dear!!
Lets grab one NOW and you will look gorgeous and fabulous before year 2013!!




Monday, 22 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : A DAY IN GLAM FOR EXCLUSIVE BUSINESS MEETING.


Assalamualaikum ...

Salam sayang semua


Waaahh...sekarang nie weekend Syikin full with activity lah...contohnya Ahad lepas..Syikin and hubby and also one of my bisnes partner make a one day short trip to KL..x tahu lah yang nie kali ke berapa kitorang buat short trip..rasa macam JB - KL tue dah macam JB - BP..hehehe..the main reason Syikin ke sana coz we have the Exclusive Business Meeting (EBM) at our Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)..Kami bertolak seawal 6am..Alhamdulillah berjaya sampai di GLAM at 9.30am...so sempat lah ambil breakfast before start ke kelas..hehe..

That day we gathered all the new usahawan2 baru from all over Malaysia..ada yang dari Selatan,Utara and of course lah area KL...yang buat Syikin lagi happy bila dapat jumpa semua bisnes partner Syikin hari tue..nie yang membuatkan diri nie lebih bersemangat nak bantu rakan2 kongsi Syikin...as I menton earlier, bisnes nie kita buat based on TEAMWORK, sebab tue bisnes lagi mudah dan senang...That is why our leaders decided untuk buat EBM nie, supaya memudahkan bisnes partner yang baru meluaskan bisnes mereka..and the most important thing, mereka dapat ILMU macam mana untuk UPGRADE INCOME and UPGRADE THEIR LIFE...


antara barisan speaker on that day - CDM Hanis Haizi and bakal2 CDM which came from a different background


Without KNOWLEDGE, it is not easy for us to move forward..macam mana leader Syikin CDM Hanis Haizi boleh genggam income 6 angka? dengan ILMU lah dia dapat capai income 6 angka..same goes with us, kalau nak capai impian untuk genggam income gemuks, kena lah ada ilmu..sebab tujuan itulah GLAM di tubuhkan..membantu memberikan ilmu kepada semua bakal2 jutawan Premium Beautiful Bisness..



anak2 harimau...we are young, fun and soon will be a multimillionaire too...Amin!









From the pictures, it show that we are a very fun, happening, happy and also very enthusiastic..kami memang group yang positif and also muda-muda belaka.. Best kan! Im really proud that I'm part of this group...eventhough we just met first time, tapi rasa macam dah lama kenal...hehe..


Amacam? Have a thought to be part of our team..dgn bimbingan yang diberikan oleh CDM Hanis Haizi, kita x perlu rasa ragu-ragu lagi...tak perlu rasa takut..kita just follow every steps leader kita..if they can do it and why not us...so dont be hesitate to contact me...memang niat kami ikhlas nak bantu uols capai apa impian uols...tak kan lah kita nak biar impian kita terkubur mcm tue sahaja kan...

teringat kata-kata CDM Hanis Haizi masa EBM hari tue, 'Apa salahnya kita berkorban masa, wang, tenaga dalam masa 2 hingga 3 tahun untuk capai kepuasan hidup kita...keluar dari kepompong 'selesa' utk dapatkan kehidupan yang lebih selesa'....memang x salah kan! lagi pun pengorbanan yang kita buat sekarang nie bukan sahaja untuk diri kita, tetapi untuk keluarga kita juga...


Nak berubah kena lah ambil langkah pertama kan..kalau terdetik hati nak bertanya pasal bisnes nie..jangan malu2..uols just call Syikin at 013-7220143..will share with you from A to Z..and I'm happy to assist you..

Jumpa lagi..and ceria2 selalu!!

Saturday, 20 October 2012

MEMORIES : SEPETANG DI DESARU




Assalamualaikum...


Last Sunday, Syikin and family went to Desaru...actually at first decided nak ke Air Terjun Kota Tinggi, but then hubby kata why not pergi pantai since Alya x pernah jejakkan kaki dia kat pasir pantai and main ombak...ya lah..betul jugak tue, so kami pun bertolak ke sana dalam pukul 3pm...kalau ikut highway Kota Tinggi, perjalanan ke sana cuma ambil masa dalam sejam sahaja...

Kenapa sepetang? sbb kami x plan pun nak mandi kat sana, just nak ambil angin sahaja..maklumlah, mcm dah lama sgt terperuk kat suasana bandar kat JB nie..so sesekali apa salahnya tukar angin sekejap..just nak refresh otak yang kadang kala boleh berkarat jugak..haha..

We reached there at 4pm...Alhamdulillah jalan tak lah sesak sangat..we assumed bila sampai sana maybe tak ramai orang..rupa2nya parking nearby kat pantai dah penuh, tinggal yg kat atas jer..itupun hampir penuh jugak...ramai yang ambil kesempatan bermandi manda, berpiknik, and mcm2 lagi lah...syukur sangat pada masa tue cuaca memang sesuai untuk kami berjalan2 di tepi pantai, bermain dgn ombak...

Antara kami bertiga, orang yang paling excited sekali off course lah Alya Zahra..first time tue dia main pasir..masa mula2 jejak kan kaki dia ke pasir tue, dia rasa geli..hahaha..sampaikan dia x nak jalan and mintak shoes dia..hehehe..but then when we pujuk dia and tunjuk kat dia yang kami boleh jalan seperti biasa, baru lah dia nak berjalan kat pasir..

Jom layan gambar2 yang Syikin and hubby ambil on that day...enjoy...






































That is all for now...if uols rasa nak ke Desaru, there is a lot of hotel yang Syikin boleh recommended for u to stay..such as Lotus Desaru Resort or Pulai Desaru Beach Resort and etc...

See u all soon...cheers!

Friday, 19 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : ME & MY BISNES PARTNERS IN JB




Assalamualaikum...


Salam Sayang Bloggers...


Last Tuesday, leader Syikin -  bakal DDM Norain Mohd Nizar (Ain) decided to have a business discussion with our group in JB...Alhamdulillah, banyak betul tips and kata2 semangat yang di kongsikan kepada kami semua..Eventhough ada a few partners yang x dapat  hadir, but still the discussion went successful..Thanks a lot Ain for the great sharing..!



My beloved partners - Elly Yana, Ieyda Syanida, Faeza Zainudin, Norain Mohd Nizar and Ahmad Fitri Ismail

Seriously, Syikin tak sangka group kami cepat berkembang..The best about our team is, we share our dreams and we work for it together..Apa yang menarik tentang group Syikin di JB nie, most of us work at the same company but we never know each other...only through this bisnes lah yang menemukan kami semua...Syukur Alhamdulillah Allah ketemukan Syikin dgn mereka..All of them have a very high spirit..semangat yang kental, tabah and cukup yakin dengan bisnes nie..Im really blessed have them as part of my team..love them all..Muah!!

Ladies and guys out there..wanna be part of my team?.I guaranteed it will be much more fun..we are a bunch of people yang sangat2 positif..dan sanggup membimbing anda hingga berjaya..and with this PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS, there is no empty promises..kita dah ada ramai contoh2 yang berjaya dalam bisnes nie...how to start? Make your first step by contact me..I will share with you how to earn extra income just with FB and BLOG...and will guide you till success...

 
BE PART OF US
 
CHOOSE THE RIGHT GROUP
 
CHOOSE GREEN LEADERS GROUP



HP : 013-7220143
email : alya_ezikin@yahoo.com






Monday, 15 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : TESTIMONI HEBAT PB!




Assalamualaikum...


Salam sayang uols..


Wanna see the magical of this Premium Beautiful Corset...





Congrats to my biz partner, Kak Fazlin ! She lose 10 kg in a month. Consistently wear PB + Lactolite. U can see the differences from the pictures...it is really amazing result! Congrats again to u Kak Fazlin...


Hebat kan! Kalau uols turut berminat untuk kurangkan berat badan and dapatkan bentuk badan idaman uols, Premium Beautiful Corset is the answer...dapatkan 1 set PB sekarang..


Contact Syikin at 013-7220143
 
or
 


Wednesday, 10 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : PROMOSI TERBAEK FOR OCTOBER!!


Salam sayang uols...


This month ada PROMOSI TERBAEK untuk uols...


Dengan setiap pembelian 1 SET PREMIUM BEAUTIFUL CORSET secara CASH/CREDIT CARD





Syikin akan bagi FREE 1 set SHORT BRA worth almost RM500.00







Amacam...MEMANG TERBAEK kan! This is the BEST OFFER that you cannot miss it!


Cepat2 contact Syikin sebelum promosi berakhir hujung bulan nie...



Ring me at 013-7220143
 
or
 




Monday, 8 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : KENAPA PERLU BERHIJRAH?




Assalamualaikum...


Salam sayang semua...

Macam serius jer bunyi title kat atas tue kan...actually tak serius mana pun...cuma Syikin nak share kat korang kenapa kita perlu berhijrah...Hijrah bukan sahaja bermaksud kita berpindah ke tempat lain, tetapi ia juga membawa maksud 'perubahan' dalam hidup kita..




Kenapa perlu berhijrah? Kenapa perlu berubah? Cuba korang bayangkan, dalam kehidupan kita seharian, kita akan buat perkara yang sama kan..maksud Syikin rutin yang sama...pernah tak korang terfikir or terdetik kat hati yang korang dah bosan dgn life rutin mcm nie...pagi keja balik malam, dapat gaji bayar hutang...dan pernah tak korang terfikir untuk berubah dan memulakan sesuatu luar dari kebiasaan korang...


Believe me, dulu Syikin rasa, Syikin dah cukup selesa dengan keadaan life Syikin..then Syikin mula terasa bila Alya Zahra makin membesar, keperluan untuk dia makin bertambah, keadaan kewangan pulak makin meruncing...walaupun both of us bekerja, but still not enough coz perbelanjaan makin meningkat tapi tahap kewangan pula masih sama..tiada perubahan..that is why, both of  us decided nak buat bisnes Premium beautiful nie...dan ia merupakan satu perubahan yang besar bagi kami...Syukur Alhamdulillah, dengan bisnes nie we manage to improve our life..Syukran Ya Allah...




Seriously, if we didnt change now..what happen in the future...walaupun pada awalnya kita akan fikir memang susah untuk kita berubah, memang susah untuk kita berhijrah, memang susah untuk kita keluar dari comfort zone, maka pada akhirnya kita tetap di tempat yang sama...tetapi bila kita ada keinginan yang kuat untuk berubah, maka gunakan kekuatan itu untuk mulakan langkah pertama..Insya Allah, dengan langkah yang kecil itu boleh membuatkan kita melangkah dengan lebih jauh lagi..mengejar setiap impian kita yang sudah lama kita tinggalkan selama ini...




Jangan takut kepada perubahan kerana ia akan membawa seribu kebaikan dan manfaat kepada diri kita yang kita sendiri tidak jangka...." Tuhan tidak akan merubah nasib sesuatu kaum itu sehingga kaum itu merubah nasibnya sendiri"


Sekian..


** wanna be part of us and want to change your life...call me @013-7220145 or email me @ alya_ezikin@yahoo.com**




Friday, 5 October 2012

BUAH HATI PENGARANG JANTUNG KU!



Assalamualaikum...

Salam Ceria semua..

Rasanya Syikin belum kenalkan pun kat korang siapa dia buah hati Syikin kan...Haaa..meh Syikin kenalkan...




gambar masa raya lepas


Buah hati Syikin yang sorang nie memang cukup setia dengan Syikin..mudah2an kesetiaan nie berpanjangan hingga akhir hayat lah yer...Seriously, tak tahu lah kenapa boleh jatuh hati kat dia nie..sedangkan ramai lagi yang beratur nak dapatkan Syikin...chewah...kalau dia baca nie mesti dah kena cubit..hahahha...x lain dan tak bukan, of course lah husband Syikin..Nama dia Fariq Ezwan bin Jasman...for those yang kenal dia, memang banyak nama gelaran..even family Syikin and family dia panggil nama yg berlainan..my family side panggil dia Ez and his family called him Wan...yg kengkawan pulak lain pulak gelarannya...We get married after 7 years of friendship..lama tue kan..kalau kawen tue mesti dah ada anak 5 orang..haaahaha...


candid masa dia try to start enjin motor..heheh..



Si jantung hati pulak, siapa lagi kalau bukan my daughter Alya Zahra...memang famous kat FB dgn gambar dia jer...pernah satu hari ada sorang mutual fren boleh recognize dia compare than me...masa tue kitorang bercuti kat Genting Highland...that nite dia pm Syikin and mention nampak anak Syikin kat Reception kaunter...boleh gitu?hehehehe...Alya memang very sweet and sometime naughty jugak...huhuhu..was born on March 23, 2010..sama bulan dgn Syikin but different horoscope...nak tahu apa favourite cartoon dia..of course ler Timmy Time...sapa2 nak bg hadiah boleh ler carikan flush toy nie untuk dia k..hehehhe...nak tahu dia nie sweet or not..haaa..jom tgk gambar2 dia...=)






picture was taken by her babysitter...sopan dan ayu..


For your info, both of them ialah penguat semangat Syikin untuk berjuang dalam bisnes nie...sebab tue Syikin sanggup korbankan masa dan tenaga untuk mereka berdua..Moga Allah melindungi kami sekeluarga dan sentiasa dilimpahi dgn kasih sayang.Amin!!

Ok lah..that's all for now...next syikin citer lagi k...

Have a great day!

Thursday, 4 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : BAJET 2013 ~ APA PULA PERSEDIAAN ANDA?


 
Assalamualaikum…

Salam sayang bloggers…

Alhamdulillah…Bajet 2013 baru sahaja dibentangkan Jumaat yang lepas…almost a week jugak lah kan...macam2 desas-desus yang Syikin dengar x kira dimana-mana…Ada yang negative..ada yang positif dan ada jugak yang  kat atas pagar..hehe..As you all know, I’m not government servant so of course ler x dapat nak enjoy  bonus besar tue kan..eventhough kebanyakan bajet yg dibentangkan tue x semua Syikin dapat but at least ada satu or dua yang Syikin and husband boleh manfaatkan…but whatever it is, we as Malaysian should be grateful…yang penting, siapa yang dapat bonus or dapat benefit yang lain-lain, lepas nie kerja lah dgn lebih bersemangat, jujur, ikhlas, produktif dan lain2 lagi…yang x dapat pula, jgn nak mengeluh, sedih, kecewa, marah kerana masih ada rezeki lain kat dunia nie…yang penting kena terus berusaha untuk menaik taraf hidup kita…
 
 
When we talk about budget, have you all think or plan what is your budget for year 2013…kita dah nak masuk penghujung tahun 2012..tinggal beberapa bulan jer lagi nie..have you all prepared ? Kalau bajet yg dibentangkan oleh kerajaan, mestilah ada bonus, kenaikan gaji, penurunan cukai, free itu dan ini untuk rakyatnya..but how about your own bajet? Ada x bonus untuk diri sendiri, mcm mana pulak dgn kenaikan gaji? Dan mcm mana pula bajet untuk anak-anak dan family? Makin turun or makin bertambah? Haaa…dah terfikir ke belum? Kalau dah. Alhamdulillah..but kalau belum, baik cepat-cepat fikir sebelum penghujung 2012 nie…
 
 
 
Kalau dulu, before start with this business Syikin dengan husband awal2 dah buat list what we should do with our extra money..maklumlah bila kerja dgn private sector, yang di tunggu-tunggu ialah bonus akhir tahun..andai kata rezeki lebih boleh lah dapat sampai 2 bulan..kalau tak dapat lebih, kitorang tetap bersyukur jugak..hehehe...and most of the extra money biasanya setelkan hutang-piutang and buat saving sikit for our daughter...tapi bila kitorang buat kira2, bonus yang dapat setahun sekali tue mana lah cukup nak cover for the whole year...silap hari bulan, x sampai sebulan dah pun habis duit extra tue kan...even dicampurkan dgn gaji bulanan memang tak cukup...cuba tgk list expenses kat bawah nie kenapa Syikin kata memang x cukup kalau mengharap bonus setahun sekali + our own salary...


RumahRM1,000
KeretaRM800
AnakRM500
Brg DapurRM500
ParentsRM200
MinyakRM300
Parking/Tel/AstroRM500
Hutang-piutangRM300
PengasuhRM300
Duit PoketRM500
OthersRM200
TotalRM5,100
 **berdasarkan perbelanjaan purata sebulan**
 
Hmmm...agak2 cukup x dengan duit kerja hakiki yang kita ada untuk bayar semua perbelanjaan nie...Hakikatnya memang x cukup...sebab tue Syikin and husband decided untuk mulakan business Premium Beautiful nie...Pada awalnya memang kami tak berbelah bahagi untuk ambil peluang nie..sebab bagi Syikin and husband, inilah salah satu cara untuk improve taraf hidup dan kewangan kami sekeluarga untuk masa akan datang...
 
 
 
 
Haa...macam mana? Dah mula fikir yang bonus anda dapat tue sekadar sementara sahaja? Dah mula buat kira-kira untuk perbelanjaan tahun 2013? Walaupun ada bonus dari company, kenaikan gaji, dgn semua tue dapat menjamin perbelanjaan anda untuk tahun depan ker? kalau suami isteri dua2 bekerja mungkin cukup2 makan sahaja..bagaimana pula dgn suami sahaja yang bekerja, cukup ker gaji suami anda itu? kalau terjadi sesuatu kat suami kita, siapa pula yang nak tanggung semua? Pernah tak anda terfikir itu semua dan apakah persediaan anda pula? Waaahhh...banyak pula soalannya tapi itulah yang sepatutnya bermain dalam fikiran kita..
 
If you all wondering and thinking how to start and change your life? Premium Beautiful Business ada jawapannya...wanna know how? Ambil phone and dial 013-7220143 or boleh email syikin at alya_ezikin@yahoo.com .. This month you will have an opportunities to get first bonus up to RM7000...It is a BIG AMOUNT to grab.. and don't missed it again..=)
Cheers!!