Tuesday, 30 October 2012

DO NOT EVER GIVE UP!



Assalamualaikum...

Dah lewat malam and sepatutnya dah diulit mimpi yang indah, tapi hati nie beria-ia nak share something kat blog nie..bukannya apa, seperti terpanggil nak share kisah rakan2 kongsi Syikin di sini..

FYI, semenjak Syikin menceburi bidang perniagaan nie, ada ramai orang yang Syikin jumpa and at the same time ada banyak kisah2 pengalaman hidup mereka yang Syikin simpan dan dijadikan pengajaran hidup..memang betul orang kata, kita hanya mendengar tapi yang merasa adalah tuan badannya sendiri..tapi sedikit demi sedikit kita pun akan rasa tempias nya..betul tak...

Hmmm...dalam ramai2 biz partner Syikin, I'm really impressed with this lady...from her appearence, rasa macam belum pun 30 tahun..bila dah kenal and rapat, baru lah tahu dia nie lagi tua dari Syikin rupanya..hehehe..jangan marah yer...Ibu beranak 3 (soon tambah lagi sorang..Insya Allah), tak lain dan tak bukan ialah Ieyda Syanida...seriously, first time jumpa dia rasa macam ada sikit ganas dia nie, tapi bila kenal, dalam kasar ada lembut jugak...hahaha..jangan marah ye Ieyda...




me and Ieyda...


Sebelum Ieyda buat bisnes nie, dia dah pernah ada experiences buat bisnes lain..bukan satu atau dua tapi lebih dari itu...and mostly, semuanya half way and x jadi...then, after a while, when she saw her friend ( which is my biz partner) post in FB about biznes, then she decided to meet my biz partner for biz sharing...orang kata 'pucuk di cita, ulam mendatang' , Ieyda terus agreed to do this bisnes...coz she know, she can be successful in this bisnes...dan dia dah nampak IMPIAN dia akan tercapai dalam biznes nie...






Kenapa Syikin kagum dengan dia?? Biasanya, sesetengah daripada kita, bila dah dapat bad experience, dia tak kan nak mulakan sesuatu atau pun takut untuk bangun semula setelah jatuh berkali-kali...walaupun dia tahu peluang yang ada di depan mata dia adalah peluang yang terbaik...tetapi tidak pada bakal SSM Ieyda Syanida...dia mempunyai semangat yang jitu dan kental, dia tahu apa yang dia nak untuk masa depan dia dan anak-anak, sebab itu dia tak pernah serik untuk mencari dan mencuba sesuatu yang boleh menaikkan taraf hidup dia...and now, she is a part of GREEN LEADERS GROUP...within a month, dia dah berjaya mengembangkan sayapnya dan mempunyai rakan2 kongsi yang kuat dan hebat2 semangatnya...Caya lah Ieyda..I'm proud of you babe!







I'm pretty sure, most of us have that kind of experiences..Seriously, in our life, jangan lah kita cepat mengalah or cepat serik...GAGAL SEKALI BUKAN BERERTI GAGAL SELAMA-LAMANYA...macam yang Syikin post kat FB hari tue...Ibarat kita memasak, or buat kuih, kalau tak jadi, kita akan give up and terus berhenti buat ker? Of course tidak kan! I am sure, kita akan terus cuba dan cuba hingga jadi and sampai satu tahap kita akan improvise masakan kita tue...maksudnya kita tak kan GIVE UP kan! Same goes with our life...do not ever give up...keep on do it...Insya Allah, dengan berkat usaha kita, kejayaan akan jadi milik kita...






Waaahh...panjang pulak celoteh kali nie...Soon Syikin akan cerita another one more biz partner...still young but not single...a 23 years old young man but have a very high spirits and have a lot experiences same like Ieyda...tunggu yer my next entry...see u soon!!


'If you wanna change your life as what me and my partners do, please do not hesitate to contact or email me..we will guide you and help you to make your dreams come true.."


HP : 013-7220143
Email : alya_ezikin@yahoo.com