Saturday, 20 October 2012

MEMORIES : SEPETANG DI DESARU




Assalamualaikum...


Last Sunday, Syikin and family went to Desaru...actually at first decided nak ke Air Terjun Kota Tinggi, but then hubby kata why not pergi pantai since Alya x pernah jejakkan kaki dia kat pasir pantai and main ombak...ya lah..betul jugak tue, so kami pun bertolak ke sana dalam pukul 3pm...kalau ikut highway Kota Tinggi, perjalanan ke sana cuma ambil masa dalam sejam sahaja...

Kenapa sepetang? sbb kami x plan pun nak mandi kat sana, just nak ambil angin sahaja..maklumlah, mcm dah lama sgt terperuk kat suasana bandar kat JB nie..so sesekali apa salahnya tukar angin sekejap..just nak refresh otak yang kadang kala boleh berkarat jugak..haha..

We reached there at 4pm...Alhamdulillah jalan tak lah sesak sangat..we assumed bila sampai sana maybe tak ramai orang..rupa2nya parking nearby kat pantai dah penuh, tinggal yg kat atas jer..itupun hampir penuh jugak...ramai yang ambil kesempatan bermandi manda, berpiknik, and mcm2 lagi lah...syukur sangat pada masa tue cuaca memang sesuai untuk kami berjalan2 di tepi pantai, bermain dgn ombak...

Antara kami bertiga, orang yang paling excited sekali off course lah Alya Zahra..first time tue dia main pasir..masa mula2 jejak kan kaki dia ke pasir tue, dia rasa geli..hahaha..sampaikan dia x nak jalan and mintak shoes dia..hehehe..but then when we pujuk dia and tunjuk kat dia yang kami boleh jalan seperti biasa, baru lah dia nak berjalan kat pasir..

Jom layan gambar2 yang Syikin and hubby ambil on that day...enjoy...






































That is all for now...if uols rasa nak ke Desaru, there is a lot of hotel yang Syikin boleh recommended for u to stay..such as Lotus Desaru Resort or Pulai Desaru Beach Resort and etc...

See u all soon...cheers!