Monday, 8 October 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : KENAPA PERLU BERHIJRAH?




Assalamualaikum...


Salam sayang semua...

Macam serius jer bunyi title kat atas tue kan...actually tak serius mana pun...cuma Syikin nak share kat korang kenapa kita perlu berhijrah...Hijrah bukan sahaja bermaksud kita berpindah ke tempat lain, tetapi ia juga membawa maksud 'perubahan' dalam hidup kita..




Kenapa perlu berhijrah? Kenapa perlu berubah? Cuba korang bayangkan, dalam kehidupan kita seharian, kita akan buat perkara yang sama kan..maksud Syikin rutin yang sama...pernah tak korang terfikir or terdetik kat hati yang korang dah bosan dgn life rutin mcm nie...pagi keja balik malam, dapat gaji bayar hutang...dan pernah tak korang terfikir untuk berubah dan memulakan sesuatu luar dari kebiasaan korang...


Believe me, dulu Syikin rasa, Syikin dah cukup selesa dengan keadaan life Syikin..then Syikin mula terasa bila Alya Zahra makin membesar, keperluan untuk dia makin bertambah, keadaan kewangan pulak makin meruncing...walaupun both of us bekerja, but still not enough coz perbelanjaan makin meningkat tapi tahap kewangan pula masih sama..tiada perubahan..that is why, both of  us decided nak buat bisnes Premium beautiful nie...dan ia merupakan satu perubahan yang besar bagi kami...Syukur Alhamdulillah, dengan bisnes nie we manage to improve our life..Syukran Ya Allah...




Seriously, if we didnt change now..what happen in the future...walaupun pada awalnya kita akan fikir memang susah untuk kita berubah, memang susah untuk kita berhijrah, memang susah untuk kita keluar dari comfort zone, maka pada akhirnya kita tetap di tempat yang sama...tetapi bila kita ada keinginan yang kuat untuk berubah, maka gunakan kekuatan itu untuk mulakan langkah pertama..Insya Allah, dengan langkah yang kecil itu boleh membuatkan kita melangkah dengan lebih jauh lagi..mengejar setiap impian kita yang sudah lama kita tinggalkan selama ini...




Jangan takut kepada perubahan kerana ia akan membawa seribu kebaikan dan manfaat kepada diri kita yang kita sendiri tidak jangka...." Tuhan tidak akan merubah nasib sesuatu kaum itu sehingga kaum itu merubah nasibnya sendiri"


Sekian..


** wanna be part of us and want to change your life...call me @013-7220145 or email me @ alya_ezikin@yahoo.com**