Thursday, 29 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : PESANAN RINGKAS DARI MENTOR KU




Assalamualaikum...
 
After GLAM Dinner last Saturday, my mentor + leaders Bakal CDM Shaliza Aziz , Bakal DDM Norain Mohd Nizar and Bakal DDM Nurul Ain Zulkarnain ada buat short video clip...rasa teruja pulak bila dengar pesanan dan kata-kata azimat dari beliau..
 
Come and see the video..








Hmm..macam mana uols...teruja tak nak join group kami...our group terdiri daripada pelbagai background and semua muda-muda belia belaka..yang membuatkan kami berdiri teguh di bawah satu group ialah semangat juang kami untuk sama-sama capai matlamat dan impian kami..
 
WE WORK HARD, WE PLAY HARD
 
BE PART OF US NOW...
 
BE PART OF GREEN LEADERS GROUP...
 
Contact Syikin @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com
 
 
 

Tuesday, 27 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : GLAM DINNER 2012 ~ CHECK OUT THE MENU!




Assalamualaikum...

Belum habis lagi mood nak bercerita pasal GLAM Dinner last Saturday...sebab memang best lah Syikin banyak nak cerita kat uols...hehehe..

As usual, bile mention about dinner, mesti lah kita nak tahu apa menu malam tue kan...sebelum nie pun, kalau ada event dinner for previous company, menu dinner lah yang paling penting..kalau tak berkenan di hati and menu tak menarik..confirm dinner tue mesti rasa hambar kan!!

So...lets check it out apa menu kitorang during the GLAM Dinner at The Westin Hotel, Kuala Lumpur..





terlalu sedap sampaikan rasa sayang nak habiskan..heheh..

First menu - Morton Bay Lobster, Apple and Fingerling Potato Salad, Horseradish and Lemon Vinaigrette...food presentation memang kemas, rasa kentang, lobster yang lembut teksturnya...gabungan rasa apple and lemon telah menambah sedapkan menu nie...(dah macam masterchef pulak..hahaha)




sup yang terbaik hingga kini terasa di tekak..=P

2nd dishes ~ Crab Chowder with Sweet Corn Puree, Smoked Salmon Croque Monsieur
Soup yang terbaik and sedap yang pernah Syikin rasa..macam x cukup semangkuk..hehehe..rasa macam tak nak habiskan malam tue...




tengok jer dah tahu sedap..belum lagi rasa kan!

3rd dishes ~ Roast Chicken Breast filled with Wild Mushrooms, Silken Pumpkin Puree, Sous Vide Spring Vegetables, Natural Jus
everything about this dishes was 'perfecto'..tekstur ayam yang lembut, rasa pumpkin yang lemak and sous yang memang sedap...hmmmm...masih terasa lagi kat tekak nie...



the best among the best...vanilla panna cotta

Last but not least ~ Vanilla Panna Cotta, Raspberry Compote and Ginger Crumble
Kalau ada buat undian malam tue, im sure this desert will be the winner...teramat lah sedap sampaikan hari nie pun terasa..raspberry cream dia memang sedap sangat2..thumbs up!! Next time Syikin nak try lah Panna Cotta nie..if uols tahu mana Syikin boleh dapat desert nie, let me know k...=)
 
 
 
Frankly speaking, Syikin memang kagum dengan those yang creative about foods..Syikin memang pandai makan jer but bab2 memasak nie agak kurang sikit..setakat yang simple2 boleh lah..hehehe...
For those yang nak cuba rasa menu nie, Syikin memang recommended to all of you to try..its totally worth it...Cuba tau uols..jangan tak cuba..
 
See you all soon..Muah!!
 
 





Monday, 26 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : THE BEST GLAM DINNER @ THE WESTIN, KL




Assalamualaikum..

There is no special word to describe on what I feel on that nite...it was AWESOME..dalam Bahasa Melayu..memang TERBAIK!! Eventhough it was first time GLAM buat dinner to celebrate all the new CDMs,  all the decorations, foods, presentation, performance, the goodies bag and also the people are totally awesome and fabulous...everyone was so stunning with their dress and outfit and also makeup..totally beautiful and colorful..dah macam fashion show pon ada jugak..kitorang that nite memang happening and sporting...sebab tue CDM Hanis Haizi kata..we 'work hard.play hard'..we totally enjoy that nite...
 
 
 



everyone received a goodies bag - an imported silk scarf...memang terbaik!


which crown is yours..?

 
 
 
first time pakai turban...hehehe..really like this style and makeup..


 
I love music and i love to sing..so Syikin memang happy sangat coz ada live band performance during the GLAM dinner..the band called Jesselton...suara singer memang mantap and tak mengecewakan kami semua..and of course tak lepaskan peluang nyanyi bersama..=)
 

special performance by CDM Razali Zain...the song called LOVE but CDM Raz tukar jadi rappers..hehehe..



After crowned session done to all the newly CDMs, they all dance the Gangnam Style..and of course CDM Raz lah yang paling sporting sekali..tak lupa juga kat CDM Adibah Karimah yang tersangat lah chomey malam tue...fyi, she is now pregnancy for 38 weeks tapi bersemangat buat tarian Gangnam Style...hehehe...memang terbaik!!!
 



 
 
tak lupa juga special performance from CDM Salha Zain...x sangka beliau ada bakat terpendam..that nite she sang a song from Sheila Majid - Antara Anyir dan Jakarta...suara beliau memang mantop...everyone shouting like crazy including me...siapa sangka kan, bukan setakat pandai berbisnes sahaja, nyanyi pun pandai jugak tau..
 
 
she was so stunning with her golden dress...admire her through fashion..

Acara yang dinanti-nantikan ialah LUCKY DRAW..nak tahu tak apa hadiah lucky draw malam tue...we have COACH BAG, KATE SPADE ( worth RM1500 each ), 3 Vouchers Makeover by Farrel Fahmi from MAC worth RM300, Studio Photoshoot by Hafiz Atan Pictures worth RM1000, 3 Vouchers Dato Radzuan Radzwil RTW, 3 Vouchers from Zawara and last but not least the grand prize - 3D2N stay at Holiday Inn Glenmarie...
 
 
hebat2 kan hadiah cabutan bertuah malam tue..dan siapa sangka malam tue ialah malam bertuah pada Syikin coz I won the GRAND PRIZE..memang betul-betul rezeki yang tak di sangka..and for your info, malam tue ada 3 orang yang dapat nombor yang sama...mcm mana tentukan siapa menang? hehehe...CDM Raz suggested 3 of us to dance based on the song that he choose and who get the loudest cheer will be the winner...walla..I am the winner..Alhamdulillah...( pls dont ask me how i dance coz i really cant remember..hehe.. it just a spontanous)
 

 

CDM Hanis Haizi and CDM Sha Khalid di paksa menari bersama...=P


 
senyum sokmo coz menang besar..hehe

 


meraikan hadiah kemenangan...=)


gaya ala-ala next top model...full of color, glam  and style...


terpegun dgn CDM Raz ker?


a pose with CDM Hanis Haizi...betul2 macam princess


 
 



barisan CDM in GLG...everyone look fabolous and glamorous


another pose from our CDMs in GLAM...admire them most!


Kalau diberikan rating for our first GLAM dinner..Syikin akan bagi 5 bintang...dah sama taraf dengan hotel 5 stars..everything was fantastic...tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata..yang penting memang malam tue cukup-cukup hebat lebih-lebih lagi bila dapat bersama dengan orang-orang yang hebat dalam GLAM...can't wait for the next GLAM dinner..mesti lagi hebat kan!!
 
Sebab itu Syikin amat bersyukur bila berada dalam group GLG...believe me, GREEN LEADERS GROUP is THE BEST..we are fun, young and very supporting with each other..that is why i choose GLAM...we work hard, we play hard..barulah hidup lagi lebih bermakna..
 
what are you waiting for..? lets be part of GLAM and join our team..there is nothing to be afraid of..
make your first step by calling me @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com
 
CHOOSE GLAM and be part of us..
 
Cheers!!









Tuesday, 20 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : HOLA KL!! HERE I COME!!





Assalamualaikum...







Hola KL!!!

Great news to all of you...Syikin akan berada di KL from 22 Nov till 25 Nov 2012..

It is a very good news for those who interested want to know more about PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS and also about PREMIUM BEAUTIFUL CORSET..Peluang terbaik datang hanya sekali sahaja kan..





Do call me or text me @ 013-7220143 for appointment...I'm totally excited to share with you how this bisnes can help you to generate income either part time or full time, from 4 to 6 figure per month..besides, we do have FOC TRIP, CAR FUND, 100G REWARDS and etc....

Please do not hesitate to contact me and be part of us...

CHOOSE GREEN LEADERS GROUP
 
BE PART OF GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA
 
 
 

PREMIUM BEAUTIFUL : MY TRANSFORMATION ~THANK YOU BB PLUS COLLAGEN





Assalamualaikum...

Hai uols...wanna see my transformation after 2 weeks with BB Plus Collagen ...Tadaaa..





Haaa....nampak tak perbezaannya...Alhamdulillah..Syikin tak sangka dengan pengambilan BB Plus Collagen consistently , my skin become more fairer and flawless..kulit muka pun dah x kering macam dulu..so bila nak apply bedak kat muka, rasa macam smooth jer and also sekata...bekas jerawat pun dah makin kurang...kalau dulu, before jer nak datang 'period', muka Syikin mesti kering but now no more..kulit muka terasa lembap and tidak berminyak...Syukur sangat bila dah ada BB Plus Collagen nie...nampak macam awet muda tak? hehehe


FYI, selain berfungsi merawat kulit muka, BB Plus Collagen nie pun dapat membantu mengurangkan sakit2 sendi...sebab tue sekarang dah takde rasa lenguh kat lutut dan siku sebab fungsi Collagen nie ialah menambah cecair pada sendi-sendi kita...kiranya banyak juga fungsi dan kelebihan BB Plus Collagen nie...


Nak tak transformation macam nie...x mahal mana pun BB Plus Collagen tue..mahal lagi bila kita buat plastic surgery, suntikan vitamin or botox, cucuk tang sana...cucuk tang sini...betul tak?
Syikin pegang dengan kata-kata pesanan, kita nie janganlah kedekut sgt dengan diri kita lebih-lebih lagi untuk kesihatan dan kecantikan diri kita..x rugi mana pun kalau kita keluarkan modal yang sedikit tapi kesannya memberikan seribu kebaikan pada diri kita sendiri...






From now on, jom bertukar ke BB PLUS COLLAGEN...CONFIRM hubby uols or orang-orang kesayangan uols makin sayang and jatuh cinta kat uols every single day...So, come and grab this BB PLUS COLLAGEN with me....HOW? Just contact me @ 013-7220143 for order...FREE POSTAGE for every single purchase...




Sunday, 18 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : BREAKFAST + BIZ MEETING @ DELICIOUS CAFE, MID VALLEY


Assalamualaikum...

Hai uols...last Sunday, Syikin and rakan2 Diamonds in the group had a breakfast and biz meeting at Delicious Cafe, Mid Valley...kiranya first time jugak lah breakfast kat situ..belek2 menu, x sure pulak nak makan apa...kebanyakan menu kat situ Syikin memang x pernah cuba pun..and at last Syikin pun pilihlah menu nie..





not sure apa nama dia yg pasti start with égg....

Sambil breakfast tue kami pun buat biz meeting sekali.. banyak jugak tips yang diberikan oleh DDM Shaliza Aziz kepada kami semua...especially about 100G, Car Fund, Bonus 5 angka and also Diamond Nite...sebab itu Syikin kata biznes nie memang mudah sebab semuanya akan di tunjuk ajar oleh leader2 kita yang hebat2 belaka...everything will be guided from A to Z..itu yang membuatkan group kami cepat berkembang dan juga kukuh...

wajah2 yang akan naik pentas on Diamond Nite..weeehuuu..

Seriously, it was a very happening weekend..memang schedule penuh but still penuh dengan aktiviti yang bermanfaat...lebih-lebih lagi bila dapat berkumpul dan bersama-sama dengan bisneslady yang bukan calang2 orangnya dan dari pelbagai background..its shows yang kami nie bersatu hati walaupun kenal hanya melalui FB dan bisnes ini sahaja...



shopping secara berjemaah..hebat kan!

After habis meeting, kami pun tak lepaskan peluang window shopping..yang paling best bila masing2 jadi fashion advisor to our Paris/London Qualifier - DDM Shaliza Aziz, DSM Norain Mohd Nizar and DSM Nurul Ain Zulkarnain....rasa teruja bila tengok diorang shopping trench coat..hehehe..


Amacam uols? Rasa teruja x tengok group kami...frankly speaking, if Syikin tak buat keputusan untuk buat bisnes nie setahun yang lepas, for sure Syikin tak dapat rasa semua nie..sebab itu Syikin ambil peluang nie dan Alhamdulillah, berkat dari tunjuk ajar mentor..dan berkat usaha serta sabar, Syikin dapat rasa semua nie..my life much more interesting compare than before...

So, if uols dah mula rasa nak berubah angin dan ingin mencuba bisnes nie, just contact Syikin at 013-7220143...Insya Allah, Syikin akan guide uols dan kita akan sama2 berada di puncak kejayaan..


See u soon...






PREMIUM BEAUTIFUL : SUCCESSFUL SM/SSM SEMINAR 2012 CYCLE 3




Assalamualaikum...

Salam sayang uols..lamanya menyepi kan...sorry lah dear...ada sedikit masalah teknikal with my blog...that is why dah bertukar wajah..hehehe...hope uols will like it..

Anyway, just want to update uols what was happening on last week...



cuba cari Syikin kat mana..=)


On 10th November 2012, Seminar SM/SSM 2012 telah pun diadakan di Holiday Inn, Glenmarie, Kuala Lumpur....It was a very successful seminar coz more than 350 participants was take part on this seminar...Thanks to all the speakers - CDM ADIBAH KARIMAH, CDM AL-FAATH, CDM SHA KHALID, CDM NAA KAMARUDDIN and of course our beloved CDM HANIS HAIZI..and tak lupa juga kepada semua AJK-AJK yang terlibat dalam seminar kali nie...

Congrats to my dear mentor and leader Bakal CDM SHALIZA AZIZ yang dipertanggungjawabkan menjadi emcee on that day...seriously, I'm really proud of her coz berani ambil cabaran as emcee and she have done it with a great job! Thumbs up for you dear!!

Tahniah juga kepada rakan2 kongsi yang dapat hadir pada hari tersebut...Salute for those who came on that day coz ramai yang datang dari Utara, Selatan dan Pantai Timur tanahair..it shows that they have give a full commitment towards this business...

Come and see some of the pictures on that day..




CDM ADIBAH KARIMAH



CDM AL-FAATH AL-AYUBBI


CDM SHA KHALID


CDM NAA KAMARUDDIN


DDM SHALIZA AZIZ












Alhamdulillah..bersyukur sangat sebab Syikin bernaung dibawah GREEN LEADERS GROUP...dan yang paling buat Syikin happy, seminar kali nie, Syikin bawa almost 10 rakan kongsi..on next cycle, will be more than that..Insya Allah..Amin....

If you interested to be part of GLG, jangan ragu-ragu untuk contact Syikin at 013-7220143..every step will be guided..

That's all for now..see you at the next entree..

** picture credit to CDM RAZALI ZAIN **

Sunday, 4 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : YEAR END SALE ~ NOV & DEC PROMO


Assalamualaikum...






YEAR END SALE IS COMING BACK!!!

Biasanya waktu-waktu macam nie memang banyak promotion or discount kat mana-mana shopping complex kan! Therefore, Syikin pun tak nak lepaskan peluang untuk bagi kat uols special promotion untuk hujung tahun nie...YIPPY!!!


Dengan setiap pembelian 1 set PREMIUM BEAUTIFUL CORSET






REBATE RM200 will be given for CASH/CREDIT CARD/RHB EASY payment




and
 
 




Yes!!! FREE GIFT for every single purchase of PREMIUM BEAUTIFUL CORSET...


Interesting right!!!  Come on and grab this best offer from me...

Call me @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com

Jom cepat-cepat contact Syikin to get your own set of PB and you also can feel the MAGICAL of PB...

CHEERS!!