Tuesday, 27 November 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : GLAM DINNER 2012 ~ CHECK OUT THE MENU!




Assalamualaikum...

Belum habis lagi mood nak bercerita pasal GLAM Dinner last Saturday...sebab memang best lah Syikin banyak nak cerita kat uols...hehehe..

As usual, bile mention about dinner, mesti lah kita nak tahu apa menu malam tue kan...sebelum nie pun, kalau ada event dinner for previous company, menu dinner lah yang paling penting..kalau tak berkenan di hati and menu tak menarik..confirm dinner tue mesti rasa hambar kan!!

So...lets check it out apa menu kitorang during the GLAM Dinner at The Westin Hotel, Kuala Lumpur..





terlalu sedap sampaikan rasa sayang nak habiskan..heheh..

First menu - Morton Bay Lobster, Apple and Fingerling Potato Salad, Horseradish and Lemon Vinaigrette...food presentation memang kemas, rasa kentang, lobster yang lembut teksturnya...gabungan rasa apple and lemon telah menambah sedapkan menu nie...(dah macam masterchef pulak..hahaha)




sup yang terbaik hingga kini terasa di tekak..=P

2nd dishes ~ Crab Chowder with Sweet Corn Puree, Smoked Salmon Croque Monsieur
Soup yang terbaik and sedap yang pernah Syikin rasa..macam x cukup semangkuk..hehehe..rasa macam tak nak habiskan malam tue...




tengok jer dah tahu sedap..belum lagi rasa kan!

3rd dishes ~ Roast Chicken Breast filled with Wild Mushrooms, Silken Pumpkin Puree, Sous Vide Spring Vegetables, Natural Jus
everything about this dishes was 'perfecto'..tekstur ayam yang lembut, rasa pumpkin yang lemak and sous yang memang sedap...hmmmm...masih terasa lagi kat tekak nie...



the best among the best...vanilla panna cotta

Last but not least ~ Vanilla Panna Cotta, Raspberry Compote and Ginger Crumble
Kalau ada buat undian malam tue, im sure this desert will be the winner...teramat lah sedap sampaikan hari nie pun terasa..raspberry cream dia memang sedap sangat2..thumbs up!! Next time Syikin nak try lah Panna Cotta nie..if uols tahu mana Syikin boleh dapat desert nie, let me know k...=)
 
 
 
Frankly speaking, Syikin memang kagum dengan those yang creative about foods..Syikin memang pandai makan jer but bab2 memasak nie agak kurang sikit..setakat yang simple2 boleh lah..hehehe...
For those yang nak cuba rasa menu nie, Syikin memang recommended to all of you to try..its totally worth it...Cuba tau uols..jangan tak cuba..
 
See you all soon..Muah!!