Wednesday, 12 December 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : DIAMOND SALES MANAGER ~ALHAMDULILLAH





Assalamualaikum...
 
Hola uols...rasanya x terlambat untuk bagi tahu uols a good news about me..hehehe...Now I am a DIAMOND SALES MANAGER...Alhamdulillah..Pangkat ketiga tertinggi dalam bisnes plan kami..
 
 
 
 
'Kini tinggal dua langkah sahaja anda akan mencapai kedudukan tertinggi dalam pelan pemasaran. Dengan kepakaran dan semangat kerjasama yang anda tonjolkan, kami percaya bahawa anda akan mencapai kejayaan dalam masa yang singkat"
 
Bila baca jer ayat kat atas dari pihak syarikat rasa makin bersemangat nak capai pangkat yang seterusnya ~ DOUBLE DIAMOND MANAGER and CROWN DIAMOND MANAGER. Insya Allah, Syikin akan dapatkan dua pangkat tertinggi tersebut on 2013...Mudah-mudahan dengan berkat bimbingan mentor and leaders yang lain, Syikin akan pastikan ianya menjadi realiti..
 
 
If uols nak rasa macam mana kami rasa..YOUNG, RICH, FAMOUS and FABULOUS.. u can directly contact me @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com
 
 
 
'ALL OUR DREAMS CAN COME TRUE - IF WE HAVE THE COURAGE TO PURSUE THEM"
 

Cheers!!

Tuesday, 11 December 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : LIBERTY & VICTORY BY NIDJI ~ TO MY DEDICATED PARTNERS


Assalamualaikum...
 
This time Syikin nak share another song from NIDJI ~LIBERTY AND VICTORY...Lagu nie memang special because it is not only for MANCHESTER UNITED FANS...it is also for my DEDICATED BUSINESS PARTNERS yang tak henti-henti berjuang dan tidak mengaku kalah walau apa jua badai yang melanda..You all are not only my bisnes partners but also a very close family and a close friends too...
 
To all my partners, this song is for you..
 
 
 
 
LIBERTY & VICTORY by NIDJI
 
 
Liberty and victory is the key to realize our dreams
When our world has turn to pain
Bones and blood will call your name
Choose the right path for you
 
Take me down to your liberty
I don’t know what you did to me tonight
I’ll be happy to be the one
 
Take me down to your liberty
I don’t know what you did to me tonight
I’ll be happy to fight for love, for love
 
Ride the ocean’s tide of life, beat the sorrow
You’re born to win the fight
 
Take me down to your liberty
I don’t know what you did to me tonight
I’ll be happy to be the one
 
Take me down to your liberty
I don’t know what you did to me tonight
I’ll be happy to fight for love
 
Ride the chaos storm of time
And watch the wheel of life
As we kiss until the morning sun
Rise and rise and rise
 
Ride the tanks of war and peace
It all seems very real
Let’s make love across horizon
Rise and rise and rise
 
Take me down to your liberty
I don’t know what you did to me tonight
I’ll be happy to be the one
 
Take me down to your liberty
I don’t know what you did to me tonight
I’ll be happy to fight for love, for love
 
 
 


Hope you all enjoy the song...
 
I love you all....
 
CHEERS!!

Friday, 7 December 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : GARAM BULUH ~ APA KELEBIHANNYA?


Assalamualaikum..
 
Hola uols..hari nie Syikin nak share about Garam Buluh...as we all know, garam memang penting dalam kehidupan kita kan...so, lets check it out why we should choose GARAM BULUH sebagai ganti kepada garam biasa...







GARAM BULUH ~THE HISTORY!

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.


KELEBIHAN & KEBERKESANAN GARAM BULUH


  • Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).

  •  
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.

  •  
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia  (megandungi lebih 76 mineral yang diperlukan oleh tubuh)

  •  
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.

  •  
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.

  •  
  • Meningkatkan daya pemulihan badan ~bersifat anti oksida menyebabkan kuman & sel kanser tidak boleh aktif dalam tubuh



  • PENYAKIT-PENYAKIT YANG BOLEH DIBANTU

    • Kencing Manis
    • Darah Tinggi
    • Jantung
    • Hepatitis
    • Migrain
    • Buasir
    • Buah Pinggang
    • Darah Rendah
    • Tumor Otak
    • Selsema
    • Alzheimer
    • Asma
    • Kanser Payudara
    • Hidung Bernanah
    • Resdung
    • Kanser
    • Strok
    • Ghout
    • Penyakit Kulit
    • Ruam Panas
    • Ketumbuhan
    • Kaki Berbau
    • Gastrik


    TWO OPTIONS OF BAMBOO SALT ( GARAM BULUH)





    1) BAMBOO SALT PREMIER COOKING SALT POWDER
     ~ sesuai untuk semua jenis masakan dan cara penggunaan atau kuantiti lebih kurang sama dengan garam biasa...
    ~ boleh digunakan untuk rendaman kaki






    2) BAMBOO SALT PREMIER DRINK
    ~  boleh dijadikan minuman harian
    ~ boleh diminum bersama dengan jus buah-buahan



    
    
    GARAM BIASA VS GARAM BULUH




    Sebagai pengguna GARAM BULUH, Syikin memang recommended to all of you out there untuk cuba dan rasa keberkesanan garam buluh nie..and ia juga merupakan Sunnah Rasulullah S.A.W
     
     
    " Amalan Rasulullah S.A.W iaitu memakan secubit garam sebelum dan sesudah minum dan makan. Baginda berkata : "Sesiapa yang memulakan makan dan minumnya dengan secubit garam Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila, kusta, sakit perut, dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah saja."
     
     
     
    For more info about GARAM BULUH or want to order/purchase, can contact me at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com.



    Monday, 3 December 2012

    PREMIUM BEAUTIFUL : COCONUT SHAKE PANTAI KLEBANG, MELAKA





    Assalamualaikum...
     
    COCONUT SHAKE PANTAI KLEBANG..dengar or baca jer dah terbayang betapa sedapnya bila kita dapat rasa kan.. 




    tengok jer dah terliur nie...aduyai..



    Ada sesapa pernah tak try coconut shake nie...actually last Sunday Syikin ke Melaka for a biznes trip..it just a one day trip with my biznes partner Elly Yana..Lepas jer habis bisnes appointment, kitorang decide nak ke Pantai Klebang coz nak try Coconut Shake kat sini..nie semua gara-gara ternampak post one of my good fren kat FB yang mewar-warkan betapa sedapnya coconut shake tue...



    me and my biz partner on that day...sempat amik gambar kat belakang kapal terbang..


    Dari Melaka Town ke Pantai Klebang ambil masa setengah jam..kereta bumper to bumper..and at last..sampai jugak kami kat Pantai Klebang..unfortunately..ramai pulak yang beratur for coconut shake tue...bila tgk jam dah almost 7pm..so we decide to tinggalkan Pantai Klebang without coconut shake..huhuhu...sedih nya..bukan rezeki kami hari tue..


    Kalau uols nak cuba coconut shake nie..as recommended by all the people here..pergilah cuba kat Pantai Klebang, Melaka..kedainya memang betul2 tepi jalan selepas stesen minyak Caltex...Next time if Syikin datang ke Melaka lagi, confirm Syikin akan pergi Pantai Klebang coz nak try coconut shake tue..do not want to miss it again...
     

    See uols later..jangan lupa try k...berbaloi mencuba..=)





    Saturday, 1 December 2012

    PREMIUM BEAUTIFUL : FREE SAMPLE UNTUK ORANG MELAKA ~ LACTOLITE, PIL MAHARANI & BB PLUS COLLAGEN






     
     
    Assalamualaikum..
     
     
    Hola orang-orang Melaka..
     
     
    As you all know Syikin will be in Melaka this Sunday which is today...Banyak memori Syikin masa study kat sini dulu..for your info, Syikin dulu study kat UiTM Lendu, Alor Gajah...bila sebut Lendu semua orang tahu memang tempatnya sangat-sangat lah pendalaman...I remembered last time, masa nak keluar ke bandar Melaka hanya ada 1 bas sahaja yang direct from Lendu to Bandar Melaka..another option kena naik teksi ke Pekan Alor Gajah and then tunggu bas nak ke Bandar Melaka..hmmm...dah lupa apa nama bas yang kitorang selalu berebut naik sampaikan penuh macam ikan sardin..huhuhuuh...haru-biru kitorang di buatnya...haha..
     
     
     
     
     
     
     
    Sempena nak ke Melaka nie...Syikin nak bagi special treat untuk orang-orang Melaka...Syikin nak bagi FREE SAMPLE for PIL MAHARANI, LACTOLITE & BB PLUS COLLAGEN...How to get the FREE SAMPLE? Just call or sms Syikin @ 013-7220143 and nyatakan lokasi uols...Insya Allah, Syikin and partner akan segera ke lokasi anda...(dah macam Skuad Perodua Era lah pulak..hehe)
     
     
    For those yang nak free trial for PB and wanna know more about the bisnes pun amat2lah di alu-alukan...
     
     
    Jangan lepaskan peluang nie uols...Special on this SUNDAY ~ 02 Dec 2012 ~  ONLY
     
     
    See you at MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH..


    p/s : teringat cendol durian kat sana..pergh..memang sedap..