Tuesday, 11 February 2014

FINANCIAL FREEDOM ~ ONE OF MY DREAMS

 
Assalamualaikum ..

Hola uols ..






Pernah tak pasang impian nak capai FINANCIAL FREEDOM? If we are talking about financial freedom, memang banyak faedah & manfaat yang kita dapat darinya ... but how to get this kind of freedom? Haa.. yang tue kena tanya diri sendiri ye .. most of us especially like me and others Glampreneurs memang pasang impian nak bebas dari segi kewangan ... That is why Syikin decided to start have a business with GLAM coz I have seen so many people success in this business..


 
 



DEBT FREE

Kita memang tak lari dari hutang kan! Habis belajar je dah terus berhutang dengan PTPTN or mana-mana badan pinjaman pelajaran .. itu baru PTPTN .. jom kita tengok senarai hutang kita yang kebiasaannya memang semua orang ada ..

1) PTPTN
2) KAD KREDIT
3) PERSONAL LOAN
4) HOUSING LOAN
5) CAR LOAN
6) ASB LOAN
7) INSURANCE and etc

Itu sebahagian sahaja kan .. but mostly memang semua ada .. sebab tue kita kena fikir atau cari jalan untuk lunaskan kesemua hutang kita dengan cepat .. kalau boleh kita memang tak nak menanggung hutang sampai mati kan .. dan kalau boleh tak kan kita nak wariskan hutang pada anak-anak kita .. Nauzubillah ... Moga dijauhkan .. Bayangkan jika semua hutang kita dapat selesaikan dengan cepat, confirm beban kita berkurangan ..

 
 
 


SAVINGS

Another important thing about financial freedom is we do have enough savings .. Bayangkan dalam akaun simpanan uols ada lebih dari RM200,00 dan itu adalah untuk tabung kecemasan .. Dan bayangkan dalam akaun simpanan anak-anak kita ada lebih RM100,000 seorang .. Masya Allah, confirm masa tue kita tak perlu risau lagi kan .. Andai kata berlaku kecemasan or anak-anak sambung belajar sudah pasti kita tak perlu bergantung pada PTPTN lagi ..
Seriously, if we just rely dengan duit gaji bulanan kita, memang susah nak dapatkan simpanan besar macam nie .. Even gaji RM5000 pun memang tak boleh buat savings banyak .. kalau saving tiap-tiap bulan RM200-RM500 pun belum tentu dapat kumpul RM10,000 setahun .. cuba uols kira ... cukup atau tak cukup ..







SHOPPINGS

Haaa... yang nie memang tak boleh lari ye ... its part of therapy for ladies including me .. hehe.. at least sebulan mesti nak shopping kan.. tak kisah lah apa jua yang kita suka .. tentu seronok kalau kita boleh shopping without checking the price tags .. hehe .. nie nak belanja barang dapur pun kena check harga .. nak beli baju or dress baru pun kena buat perbandingan harga ... what if dua2 baju kita suka, mesti kena pilih either one kan! huhu ... sedihnya ... Therefore, kita kena tanam azam tak nak dah shopping macam nie ... semuanya terbatas .. ambil contoh CDM Hanis Haizi and others CDM shopping masa kat Paris/London last year trip .. Shopping without hesitation ye .. grab and buy .. seronokkan!!







MELANCONG

Its a common that every year everyone have set in mind that at least we go holiday once a year ..
But mesti kena tengok bajet jugak kan .. If have enough budget, boleh bercuti or melancong ke oversea.. if cukup-cukup je just Cuti-Cuti Malaysia aje lah kan ... If totally not enough, duduk rumah je or balik kampong ... Kids nowadays dah pandai tau .. diorang pun dah pandai demand nak melancong ke mana ..huhu .. berbalik pada savings tadi, if we have enough money, tak kisah lah ke mana destinasi nak melancong kan ... Luckily for all Glampreneurs, we do have an opportunity melancong ke oversea tiga kali setahun secara PERCUMA .. best kan! and now new free trip is SHANGHAI so memang berbaloi lah buat business nie ... MELANCONG FREE + DUIT MASYUK LAGI .. hoyeah!!







SEDEKAH/AMAL JARIAH

As a Muslims, kita memang wajib bersedekah .. "setiap rezeki yang kita dapat bukan semua milik kita" .. Apa yang kita sedekahkan itulah rezeki kita .. tak salah kalau kita bersedekah dengan wang ringgit .. lagi banyak yang kita beri, lagi banyak lah yang kita dapat ... yang penting Niat dan kena ikhlas .. Sedekah nie bukan sahaja untuk anak2 yatim dan fakir miskin, kita juga boleh bersedekah pada ahli keluarga yang memang memerlukan bantuan .. sedekah pada ibubapa itu yang utama .. bayangkan kita boleh bagi duit kat Mak Ayah kita RM1000 sebulan, mesti senyum lebar mereka berdua .. makin banyak kita beri, makin banyak doa mereka untuk kita .. Insya Allah .. walau hakikatnya mereka bukanlah nak sangat duit kita kan but that is the only way we repay back jasa-jasa mereka .. dan ingatlah .. tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima ..


Insya Allah, berkat usaha yang berterusan dan juga bimbingan dari leaders & mentors, Syikin akan pastikan dapat capai impian nie .. This is one of my dreams .. and I will make it happen! MESTI!

And if you also have a same dreams like me and wanna be part of Glampreneur .. Do contact me at 013-7220143 for appointment .. No worries sweetheart .. we just share the opportunity .. WE SHARE COZ WE CARE !

Thank you for reading and have a nice day!


Cheers,
Syikin Salleh

Monday, 10 February 2014

Pelanduk Dua Serupa - Alya Zahra & Adriana



Assalamualaikum..

Lately ramai betul yang inform Syikin ada sorang pelakon cilik filem Bencinta and also iklan kat television rupa dia ada iras rupa Alya Zahra ...

Seriously Syikin dah lama sangat tak tengok movie or iklan coz TV kat rumah nie Alya Zahra dah conquer .. huhu ... So, nak di jadikan cerita, Syikin & hubby google lah movie and iklan TV ..

Oh ya .. nama si cilik tue katanya Adriana ... jom kita tengok sama ke tak sama ..









hmmm... mungkin ada kot sikit-sikit irasnya ... boleh lah consider as pelanduk dua serupa .. hehe ..
anyway, dah terlanjur Syikin post pasal iklan si Adriana nie, jom lah kita tengok full video ..
banyak pengajaran dari iklan nie sebenarnya ..




Comel kan si cilik nie ... couldn't imagine if Alya also can imitate me like that ..huhu ..

Ok lah .. kita sambung cerita nanti ya ..

Enjoy your day uols!


Cheers,
Syikin Salleh


Sunday, 9 February 2014

REALITI INSAN ~ SANTEEKEE


Hola uols ...

Jom layan lagu nie ... first time dengar rasa memang betul-betul bersemangat .. terus menusuk dalam jiwa ..
Hope uols pun dapat mendalami lagu nie jugak .. Enjoy!








Lirik Lagu Realiti Insan - Santeekee

 
 Ku layangkan segala anganku
Ku lepaskan semua khayalan jiwaku
Berpijak di bumi yang satu
Memandang tinggi di langit biru

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rae
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Reff

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
2x



Saturday, 8 February 2014

My Daily Supplement - Pil Maharani & BB Plus Collagen



Assalamualaikum...

Hola uols...


Bila umur dah mencecah 3 series nie kan, makanya baru lah terhegeh-hegeh nak cari supplement kan .. Maklumlah, masa muda-muda dulu mana fikir semua supplement nie .. Bila dah kahwin, dah ada anak baru lah nak mula mencari-cari.. kalau tak start mula makan supplement memang confirm takde energy dan tak bersemangat nak buat kerja..





Since Syikin buat business nie, Syikin start makan PIL MAHARANI .. honestly, memang banyak khasiat PIL MAHARANI nie .. yang paling Syikin suka bila sakit-sakit and sengal-sengal urat kat leher and kaki berkurangan .. sejak ada baby, memang tak cukup tidur and confirm the next day badan rasa layu and penat sangat .. bila kat office pulak, memang susah nak concentrate pada kerja sebab asyik mengantuk je ..






Alhamdulillah. after continuously makan Pil Maharani sekotak selama sebulan, segala sakit-sakit semua hilang .. seharian kat office pun dah kurang rasa penat... seriously memang bagus lah makan Pil Maharani nie ... Banyak khasiatnya tau ..




Another supplement yang Syikin ambil of course our hot product BB PLUS COLLAGEN .. sebelum start minum collagen nie pernah juga Syikin intai-intai product-product lain yang kat pasaran tapi tak ada yang berkenan di hati .. Syukur Alhandulillah syarikat telah keluarkan BB Plus Collagen ...
Syikin mula minum 5 sachets terus nampak perubahannya ... not only my skin jadi lembut dan lembap malah membantu menghilangkan parut dan wajah yang kusam.. selain tue, BB Plus Collagen nie jugak bantu pulihkan penglihatan Syikin ... dulu rabun jauh and terpaksa pakai cermin mata.. and sekarang no more .. Alhamdulillah ..




Sekarang nie memang banyak supplement kat pasaran .. terpulang pada individu or uols sendiri nak pilih and guna yang mana .. but for me Pil Maharani & BB Plus Collagen memang terbaik .. harganya pun berpatutan dan murah .. dan yang paling penting tak kan bagi side effect kat Syikin ..

If uols nak cuba PIL MAHARANI & BB PLUS COLLAGEN, boleh call Syikin at 013-7220143 to order ..

See you next time ...

Cheers,
Syikin Salleh

Thursday, 6 February 2014

BIOVELOCITY SLEEPMATE PROMOTION 3+1


Assalamualaikum...

Good News to all ...

Promotion Biovelocity Sleepmate 3+1 still available ..








Peluang terbaik untuk uols dapatkan promotion pack ini .. Jimat & berbaloi-baloi ..

Dengan setiap pembelian 3 unit BVSM, uols hanya perlu bayar RM300 untuk unit ke empat ..

Uols boleh jimat sehingga RM900++ .. valued for your money and give a good benefits for your health too ...

So, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promotion nie ...

Those who looking opportunity to start a business with BVSM also can use this promotion ..

Call me at 013-7220143 or e-mail me at alya_ezikin@yahoo.com for details or appointments.


Cheers,
Syikin Salleh