Monday, 31 March 2014

MARINE ESSENCE BEAUTY BAR aka SABUN KETIAK aka SABUN HIJAU








Assalamualaikum ...

Pastinya memang ramai yang dah tahu tentang produk terlajak laris nie kan .. ada yang sampai tak cukup stock sebab permintaannya yang teramat banyak .. bila produk beri kesan positif dan bagi good feedback, semestinya ramai yang mengesyorkan untuk mencuba Sabun Marine Essence nie ..



Jom kita tengok kandungan sebenar dan fungsi sabun nie ..

1) GLISERIN
  • tidak keringkan kulit
  • menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  • pelenbapan kulit yang terbaik
2) GARAM BULUH
  • kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit
  • anti-bakteria
  • anti-alergi
  • anti-keradangan
3) EKSTRAK LIQUORICE
  • kurangkan perubahan warna kulit'
  • kurangkan perubahan warna bintik-bintik hitam (jeragat)
  • cerahkan pigmentasi kulit
4) VITAMIN E
  • antioksidan
  • anti-penuaan
  • sembuhkan kulit yang bermasalah/rosak dengan berkesan
5) MINYAK TEA TREE
  • anti-bakteria
  • anti-kulat
6) PHENO-SFE
  • terkenal dengan antioksidan
  • terkenal dengan sifat-sifat pemulihan untuk hapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit
  • anti-penuaan
  • baiki dan baharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama
7) ALO VERA
  • kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.



Antara MASALAH-MASALAH yang boleh diselesaikan oleh Marine Essence Beauty Bar

  • bawah lengan gelap
  • pigmentasi'
  • jeragat
  • kudis pada badan
  • celah peha/pelipat gelap
  • ruam/gatal-gatal badan
  • eczema
  • parut pada muka dan badan
  • kelemumur di kepala
  • lutut dan siku hitam
  • leher berdaki
  • kulit sensitive
  • leher gelap
  • luka-luka pada badan
  • bau badan
  • jerawat pada muka dan badan
  • rekahan di tumit


Banyak betul kelebihan Sabun Marine Essence nie kan! Actually dah banyak testimony untuk sabun nie .. sebab tue ramai yang akui tentang keberkesanannya .. even myself and my family pakai sabun nie ..

If uols nak cuba, boleh call Syikin 013-7220143 untuk order dan cuba .. memang berbaloi ..
and if uols interested to be my agent for Marine Essence Beauty Bar, we do have a special package for you ...

Do contact me once interested!


Cheers,
Syikin Salleh

Thursday, 27 March 2014

BERNIAGA SATU KEMESTIAN HIDUP - DAO






Assalamualaikum ..

Hari nie Syikin nak share salah satu artikel dari DAO - Dr Azizan Osman .. Syikin percaya, semua orang memang kenal dengan pakar motivasi kita nie kan .. Syikin tertarik dgn artikel nie and nak uols pun baca juga ... banyak manfaat yang kita boleh dapat darinya...


 
Berniaga merupakan tuntutan fardhu kifayah dan ianya adalah sunnah Rasullullah saw yang telah berniaga sejak kecil lagi. Berniaga juga salah satu cara untuk hidup kaya dan berjaya serta dapat membantu menambah nilai kehidupan orang lain. 
 
 
Secara umumnya, 85% orang yang bekerja makan gaji melalui majikan tidak akan menjadi kaya atau menikmati kebebasan kewangan hidup. Malah golongan ini lebih suka menghabiskan gaji yang diterima dengan membayar hutang-hutang yang telah diwujudkan oleh mereka sendiri pada setiap bulan. Dengan mempunyai kitaran kewangan hidup "dapat gaji bayar hutang dan buat hutang bayar pakai gaji", impian untuk menjadi kaya dan berjaya ibarat menunggu bulan jatuh ke riba. 
 
 
Selain dari makan gaji, kenaikan ekonomi dunia juga dapat memberi kesan kepada kewangan hidup anda. Apabila ekonomi dunia meningkat, secara langsung ekonomi negara akan meningkat juga dan akibatnya mulalah kenaikan kos sara hidup setiap individu di negara ini. Harga kos bagi barang keperluan, pengangkutan, dan sebagainya mula meningkat tinggi. Kenaikan kos sara hidup ini tidak setara dengan gaji bulanan yang diterima yang membolehkan seseorang itu dari hidup sederhana menjadi miskin manakala yang miskin akan menjadi bertambah miskin. Anda kena ingat bahawa kenaikan ekonomi dunia akan sentiasa berlarutan setiap tahun tanpa henti. Sudahkah anda membuat apa-apa persediaan bagi menghadapinya? 
 
 
Jika dilihat dari masalah ini, saya berani katakan berniaga ini telah menjadi satu kemestian bagi setiap orang yang inginkan kebebasan kewangan dan kejayaan hidup. Memulakan perniagaan bukanlah satu perkara yang sukar pada hari ini jika anda mempunyai ilmu, sistem dan tindakan yang tepat dan berkesan. Jangan takut untuk berniaga. Secara jujur, dunia perniagaan memang mempunyai cabarannya tersendiri malah kadang kala dugaan yang diterima boleh membuatkan anda jatuh duduk terdiam. Tetapi, jangan risau kerana semua ini hanyalah bersifat sementara sahaja. 
 
 
Bagi saya berniaga merupakan satu seni yang sungguh unik dan menarik jika kita betul-betul memahami sifat dan perangai perniagaan tersebut. Ia hanyalah satu 'puzzle' yang mudah diselesaikan dengan bersandarkan ilmu yang tepat.


Syikin memang setuju dengan kata-kata DAO nie .. even myself pun pernah ada pengalaman makan gaji .. kais bulan makan bulan .. duit gaji tue just untuk bayar komitment yang ada .. but if dengan business, you will definitely can get what you want .. tak kisah lah apa jua impian uols ... tentang cabaran pula, you shouldn't worry, semua orang akan merasainya ... pendek kata, tak perlu gentar atau takut dengan cabaran. Apa yang perlu kita takut ialah, apa akan jadi dengan masa depan kita.

Ok lah uols ... Syikin harap dengan entry kali nie dapat bantu uols buka mata, buka minda dan buka hati .. Perubahan itu perlu dalam kehidupan kita ...

That's all for now ..

See you at next entry ..

Wassalam...


Cheers,
Syikin Salleh

Wednesday, 26 March 2014

AGENT WANTED : START YOUR OWN BUSINESS








Assalamualaikum...
 
Hola uols ...
 
Good News to announce...
 
A very good opportunity for you who are looking for a side income or those who interested to start a business through online.
 
With a low capital from RM1000 - RM5000 you can have your own business. Uols boleh pilih any range of product that I mention here and start your own business. With this business, you also can enjoy and entitled a same benefits and also incentives provided by company such as :
 
  1. Monthly bonus ( from 3 to 6 figures)
  2. Profits
  3. Free Travel to overseas
  4. Car Fund
  5. Awards and rewards and etc.
 
Since this business are through online, uols boleh buat secara PART-TIME.. semuanya dihujung jari anda. Every steps will be guided. All the knowledge, strategies, info will be provided and it is FREE COACHING. Seronok kan!
 
Business nie memang open to all ... even students or housewife pun tetap boleh buat... Memang peluang terbaik untuk uols generate side income ..
 
Antara product yang uols boleh pilih ialah ..
 
 
 
 



 

 
 

If you wanna know more about it , call me and I will share and explain to you the details.
 
Grab this opportunity and be part of us as GLAMpreneur.
 
Contact me at 013-7220143.
 
 
Cheers,
Syikin Salleh







Tuesday, 25 March 2014

MH370 - PERGINYA TIDAK KEMBALI, AL-FATIHAH








Tiada kata yang mampu diucap ..
Hanya rasa sebak menyelubungi diri ...
Jauh di sudut hati, tetap ada tangisan pada mereka yang pergi ...

Ya Allah, hanya Engkau yang Maha Mengetahui,
Segala yang tersirat dan tersurat.
Kau berikanlah kekuatan pada mereka yang kehilangan..
Kau berikanlah kebaikan di sebalik kedukaan mereka
Hanya Engkau lah yang Maha Berkuasa di atas segalanya..
Dan kami redha dengan ketentuan Mu..

Ya Allah, peliharalah jiwa-jiwa mereka yang pergi..
walaupun terselit juga harapan bahawa mereka mungkin akan kembali.
Kami percaya dengan Qada & Qadar Mu, Ya Allah.
Sesungguhnya kami hanya insan kerdil yang masih memerlukan perlindungan Mu.

MH370 perginya tak kembali..
Doa kami sentiasa mengiringi..
mengharapkan keajaiban dari Ilahi,
supaya kamu kembali ke sisi kami ..


Salam takziah untuk keluarga, saudara mara serta sahabat krew dan juga penumpang MH370.

AL-FATIHAH ..


ikhlas,
Syikin Salleh




Thursday, 20 March 2014

KELEBIHAN MINERAL COFFEE aka KOPI GARAM BULUH


Assalamualaikum ...






To all coffee lover, you definitely should try our hot and top product MINERAL COFFEE.
Kopi Garam Buluh tanpa gula. Tak pahit ke kopi takde gula? Memang tak pahit pun uols .. even rasanya lagi bertambah enak dan sedap..


Banyak kelebihan & khasiat Mineral Coffee nie.. especially bagi mereka yang ada kencing manis dan darah tinggi .. even my mom pun minum Mineral Coffee and Alhamdulillah bacaan darah tinggi dah back to normal and same goes to kencing manis ..


jom kita tengok kelebihan Mineral Coffee nie

  • turunkan tekanan darah tinggi
  • kencing manis
  • gastrik
  • masalah berat badan
  • migraine
  • mengantuk
  • letih dan lesu
  • kurang tumpuan
  • perut buncit
  • stress
  • mencegah penyumbatan salur darah
  • anti penuaan
  • asthma



Even myself masa berpantang pun minum Mineral Coffee jugak .. maklumlah, bila malam tak cukup tidur, siang pula memang tak cukup rehat, so Syikin minum waktu breakfast .. and until now Syikin continue drink it .. Alhamdulillah memang takde side effect ... sebab tue kopi nie sesuai dengan semua orang ...




If uols ada masalah atau sakit seperti di atas, apa kata uols cuba minum Mineral Coffee. Harga pun memang berpatutan ..

1 box (20 sachets) = RM26.50.

Kalau uols berminat nak cuba or nak order boleh call direct to me 013-7220143. Peluang nak buat side income as Mineral Coffee agent pun ada.

Sambil minum kopi, income pun masyuk! Hoyeah!

See uols next entry ..


Cheers,
Syikin Salleh



Wednesday, 19 March 2014

SM/SSM AWARDS MARCH 2014



Assalamualaikum ...








First of all, congrats to all The Diamond Circle (TDC) who received their awards for SM/SSM March 2014 .. Rasa seronok bila tengok mereka nie naik pentas .. teringat pula masa Syikin awal-awal terima award yang sama dulu .. kali nie, giliran Syikin pula raikan mereka yang Berjaya mencapai pangkat Sales Manager & Senior Sales Manager.



Secondly, and of course yang membuatkan Syikin rasa bertambah happy bila rakan kongsi Syikin sendiri yang naik pentas .. Tahniah Sis Fazlin for your achievement .. proud to have you as part of my team .. Next kita aim naik pentas Diamond pula ye ..





Dan ucapan terima kasih juga kepada rakan-rakan kongsi yang lain especially SM Saba and SSM Shopiah yang sama-sama datang bagi sokongan dan juga  ambil aura mereka yang naik pentas ... next is uols punya turn pula ye ...



That day was awesome and memang happening .. the best part siap ada lucky draw but im not the lucky person on that day ...



ok lah ... jom kita tengok 'whats happening'on that day ...






















Alhamdulillah ... everything went well on that day ... rasa seronok bila dapat berkumpul ramai-ramai .. bila buat business based on teamwork memang lagi meriah ..

So, if uols tertanya-tanya and nak tahu about our team and about this business, uols boleh call Syikin at 013-7220143..

Be part of Glampreneur and join us in TDC Team ..


Take care and see you soon.

Cheers,
Syikin Salleh



Monday, 10 March 2014

RAWAT DEMAM MENGGUNAKAN BIOVELOCITY SLEEPMATE

 
 
Assalamualaikum ...

Uols apa khabar... Sekarang nie musim demam kan .. Tak kira lah dari baby sampai lah orang-orang dewasa mcm kita .. Dengan keadaan cuaca yang tak menentu nie memang mudah kita diserang pelbagai penyakit .. Lebih-lebih lagi bagi mereka yg mempunyai antibody yg lemah ..




Kebiasaannya bila anak-anak kita demam, memang confirm tak senang duduk kan! Macam-macam cara kita buat untuk pastikan diorang nie sembuh .. Especially for baby below 1 year .. Orang kata waktu umur macam nie memang kena jaga betul-betul kesihatan baby .. Kalau demam, kena cepat-cepat refer doctor .. Maklumlah sekarang nie macam-macam penyakit yang timbul ..
 

 


Anyway, Syikin nak share some tips nak merawat demam menggunakan BVSM .. This is based on my own experience masa Azzalea Sofia demam masa dia umur 6 bulan .. Actually, since she was born until her age 6 months, Alhamdulillah Sofia memang tak pernah demam.. This is her first time demam .. And as usual, me and hubby rasa kelam-kabut coz dah lama tak jumpa baby demam .. itupun masa Alya umur 1 year plus .. Lama tue kan .. Eh! Panjang berjela pulak Syikin membebel nie .. Hehe ..
 

Syikin realize badan dia rasa dedar waktu petang but bila tgk dia active macam biasa, so Syikin tak bagi ubat dulu .. Bila dah masuk waktu malam, badan dia dah mula rasa panas .. Then Syikin terus suruh hubby bagi dia ubat ( siap call my SIL to confirm berapa mil nak bagi paracetamol tue) .. Lepas tue Syikin tidurkan dia beralaskan BIOVELOCITY Sleepmate .. Mula-mula selimutkan dia tapi Sofia memang tak suka tidur berselimut, so Syikin just alaskan kat tempat tidur dia .. Alhamdulillah malam tue dia tidur memang nyenyak .. The next day, demam dia dah kebah .. Badan pun dah mula sejuk & berpeluh-peluh .. But still continue bagi makan ubat and tidur with BVSM .. Alhamdulillah, Sofia dah tak rasa demam lagi and she active as usual on the next day .. Kiranya she just have fever not more than 2 days .. Syukur sangat-sangat ..
 
 

 

This tips also applicable to kids and also adults .. Sebab tue memang WAJIB setiap rumah Ada satu BVSM as one of the alternatif way untuk merawat penyakit .. If you realize memang banyak testimony from BVSM nie .. From sakit yg biasa2 ke sakit yang  Kritikal .. Tak salah kalau kita usaha untuk sembuh kan! Especially untuk orang-orang yang kita sayang ..
 

Tips nie simple je, semua pun tahu mcm mana nak buat kan .. Cuma Syikin saja-saja nak share dgn uols .. Those yang belum Ada BVSM nie better beli cepat-cepat .. At least Ada satu helai kat rumah pun ok .. In case kalau anak-anak, or parents or uols sendiri demam or sakit, boleh lah guna BVSM nie ..
 
 

If interested to order or to buy BIOVELOCITY Sleepmate (BVSM) nie, u can call me at 013-7220143 .. Rebate and promo 3+1 is still available ..
 

Oklah, that's all for now .. Jaga kesihatan diri uols tau ..See  you at next entry .. Bye!

Cheers,
Syikin Salleh

 
 

Sunday, 9 March 2014

DONT LOSE HOPE ~ PRAY FOR MH370


Assalamualaikum ...






Dear family and friends,

Lets pray for MH370 .. Syikin doakan kesemua anak-anak kapal serta penumpang selamat .. Kita doakan yang terbaik untuk mereka .. Hanya Allah SWT yang Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa .. Sebagai hambanya kita berdoa semoga urusan bantuan misi mencari dan menyelamat dipermudahkan oleh Nya ..

Walaupun tiada ahli keluarga atau sahabat-handai yang terlibat, hati ini tetap tertanya-tanya dan sedih mengenangkan nasib mereka dan juga keluarga mangsa yang terlibat .. Apa yang kita mampu lakukan sekarang ini hanya lah teruskan berdoa .. DO NOT LOSE HOPE .. Just pray there is miracle happen ..

Hoping tomorrow we will get a good news from them .. Stay strong k!


Cheers,
Syikin Salleh



Thursday, 6 March 2014

HELLO MARCH BABIES! HAPPY BIRTHDAY!


Assalamualaikum ..


Hola March Babies! who born on March please raise your hands!!  Happy kan!

What make me feel happy is not only me celebrate my birthday on March, my daughter Alya Zahra also born on same month .. yeah! maksudnya my hubby kena prepare dua hadiah lah macam tue kan.. haha ..

So, dengan rasa gembiranya Syikin nak wish birthday in advance to all my friends, followers, silent readers and all who celebrate yours or family birthdays on March ..






Dengan sukacitanya Syikin nak buat promosi special for uols  ... tunggu ye Syikin announce nanti!

Enjoy your birthday uols ..


Cheers,
Syikin Salleh


Wednesday, 5 March 2014

TDC IN GOLD COAST AUSTRALIA

Assalamualaikum...

Hola uols ...

Last two weeks, over 100++ GLAMpreneur di terbangkan ke Gold Coast Australia termasuk lah team The Diamond Circle ... Gold Coast is our first free trip for 2014 .. memang trip yang paling happening .. the best part semuanya FREE! Dah bagi tahu earlier kan, our business, company provided 2 or 3 free trip per year ... semuanya fully sponsored by company and they give us a FIVE STAR TREATMENT ..

Come and have a look at the photos how TDC enjoying the FREE TRIP to Gold Coast Australia.









 
 










 
 
 
 
 
next free trip will be Shanghai ... so uols still have an opportunity to join us ... just call me at 013-7220143 and I will share with you how to get it FREE!
 
See uols soon!
 
 
Cheers,
Syikin Salleh