Monday, 10 March 2014

RAWAT DEMAM MENGGUNAKAN BIOVELOCITY SLEEPMATE

 
 
Assalamualaikum ...

Uols apa khabar... Sekarang nie musim demam kan .. Tak kira lah dari baby sampai lah orang-orang dewasa mcm kita .. Dengan keadaan cuaca yang tak menentu nie memang mudah kita diserang pelbagai penyakit .. Lebih-lebih lagi bagi mereka yg mempunyai antibody yg lemah ..




Kebiasaannya bila anak-anak kita demam, memang confirm tak senang duduk kan! Macam-macam cara kita buat untuk pastikan diorang nie sembuh .. Especially for baby below 1 year .. Orang kata waktu umur macam nie memang kena jaga betul-betul kesihatan baby .. Kalau demam, kena cepat-cepat refer doctor .. Maklumlah sekarang nie macam-macam penyakit yang timbul ..
 

 


Anyway, Syikin nak share some tips nak merawat demam menggunakan BVSM .. This is based on my own experience masa Azzalea Sofia demam masa dia umur 6 bulan .. Actually, since she was born until her age 6 months, Alhamdulillah Sofia memang tak pernah demam.. This is her first time demam .. And as usual, me and hubby rasa kelam-kabut coz dah lama tak jumpa baby demam .. itupun masa Alya umur 1 year plus .. Lama tue kan .. Eh! Panjang berjela pulak Syikin membebel nie .. Hehe ..
 

Syikin realize badan dia rasa dedar waktu petang but bila tgk dia active macam biasa, so Syikin tak bagi ubat dulu .. Bila dah masuk waktu malam, badan dia dah mula rasa panas .. Then Syikin terus suruh hubby bagi dia ubat ( siap call my SIL to confirm berapa mil nak bagi paracetamol tue) .. Lepas tue Syikin tidurkan dia beralaskan BIOVELOCITY Sleepmate .. Mula-mula selimutkan dia tapi Sofia memang tak suka tidur berselimut, so Syikin just alaskan kat tempat tidur dia .. Alhamdulillah malam tue dia tidur memang nyenyak .. The next day, demam dia dah kebah .. Badan pun dah mula sejuk & berpeluh-peluh .. But still continue bagi makan ubat and tidur with BVSM .. Alhamdulillah, Sofia dah tak rasa demam lagi and she active as usual on the next day .. Kiranya she just have fever not more than 2 days .. Syukur sangat-sangat ..
 
 

 

This tips also applicable to kids and also adults .. Sebab tue memang WAJIB setiap rumah Ada satu BVSM as one of the alternatif way untuk merawat penyakit .. If you realize memang banyak testimony from BVSM nie .. From sakit yg biasa2 ke sakit yang  Kritikal .. Tak salah kalau kita usaha untuk sembuh kan! Especially untuk orang-orang yang kita sayang ..
 

Tips nie simple je, semua pun tahu mcm mana nak buat kan .. Cuma Syikin saja-saja nak share dgn uols .. Those yang belum Ada BVSM nie better beli cepat-cepat .. At least Ada satu helai kat rumah pun ok .. In case kalau anak-anak, or parents or uols sendiri demam or sakit, boleh lah guna BVSM nie ..
 
 

If interested to order or to buy BIOVELOCITY Sleepmate (BVSM) nie, u can call me at 013-7220143 .. Rebate and promo 3+1 is still available ..
 

Oklah, that's all for now .. Jaga kesihatan diri uols tau ..See  you at next entry .. Bye!

Cheers,
Syikin Salleh