Thursday, 17 April 2014

TEMA BAJU RAYA : WARNA APA YE?



Assalamualaikum ...



Sebenarnya dah lama fikir apa pilihan warna tema untuk raya tahun nie ... Terlebih excited coz tahun nie boleh melaram sakan and plus ada ahli keluarga baru .. Maklumlah, dah berempat .. So, tue yang asyik google sana sini tengok warna apa pilihan di hati ..

 

As for now, berkenan 3 colors nie ..

1) Radiant Orchid - nie first choice .. Nampak ala-ala pink purple pun ada kan ... It's a very sweet and soft color for me .. 






 


2) Emerald Green - berkenan jugak kat warna hijau nie ... Bila di tanya opinion kawan-kawan yang lain, semua suruh amik warna nie ... ok jugak kan!





 

3) Dazzling Blue - sengaja pilih biru coz hubby suka this color ..boleh jadi biru mata hitamku .. Memang cantik jugak kan!




 


Baru 3 warna dah confuse nak pilih yang mana satu ... Rambang mata namanya .. Jangan sampai ambil 3 warna nie terus sudah .. Hehehe ... Lagi pun raya kan sebulan ... So memang tak salah kan!


 

Apa tema warna uols raya tahun nie? Apa-apa pun, kena prepare awal-awal. Sekarang nie ramai tailor dah nak tutup tempahan. Harga untuk sepasang baju kurung pun ada yang dah mencecah RM70. Itu baru sepasang, belum campur baju melayu dan baju budak-budak.


Alhamdulillah, ada rezeki buat business dengan GLAM, maka ada lah rezeki untuk Syikin dan family..


 
Next step kena fikir design apa pulak yg berkenan di hati.

See uols next entry ..

Cheers,
Syikin Salleh