Wednesday, 28 May 2014

PELUANG PANAS : CHOOSE YOUR PLAN & START YOUR BUSINESS!



Assalamualaikum ..

Hola uols .. Nak tak buat side income RM10,000 dalam masa 6 bulan .. Or may be uols boleh dapat extra income 6 angka dalam masa 10 bulan .. Mustahil? Tak mustahil pun kalau kita tahu bagaimana caranya ... Sebab tue Syikin nak ajak uols sama-sama participate dalam PROJECT PELUANG PANAS nie .. 




Kenapa Syikin nak ajak uols? Puasa and Raya is coming soon .. Dalam keadaan situasi kewangan kita sekarang nie, agak-agak cukup tak nak tampung perbelanjaan sepanjang bulan puasa serta raya nanti .. Dan macam mana pula dengan perbelanjaan selepas Raya pula? Tak kan nak ikat perut sepanjang bulan, dan tak kan nak ikat perut isteri serta anak-anak kita jugak kan .. Kesian kat diorang .. That is why, dalam masa yang terdekat nie, memang sesuai sangat lah uols ambil peluang nie .. And this is not for temporary .. you stil continue this project sampai bila-bila ... 





How to start? Senang je sebenarnya .. Uols can choose what plan that suitable with uols ..
We have JUNIOR PLAN, START UP PLAN, BASIC PLAN, ADVANCE PLAN and also MANAGER PLAN. Project Peluang Panas nie sangat-sangat lah flexible. Even student, housewife, graduate and all are invited and can join this project. Yang penting dan wajib ada dalam diri ialah KEMAHUAN UNTUK BERUBAH. Semangat mesti lah tinggi dan tidak takut dengan cabaran serta halangan. Jika uols relakan diri untuk di bimbing, lagi lah Syikin suka .. Coz dalam business nie, kita buat sama-sama as a TEAM. Together Everyone Achive More! 




Wanna be my next protege? Just contact Syikin 013-7220143 and ask me about this PELUANG PANAS! I will explain to you more about this later. 

Grab this opportunity NOW!  Be part of THE DIAMOND CIRCLE. Be part of GLAMPRENEUR.


See you next time.!


Cheers,
Syikin Salleh

Tuesday, 27 May 2014

JTX AIRTRACKER JIMAT MINYAK SEHINGGA 30%


Assalamualaikum ..

Hola uols ...

Percaya tak dengan Pelekat JTX Airtracker, kita boleh jimat minyak sehingga 30% .. Banyak kan!
Hari-hari uols dah boleh buat tabung simpanan tau .. Macam mana boleh jimat minyak sampai 30%?
Syikin explain kat sini ...




Ini adalah keratan akhbar Mingguan Malaysia ( Ahad, 18 Mei 2014 ) .. Dalam article nie ada inform bagaimana JTX Airtracker mampu bantu kita jimat minyak .. Ini sebahagian kenyataan dalam artikel tersebut " sekiranya isi petrol Rm20 sehari, JTX Airtracker menjimatkan 30% atau RM6 sehari. Ini bermakna, dalam tempoh 2 tahun, jumlah penjimatan adalah RM4380. Pelekat JTX Airtracker mempunyai jangka hayat selama 2 tahun selepas di pasang. "

Bayangkan, dengan satu set JTX Airtracker yang berharga RM296 itu boleh bantu uols jimat lebih RM4000++ dalam masa 2 tahun. Berbaloi sangat kan! The good thing about JTX Airtracker is, it applicable to all kind of vehicles .. Dan ia juga bantu pelihara alam sekitar di mana mengurangkan pengeluaran gas monoksida .. 

Berikut ialah testimoni JTX Airtracker .



Syikin percaya, ramai di antara kita nie yang sedang berusaha mencari jalan untuk mengurangkan kos petrol .. Kita memang tak boleh kawal kenaikan harga minyak saban tahun TETAPI kita boleh cari jalan untuk jimatkan penggunaan minyak/petrol .. Dan sekarang kita dah ada solution iaitu dengan menggunakan JTX Airtracker .. Dah ramai yang cuba and dah ramai yang berpuas hati dengannya ..
So, why you need to hesitate! Orang lain dah pun mula berjimat and ambil peluang, kenapa kita nak tunggu lagi ? 


If uols interested to purchase or order, feel free to contact me 013-7220143
10 orang pertama yang berminat, Syikin bagi special price .. Cepat2 contact/pm/whatsapp Syikin ye ..

Jumpa uols at next entry ..


Cheers,
Syikin Salleh 

Wednesday, 21 May 2014

LATEST TESTIMONY MARINE ESSENCE BEAUTY BAR


Bismillahirrahmanirrahim ..

Assalamualaikum ..

Hai uols .. Entry kali nie Syikin nak share tentang testimoni terbaru Sabun Marine Essence .. senang kata, testimoni panas baru je keluar dari oven .. Let's check it out!


Testimoni 1

Client nie ada elergi dan gatal-gatal sehinggakan berair pada kakinya. Setelah menggunakan Marine Essence Beauty Bar consistently selama seminggu, Alhamdulillah, segala gatal-gatal dan berair tue menjadi kering dan pulih seperti biasa. Even parut pun semakin pudar. Syukur Alhamdulillah.




Testimoni 2

Yang ini testimoni dari salah seorang member of TDC ( The Diamond Circle ) Ida, dari Kedah. Ida ada allergy dengan seafood. Selalunya kalau lepas makan seafood akan tumbuh gatal-gatal macam gambar di bawah nie. She need to take a medicine then can recover. Now after pakai Marine Essence Beauty Bar sebulan, kulit makin elok & biarpun tak berpantang seafood dah tak ada masalah gatal / allergy tu lagi. Alhamdulillah ..



Testimoni 3

Yang ini pula, testimoni dari anak CDM Shaliza Aziz, Fariz. Kulit gatal-gatal mungkin disebabkan faktor cuaca yang panas & berpeĊ‚uh. Setelah beberapa hari menggunakan Marine Essence Beauty Bar, kesian gatal semakin kurang dan parut juga semakin hilang ..



Selain untuk masalah alergi, atau gatal-gatal, ada banyak lagi fungsi Sabun Marine Esence nie .. 
Antaranya ialah ..




Banyak kan kegunaannya .. Even Syikin sendiri guna sabun nie sebagai pencuci muka and Alhamdulillah, muka jadi lebih cerah, kurang berminyak dan tak kering. So, to those yang belum cuba, and ada masalah yang sama seperti testimoni di atas, Syikin memang recommended to all untuk cuba Sabun nie .. Pasti uols akan berpuas hati .. 

How to get this Beauty Bar? Just contact or whatsapp me at 013-7220143. Yang nak cuba and nak beli sebuku for trial pun boleh .. contact me anytime ya! I'm happy to assist you ..

And for those who interested to start a business with this product, you may call me for further details..
Start your business from RM500 and enjoy 4 figures bonus/income every month and others benefits too .. Wanna know how? Do contact me at grab this PELUANG PANAS!

See you soon!


Cheers,
Syikin Salleh 






Saturday, 17 May 2014

AZZALEA SOFIA IS 9 MONTHS OLD


Bismillahirrahmanirrahim ..

Asalamualaikum wbt.

Hola uols ... Semalam, umur Puteri 2 saya, Azzalea Sofia genap 9 bulan ... Alhamdulillah .. Sungguh cepat masa berlalu .. Rasanya macam baru je lepas habis pantang .. Hehehe .. Syukur Alhamdulillah, si comel saya membesar dengan sihat, cerdik and aktif .. 

Sekarang nie dia dah pandai berdiri tanpa bantuan atau tanpa pegang tangan saya and dah mula pandai menapak selangkah dua .. So now, just nak tunggu dia pandai bertatih atau berjalan pula .. Sekarang nie pun dia dah pandai tepuk tangan, ambil sikat buat gaya nak sikatkan rambut orang lain, kuat makan and bila nampak makanan terus cakap "mam mam mam" .. Hihihihi .. Dah pandai macam-macam sekarang nie .. 




Her latest picture ... Semakin tembam and makin comel ,.. Hari-hari nampak depan mata pun geram, lagi kan pula orang lain yang selalu tengok gambar dia kat Instagram ... Uols boleh jenguk semua gambar dia at Instagram #azzaleasofia .. 




Agak-agak dia ikut muka sapa ye? Hehehehe ... Tak kisah lah muka sapa pun yang penting dia sihat and aktif as usual ..  And Syukur Alhamdulillah, She still continue breastfeed ..  Harap sangat dapat BF sampai umur dia 2 tahun ... Insya Allah .. Moga dipermudahkan .. Amin!




Ok lah uols .. Nanti panjang berjela pulak bila bercerita pasal Azzalea Sofia ... Kita sambung kat next entry ye ... 


See you soon ..



Cheers,
Syikin Salleh



Friday, 16 May 2014

SELAMAT HARI GURU!





Bismillahirrahmanirrahim ...

Assalamualaikum ...

First of all, Syikin nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua para pendidik .. dah lama rasanya tinggalkan zaman belajar . Sekolah rendah, sekolah menengah, sekolah agama, zaman universiti  .. Ya Allah, banyak sungguh kenangan dengan cikgu-cikgu dulu ... 

So, kat sini Syikin nak ucapkan ribuan terima kasih pada para pendidik yang mengajar Syikin dari tadika sampai lah ke universiti .. Tadika Kampung Sungai Suloh, Sek Keb Sungai Suloh, Sekolah Agama Sungai Suloh, SMKA Maahad Muar, Universiti Teknologi Mara ( UiTM Lendu) .. 





Kalau di ingatkan kembali, cita-cita dulu nak jadi cikgu .. Kononnya nak ikut jejak arwah abah Syikin .. Unfortunately, bukan rezeki .. But still, jadi cikgu jugak tapi tak mengajar di sekolah, saya mengajar orang lain untuk berbiznes pula .. Talking about business, a million thanks to all my leaders in GLAM especially CDM Hanis Haizi, CDM Razali Zain, CDM Shaliza Aziz and also my direct leader CDM to be Norain Mohd Nizar whom gave me an endless support and guidance towards business .. Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian semua ...




And of course, special thanks to my parents who never stop teaching me about life .. and also guide me to be a better person .. And remember, we do learn from the past, and our past experiences also can be our teacher too .. Hehehe .. 

Okay lah ... untuk semua cikgu-cikgi, pensyarah, atau apa jua title yg berkaitan dengan guru, moga Allah berkati segala ilmu yang anda curahkan atau sampaikan kepada kami .. Happy Teachers Day to all of you ...

See you soon ..


Cheers,
Syikin Salleh




Wednesday, 14 May 2014

KENAPA ADA HEALING CRISIS SELEPAS MENGGUNAKAN PRODUK BERASASKAN GARAM BULUH?




Assalamualaikum ...

Recently, ramai yang bertanyakan soalan dengan Syikin, kenapa selepas menggunakan produk berasaskan Garam Buluh, contohnya Mineral Coffee, Garam Buluh Premier Drink, Biovelocity Sleepmate, ada yang demam, pening kepala, migrain and etc ..

If uols nak tahu, itu lah di namakan "healing crisis" ataupun Krisis Pemulihan .. It's not a bad thing but it's a good sign for our body dalam proses pemulihan. Sebelum Syikin cerita lebih details lagi, jom kita pahamkan apa maksud "Healing Crisis" nie ..





Apa itu Krisis Pemulihan (Healing Crisis) ?

Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula. Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun.
 
Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan.





Mengapa Terjadi Krisis Pemulihan (Healing Crisis) ?
 
Menurut Profesor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila seseorang mengambil supplement ke dalam diet, nutrien akan bertindakbalas dengan oksigen di dalam tubuh. Tindakbalas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan supaya bekerja lebih kuat untuk melakukan pembersihan, penghapusan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, pengimbangan, dan sebagainya.
 
Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit, lebih banyak pergerakan usus. Ini adalah tanda-tanda badan sedang melalui detoksifikasi.
 
Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda masukkan ke dalam beberapa ejen karat atau pembersih paip. Pada  permulaannya , lebihan karat akan keluar dari dinding paip (toksik). Ia akan nampak lebih teruk kerana kotoran telah membanjiri paip. Tetapi apabila semua karat telah  dibersihkan , paip akan menjadi cantik dan bersih semula.


Berikut ialah tindakbalas selepas penggunaan produk berasaskan Garam Buluh.



Adakah Semua Orang Mengalami Tanda-tanda dan Gejala yang Sama Semasa Krisis Pemulihan (Healing Crisis)? 
 
Semua orang adalah berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis penyembuhan sejurus selepas pengambilan supplement, sementara yang lain hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusan juga berbeza. Jika sistem badan lebih toksik, maka dia akan mengalami krisis pemulihan yang lebih berat.
 
 
Secara Umumnya, Berapa Lamakah Proses Pemulihan (Healing Crisis) Akan Berlangsung?
 
Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia boleh berlaku selama 2-3 hari atau 2-3 bulan.


Tips semasa melalui Healing Crisis. 
 
minumlah banyak air bersih,
~ rehat secukupnya, 
~ makanlah lebih sayuran dan buah-buahan.
~ Banyak kan bersabar dan berdoa moga segalanya di permudahkan. 


Jom kita recall produk-produk yang mengandungi Garam Buluh 

1) GARAM BULUH PREMIER DRINK & COOKING SALT



2) MINERAL COFFEE



3) MARINE ESSENCE BEAUTY BAR/NOURISHING SHAMPOO/BODY WASH



4) BIOVELOCITY SLEEPMATE



5) GARAM BULUH TOOTHPASTE


Hope uols dapat penerangan yang jelas tentang healing crisis nie .. If you have more enquiry, just contact Syikin to get more details .. If uols interested with any kind of products as mention above, do contact me at 013-7220143

Insya Allah, dengan seikhlas hati dan berbesar hati Syikin akan cuba bantu sebaik-mungkin.

Moga entry kali ini dapat membantu uols semua .. 

See you next time ...


Cheers,
Syikin Salleh






Tuesday, 13 May 2014

PROMOSI MARINE ESSENCE SHAMPOO & BODY WASH


Assalamualaikum ...

Berita baik untuk semua!
Di sebabkan ramai yang bertanya tentang MARINE ESSENCE SHAMPOO & BODY WASH yang memang hangat di pasaran sekarang nie, so, dengan rasa happy nya, Syikin nak buat PROMOSI untuk product ini jugak ...





BUY 2 BOTTLES OF MARINE ESSENCE SHAMPOO OR BODY WASH WITH ONLY RM60.

If uols nak campurkan cth sebotol shampoo & sebotol body wash pun dapat harga PROMOSI jugak ..

Memang banyak kelebihan both shampoo and body wash nie .. Jom kita recall balik kelebihan kedua-dua product tersebut.





Jika berminat nak order, jangan malu, jangan segan contact Syikin ye .. I'm happy to assist you .. 

Call/text/pm/whatsapp me at 013-7220143.
Email me at alya_ezikin@yahoo.com
Wechat : syikinsalleh 

See you all soon!




Cheers,
Syikin Salleh 





Monday, 12 May 2014

DURIAN CHEESE CAKE - SECRET RECIPE








Assalamualaikum ....

Sebenarnya, dari minggu lepas nak cerita pasal Durian Cheese Cake nie, baru hari nie berkesempatan nak share dengan uols ..

Kebiasaannya, if kitorang pergi dinner or have a business meeting at Secret Recipe, of course memang confirm akan order cake one or two slices .. For me, my daughter Alya Zahra always pick Chocolate Indulgence  coz that is her favorite cakes .. Syikin pulak, memang suka tukar-tukar coz nak rasa jugak kek yang lain-lain tue ..

Nak di jadikan cerita, while tengok menu, the waiter introduce me with the Durian Cheese Cake .. She said " sedap Kak .. Akak patut cuba kek nie .. bla..bla..bla " .. Dek kerana dah memang tak tahu nak pilih kek apa, so I decided to choose that Durian Cheese  Cake ...

Seriously, those who like durians, you will definitely like this cake too .. Rasanya memang sedap, memang fully 100% rasa durian walaupun ada cheese .. Ibarat makan durian yang dah disejukkan dalam peti ais .. Creamy, tasty, chill and marvelous .. Tekstur kek tue pun lembut .. Make me feel want to have it again .. Hehe .. 

So, if uols nak cuba, memang recommended to all .. Lambat nak tunggu musim durian kat kampung Syikin nie .. Boleh jugak godeh-godeh resepi and try buat durian cheese cake ..

Ok lah uols .. Nak cerita pasal kek pun panjang berjela .. See uols at next entry ye .. 

Thanks for reading ..


Cheers,
Syikin Salleh



Wednesday, 7 May 2014

PROMOSI HARI IBU DILANJUTKAN! HOORAY!!



Assalamualaikum ...

GOOD NEWS to all .. PROMOSI HARI IBU dilanjutkan .. So uols still have an opportunity to grab this offers .. Just choose which promo that suits you ..



PROMOSI 1 : BELI 1 UNIT BVSM WITH REBATE RM120





PROMOSI 2 : BELI DUA SET PREMIUM BEAUTIFUL ( ELEGANCE/CLASSIC)





PROMOSI 3 : BELI 4 KOTAK BB PLUS COLLAGEN JIMAT RM120





PROMOSI 4 : BELI 3 KOTAK MARINE ESSENCE BEAUTY BAR PERCUMA SEBOTOL ME SHAMPOO.



Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan PROMOSI HARI IBU ini.
Contact me at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com


Cheers,
Syikin Salleh



SELAMAT HARI LAHIR MAK!







Assalamualaikum ...

Alhamdulillah, pada tarikh 7hb Mei 2014, maka genaplah umur emak saya 70 tahun ..
From the picture above, Mak Syikin nampak muda kan! Syukran Ya Allah, masih diberi peluang untuk membalas jasa Mak, walau hakikatnya tak ternilai dengan segala pengorbanan yang beliau berikan kepada Syikin dan adik-beradik yang lain .. 

Selamat Hari Lahir Mak .. Ikin doakan mak panjang umur, diberikan kesihatan yang baik, sentiasa di rahmati dan sentiasa di bawah lindungan Nya ... Hanya Allah yang mampu membalas segala pengorbanan Mak .. Terima kasih sebab melahirkan Ikin, membesarkan dan menjaga serta mendidik Ikin yang kadang-kala selalu buat mak susah hati atau kadang-kala nakal sedikit .. Terima Kasih juga sebab sentiasa menjadi sahabat yang selalu mendengar luahan serta ngomelan Ikin .. You are the best mom who no one can ever replace you .. Terima Kasih kerana memahami dan terima Kasih juga sebab sabar dengan Kerenah ikin dari kecik sampai lah sekarang .. Terima Kasih kerana menjaga Ikin, Alya dan Sofia ketika berpantang .. Sesungguhnya, kekuatan dan kesabaran Mak menjadi sumber inspirasi ikin untuk terus berjuang .. 

Ya Allah, Kau berikan lah aku kesempatan untuk membalas segala jasa-jasanya, Kau berikan lah aku kesempatan dan peluang untuk mengkabulkan impiannya , hanya pada Mu tempat kami meminta Ya Allah .. Moga Kau perkenankan doa ku ini Ya Allah .. Sesungguhnya, Kau lah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani .. Amin Ya Rabbalalamin ..


Syikin Salleh 


Friday, 2 May 2014

PELUANG PANAS : PROMOSI HARI IBU








Assalamualaikum ..

Semua sedia maklum, bila masuk je bulan Mei, masing-masing dah terfikir tentang HARI IBU ..
Walaupun ada orang kata, hari-hari adalah hari ibu kita tapi memang tak salah kalau kita sambut Hari Ibu kan!

Therefore, dengan rasa gembiranya, Syikin nak buat PROMOSI untuk HARI IBU yang akan tiba tak lama lagi .. So, uols boleh pilih promosi mana yang berkenan di hati uols .. Boleh lah di jadikan hadiah untuk ibu kita .. Untuk si suami pula, boleh juga beri pada isteri  sebagai tanda terima kasih dan sayang uols kat isteri .. 

Let's check it out the promotions ..


PROMOSI 1 : BELI 4 BIOVELOCITY SLEEPMATE DAPAT DISCOUNT RM1000



Promo BVSM ini sangat .. Sangat ... Sangat lah berbaloi ... Rugi kalau uols terlepas peluang ..

Harga biasa untuk 4 unit BVSM : RM5152.00.
Harga promosi untuk 4 unit BVSM : RM4164 
Additional Rebate : RM360 

Bayangkan, dengan 4 unit BVSM nie uols boleh bagi kat Mak, Mak mertua, isteri or nenek kita. Memang diorang akan puas hati nanti..


PROMOSI 2 : BELI DUA SET PREMIUM BEAUTIFUL ( ELEGANCE/CLASSIC)




As uols know, Premium Beautiful Corset is not an ordinary lingerie that purposely for reshape our body.
Ianya juga berfungsi sebagai pakaian dalam kesihatan .. Eventhough dah berada di pasaran lebih dari 20 tahun, but still permintaan sentiasa ada .. So, why not hadiahkan your mom or wife or sisters with PB Corset ... Confirm diorang bertambah happy .. Now we have promo that uols boleh jimat RM800 untuk 2 set PB ... What are you waiting for . Do contact me and I will assist for FREE fitting ..


PROMOSI 3 : BELI 4 KOTAK BB PLUS COLLAGEN JIMAT RM120



BB PLUS COLLAGEN nie rasanya memang sedap and bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran ..
Bagus untuk tulang, sendi, rambut, kuku, mata, kulit muka dan lain-lain lagi ..memang banyak khasiatnya .. Very recommended for uols untuk beli not only for yourself, for your love one too .. Kaum Adam pun boleh minum BB Plus nie .. Do not miss it and grab it! 


PROMOSI 4 : BELI 3 KOTAK MARINE ESSENCE BEAUTY BAR PERCUMA SEBOTOL ME SHAMPOO.



Sabun Hijau aka Sabun Keti** nie memang antara product yang paling hot di pasaran ..
It called multipurpose soap .. Boleh di pakai dari hujung rambut sampai hujung kaki .. Very good for sensitive skins .. If you choose this promo, it will definitely worth it ..  Boleh jimat berbulan-bulan and tak perlu nak beli banyak Sabun .. Satu family boleh gunakan Sabun nie ..


Jangan tunggu lama-lama untuk berfikir ye uols ,.
Syikin open promosi nie start from today till 5th MAY ..
Uols can contact or whatsapp me at 013-7220143 for more details ..

HAPPY MOTHERS DAY TO ALL!!


Cheers,
Syikin Salleh

Thursday, 1 May 2014

WELCOMING MAY 2014










Assalamualaikum ...

Alhamdulillah .. hari berganti hari, bulan berganti bulan .. Dan sekarang dah pun masuk bulan May..
Sekejap je masa berlalu kan ... kadang-kadang kita sendiri tak perasan masa berlalu dengan pantas .. 

So, what is you plan for May? Any special occasion ? Birthday, Anniversary or may be go for holiday?
What ever your plan is, I pray everything went well ... Insya Allah .. Amin ..

And for myself, mengharapkan yang terbaik untuk diri sendiri, anak-anak, suami serta rakan-rakan seperjuangan .. Moga apa yang di rancangkan dipermudahkan oleh Allah .. Insya Allah ..

All the best to all of us .. A gentle reminder to us ..






A self note to me .. Kena muhasabah diri selalu ...

Have a great month with a great journey and create the best memories .. 


Cheers,
Syikin Salleh