Monday, 12 May 2014

DURIAN CHEESE CAKE - SECRET RECIPE








Assalamualaikum ....

Sebenarnya, dari minggu lepas nak cerita pasal Durian Cheese Cake nie, baru hari nie berkesempatan nak share dengan uols ..

Kebiasaannya, if kitorang pergi dinner or have a business meeting at Secret Recipe, of course memang confirm akan order cake one or two slices .. For me, my daughter Alya Zahra always pick Chocolate Indulgence  coz that is her favorite cakes .. Syikin pulak, memang suka tukar-tukar coz nak rasa jugak kek yang lain-lain tue ..

Nak di jadikan cerita, while tengok menu, the waiter introduce me with the Durian Cheese Cake .. She said " sedap Kak .. Akak patut cuba kek nie .. bla..bla..bla " .. Dek kerana dah memang tak tahu nak pilih kek apa, so I decided to choose that Durian Cheese  Cake ...

Seriously, those who like durians, you will definitely like this cake too .. Rasanya memang sedap, memang fully 100% rasa durian walaupun ada cheese .. Ibarat makan durian yang dah disejukkan dalam peti ais .. Creamy, tasty, chill and marvelous .. Tekstur kek tue pun lembut .. Make me feel want to have it again .. Hehe .. 

So, if uols nak cuba, memang recommended to all .. Lambat nak tunggu musim durian kat kampung Syikin nie .. Boleh jugak godeh-godeh resepi and try buat durian cheese cake ..

Ok lah uols .. Nak cerita pasal kek pun panjang berjela .. See uols at next entry ye .. 

Thanks for reading ..


Cheers,
Syikin Salleh