Friday, 16 May 2014

SELAMAT HARI GURU!





Bismillahirrahmanirrahim ...

Assalamualaikum ...

First of all, Syikin nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua para pendidik .. dah lama rasanya tinggalkan zaman belajar . Sekolah rendah, sekolah menengah, sekolah agama, zaman universiti  .. Ya Allah, banyak sungguh kenangan dengan cikgu-cikgu dulu ... 

So, kat sini Syikin nak ucapkan ribuan terima kasih pada para pendidik yang mengajar Syikin dari tadika sampai lah ke universiti .. Tadika Kampung Sungai Suloh, Sek Keb Sungai Suloh, Sekolah Agama Sungai Suloh, SMKA Maahad Muar, Universiti Teknologi Mara ( UiTM Lendu) .. 





Kalau di ingatkan kembali, cita-cita dulu nak jadi cikgu .. Kononnya nak ikut jejak arwah abah Syikin .. Unfortunately, bukan rezeki .. But still, jadi cikgu jugak tapi tak mengajar di sekolah, saya mengajar orang lain untuk berbiznes pula .. Talking about business, a million thanks to all my leaders in GLAM especially CDM Hanis Haizi, CDM Razali Zain, CDM Shaliza Aziz and also my direct leader CDM to be Norain Mohd Nizar whom gave me an endless support and guidance towards business .. Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian semua ...




And of course, special thanks to my parents who never stop teaching me about life .. and also guide me to be a better person .. And remember, we do learn from the past, and our past experiences also can be our teacher too .. Hehehe .. 

Okay lah ... untuk semua cikgu-cikgi, pensyarah, atau apa jua title yg berkaitan dengan guru, moga Allah berkati segala ilmu yang anda curahkan atau sampaikan kepada kami .. Happy Teachers Day to all of you ...

See you soon ..


Cheers,
Syikin Salleh