Monday, 30 June 2014

SALAM RAMADHAN & WELCOME JULY!


Assalamualaikum wbt.

Hola uols .. First of all, Syikin nak wish Selamat Berpuasa di bulan Ramadhan .. Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana masih di beri peluang untuk bertemu dengan. Ramadhan pada tahun ini .. Moga segala amal & kebajikan yang kita lakukan sepanjang bulan ini di terima dan di berkati oleh Allah .. 





Secondly, kita dah pun masuk bulan baru ... Welcome to July .. Bulan baru, semangat baru serta cabaran baru!! Bersemangat tak uols! Of course lah kena semangat .. Everyday is a brand new day, so kena lah set our mind to be always positive and kena lah ceria-ceria selalu .. Tak kan lah hari-hari nak muka masam macam jeruk je kan .. We need to change our attitude, change our mindset everyday ..




Apa perancangan untuk sepanjang bulan nie? Nanti kita kongsi cerita ye ... Banyak exciting news nak share with uols .. Stay tune for the updates .. 

See u soon!


Cheers,
Syikin Salleh



Wednesday, 18 June 2014

THE DIAMOND CLUB - GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA


Assalamualaikum ..

Hola uols ... Maaf lah lama sikit menyepi kat blog Syikin nie ... Usah risau .. I'm still here and uols sentiasa di hati Syikin ... Ikhlas dari hati ..

Anyway, nak bagi tahu khabar gembira ... last week Syikin dapat anugerah khas dari GLAM ( Green Leaders Academy Malaysia ) iaitu THE DIAMOND CLUB ... Alhamdulillah, rasa bertuah bila setiap usaha dan kejayaan di raikan lebih-lebih lagi bila bernaung di bawah kumpulan yang hebat ..
Uols kalau orang appreciate your hardwork or achievement confirm happy kan? And that is what I feel on that day ..



I'm totally feel blessed and awesome on that day .. The best part, our co-founder of GLAM CDM Razali Zain yang sampaikan awards tersebut .. 



Bila dapat awards macam nie, buatkan Syikin nak gandakan usaha ... Besides that, nak semua rakan kongsi dapat and rasa sama apa yang Syikin rasa .. Ada banyak lagi kejayaan yang perlu Syikin capai dalam business nie .. Moga Allah permudahkan segala urusan Syikin dan rakan-rakan kongsi dan dibukakan pintu rezeki seluas-luasnya ... Insya Allah ... Amin!


And if uols have think wanna be part of us as GLAMPRENEUR, pintu kami sentiasa terbuka ..
Just contact me 013-7220143 and I will explain and share all the details ..

See you all soon!


Cheers,
Syikin Salleh 

Sunday, 8 June 2014

HAPPY 5th ANNIVERSARY!






Assalamualaikum ...

7 June 2014 - genap 5 tahun usia perkahwinan kami .. Alhamdulillah .. Kengkadang bila di ingatkan balik rasa macam baru je nikah semalam .. Hehehe .. Ayat biasa bila buat throwback .. Apa-apa pun, rasa sangat sangat bersyukur dengan Rahmat dan Rezeki dari Allah sepanjang 5 tahun perkahwinan kami .. Di kurniakan puteri-puteri yang cantik dan comel di beri kesejahteraan dari segi kesihatan dan lain-lain lagi lah ..






Ups and down in marriage? Of course memang ada .. Tipu lah kalau takde kan .. Yang penting kena tahu bagaimana kita nak harungi segala cabaran dan dugaan dalam perkahwinan .. Kunci utama, kena banyak-banyak SABAR .. Kita dan pasangan bukan lah 100% perfect kan ... Mesti ada kekurangan di mana-mana .. Kena SABAR dan terima kekurangan pasangan kita .. 

Dalam urusan rumahtangga kena ada konsep TEAMWORK jugak ye .. Bukan setakat kat office or business je .. kat rumah pun sama .. Kalau takde TEAMWORK, agak-agak senang tak nak uruskan rumahtangga .. Jangan harap kan si isteri or suami sahaja yang buat semua .. Lebih-lebih lagi bila dah ada anak-anak .. Kena ringan tulang, bantu each other, and etc .. Kena jugak paham dan jalankan tugas dan peranan masing-masing ... Jangan nak EGO memanjang aje ye ..

Ok lah ... Sebenarnya, banyak lagi tips-tips rumahtangga nie .. Uols sendiri boleh cari bahan bacaan yang boleh bantu uols .. Apa yang Syikin kongsikan di atas hanya lah dari pengalaman Syikin sendiri ..
Rasa macam belum layak nak advice lebih-lebih ... Huhuhuhu ..

Anyway, apa yang Syikin harapkan dan doakan semoga perkahwinan kami kekal hingga ke Syurga .. Sentiasa di bawah lindungan Nya, di limpahkan dengan rezeki dari Nya .. Amin Ya Rabbalalamin ..


Salam ikhlas dari saya,
Syikin Salleh 


Monday, 2 June 2014

WELCOME JUNE!


Bismillahirrahmanirrahim ..

Assalamualaikum wbt.

Kita dah pun masuk ke bulan yang baru ... Cepat betul masa berlalu .. Rasa macam tak percaya pulak yang kita dah pun nak habiskan pertengahan tahun .. Jom kita check, apa yang kita dapat sepanjang 5 bulan yang lepas .. Jom sama-sama audit diri ..




What so special about JUNE? For your info, its my anniversary month of wedding .. This year will be our 5th Anniversary ... 5 tahun kahwin, ada dua orang anak and still loving each other tak kira walau ada badai melanda, suka duka, susah senang Insya Allah, mohon pada Allah biar berkekalan bahagia hingga ke Syurga .. Amin! Alhamdulillah ..




Another special thing about this month, kita akan meraikan usahawan-usahawan Hai-O yang  berjaya mencapai pangkat Sales Manager & Senior Sales Manager. Ianya akan berlangsung pada 7 June 2014. Dua orang business partner Syikin akan naik pentas pada hari itu. 
Tahniah SM Ieyda Syanida & SSM Juliana Jalil.




Ini gambar SM/SSM Award on 16 March 2014... Me celebrating SSM Fazlin who received the awards Together with the leaders..
Our next event will be Diamonds Night. The most exclusive awards Night. It will be on 21st June 2014.
We will celebrate Diamonds Sales Manager, Double Diamond Manager and also the Car Fund Achiever . The best part, my leader DDM Norain Mohd Nizar will be on the stage for Double Diamond Manager Award . Cant wait for the event! 




I'm totally excited with all the events for this June .. Syukur sangat bila menjadi usahawan Hai-O dan juga GLAMPRENEUR .. If uols wanna be part of my team as a Glampreneur, Syikin sangat-sangat mengalu-alukannya .. 

Do contact me 013-7220143.

Moga semua perancangan dipermudahkan oleh Allah .. Insya Allah .. Amin!

Have a great day ahead!


Cheers,
Syikin Salleh