Sunday, 8 June 2014

HAPPY 5th ANNIVERSARY!






Assalamualaikum ...

7 June 2014 - genap 5 tahun usia perkahwinan kami .. Alhamdulillah .. Kengkadang bila di ingatkan balik rasa macam baru je nikah semalam .. Hehehe .. Ayat biasa bila buat throwback .. Apa-apa pun, rasa sangat sangat bersyukur dengan Rahmat dan Rezeki dari Allah sepanjang 5 tahun perkahwinan kami .. Di kurniakan puteri-puteri yang cantik dan comel di beri kesejahteraan dari segi kesihatan dan lain-lain lagi lah ..






Ups and down in marriage? Of course memang ada .. Tipu lah kalau takde kan .. Yang penting kena tahu bagaimana kita nak harungi segala cabaran dan dugaan dalam perkahwinan .. Kunci utama, kena banyak-banyak SABAR .. Kita dan pasangan bukan lah 100% perfect kan ... Mesti ada kekurangan di mana-mana .. Kena SABAR dan terima kekurangan pasangan kita .. 

Dalam urusan rumahtangga kena ada konsep TEAMWORK jugak ye .. Bukan setakat kat office or business je .. kat rumah pun sama .. Kalau takde TEAMWORK, agak-agak senang tak nak uruskan rumahtangga .. Jangan harap kan si isteri or suami sahaja yang buat semua .. Lebih-lebih lagi bila dah ada anak-anak .. Kena ringan tulang, bantu each other, and etc .. Kena jugak paham dan jalankan tugas dan peranan masing-masing ... Jangan nak EGO memanjang aje ye ..

Ok lah ... Sebenarnya, banyak lagi tips-tips rumahtangga nie .. Uols sendiri boleh cari bahan bacaan yang boleh bantu uols .. Apa yang Syikin kongsikan di atas hanya lah dari pengalaman Syikin sendiri ..
Rasa macam belum layak nak advice lebih-lebih ... Huhuhuhu ..

Anyway, apa yang Syikin harapkan dan doakan semoga perkahwinan kami kekal hingga ke Syurga .. Sentiasa di bawah lindungan Nya, di limpahkan dengan rezeki dari Nya .. Amin Ya Rabbalalamin ..


Salam ikhlas dari saya,
Syikin Salleh