Monday, 28 July 2014

SALAM AIDILFITRI - SYAWAL 2014






Assalamualaikum ...

Hola uols ...

Alhamdulillah, Setelah kita berjaya berpuasa hampir sebulan, sekarang dengan gembiranya kita menyambut hari yang penuh dengan nikmat dari Allah SWT.. Syukur Alhamdulillah, di beri kesempatan untuk berpuasa di bulan Ramadhan dan juga menyambut Syawal pada tahun ini ..





Di kesempatan ini Syikin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfiti kepada semua ahli keluarga, saudara-mara, sahabat handai, rakan-rakan seperjuangan, leaders serta mentors di GLAM, clients serta semua followers di blog, Instagram dan juga Facebook . Sekiranya ada yang terlajak kata, terkasar bahasa , maaf di pinta ikhlas dari hati saya ..


Moga Aidilfitri kali ini kita dapat raikan bersama insan-insan yang kita sayang .. Di samping itu, kita panjatkan rasa syukur ke hadrat Ilahi dengan rahmat serta rezeki yang di berikan oleh Nya kepada kita .. 

Salam Aidilfitri , Maaf Zahir & Batin.


Ikhlas,
Syikin Salleh 


Friday, 25 July 2014

TIPS KESELAMATAN SEBELUM PULANG KE KAMPUNG











Assalamualaikum uols ...

Lagi tinggal 2 hari, Insya Allah kita kan sambut bulan Syawal .. Seronok kan nak sambut raya .. Dan yang pastinya memang ramai yang ambil peluang untuk bercuti panjang minggu hadapan untuk pulang ke kampung halaman .. Syikin rasa, malam ini atau esok, sudah ramai yang mula merancang  perjalanan untuk pulang ke kampung masing-masing .. 

Seperti biasa, sebelum nak balik kampung, kena lah pasti kan keadaan rumah yang kita nak tinggalkan tue sentiasa berkunci, selamat dan lain-lain lagi untuk nak elakkan orang lain pula yang datang sambut raya kat rumah kita ... Huhuhu ..

Ini dia tips macam mana nak pastikan keadaan rumah selamat yang di kongsi oleh pihak PDRM untuk kita ..

1. Pastikan pintu dan tingkap rumah ditutup dan dikunci dengan ibu kunci (padlock) yang tidak mudah dipecah atau diumpil.


2. Pastikan lampu di sekeliling rumah (depan/belakang) dipasang mulai jam 6.00 petang hingga 7.00 pagi (menggunakan auto timer) setiap hari. Pastikan alat penggera dipasang dan berfungsi dengan baik (jika ada).


3. Pastikan alat keselamatan tambahan seperti rantai dengan ibu kunci (padlock) yang dipasang di tempat yang dianggap mudah dipecah masuk seperti pintu pagar hadapan dan belakang, pintu besi (grill) hadapan dan belakang rumah. Alat tersebut harus dipasang sebelum meninggalkan rumah. 

4. Jangan membiarkan binatang peliharaan anda kebuluran semasa anda bercuti.


5. Pastikan jiran sebelah-menyebelah rumah (termasuk jiran di hadapan/belakang rumah) dimaklumkan, serta diberi nombor telefon yang mudah dihubungi dalam jangka masa ketiadaan anda. 


6. Pastikan barang-barang kemas seperti emas, wang tunai, jam berharga dan sebagainya dibawa bersama atau disimpan di tempat yang selamat dan bersesuaian.


7. Hentikan langganan suratkhabar bagi mengelakkan penjenayah daripada mengetahui rumah ditinggalkan kosong. Meminta pertolongan jiran untuk menyimpan surat kiriman yang diletakkan di dalam peti surat atau pintu pagar dalam jangka masa ketiadaan anda.


8. Maklumkan kepada pegawai atau anggota bertugas di bilik gerakan polis apabila anda bercuti dengan menghubungi nombor telefon ibu pejabat polis berdekatan dengan tempat tinggal anda dan berikan maklumat seperti berikut: 


Nama dan alamat
Nombor telefon yang mudah dihubungi
Tarikh berlepas dan balik
Nombor dan jenis kenderaan yang ditinggalkan semasa cuti


9. Anda juga dinasihatkan melindungi harta benda rumah anda dengan polisi insurans untuk meringankan beban kerugian sekiranya rumah dipecah masuk.


Mudah sahaja kan tips nie and semua orang boleh buat .. Uols pun boleh baca doa atau ayat-ayat ini sebelum keluar rumah juga .. 










Ok lah uols ... Hope all these tips dapat bantu uols sebelum pulang ke kampung nanti ..
Syikin doakan perjalanan uols baik-baik, semoga selamat sampai ke tempat yang nak di tuju ...

Jumpa uols nanti k ... have a safe journey!!


Cheers,
Syikin Salleh

Monday, 14 July 2014

GLAM IFTAR 2014


Assalamualaikum ...

Salam Ramadhan untuk semua ..

Alhamdulillah, last weekend on Saturday, we had a GLAM IFTAR at JW Mariot, Kuala Lumpur.
Seronoknya bila dapat berbuka puasa beramai-ramai sambil merapatkan silaturrahim sesama Glampreneurs. Tema malam tue Arabian Night, so me just wear jubah aje lah .. And the best part is, we can bring our families too .. Buat that night, only Sofia je yang boleh join .. My hubby and Alya tak dapat nak join sama coz Alya demam .. So, date berdua dengan Sofia aje lah ye ...

Ok lah... Tak nak citer panjang .. Lets check it out the pictures on that day ..



Me entertaining Sofia makan ... Tips nak kurang makan masa berbuka puasa, layan budak kecik nie makan .. Confirm kita pun tak makan banyak coz melayan dia je .. Hehehe ..



Pia kecik and Pia besar .. Tengoklah Sofia panggil Auntie Shopiah dia .. 



with my part of my partners yang datang masa malam tue .. Shopiah Ayub, Faeza Zainudin and of course mummy Ain 


Sebahagian dari keluarga besar The Diamond Circle .. Happy to be part of the family ..


Group meja nie memang tak makan banyak agaknya ... Hahaha .. 



Keluarga besar Glampreneurs .. Seronok bangat bila dapat berkumpul macam nie .. 


Glam Lelaki nie uols ... Pun tak nak lepaskan peluang berposing sakan ..



Ini keluarga besar kami as Glampreneurs .. Not only we rapat due to business but it is more than that ..
Moga ukhuwah kami sentiasa di berkati oleh Allah .. Insya Allah.. Amin!

If wanna be part of us, do not be hesitate to contact me 013-7220143.

GLAM HEBAT, SAYA HEBAT, PASTI HEBAT

See uols soon!


Cheers,
Syikin Salleh


Thursday, 10 July 2014

PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC vs PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE & THE TESTIMONIALS


Assalamualaikum ...

Salam Ramadhan to all ..

Hari nie Syikin nak share about Premium Beautiful Classic and Premium Beautiful Elegance ..
Now we have 2 series of Premium Beautiful Corset .. Both corsets ada ciri-ciri mereka yang tersendiri ..
Let's check it out what is the differences between both series ..


PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC



PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE



Haaa ... Sekarang macam mana? Dah decide nak pakai yang mana satu? If ada extra cash, just take the both corset .. Seriously memang tak rugi pun kalau uols ambil kedua-dua corset nie .. Di jamin memang value your money ..




Now let me show you the latest TESTIMONY of PREMIUM BEAUTIFUL CORSET .. Mesti uols teruja tengok diorang nie. .. 

 My own testimony .. Wearing PB Corset almost 3 years , still continue wearing it... Breastfeed friendly, and the best part I lose a few inches at my waist and definitely feel great to wear any kind of dress .. 



My leader DDM Norain Mohd Nizar wear PB since 2010 .. She is a petite size lady and of course orang kurus lagi bertambah cantik pakai Premium Beautiful Corset .. Sarungkan apa2 baju pun nampak kemas dan cantik ..



Another petite size lady, DSM Ramizah .. Pakai PB untuk betulkan posture and yes it works!! 
How astonishing she looks wearing this sequine dress .. Awesome!



Our beautiful DDM Yong @ Ain Zulkarnain look fabulous .. tak kisah lah apa jua bentuk badan kita, PB Corset memang sesuai untuk semua .. 



Si tinggi lampai DSM Airin walaupun dah kurus but still nak pakai PB Corset untuk maintain her body shape .. She look gorgeous as always ..


 
Our beloved CDM Shaliza Aziz pun nampak cantik dan anggun kan ... Rahsianya cuma pakai Premium Beautiful Corset sahaja .. 



Our TDC members, Izyan berjaya kurangkan 20kg selepas memakai Premium Beautiful Corset continuously for 3 months after give birth .. Nampak tak perbezaannya ? Confirm uols pun teruja kan ..


 
Last but not least, this is I called TRANSFORMATION .. don't you think this is totally awesome .. Bukan  setakat kurus and reshape, Premium Beautiful Corset memang boleh boost our confidence .. Memang terbaik!! thumbs up!!


So, what are you waiting for? Raya dah nak dekat nie .. Baik uols cepat-cepat call Syikin for fitting .. 
Jangan tunggu lama-lama .. Jangan fikir lama-lama .. WEAR IT! FEEL IT! SHARE IT!

Do contact me once interested.

Pm/text/whatsapp : 013-7220143
Email : alya_ezikin@yahoo.com


Cheers,
Syikin Salleh


Tuesday, 8 July 2014

ROAD TO EUROPE - FREE TRIP TO VIENNA & BUDAPEST


Assalamualaikum ..

Hola uols ...

Sukacitanya Syikin nak announce, our FREE TRIP to EUROPE dah pun diumumkan oleh Syarikat.. 
We will be going to VIENNA, AUSTRIA & BUDAPEST, HUNGARY .. Excited sangat coz tak pernah pergi .. Actually, mana-mana negara di Eropah memang tak pernah sampai pun .. Luckily, with this business company provide free trip with five star treatment .. From flight tickets, accommodations, foods, and all expenses .. Best kan!!





Once company dah announce our next free trip is Vienna and Budapest, terus chap chuss Syikin google tempat-tempat menarik kat sana .. 




Buda Castle 
Merupakan istana bersejarah dan siap pada 1265. Dahulunya di kenali sebagai Royal Palace. Buda Castle dibina di hujung selatan Castle Hill, terbatas pada utara oleh apa yang dikenali sebagai Daerah Castle (Várnegyed). Ia dikaitkan dengan Clark Ádám Square dan Jambatan Szechenyi oleh Castle Hill Funicular. Istana ini merupakan sebahagian daripada Tapak Warisan Dunia Budapest, yang diisytiharkan sebagai Tapak Warisan pada tahun 1987. 



Schönbrunn Palace

Bekas empayar 1,441 bilik Rococo kediaman musim panas di Vienna, Austria. Salah satu monumen budaya paling penting di negara ini, sejak tahun 1960-an ia telah menjadi salah satu tarikan pelancong utama di Vienna. Istana dan taman-taman menggambarkan citarasa, minat dan aspirasi berturut raja-raja Habsburg.




Chain Bridge (Budapest)

 Merupakan jambatan gantung yang menjangkau Sungai Danube di antara Buda dan Pest, sisi barat dan timur Budapest, ibu negara Hungary. Direka oleh jurutera Inggeris William Tierney Clark, ia adalah jambatan tetap pertama di Danube di Hungary, dan dibuka pada 1849.





Wiener Riesenrad 
Bahasa Jerman untuk "roda gergasi Vienna", atau Riesenrad, adalah 64,75 meter (212 kaki) roda Ferris di pintu masuk taman hiburan Prater di Leopoldstadt, daerah ke-2 Austria modal Vienna. Ia merupakan salah satu tarikan pelancongan yang paling popular di Vienna. Dibina pada tahun 1897, ia telah wujud roda Ferris tertinggi di dunia dari 1920 sehingga tahun 1985.

Subhanallah ... Confirm bila sampai sampai sana Syikin nangis .. Huhuhuhu .. Ye lah kan .. kalau nak mengharapkan duit sendiri memang entah tahun bila lah boleh pergi melancong ke negara orang .. Alhamdulillah dengan business nie Syikin dapat peluang melancong ke oversea .. Dan bukan calang-calang tempat ye yang company tawarkan untuk pakej melancong .. Seronokkan bila boleh melancong tanpa keluarkan duit kita .. Semua company support .. Uols tak nak ke? 



Anyway, you also have a chance to get this Europe Trip for FREE ... If uols really interested to travel with me, just call me for more details ... I will share you the details  and guide you as well ..
Peluang terbaik datang hanya sekali .. 

Do contact me at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com

See you soon!!



Cheers,
Syikin Salleh