Saturday, 27 September 2014

10 TESTIMONI TERKINI BIOSELEZA


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera ..

Hola uols .. Entry hari ini Syikin nak share 10 Testimoni Terkini Bio Seleza .. Produk nie baru sahaja launch beberapa bulan yang lepas  dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan ..
Sebab itu makin ramai yang sudah sedar kepentingan tuala wanita yang berkualiti dan mampu memberikan kesan yang positive kepada kehidupan mereka serta tahap kesihatan mereka. 

Tanpa buang masa, jom kita tengok 10 real testimony terkini Bio Seleza.



























Haaaa ... Itu dia feedback dari testimoni Bio Seleza ... All of them memang sangat berpuas hati dengan  Bio Seleza nie ... Sebenarnya, memang ramai di antara kita yang ada masalah penyakit yang lebih kurang sama dengan semua testimonial nie tapi ramai yang tak tahu mcm mana nak dapatkan rawatan yang sesuai .. 

So now, we all knew that Bio Seleza Sanitary Pad can help all woman out there to recover from menstrual pain, cyst, infection at Miss V, overflows and etc.. Kita nie as a woman mudah terkena sebarang jangkitan penyakit, sebab itu kena sediakan protection and this is for long term. 

To those who never tried yet Bio Seleza, uols should try it NOW and change from normal feminine pad to Bio Seleza. 

And as usual, to order just contact me at 013-7220143 or e-mail me at alya_ezikin@yahoo.com .

That is all for today. See uols at next entry.  Have a great weekend!


Cheers,
Syikin Salleh 


Tuesday, 23 September 2014

ADAKAH ANDA GEMUK AIR, GEMUK ANGIN ATAU GEMUK DAGING? BAGAIMANA CARA ATASINYA?


Assalamualaikum & salam sejahtera.

Hi uols ... Jangan cepat sentap ye bila baca or dengar perkataan sensitif nie .. Obviously, bila kita dengar orang bagi tahu yang kita nie dah nampak gemuk mesti kita menggelabah kan! Mula lah cari penimbang Kononnya nak tengok betul ke dah gemuk atau cari pita ukur berapa inci pinggang atau punggung kita sekarang nie .. Huhuhuhu .. Sedih kan! 


                                         
    

Lepas tue, bila dah tahu, maka mula lah tanam azam nak diet lah, cari ubat kurus lah, Dan macam-macam lagi ... Tapi tak semua orang ada keazaman yang kental nak kurus. Awal-awal bulan je bersemangat, lepas dapat kurang 1kg pun dah happy kan! Pastu confirm diet semua hilang .. Hehehe.. Gurau je ye ... Tak semua macam tue kan! Syikin percaya, all of you here semuanya berjiwa kental .. Betul tak?

Anyway, topik hari ini Syikin nak share jenis-jenis kegemukkan. Gemuk bukan sebarang gemuk ye .. Kita ada 3 jenis gemuk yang kita sendiri mungkin tahu atau tidak sedar Dan dari sini kita boleh tahu jenis-jenis gemuk yang mungkin sesetengah dari kita sedang alami sekarang ini .. Sebab itu penting untuk tahu supaya mudah bagi kita kenal pasti macam mana nak atasi masalah kegemukan ini ..


 1) Gemuk Air
• Badan mengelambir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
• Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.

 2) Gemuk Angin
• Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
• Mudah mendapat sakit kepala.

 3) Gemuk Daging/lemak
• Badan berasa berat dan pejal.
• Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
• Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin ni kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
• Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan


Sekarang kita dah tahu jenis-jenis gemuk kan! Next, kita belajar cara bagaimana  nak kenal pasti jenis kegemukkan. 


GEMUK AIR dan GEMUK ANGIN : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelambir dan lembik.

GEMUK DAGING : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa pejal dan padat.

** Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging. ** 



CARA ATASI MASALAH GEMUK

Nak tahu cara MUDAH, MURAH Dan JIMAT untuk KURUS? Of course Syikin akan rekemen uols cuba 2 cara ini .

1) PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ( CLASSIC/ ELEGANCE)





Dengan pemakaian yang consistent, tak mustahil uols boleh dapatkan berat badan yang ideal serta bentuk tubuh yang lagi menawan setelah memakai Premium Beautiful Corset. Lagi pun, uols boleh pakai corset Premium Beautiful ini sampai bila-bila. Hanya beli sekali tapi boleh pakai bertahun-tahun. Premium Beautiful Corset ada LIFETIME WARRANTY so no harm for uols to have it in your wardrobe. 
Once dah pakai, confirm uols memang akan berpuas hati. 


2) SET KURUS BAJET/KEMPIS PERUT MURAH 

 


Another options to lose weight, uols boleh cuba set ini . Selain untuk kurus, 3 produk ini, Mineral Coffee, Garlic Plus dan BV Alfalfa sangat membantu dari segi kesihatan dalaman kita. Harga pun sangat berpatutan dan berbaloi untuk uols cuba.


Alhamdulillah, happy dapat share some good info to uols. Hope dapat beri manfaat pada kita semua ye .. Yang mana ada sedikit sentap or terasa tue, Minta maaf banyak-banyak ye .. Hehe.. 
And to those yang mula berminat nak cuba Premium Beautiful Corset or Set Kurus Bajet tue boleh lah ringan-ringan kan jari contact Syikin untuk tempah atau order .. Just pm/Whatsapp me at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com

Sekian sahaja untuk entry kali ini. See you soon & thanks for reading! 


Cheers,
Syikin Salleh






Sunday, 21 September 2014

JALAN-JALAN CARI MAKAN : THE WINDMILL STATION BATU PAHAT


Assalamualaikum & salam Sejahtera ..

Hola uols ... Selamat Pagi .. Biasanya, pagi Isnin nie ramai yang takde mood nak pergi kerja kan! Rasa mcm nak sambung golek-golek atas katil. Those yang dah ada family, rasa macam tak puas nak spend masa dengan hubby or wife and the kids .. But, nak buat buat mcm mana kan .. Kerja pun a part of tanggungjawab kita .. If tak kerja, then mcm mana nak support our family .. So, ikhlas kan hati kita je .. Doa banyak- banyak moga semua urusan kita dipermudahkan oleh Allah sepanjang hari nie .. Insya Allah .. Amin!

Sebenarnya, hari nie Syikin nak buat restaurant/food review .. Dah lama rasanya tak bercerita pasal makan-makan nie .. And of course, Syikin memang suka bab makan-makan lebih-lebih lagi kalau tempat atau makanan Kat situ menepati selera Dan tekak Syikin nie .. Heheh ..

Last week, masa balik kampung di Batu Pahat, Johor , I'm asking my sister kat BP nie kat mana nak makan yang sedap-sedap with a good price especially western food .. She recommend me to go to The Windmill Station. Katanya baru bukak restaurant tue kat Batu Pahat. Sebelum nie pun dia ada mention nama restaurant tue and give a good feedback about the foods. 

Tanpa buang masa, Sabtu tue me and hubby together with the kids pergi lah kat restoran tue . I invite my sister to tag a long so then she can recommend what to eat there. Bila sampai sana, Subhanallah, memang ramai orang ye .. But luckily still have available seat for us .. 




Apa yang special sangat kat sini? Haaa.. Those yang suka western food like me mesti puas hati makan kat TWS .. Ada lamb chop, chicken chop, sirloin steak, all the spaghetti or pasta and many more ..
Jom kita tengok hari tue kitorang makan apa ye .. Heheh 


 
Hubby Syikin order Lamb Chop malam tue .. Instead of order ala carte , uols boleh jugak order yang set together with the drinks and mushroom soup..


This is Sirloin Steak and it's for me .. Dagingnya sangat lembut ye .. Sampai sekarang masih terngiang-ngiang perasaan puas hati dapat makan steak .. Haha ..


My niece also follow us on that day so she order Chicken Chop . It's also have a set promo if you like to eat Chicken Chop.


My sister order Set Combo. Ada chicken chop + lamb chop + mashed potatoes + coleslaw and it's also available with the set promo .

Selain western food, those yang suka local foods pun boleh juga order kat sini .. For the kids, I order Nasi Pataya . Gambar takde coz tak sempat nak snap. Anak-anak dah berebut nak makan .. Haha ..

Actually, baru tahu The Windmill Station nie dah lama established since year 2000. Jom kita tengok Kat mana lagi cawangan lain TWS nie ..




Uols boleh visit their website for more info or updates. Those yang area Batu Pahat boleh lah call Syikin kalau nak makan kat sana .. Hehehe ... Even hubby pun dah mention. Am makan lagi sekali kat TWS bila balik BP nanti .. Hoyeah!!

If uols ada tempat-tempat Menarik UNTUK makan or jalan-jalan, boleh lah recommend to me ye .. 
Sambil makan boleh cuci mata juga .. Hahaha .. 

See uols soon and have a great day ahead!

Cheers,
Syikin Salleh


Saturday, 20 September 2014

PROMOSI STARTER PACK BIO SELEZA FEMININE PAD



Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera ..

I have a good news to all of you ... Disebabkan ramai yang dah mula sedar akan kebaikan BIO SELEZA Feminine Pad nie, so dengan happy nya Syikin NAK buat promosi STARTER PACK for those yang berhajat nak mencuba pad BIO SELEZA nie .. 


                      


No worry uols coz PROMOSI STARTER PACK BIO SELEZA memang semua orang mampu UNTUK dapatkannya ..

Ada a few options for uols to choose .. Let's check it out what is suits you ..  


                                           1) DAY SAFE + PANTY LINER = RM48

                                           2) DAYSAFE + NIGHTSAFE = RM46

                                           3) PANTYLINER 2 packs = RM50 

                                           4) DAYSAFE 2 packs = RM46 


Uols boleh contact Syikin at 013-7220143 untuk dapatkan PROMOSI STARTER PACK BIO SELEZA yang MURAH nie .. 

Sebelum tue, Jom kita recall Jenis-jenis pad atau tuala wanita yang ada pada BIO SELEZA 


                        


                        


Jom uols kita bertukar ke BIO SELEZA untuk perlindungan kesihatan feminin yang optima .. 
For more details or order uols can pm/whatsapp me or email me at alya_ezikin@yahoo.com 

Grab this promo now!!

If uols berminat untuk menjadi agent dan juga berminat untuk menjana pendapatan sampingan atau side income, feel free to contact me too .. It will be my pleasure to assist you .. 


Cheers,
Syikin Salleh

Saturday, 13 September 2014

PROMOSI BAJET : SET KURUS/SET KEMPIS PERUT MURAH


Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Hi uols!! 

I believe, ramai yang sedang berusaha untuk kurus kan. May be ada yang ramai kat luar sana yang sedang mencari produk yang sesuai dengan uols .. dan yang penting sekali harga mesti lah berpatutan kan! 

Sekarang, dengan sukacitanya, Syikin nak bagi PROMOSI BAJET : SET KURUS/ SET KEMPIS PERUT MURAH kat uols ..
Nak tahu apa produk dalam SET BAJET nie? Jom kita tengok!!

    MINERAL COFFEE 



Yezza!! The only coffee that have bamboo salt . Kopi Garam Buluh nie memang diakui banyak khasiatnya .. Kebanyakan pesakit darah tinggi, kencing manis, migraine, stress dan banyak lagi memang setuju dengan hanya minum Mineral Coffee dapat bantu mengurangkan sakit mereka. 
Antara kelebihan Mineral Coffee ialah : 

 1) Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
 2) Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
 3) Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
 4) Melegakan tekanan.
 5) Menyingkirkan toksin dalam badan 


    BV ALFALFA



Ramai yang dah tahu Alfalfa memang bagus untuk kesihatan. Khasiat tumbuh-tumbuhan yang terkandung dalam Alfalfa sangat memberi manfaat untuk kesihatan tubuh badan kita. 
Apa pula kelebihan yang ada pada BV ALFALFA? Jom kita tengok ..


1) Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 

 2) Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

 3) Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Terutama kanser. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

 4) Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 

 5) Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.


 6) Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen  merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.


    GARLIC PLUS 


Dari zaman nenek moyang kita lagi, bawang putih di akui mengandungi banyak khasiatnya. Even dalam masakan tanpa bawang putih, memang tidak cukup bahan dalam hidangan masakan kita. 
Dari segi kesihatan pula, bawang putih memang mampu menguatkan antibodi dalam badan kita.
Jom kita tengok pula antara khasiat dan kelebihan GARLIC PLUS TABLET :

 1) Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
 2) Menghalang pembekuan darah untuk  mencegah berlakunya trombosis.
 3) Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
 4) Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
 5) Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
 6) Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.


Sekarang uols dah pun tahu apa produk yang ada dalam SET KURUS/SET KEMPIS PERUT MURAH nie kan .. 
Again, dengan gembiranya Syikin nak bagi tahu berapa harga SET BAJET ini pula .





Amacam uols ... Set Bajet nie hanya RM150 untuk satu bulan dan Pakej 3 bulan hanya RM400 SAHAJA!! Semua orang memang mampu untuk beli dan cuba Set Kurus/ Set Kempis Perut nie .. 
Untuk kakak-kakak, abang-abang, pakcik-makcik, adik-adik yang berminat untuk cuba Set Bajet nie, uols boleh lah contact Syikin at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com .

I'm happy to assist uols .. Feel free to contact me or whatsapp me for order or if you wanna know more about the details of the products. 

See you soon!


Cheers,
Syikin Salleh



Tuesday, 9 September 2014

10 FREQUENTLY ASK QUESTION ( FAQ ) ABOUT BIO SELEZA



Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Entry kali nie,  Syikin nak share 10 Frequently Ask Question ( FAQ) about Bio Seleza . Maklumlah, banyak betul pertanyaan dari uols yang nak tahu lebih lanjut tentang produk nie. Sebelum Syikin celoteh panjang lagi, jom kita baca dan fahamkan dengan lebih teliti tentang Bio Seleza nie.







1. Kenapa Bio Seleza mahal berbanding dengan tuala wanita jenama biasa di pasaraya?

Of course berbeza, umpama kita buat baju dengan kain cotton vs chiffon, dah tentu lain harga sebab material yang berbeza. Bio Seleza di perbuat dari cotton & mempunyai fungsi tertentu. Tuala wanita Bio Seleza satu-satunya tuala wanita dengan teknologi Bio Velocity (teknologi from Korea).

Manakala tuala wanita biasa daripada recycle paper & tak ada fungsi tertentu. Kalau tengah heavy flow, selalu je bocor sebab tak menyerap dengan baik. 

Selain itu, tuala wanita Bio Seleza terdiri daripada 9 lapisan. Jika tuala wanita biasa mostly hanya 3-4 lapisan sahaja. Dari sini boleh nampak kualiti tuala wanita tersebut.

Bayangkan 1 box Bio Seleza boleh tahan 2-3 bulan & benefit yang kita dapat, memang berbaloi dengan harga. Therefore, usah berkira dengan harga coz nilai rahim kita lagi tinggi sebab memang tak  boleh di tukar ganti. 



2. Kenapa tuala wanita punca barah pangkal rahim?

Kebanyakan tuala wanita di pasaran di perbuat daripada recycle paper & akan melalui proses bleaching. Proses ini akan menghasilkan dioxin. Dioxin ini akan kekal di dalam recycle paper yang di gunakan sebagai bahan penyerap utama bagi kebanyakan jenama tuala wanita di pasaran. Dioxin bukan sahaja mengganggu hormon wanita, malah merosakan imunisasi badan & boleh menyebabkan kanser.

Boleh refer to article from website WHO which I copied a few below:



Source: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs225/en/


3. Tuala wanita Bio Seleza mengandungi gel, selamat ke?

Gel yang terdapat di dalam Bio Seleza bertindak sebagai agen penyerap utama. Gel ini di import dari Jepun dengan high quality SAP molekul penyerap. Gel ini setanding dengan kualiti lampin bayi & diluluskan oleh WHO. Kalau tak selamat dah tentu kita tak pakaikan baby kita pampers & WHO tak akan luluskan 

For your information, gel ini di perbuat daripada tumbuhan. Jangan uolss tanya pokok apa, dah tentu rahsia pengilang 


4. Berapa harga tuala wanita Bio Seleza?

A. Mix Box
Pantyliners - 2 packs of 30 pcs
Day safe - 2 packs of 10 pcs
Night safe - 1 pack of 8 pcs
Night safe (extra long) - 1 pack of 8 pcs
Price : RM 131

B. Day safe
6 packs of 10 pcs
Price : RM 128

C. Pantyliner
6 packs of 30 pcs
Price RM 138

**ini semua standard price. Kalau nak dapatkan harga special boleh contact Syikin at 013-7220143. If jadi ahli, harga jauh lebih murah and jimat. So, pilihan sentiasa kat tangan uols. And if terfikir nak jadi agent, feel FREE contact Syikin ye**


5. Siapa yang sesuai untuk guna tuala wanita Bio Seleza?

Sesiapa pun boleh pakai Bio Seleza ni. As long as selama ni pakai tuala wanita or pantyliners, memang di sarankan bertukar ke Bio Seleza. 

Yang ada period, boleh pakai Bio Seleza Day Safe or Night Safe. Bayangkan seawal umur 10 tahun perempuan dah mula datang period. Selain period, perempuan juga biasanya memakai pantyliners untuk mengelakkan kesan chemical / bakteria di seluar dalam. Ada juga yang pakai pantyliners sebab masalah keputihan or nak elak kotor. Bio Seleza juga sesuai untuk perempuan yang ada masalah jangkitan kuman di miss V.




Untuk yang sudah putus haid, kebanyakan wanita mengalami masalah pundi kencing lemah yang menyebabkan sukar untuk mengawal air kencing. Jadi golongan ini juga sangat sesuai memakai Bio Seleza. 




Kalau lelaki pun, boleh pakai Bio Seleza pantyliners kalau ada masalah jangkitan kuman ataupun masalah angin. 


6. Bagaimana Bio Seleza boleh membantu masalah wanita seperti keputihan, infection, period yang tidak teratur etc?

Bio Seleza bukan hanya tuala wanita yang hanya menyerap period. Malah mempunyai teras hijau di atas permukaan pad Bio Seleza. Teras hijau ini mempunyai 4 fungsi

4 fungsi tersebut ialah:
  • Bio Velocity
  • Far Infra Red
  • Ion Negatif
  • Nano Perak

Jadi fungsi-fungsi di atas membantu masalah yang berkaitan dengan peredaran darah, kuman, bakteria, hormon dan juga tenaga. Alhamdulillah biarpun baru 2 bulan di pasaran, banyak testimoni dari client. 

Especially yang ada masalah keputihan, period pain yang melampau, period yang tak teratur (ada yang 4 bulan tak datang period sebelum ini) dan banyak lagi. Kalau berkesan untuk mereka & Syikin sendiri, why not uolss kan. 





7. Kalau ada masalah seperti infection, period tak teratur, senggugut berapa lama boleh nampak perbezaan?

Setiap orang masalah berbeza. Jadi penerimaan juga depends on individual. Tapi based on my experience & feedback from clients, kalau masalah infection pakai pantyliners if teruk pakai day safe terus. Immediate tak rasa gatal & dalam 2 hari dah hilang. Sama dengan masalah keputihan.

Kalau period pain pula mostly clients boleh rasa terus. Memang berbeza kalau waktu period pakai tuala wanita biasa. Apepun teruskan pakai dengan konsisten & jika ada sebarang soalan, boleh contact agent uolss or Syikin sendiri. Di samping pakai Bio Seleza, uolss boleh buat further check up with doctor. 


8. Kenapa pemilihan tuala wanita sangat penting?

Sebab tuala wanita berkait rapat dengan period. Period melambangkan kesihatan wanita. Kalau tak pilih tuala wanita yang betul boleh menyebabkan masalah wanita yang lain seperti keputihan, period yang tidak lancar & sebagainya. Ini juga akan mempengaruhi period kita. 

Selain itu, tuala wanita sangat rapat dengan Miss V kita yang akan menyerap apa sahaja, termasuk bahan kimia. Jadi sangat penting untuk kita memilih tuala wanita yang selamat untuk jangka masa panjang.


9. Orang yang mengandung boleh pakai tuala wanita Bio Seleza ke?

Boleh. Masa mengandung boleh pakai pantyliners untuk mengelakkan kesan kimia yang terdapat pada seluar dalam dari di serap oleh miss V. Zaman sekarang seluar dalam pun mostly basuh dengan mesin basuh. Jadi dah tentu bilasan tak berapa bersih & boleh meninggalkan kesan sabun pada seluar dalam. Di tambah pula kalau di KL ni mostly tinggal di condo or apartment. Dry area memang tak kena matahari lansung. Jadi bakteria boleh membiak compare jemuran yang ada direct sunlight. 



10. Bagaimana nak mencuci tuala wanita Bio Seleza?

Sebagai orang Islam penting untuk membasuh tuala wanita sebelum di buang. Boleh follow contoh seperti di dalam gambar di bawah. 

Refer kepada bah 2, untuk mudahkan gel di dalam Bio Seleza jatuh, hanya perlu lalukan air (gunakan hose pipe) untuk menolak gel turun. Then cuci bahagian luar seperti biasa sebelum di buang. Sangat mudah. Compare dengan tuala wanita biasa yang perlu di basuh lebih lama. 

Jangan risau takut tandas tersumbat, sebab gel Bio Seleza biodegradable. Make sure kita hanya buang gel, bukan lapisan luar.




Kalau ada sebarang soalan selain di atas yang berkaitan Bio Seleza, boleh contact Syikin. Hope FAQ di atas membantu memberi sedikit pencerahan kepada kemusykilan uols. 

Feel FREE to share all these info to others too. Especially to the one you may know and need others option or solution to recover from their illness too. Syikin harap dengan info nie dapat bantu uols juga nanti .

Thank You for reading and jumpa uols at next entry .

** credit info to my mentor CDM Shaliza Aziz ** 


Cheers,
Syikin Salleh 


Thursday, 4 September 2014

10 FAVORITES WEDDING THEME


Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.


Wedding theme? Haha ... Hari nie kita lari tajuk sikit ye .. sesekali cerita bab-bab lain apa salahnya kan .. Anyway, beberapa hari nie, adik bongsu Syikin sibuk lah call mintak tolong bagi idea for her wedding on next year May 2015 .. Kalau di kira-kira memang dah tak lama lagi pun kan .. Kakak dia pulak yang risau bagai fikir apa preparation dia .. End up, dia pulak yang mintak tolong Syikin cari idea .. Memang lah dulu berangan nak jadi wedding planner tapi tak kesampaian .. Huhu .. Tak pe lah kan, kita jadi wedding planner untuk adik kita aje lah ye .. 


Tak nak bebel panjang lagi , Syikin dah pun pilih 10 warna tema untuk majlis perkahwinan dia .. Banyak tau sebenarnya 10 nie .. Sebab rambang mata, ku gagahkan pilih untuk adik kesayangan .. Later, she just decide which one that suits her .. By the way, all these theme colors I've found it from www.theperfectpalette.com .. Those who looking any ideas for your wedding days, very recommended  to visit at her website .

Jom kita tengok warna apa yang menjadi pilihan mata & hati Syikin ... Chewah! 






















Banyak sangat yang cantik-cantik kan! Even combination colors also very beautiful .. Kakak dah mula berangan wedding dress, hantaran, bunga telur, pelamin, cake, gifts and etc yang sesuai dengan warna-warna nie .. Rasa macam nak pakai baju pengantin lagi sekali dgn hubby Syikin.. Hahaha .. Berangan tak habis lagi .. Aduyai.. 

So, which one is your favorite match? Boleh lah uols share with me mana yang paling OK sekali .. Or if you have any suggestion, just comment here .. Just feel free .. 

Ok lah uols .. Once adik Syikin dah decide nanti, will announce kat blog Syikin nanti ye .. Kakak pulak yang ter'over' excited ...

See uols soon ... Bye!!


Cheers,
Syikin Salleh 

Tuesday, 2 September 2014

TESTIMONI & HARGA BIO SELEZA


Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Previous entry Syikin dah share info about Bio Seleza. So now, for today I will share with you the testimoni dari pengguna Bio Seleza .. You might be surprise what Bio Seleza can do and mostly help them become healthier. 












Menarik kan! Kebanyakan kita nie dah puas cuba macam-macam alternatif untuk hilangkan masalah sakit puan contoh cyst and fibroid, masalah keputihan, infection pada rahim and etc . Sekarang, uols dah ada another option by using BIO SELEZA sanitary pad. 


Now, kita tengok jenis-jenis pad Bio Seleza serta harga .






HARGA BIO SELEZA 

Bio Seleza consist of 3 boxes

1) Mix Box
    60 pantiliner
    20 day save
    10 night save
    8 extra long
    PRICE : RM 131

2)Day Save (60 pieces)
   PRICE : RM128

3)Pantiliner (180 pieces)
   PRICE : RM138



Current promo  Buy 6 box and free 1 box. You will get 5 mix box + 1 box day safe + 1 box pantyliner at only RM737. 






Those who really interested to buy or become one of our agent, do contact me at 013-7220143__ or email me alya_ezikin@yahoo.com .


Cheers,
Syikin Salleh