Tuesday, 23 September 2014

ADAKAH ANDA GEMUK AIR, GEMUK ANGIN ATAU GEMUK DAGING? BAGAIMANA CARA ATASINYA?


Assalamualaikum & salam sejahtera.

Hi uols ... Jangan cepat sentap ye bila baca or dengar perkataan sensitif nie .. Obviously, bila kita dengar orang bagi tahu yang kita nie dah nampak gemuk mesti kita menggelabah kan! Mula lah cari penimbang Kononnya nak tengok betul ke dah gemuk atau cari pita ukur berapa inci pinggang atau punggung kita sekarang nie .. Huhuhuhu .. Sedih kan! 


                                         
    

Lepas tue, bila dah tahu, maka mula lah tanam azam nak diet lah, cari ubat kurus lah, Dan macam-macam lagi ... Tapi tak semua orang ada keazaman yang kental nak kurus. Awal-awal bulan je bersemangat, lepas dapat kurang 1kg pun dah happy kan! Pastu confirm diet semua hilang .. Hehehe.. Gurau je ye ... Tak semua macam tue kan! Syikin percaya, all of you here semuanya berjiwa kental .. Betul tak?

Anyway, topik hari ini Syikin nak share jenis-jenis kegemukkan. Gemuk bukan sebarang gemuk ye .. Kita ada 3 jenis gemuk yang kita sendiri mungkin tahu atau tidak sedar Dan dari sini kita boleh tahu jenis-jenis gemuk yang mungkin sesetengah dari kita sedang alami sekarang ini .. Sebab itu penting untuk tahu supaya mudah bagi kita kenal pasti macam mana nak atasi masalah kegemukan ini ..


 1) Gemuk Air
• Badan mengelambir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
• Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.

 2) Gemuk Angin
• Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
• Mudah mendapat sakit kepala.

 3) Gemuk Daging/lemak
• Badan berasa berat dan pejal.
• Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
• Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin ni kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
• Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan


Sekarang kita dah tahu jenis-jenis gemuk kan! Next, kita belajar cara bagaimana  nak kenal pasti jenis kegemukkan. 


GEMUK AIR dan GEMUK ANGIN : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelambir dan lembik.

GEMUK DAGING : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa pejal dan padat.

** Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging. ** 



CARA ATASI MASALAH GEMUK

Nak tahu cara MUDAH, MURAH Dan JIMAT untuk KURUS? Of course Syikin akan rekemen uols cuba 2 cara ini .

1) PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ( CLASSIC/ ELEGANCE)





Dengan pemakaian yang consistent, tak mustahil uols boleh dapatkan berat badan yang ideal serta bentuk tubuh yang lagi menawan setelah memakai Premium Beautiful Corset. Lagi pun, uols boleh pakai corset Premium Beautiful ini sampai bila-bila. Hanya beli sekali tapi boleh pakai bertahun-tahun. Premium Beautiful Corset ada LIFETIME WARRANTY so no harm for uols to have it in your wardrobe. 
Once dah pakai, confirm uols memang akan berpuas hati. 


2) SET KURUS BAJET/KEMPIS PERUT MURAH 

 


Another options to lose weight, uols boleh cuba set ini . Selain untuk kurus, 3 produk ini, Mineral Coffee, Garlic Plus dan BV Alfalfa sangat membantu dari segi kesihatan dalaman kita. Harga pun sangat berpatutan dan berbaloi untuk uols cuba.


Alhamdulillah, happy dapat share some good info to uols. Hope dapat beri manfaat pada kita semua ye .. Yang mana ada sedikit sentap or terasa tue, Minta maaf banyak-banyak ye .. Hehe.. 
And to those yang mula berminat nak cuba Premium Beautiful Corset or Set Kurus Bajet tue boleh lah ringan-ringan kan jari contact Syikin untuk tempah atau order .. Just pm/Whatsapp me at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com

Sekian sahaja untuk entry kali ini. See you soon & thanks for reading! 


Cheers,
Syikin Salleh