Tuesday, 14 October 2014

10 TIPS PENTING MEMILIH BRA


Assalamualaikum wbt .

Hola uols .. Did you remember at what age uols start to wear bra? Haa .. Cuba uols recall .. Agak-agak ingat tak? At that time, Did uols know how to choose the correct bra, the brand, the quality, the materialis and etc? Frankly speaking, masa awal-awal dulu tak pernah terfikir pun semua ini.. Bila dah mula bekerja dan ada duit sendiri baru lah pandai cari bra yang ada brand and high quality.. 




Kenapa perlu pakai bra yang sesuai dengan kita? Penting untuk kita tahu size yang betul, materials yang sesuai, berkualiti serta tahan lama sebab payudara kita ini adalah aset penting bagi setiap wanita. Jika tersalah pakai bra yang tidak sesuai, akan ada side effect pada breast kita . 




80% is a very high percentage. That is why so many cases such as breast cancer, backpain, ketumbuhan, infections and etc happen at young age. Antara contoh kesan & akibat jika pakai bra yang salah atau tidak sesuai dengan payudara kita.




Ini adalah mimpi ngeri bagi setiap wanita kat dunia nie ye ... Akibat salah pakai bra, ada lebihan lemak di situ. Uols mesti tak nak jadi macam nie kan ..sebelum jadi lebih teruk, kita kena mencegah dari awal.
Bagaimana nak mencegah? Jom kita praktikkan tips di bawah.

Ok lah uols, ini dia 10 TIPS MEMILIH BRA yang uols patut ambil tahu dan praktikkan.


 1-  Pilih bra yang memberi sokongan sepenuhnya kepada payudara sama ada dari bahagian bawah, tepi dan belakang.

 2-  Teliti mangkuk dengan baik sebelum membeli bra tersebut. Harus diingat, mangkuk bra yang sempurna mampu menampung keseluruhan payudara anda supaya tidak jatuh atau menggeleber.

 3-  Ingat! Sokongan yang sebenar datang dari mangkuk bra bukannya dari tali bra anda.

 4-  Bongkokkan sedikit badan ke hadapan dan masukkan seluruh payudara anda ke dalam mangkuk bra.

 5-  Berdiri tegak dan betulkan kedudukan supaya anda lebih selesa semasa mengenakan mangkuk bra. Betulkan tali bra anda dan biarkan seketika, pastikan anda dalam kedaan benar-benar selesa. Sekiranya penuh dan padat itu bermakna anda telah memilih bra yang tepat.

 6-  Kenal pasti warna kegemaran bra anda dengan betul supaya anda tidak jemu untuk memakainya. Pilih bra yang membuatkan anda lebih yakin dan seksi.

 7-  Pilih harga yang berpatutan dan berkualiti tinggi.

 8-  Pilih material jenis kapas kerana material ini lebih lembut dan tahan lasak. Selain daripada itu ia juga menyerap peluh.

 9-  Elakkan membeli bra yang terlalu ketat kerana ia boleh menyebabkan anda berasa tidak selesa dan sesak nafas.

 10-  Satu pilihan bijak jika anda membeli set pakaian dalam dengan harga yang berpatutan dan berkualiti tinggi. Lebih-lebih lagi buat anda bakal pengantin baru yang sememangnya harus menjaga penampilan agar tampak berseri.

Tips pun dah dapat, so after this uols boleh lah praktikkan sebelum nak beli bra. Kalau salah beli, confirm memang tak selesa nak pakai.. Betul tak? Sekarang ada macam-macam jenis bra yang ada di pasaran kan, so kena lah bijak memilih dan beli ... 

As uols know, Premium Beautiful also have a Short Bra which is also had a same function like Premium Beautiful Long Bra .. Ciri-ciri serta fungsi tetap sama dengan Long Bra so to those who looking for a higher quality bra that can protect you and your health, I really recommend uols to try Premium Beautiful Short Bra. 





With a LIFETIME WARRANTY and with a GOOD PRICE, it would be great if uols have one in your wardrobe.. Sambil pakai boleh jaga kesihatan uols jugak .. Remember, its your assets. Memang kena jaga betul-betul .. Semoga 10 tips di atas dapat memberi manfaat pada uols. Selamat memilih dan membeli dan jadilah pengguna yang bijak. 

You may contact me at 013-7220143 or e-mail me alya_ezikin@yahoo.com for order or more details .

Thank you and see you soon.


Cheers,
Syikin Salleh