Tuesday, 28 October 2014

BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ... Tahukah anda, waktu yang paling sesuai Dan terbaik untuk kuruskan badan ialah ketika Berpantang .. Pada waktu nie, lemak selepas bersalin lembut jadi memang senang nak KURUS Dan turunkan berat badan. Tetapi kalau kita biarkan lemak tersebut Dan tak buat apa-apa, selepas 6 bulan akan jadi lemak degil Dan memang susah jika nak turunkan berat badan walaupun kita breastfeeding.
Sebab itu lah Mak-Mak kita selalu bebel Dan tekankan untuk jaga badan kita semasa berpantang kan! 




Nowadays, ramai di kalangan kita nie mudah pandang ringan ketika berpantang selepas bersalin. Ada yang malas nak berbengkung sebab tak selesa .. Maklumlah, cuaca sekarang yang agak panas Dan tak menentu membuatkan kita rasa tak selesa nak pakai bengkung especially bengkung traditional. 

Even my self pun memang tak suka pakai bengkung traditional nie... Sebelum pakai Premium Beautiful Corset, Syikin guna bengkung masa berpantang ... Masa tue during my first baby, Alya Zahra. Seriously, Syikin mampu bertahan seminggu sahaja pakai bengkung tue. Kenapa Syikin tak suka? Here are the reasons .

1) susah nak ikat
2) cepat longgar ikatannya
3) badan tak firm and susah nak bergerak
4) not hygiene 
5) tak serap peluh
6) material kain keras macam kain kasa 

Kalau nak disenaraikan panjang berjela pula Nanti kan ... So, after almost 2 years baru jumpa Premium Beautiful Corset .. Masa tue rasa dah terlambat nak reshape coz badan memang kembang giler ..nak tunjuk gambar lama pun malu tau .. Huhuhu .. Alhamdulillah, my second confinement, dapat pakai Premium Beautiful Corset .. Memang berbeza sangat-sangat kesannya.. 



I have loss 20 kgs within 2 months after confinement .. And even until now still continue wear Premium Beautiful Corset and the best part still continue breastfeed more than a year already .. Yang paling membuatkan Syikin happy bila dah boleh pakai baju saiz M semula .. Imagine from Size XL now become size M .. From the picture above also dah boleh nampak pinggang yang makin ramping and nampak waist line ... Happy kan!! Hehehe ... 

Selain Syikin, I also wanna share with you another testimony who have a same experience confinement with Premium Beautiful Corset .




My business partner DSM Faeza Zainudin .. Gambar kiri sebelum pregnant and gambar kanan after confinement. she also loss 20 kgs within 2 months .. Badan nampak lagi ramping and punggung pun makin mengecil.. She said dah berkurang 5 inci .. Memang ketara perubahannya kan! She still continue breastfeed until now .. 




Izyan from Seremban, total loss weight 22kg .. She start wear Premium Beautiful Corset after 2 weeks delivery .. She still continue breastfeed and baby pun dah setahun.. Uols pun boleh nampak perbezaannya kan! Badan makin slim and nampak lagi muda Dan cantik .. 


Kenapa Syikin sarankan uols berpantang dengan Premium Beautiful Corset? Jom kita tengok apa kelebihan berpantang dengan PB yang mungkin uols tak tahu ..




Untuk bakal-bakal ibu, this is the best time for you to have your own set of Premium Beautiful Corset for you to lose weight and get your shape back after confinement.. Memang ramai yang berpuas hati bila pakai PB Corset nie termasuk lah diri sendiri nie .. Lagi pun, uols boleh pakai corset nie for lifetime Dan memang sangat berbaloi .. 




What are you waiting for? Do pm or whatsapp Syikin at 0137220143 and get your size with me . 
Ada special price untuk uols tau ... You can book with me or ask for fitting .. Jom Kurus sama-sama uols ... Jangan biarkan lemak masa preggy jadi lemak-lemak degil dalam badan kita ... Hehehe .. Bila dah degil memang liat lah nak kurus kan!! 

Hope all those info boleh beri manfaat pada uols ye .. Don't forget to like this entry once you read it .. Hihihi .. Anyway, thanks a million for reading this .. Luv uols much!!

See you soon !!


Cheers,
Syikin Salleh