Wednesday, 1 October 2014

HELLO OCTOBER! LETS MOVE FORWARD!!


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.

Holla uols ... And Hello Oktober!! 
Pejam celik September dah pun labuhkan tirainya .. No more turning back .. Past is past ..
Yang berlalu biarkan ia berlalu .. Lets  MOVE FORWARD !! Hoyeah!!



Penuh bersemangat bila datang bulan baru .. Apa plan untuk bulan Oktober? Uols dah buat apa-apa perancangan untuk sepanjang bulan ini? Anyway, apa jua plan uols, let make it happen!! Same goes with me and my team .. 




Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakkal . Rasanya semua orang tahu formula nie kan .. Most of us memang ada impian masing-masing kan .. Kalau nak capai impian,kenalah mulakan sesuatu dan bertindak. If you just Wish buat do nothing, of course sampai bila-bila jadi angan-angan Mat Jenin. 



Dalam nak kejar impian, memang akan ada halangan serta dugaan. Semua tue adalah ujian Allah nak beri pada kita supaya kita lagi bertambah kuat serta tidak jemu untuk berusaha. Sebab itu, jangan cepat mengalah. Selagi belum capai matlamat dan cita-cita, just teruskan usaha kita. Do not ever GIVE UP! Keep on moving until you achieve your DREAM!



Everyday is a brand new day! Kita kena pastikan setiap hari yang ada, kita gunakan peluang sebaik-baiknya. Ambil peluang yang ada, bukan tunggu ia datang kat kita.




DREAM BIG. Usah takut untuk berimpian besar! Orang yang tiada impian nie umpama hidup tanpa arah tujuan dan matlamat. Kosong! So, from now on, tulis apa impian uols. It doesnt matter what it is and tak semestinya nampak logik coz we never know yang mungkin pada kita mustahil itu sebenarnya kita boleh dapatkan juga .. Insya Allah ..

All the best uols!! Another 3 months to go before we meet year 2015. Masih ada masa untuk capai Impian uols .. BELIEVE and START DOING IT! May Allah ease everything .. Amin!

GOOD LUCK and jumpa uols di puncak kejayaan!


Cheers,
Syikin Salleh