Thursday, 30 October 2014

THROWBACK : ME, MY STYLE & MY MAKEUP FACE



Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ...  Majlis Ulangtahun Hai-O yang ke 22 akan diadakan pada 8hb Nov 2014 .. Another 1 week but still I did not prepare yet what to wear on that day ..  Seriously, tetiba macam lost idea nak pakai dress macam mana .. One piece ? Two piece ? And how about hijab style ? Nak style macam mana pulak nanti ... Huuaaa!!! And how about make up?? Alamak, dah mula rasa risau nie .. Huhuhuhuhu .. 

Cool... Relax ...Chill ... Tarik nafas panjang-panjang .. Exhale .. Inhale .. No worries Syikin .. kita cari idea nanti kat Pakcik Google ye .. Pastu kita pi singgah semua butik yang tengah melambak sekarang kat JB nie .. Haha ... 

Sebelum tue, jom kita buat throwback .. Antara style and make up yang Syikin pernah cuba setiap kali ada event with Glampreneur or company itself .. 



Ingat tak gaya turban nie ... Rasanya masa nie tahun 2012 .. Antara fesyen atau gaya hijab yang popular masa tue .. And of course Syikin tetap ambil peluang untuk menggayakannya .. Syikin buat sendiri tau lilitan tue .. Main lilit je uols .. Tak sangka boleh jadi pulak kan .. Hehehe .. Make up pulak, kakak kepada business partner Syikin , Juliana Jalil yang touch up .. Simple but nice and i like it so much ..  





Muka tengah kembang tapi tetap maintain cun kan! Hahaha ... Syikin tengah preggy masa nie okeh, tapi tak nampak muka preggy kan!! Mekap kali nie, done by MUA Che Wan .. Suka dengan lipstick color nie .. 



Gambar yang atas ni pula tahun ini punya cerita .. Consider as my latest picture lah kan ... Overall, very satisfied with this makeup .. My business partner Shopiah Ayub suggest me with her friend who is also a part time MUA .. Tengok muka sendiri pun macam tak percaya ini muka Syikin lepas makeup .. Hehehe ..

Okay lah uols ... Lama-lama pandang muka sendiri nanti perasan cantik pulak .. Hehehe .. Alhamdulillah ... syukur dengan anugerah yang Allah beri ... Ingat nie, cantik itu subjektif .. Setiap pandangan manusia atau individu yang Allah beri itu tak sama .. So, apa hak kita nak cakap orang tue tak cantik ... Setiap kejadian yang Allah cipta itu semuanya cantik belaka .. Kena selalu bersyukur dan sangka baik sahaja .. Setuju?? 

Thats All for today .. Sebelum tue, if uols berminat nak join Syikin masa MUT nanti, boleh pm/whatsapp Syikin 0137220143  .. Pergi ramai-ramai lagi meriah kan uols .. 

See uols soon 


Cheers,
Syikin Salleh