Tuesday, 11 November 2014

ALHAMDULILLAH .. TODAY IS BONUS DAY !!



                         


Assalamualaikum .. 

Hola uols .,. Setiap kali pertengahan bulan, ini lah hari yang kami nanti-nantikan ... Its our BONUS DAY!! Imagine uols, biasanya kan bila dah nak masuk tengah-tengah bulan, poket kita mesti dah menipis kan .. Mula lah kita catu sana, catu sini .. Lama tue nak tunggu bernafas balik sampai dapat duit gaji hujung bulan nanti kan .. Parah kalau tiap-tiap bulan macam nie .. Betul tak? So, uols bayangkan, ada extra income masa tengah-tengah bulan .. Confirm macam baru lepas kena CPR kan! Hati rasa lapang je coz bulan nie kita ada extra Cash in hand .. Bukan uols je happy, your family pun happy jugak coz dapat merasa duit side income yang uols dapat tue ..

Selain tue, ada banyak kelebihan if uols ada side income sebenarnya. Antaranya ialah ..

               
   

1) monthly bills expenses 
Lumrah setiap orang memang tak boleh lari dari hutang. Pinjaman rumah, peribadi, kereta, utilities bills contoh bil air, elektrik, Astro, telephones, WiFi and etc .. Dengan gaji yang agak rendah bagi sesetengah dari kita yang memang banyak komitment, mesti tak cukup nak tampung semuanya kan .. 
So, if uols ada side income, confirm boleh support All the bills and of course takde tunggakan setiap bulan .. Bila sampai hujung bulan nak tunggu duit gaji pun kita masih ada duit simpanan lagi .. 


                                        
 

2) Duit belanja for perents 
Walaupun sebenarnya Mak & Ayah kita tak minta duit dari kita, sebagai anak memang wajib bagi duit belanja pada mereka. Itu lah salah satu cara kita nak balas segala jasa dan keringat mereka. Lagi pun , jika kita sedekah pada mereka, makin berkat lah segala amalan kita dan Insya Allah makin di murahkan rezeki juga ... Ingat ye, doa Mak & Ayah kita takde hijab.. Alangkah bagusnya jika mereka sentiasa doakan kesejahteraan kita ,. Makin banyak kita beri, makin banyak doa mereka untuk kita .. Kalau dulu kita selalu bagi RM50, bila ada side income dari business nie, uols boleh bagi mereka RM500 each person .. Mesti diorang lagi happy .. Betul tak?? 


       
 

3) Savings 
Pernah tak uols risau duit simpanan asyik kena korek je .. Pastu nak simpan balik, nak penuhkan tabung semula terasa lama pulak nak penuh kan .. Mungkin ada juga di antara kita kerja bertahun-tahun tapi takde simpanan langsung .. Huhuhu .. Mesti korang runsing kan! Ada jugak yang simpan RM50 or RM100 tiap-tiap bulan, pertengahan tahun terpaksa keluarkan duit simpanan .. Tetapi, cuba uols bayangkan, setiap bulan dapat bonus dari side income, mesti uols boleh buat simpanan at least RM500 or RM1000 sebulan .. Mesti senyum sampai telinga bila tengok buku akaun kan .. Even buat simpanan ASB pun bonus dapat setahun sekali .. But, dengan bisnes dapat bonus setiap bulan .. 
Cuba uols bandingkan mana lagi meriah? Setahun sekali or sebulan sekali? 


       
 

4) Shopping
Terapi untuk hilangkan Stress dan penat bekerja ialah shopping .. Sapa yang tak suka shopping sila angkat tangan?? Hehehe .. Nowadays lelaki atau perempuan sekarang dua-dua suka shopping ..
Bukannya apa, it just for self rewards .. Tak salah bagi rewards pada diri sendiri .. Tapi macam mana nak bagi rewards kalau duit takde kan... Sebab tue kena ada side income.. Bila ada side income, dapat bonus .. Dengan duit bonus tue lah kita boleh gunakan untuk shopping juga .. Bukan shopping untuk diri sendiri sahaja, boleh jugak bawak parents or spouse or Your kids pegi shopping . Seronok kan uols .. 


Dengan keadaan ekonomi sekarang yang tak menentu nie, kita pun terkena tempiasnya juga .. Baru-baru nie harga minyak naik.. Tahun depan pula ada GST. Uols tak rasa ke yang sekarang nie dah memang patut uols start buat something contoh buat side income untuk backup expensess uols .. 
Nilai duit sekarang dah tak sama macam dulu .. RM50 dah macam RM5 tapi tak cukup  nak dapatkan barang yang kita nak beli .. Sebab itu Syikin and partners yang lain rasa bersyukur sangat coz tiap-tiap bulan ada extra income dari online business yang kami buat sekarang nie .. 

Remember, kita buat kita dapat. Kita tak buat orang lain yang dapat. Business nie simple je .. Yang penting kemahuan kita .. So, if uols nak rasa feeling dapat BONUS tengah-tengah bulan, nak ada extra income to cover All the expenses , this is the best business that I can offer you .. Decide now or you will regret later .. 

Do contact me once you interested to join us . 0137220143.

Have a great day uols .. See u soon!!


With Love,
Syikin Salleh