Wednesday, 24 December 2014

TRANSFORMASI 15 TESTIMONI TERBARU GENG DIET TDC


Assalamualaikum wbt.

Hola uols ...

Cerita panas ... Cerita panas .. Kali Ini kita ada 15 Testimoni terbaru dari Geng Diet TDC .. Bayangkan dalam masa 2 Bulan nie, kebanyakan dari mereka telah berjaya menurunkan berat badan Dan juga reshape selepas mengikuti program diet dari group kami .. 

Hanya dengan Premium Beautiful Corset Dan & Set Kurus Bajet , diet yang betul Dan juga exercise dapat bantu mereka capai target untuk kurus .. Seronok kan ..

Ok Jom kita tengok transformasi mereka termasuk diri Syikin juga ye ..



1) Syikin ( my self ) - 33 years old, mother  of 2, still fully breastfeed 



2) Norain Mohd Nizar - 32, mother of 2



3) Faeza Zainudin - 35, mother of 4 ( all ceaserian), still fully breastfeed 



4) Siti Kamariah - 32, a mother of 1



5) Ain Zulkarnain - 26 years old



6) Siti Norizam - 43, mother of 4



7) Marjiana Sani - 37, mother of 3



8) Emilita Nazlina - 37, mother of 3



9) Wani Ameen - 27 years old



10) Lea Mustafa - 32 years old 



11) Azura Wahab - 32, mother of 2, still fully breastfeed 



12) Nadheera Jehan - 22 years old 



13) Nur Liyana - 30 years old



14) Asma Shahida - 28 years old 



15) Shaliza Aziz - 32, mother of 1



Haa ... Saje je kan nak bakar line hari nie .. Nak buat uols rasa terbakar sampai nak jugak dapat kurus macam we all .. 
So, Kalau dah rasa terbakar tue, cepat-cepat contact Syikin ye .. Let me be your coach diet pulak .. Bukan extreme diet pun uols .. Just follow our 6 TIPS KURUS  and Insya Allah you also can get your shape back 

Do contact me at 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com 

Kita sambung cerita panas seterusnya at next entry ..

See uols soon ... 


With love,
Syikin Salleh 



Tuesday, 16 December 2014

BILA ANGAN-ANGAN JADI REALITI


Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ... Sepanjang kehidupan kita nie kan, Mesti pernah pasang angan-angan kan.. Tak kira lah dari zaman kita kecil hinggalah dewasa sekarang nie .. Dulu, may be kita berangan macam-macam Contoh nak naik ke bulan lah, nak kereta besar lah, nak bercuti ke eropah lah and macam-macam lagi .. Angan-angan tak semestinya yang nampak logik kan but zaman sekarang nie dah takde yang mustahil ..

Kenapa cerita pasal berangan nie? Heheh... Sebenarnya Syikin nak share, Syikin pernah berangan nak Jadi model ..   Ini angan-angan masa jadi budak-budak sekolah dulu .. Haha .. But bila meningkat dewasa, usia makin bertambah maka Jadi lah angan-angan Mat Jenin .. Ye lah kan, sedar diri nie tak cantik mana, ketinggian pun tak ler mencapai piawaian and of course kakak nie keras macam kayu .. Huhuhu .. 

Tapi sebenarnya, Syikin tak sangka sejak start buat biznes nie, I start to believe that dreams do come true .. Siapa sangka dengan biznes nie, peluang Syikin nak bergambar ala-ala model jadi kenyataan.. Walaupun tak lah masuk mana-mana majalah at least I get this kind of opportunity .. Hati kembang berbunga okeh .. 

Jom kita tengok gambar photoshoot last Saturday ala-ala gaya model gitew ..









Sorry lah ye Kalau Syikin nie nampak macam syok sendiri .. Tapi bila uols sendiri dapat rasa perasaan Syikin masa nie, Mesti pun korang pun happy giler kan ..

Ok lah uols .. Sekian cerita angan-angan kecil Saya nie .. Walau pun kecil, tapi bila kita dapat jadikan ianya kenyataan akan bagi big impact for our life .. Itu juga boleh di jadikan booster pada diri kita untuk capai angan-angan yang lain juga .. Beranikan diri untuk berimpian besar coz now tak mustahil untuk kita dapatkan nya.. 

Thanks for reading uols .. 

See uols soon .. 


love,
Syikin Salleh 

Saturday, 13 December 2014

TEASER : TDC LEADERS PHOTOSHOOT


Assalamualaikum wbt .

Hola uols .. Disebabkan too excited so Hari nie nak buat teaser for TDC Leaders photoshoot .. 

Tak nak cerita panjang, so Syikin share some pictures or moments from today photoshoot .. By the way, our theme for this photoshoot is smart casual and for colors will be grey, yellow and black.
Jom cuci mata tengok gambar kitorang ye .. Yang official later baru Syikin post .. 




























All this photos was taken using my IPhone 6 .. Tak sabar nak tunggu gambar yang lain-lain from the photographer..



last picture nie of course dengan our famous and wanted photographer tak lain tak bukan Hafiz Atan .. Banyak Syikin belajar dgn beliau hari nie ... Especially face expression... Hehe .. Abaikan gambar muka macam tue ye sebab urat-urat muka dah tegang ... Hahahahahaha ..

Okay uols .. Enjoy the pictures and moments and see uols soon ...

Thank You and happy reading ..


XOXO,
Syikin Salleh


Thursday, 11 December 2014

TAHUKAH ANDA ... ?


Assalamualaikum wbt.

Hola uols ...

Hari Ini Syikin nak share a bit info about PREMIUM BEAUTIFUL CORSET secara ringkas tapi padat.. So kita main game " TAHUKAH ANDA .. ? Untuk entry kali Ini ..
Jom kita mulakan 

1) LONG BRA 


FYI, payudara kita nie mengandungi banyak lemak. Jika kita memakai coil yang salah, maka lemak di payudara akan "berjalan" di bahagian yang tidak sepatutnya. Bagi mereka yang ada masalah payudara kendur ( breast sagging ), breast size kecil atau terlalu besar memang sesuai pakai Long Bra selain membantu kita mencegah dari kanser payudara. Long Bra juga boleh membantu kita mengatasi masalah buncit. Segala lebihan lemak juga akan diletakkan di tempat yang sepatutnya.


2)WAIST NIPPER 

 
Fungsi utama Waist Nipper adalah untuk sokong tulang belakang kita. Bagi  pesakit slips disc memang pakar chiropractic  sarankan untuk memakai bengkung. As uols know, aktiviti seharian kita seperti duduk atau berdiri kadang-kadang kita tak sedar sebenarnya salah posture..selain itu, bagi mereka yang ingin mendapatkan pinggang yang ramping serta nak hilangkan masalah buncit, waist nipper boleh Bantu uols ., and FYI, lelaki memang boleh pakai Waist Nipper so it is a good news for all men out there .. 


3) LONG GIRDLE


Nak dapatkan punggung yang seksi ?? Try PREMIUM BEAUTIFUL Long Girdle .
Perempuan especially yang dah kahwin and dah bersalin, masalah punggung memang ketara.. So, once uols pakai Long Girdle nie, segala lemak punggung akan di tarik Dan diletakkan di tempat yang sepatutnya.. Kalau uols pakai consistently, lemak-lemak itu Akan "di kunci" Dan uols Akan dapat semula bentuk punggung yang asal malah lebih cantik .. 


 Long Girdle juga boleh membantu menyelesaikan masalah dalaman wanita contohnya white discharge or keputihan, senggugut, gastric, menguatkan rahim, period tak teratur Dan banyak lagi


 Sekarang kita tengok pula apa kebaikan Premium Beautiful Corset pada diri kita 


Sebenarnya dah lama terbukti keberkesanan Premium Beautiful Corset. Once uols dah pakai Mesti dapat tahu Dan rasa kelebihannya.. So, why wait? Tak perlu nak ragu-ragu lagi .. Dah sampai masa uols kena ada at least satu set untuk diri uols .. Sayangi diri sendiri itu penting .. 

Do contact me if interested to have your own set of Premium Beautiful Corset . 
Call/pm/whatsapp 013-7220143 or email to alya_ezikin@yahoo.com . 

FREE GIFT provided for any purchases by end of this year .. :) 

See uols soon ..


Love, 
Syikin Salleh 

Tuesday, 9 December 2014

6 TIPS KURUS DENGAN CEPAT




Assalamualaikum wbt ..


Hola uols ...

Hari nie rasa happy sangat nak share dengan uols tips untuk kuruskan badan dengan cara yang sihat. Syikin berani share dengan uols all these tips coz Syikin sendiri yang amalkan 6 tips nie .. Selain itu, bukan sahaja diri Syikin sorang je yang dah berjaya, ada ramai lagi TESTIMONI yang dah berjaya turunkan berat badan hanya dengan mengamalkan 6 tips kurus ini especial dari #gengdietTDC .



Syikin start diet after berpantang , almost 20kg Syikin berjaya turunkan .. Imagine badan besar macam kat gambar atas tue then after consistently amalkan semua tips diet nie, Alhamdulillah I get my shape back .. 
Serious happy giler tengok perubahan pada diri Syikin .. Macam tak percaya pun ada jugak .. And Alhamdulillah di beri kesedaran awal untuk kurus .. Bayangkan kalau sampai sekarang masih tak sedar lagi, agak-agak macam mana agaknya ye .. Huhuhu 

1. Diet 1000 Kalori 
Dulu  kalau sebut pasal diet, mesti fikir " aku tak nak makan nasi lah " tapi hakikatnya tetap kena makan nasi jugak .. So bila Syikin dapat Tahu tentang diet 1000 kalori nie, rasa macam interested nak cuba .. Masa awal-awal memang lah agak keliru macam mana nak kira berapa kalori perlu kita ambil sehari, but since ada list bank kalori untuk makanan Kat Malaysia nie, syikin buat study sikit and list out  makanan mana yang kita perlu ambil setiap hari .. Bukannya tak perlu ambil nasi terus cuma kita boleh kurangkan sedikit pengambilan karbo untuk diet harian .. so since me still breastfeeding so I limited my calories up to 1500 calori .. Maksimum pengambilan carbo seharian untuk kita ialah 2000 kalori ..
So if uols nak tahu macam mana nak kira kalori tue or apa menu yang sesuai boleh lah tanya kat Syikin ye ... Insya Allah boleh bantu uols sama-sama untuk kurus .. 

2. Minum air lebih 2 liter
Dulu zaman kerja botol air di sebelah, jadi tak ada masalah. But now susah betul nak minum air. So Syikin amalkan bawak botol biarpun pergi appointment. Cara yang paling mudah untuk Syikin ingatkan untuk minum air ialah sediakan botol air siap-siap atas meja. So, bila tengok botol masih penuh memang confirm kena minum air. Kadang-kadang terlupa nak minum air .. Uols boleh cuba minum air waktu Pagi after bangun tidur terus minum segelas. Sebelum 1pm, try minum at least almost 1 liter. Ni masih cuba untuk capai 3 liter sehari. Masih belum lepas. hehe. Btw, air kosong / mineral ye. Bukan air manis. 

3. Detox
Detox penting untuk remove toxins dalam badan. Selalunya memang orang akan advise untuk detox sebelum mulakan diet. For me, memang amalkan Set Kurus (Mineral Coffee, BV Alfalfa & Garlic). But now, Syikin dah  mula tukar ke Garam Buluh & BV Alfalfa. Both pun okey. Memang banyak membantu. Selain untuk detox, ini juga bantu supply vitamin / mineral pada kita. Baru la badan tak penat sangat & rasa lebih sehat. If uolss tak yakin, boleh google dulu & buat your own research :) Dah yakin boleh contact Syikin ye .. 

4. Pakai Premium Beautiful corset
Pakai Premium Beautiful corset ni pada Syikin memang membantu untuk shaping. That's why ada yang cakap berat turun tak banyak tapi nampak sangat berbeza. Lagipun kalau kita tak cukup exercise, after berat turun body flabby. Tak kemas sangat. So bila pakai ni body lebih kemas. Yang paling Syikin suka control rasa lapar. kalau tak, asyik nak makan je. Makin pakai, makin selesa & makin cantik shape badan.

5. Amalkan exercise
Sebenarnya exercise nie kat mana-mana pun kita boleh buat. nak tak berbayar, boleh lah buat kat rumah.. Free je uols .. Macam Syikin sendiri, everyday memang try ambil masa 20 minit turun naik tangga... Selain tue, exercise dengan anak-anak pun boleh .. Kadang-kadang my daughter jadi dumbell. Macam-macam exercise boleh buat dengan diorang.. Nak paling happening boleh buat Zumba jugak at least 40 minit sehari .. Kalau tak dapat nak exercise hari-hari, paling malas pun boleh dapat seminggu sekali pon ok .. Yang penting memang kena exercise untuk bantu kita tone kan badan kita then baru lah nampak cergas sentiasa .. 

6. Geng Diet
Yang ni memang banyak membantu. Actually bukan Syikin je yang mula jaga berat ni. Ain, Yong, Airin, Olyn, Ieja, Faeza pun sama-sama dalam misi menjaga badan. Semua ni geng mak-mak orang except Yong masih bujang. LOL. So bila ada geng ni, setiap hari update makan apa, buat apa, apa improvement. So jadi excited pula. Biarpun diet kami berbeza , yang sama pakai Premium Beautiful & amalkan detox tips tadi.

Alhamdulillah dengan amalkan 6 tips ni berjaya turunkan sedikit berat. Actually, sebelum pakai Premium Beautiful Corset, tak sedar pun badan dah naik .. masa first pregnancy Syikin memang tak jaga badan, berpantang pun tak ikut sangat. Itu yang buat badan bagai di pam-pam sampaikan tak sedar diri nie dah membulat .. Huhuhu .. That is why Syikin start pakai Corset. Walaupun badan masih agak "besar" semasa pakai corset, at least Syikin boleh control berat badan jugak. Bila pakai Premium Beautiful Corset, Badan macam ada acuan, so susah nak kembang banyak. So lebih senang nak turunkan. For orang yang genetik kurus untung, sebab susah naik. For orang yang sama macam Syikin, senang naik ni risau kalau naik banyak.

Selain rasa sedar untuk kurus bila Premium Beautiful rasa ketat, kesedaran datang sebab nowadays macam-macam penyakit ada. Jadi lebih baik jaga makan dari sekarang. Still suka makan cuma kurangkan yang tak elok tu. Lagipun bila lebih sihat nampak lebih muda. Bila lebih muda, rasa happy jer. hehe. 

So here antara testimoni dari geng diet Syikin hehe. Tahniah for them berjaya turunkan apa yang di target. 

Ieja amalkan Diet Atkins and now she look more slimmer than previously. She lose 6kgs within 2 months. Awesome.


Faeza pula she start the mission during her confinement. She consistently wear Premium Beautiful Corset + Set Kurus bajet. Nampak Ketara perubahannya kan!


Ain pun kurus je, tapi Dia nak lebih kurus. Now after our mission bermula dia dah turun 4kg. Nampak muka makin kecik. Hehe 


Baju hijau sebelum, Merah & hitam selepas misi geng diet .. Makin terserlah keayuan Yong bila dah kurus .. 


Olyn pula berjaya kurangkan ukur lilit di perut & punggung. From Size S to XS.


Airin yang memang sedia kurus tapi nak lebih sihat & firm.


 Ini pulak gambar latest Syikin. Bukan sahaja lose weight but inch lose too. Pinggang makin ramping and kaki pun makin kecik. Bila dah rasa kurus nie macam seronok nak buat #ootd .. Hehehe .. Tak sabar nak buat sampai achieve my ideal weight .. Chaiyok!!


So, pada yang nak mulakan, my advice better START NOW. Kalau kita tangguh, rasa malas nak jaga kesihatan kita, makin lama makin merosot tahap kesihatan kita. 
Kalau Ada yang berminat, boleh lah contact Syikin at 0137220143 and I will share you all the details .. 

Thanks for reading uols .. See you soon ..


Love, 
Syikin Salleh

Thursday, 4 December 2014

I LOVE IPHONE 6


Assalamualaikum ...

Hai uols .. Dah lama jugak nie menyepi .. Sorry lah lately busy sikit sampai tak sempat nak mengupdate or share story dengan uols ... 

Anyway, hari nie nak kongsi cerita about IPhone 6 ... Alhamdulillah, finally Syikin & hubby dapat jugak beli handphone baru.. Maklumlah kan, kononnya nak beli dari zaman awal-awal IPhone keluar sampai lah ke IPhone 6 baru dapat beli .. Syukur Alhamdulillah .. So we decided to buy 64GB for the capacity ... Hubby choose Silver and me preferred black color ..




Seriously, I'm totally excited with IPhone 6 right now ... Not only it really helps me a lot for my business but it also increase my creativeness towards artwork .. Let me show you some artwork created by IPhone 6 















Sebenarnya banyak lagi yang dah pun Syikin buat .. But here, I just share a bit only k ... And if uols nak tengok more artwork from me, boleh lah ke Instagram and look for #syikinartwork ... Hehehe .. Kakak syok sendiri nie sebab excited terlebih ye .. 

Frankly speaking, memang worth it beli IPhone 6 nie .. Bukan nak kata apa, bukan nak promote tapi sendiri dah jatuh cinta  dengan brand Apple lama dah .. Lagi pun we already get used with IPad & Mini IPad so it's good to have IPhone 6 too .. 

Ok lah .. Tak nak cerita lebih nanti ada yang jealous pulak .. If korang ada rezeki memang teringin nak pakai handphone mahal, you may choose Iphone coz very friendly user .. So far tak nampak lagi keburukannya.. Hopefully Syikin pakai phone nie dalam jangkamasa yang lama .. Insya Allah .. Amin ..

Alright.. See uols soon ... Bye ..


I Love IPhone 6,
Syikin Salleh