Monday, 7 December 2015

PURCHASE YOUR PREMIUM BEAUTIFUL WITH AEON AS LOW RM98 PER MONTH

IAssalamualaikum wbt ..

Hola uols ...

Sekarang kita ada cara mudah untuk anda dapatkan set Premium Beautiful ..
Those yang tak cukup cash atau tiada credit card, uols boleh apply menggunakan Aeon Credit .. 




Yup, with Aeon Credit, semua orang mampu memiliki Premium Beautiful Corset . Those yang dah lama sangat mengidam nak pakai Premium Beautiful, now dah ada cara untuk uols dapatkannya ..
 



Impian uols yang selama nie tertangguh, sekarang dah boleh ditunaikan ..
Hanya RM98++ sebulan, anda mampu mendapatkannya .. 



Another GOOD NEWS to share, setiap pembelian dengan Aeon Credit juga turut berpeluang mendapat rebat dan juga bonus ..

Do contact me at 0137220143 for further details ... Grab this promo before end of December  2015.

With Love,
Syikin Salleh


Thursday, 3 December 2015

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL JIMAT RM600-RM1500

Assalamualaikum wbt ...

Hola uols ...

Syikin nak inform, sekarang nie masih lagi ada rebate untuk Premium Beautiful Corset ... Kiranya berita baik untuk uols lah kan ... 




Promosi Rebate di lanjutkan hingga hujung bulan nie ... Memang peluang terbaik untuk uols beli Premium Beautiful dengan harga yang jauh lebih jimat dan murah ..



Tak kira lah sama ada uols nak beli Premium Beautiful Classic atau Premium Beautiful Elegance, both still ada rebate ..

Sangat berbaloi if uols beli sekarang sebab akan datang belum tentu akan dapat promo jimat nie lagi .. 

Another additional good news, Syikin ada  FREE GIFT untuk setiap pembelian Premium Beautiful Corset ..


Wait no more uols .. Lets start to lose weight and reshape with Premium Beautiful Corset .. Selain itu, banyak kelebihan dari segi kesihatan yang uols akan dapat ..

Contact Syikin sekarang untuk dapatkan promosi ini!! Dial 0137220143 for further assistance!!


With Love,
Syikin Salleh



Wednesday, 2 December 2015

MY AMAZING TRANSFORMATION WITH PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Assalamualaikum wbt ...

Hola uols ...

Pernah tak terfikir, betul ke pakai Premium Beautiful Corset nie boleh ubah kehidupan seseorang? Masa awal-awal pakai Premium Beautiful, Syikin just nampak orang lain yang transform after they wear PB .. Maklumlah kan .. Masa tue keyakinan diri kurang, selalu rasa diri Syikin nie tak mungkin boleh transform seperti yang lain .. 

But now, tak perlu di sangkalkan lagi .. Sekarang nie, Syikin sendiri jadi "testimoni bergerak" .. Hehehe .. Nak tengok macam mana perubahan Syikin after a few years wearing Premium Beautiful and consume Set Kurus Bajet ?
Here you go ...




Ye saya pernah gemuk dulu ... Bukan sikit2 gemuknya .. Huhuhu ... Bila tengok gambar sendiri, teringat masa tue memang tak de kesedaran nak kurus .. Mungkin ada tapi semangat tue kurang .. Geng nak kurus pun tak ramai and kejap-kejap je konon-kononnya berdiet ..


Masa gemuk nie lah macam-macam penyakit datang .. migrain, period pain, sakit lutut and tumit, sakit belakang, stress and etc ..

Nak bangun pun tak larat ... Dahsyatnya, umur belum 30 tapi dah rasa mcm 40an, muka pun nampak lagi tua .. Dah lah en.suami nie awet muda je memanjang .. Mana nak letak muka? 🙈🙈


Alhamdulillah .. Kesedaran tue timbul bila tetiba semangat nak kurus mencanak-canak ... Syikin start pakai #premiumbeautifulcorset .. Consume #setkurusbajet .. Join pula #gengdietglam .. At the same time #SHOM      Ada juga product untuk kecantikan + kesihatan .. Tak salah kalau usaha dan cuba kan .. Lebih-lebih lagi bila kita CONSISTENT & SABAR ... Pastinya hasil dari berkat sabar & konsistent itu sangat berbaloi ...



This year, i am definitely happy with my transformation .. Even belum sampai tahap kurus macam anak dara dulu but at least ada banyak perubahan kan? 



I wonder if i still doing the same thing sebelum jumpa business nie and tak pakai #premiumbeautifulcorset mcm mana rupa agaknya ... Aduih .. Seram nak fikir .. 😂😂😅 ...


I am sharing this coz i care ... Syikin dah lalui semua nie .. There is always hope for us to change .. Berubah untuk jadi yang lebih baik .. Remember, kesihatan kita, badan kita, semua nie amanah dari Allah untuk kita jaga .. 




To all my friend out there, lets start to keep fit and healthy .. Kesihatan dan kecantikan tue anugerah dari Ilahi, kena sama-sama jaga amanah dari Nya ..



If you all really interested nak cuba kurus and get shape with Premium Beautiful, do contact me at 0137220143 for free fitting and consultant ..

Special promo sepanjang bulan ini!!


Your Premium Beautiful Expert,
Syikin Salleh



Tuesday, 1 December 2015

READERS' CHOICE AWARDS 2015 : 8 PRODUCTS WIN FROM SHOM

Assalamualaikum wbt ..

Hola uols .. 

First of all, Syikin nak ucapkan TAHNIAH kepada SHOM ( Sahajidah Hai-O Marketing) kerana telah berjaya memenangi anugerah Readers' Choice Awards 2015. Kali ini ada 8 products keluaran syarikat telah berjaya memenangi untuk 8 kategori ..

Nak tahu apa 8 produk dan kategori apa? Jom kita tengok ..

1) BEST BODY SHAPING LINGERIE



PREMIUM BEAUTIFUL CORSET memang diakui oleh ramai pengguna bahawa ianya sangat bagus dari segi pembentukan badan plus ianya memang bagus untuk kesihatan juga .. Dengan teknologi Far Infra Red ianya mampu untuk meningkatkan tahap kesihatan pengguna.. With Premium Beautiful, anda boleh jimat berganda-ganda kerana ianya tahan lama bertahun-tahun dan menjimatkan kos .. Nak kurus dengan mudah tanpa sebarang suntikan, pembedahan, atau pun tidak perlu ke mana-mana slimming centre, maka Premium Beautiful Corset ialah pilihan yang tepat untuk anda .. 


2) BEST WATER PURIFICATION SYSTEM


Bio-Evolve Water Purification System sedang hebat diperkatakan sekarang ..
Nak dapatkan air yang bersih dan berkualiti serta memberi tenaga dan membantu membaik pulih kesihatan kita, pilihlah Bio-Evolve .. Setiap isi rumah memang wajib ada satu Bio-Evolve ..


3) BEST NOURISHING SHAMPOO


SHAMPOO MARINE ESSENCE sangat sesuai dengan semua jenis rambut yang bermasalah seperti kelemumur, keguguran rambut, gatal kulit kepala, rambut rosak dll .. Sangat disyorkan untuk anda cuba shampoo ini .. 


4) BEST NOURISHING BODY WASH



MARINE ESSENCE BODY WASH juga sesuai untuk semua jenis kulit, baunya turut segar dan wangi .. Bagi mereka yang menginginkan kelainan, boleh mencuba body wash ini .. Kulit terasa lembut dan badan terasa segar selepas mandi .. Baunya yang wangi dan menyegarkan mampu menghilangkan rasa stress dan keletihan setelah seharian penat bekerja


5) BEST BEAUTY BAR


MARINE ESSENCE BEAUTY BAR atau di kenali sebagai SABUN HIJAU sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang sensitive seperti eczema, badan berbau, berjerawat dll .. Thi tip to toe beauty bar boleh di gunakan oleh pelbagai usia .. Kandungan garam buluh di dalam sabun ini mampu memulihkan pesakit kulit yang sensitif, melembapkan kulit dll .. 


6) BEST ANTI-BACTERIAL PANTY LINER


BIO SELEZA PANTY LINER yang diperbuat dari 100% kapas mampu memberi keselesaan kepada semua wanita .. Fungsi biovelocity yang ada pada bioseleza juga mampu memulihkan segala masalah dalaman wanita seperti keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut, serta masalah hormon dan lain-lain lagi .. The only feminine pad who help to protect womens health .. 

7) BEST ANTI BACTERIAL SANITARY PAD ( DAY )


BIO SELEZA FEMININE PAD DAYSAFE sangat selesa di pakai .. Walaupun nipis akan tetapi mampu serap tanpa sebarang kebocoran .. Walaupun heavy flow tetap mampu menampung, tiada bau, walaupun aktif seharian tetap rasa selesa seperti hari-hari biasa .. 


8) BEST ANTI BACTERIAL SANITARY PAD ( NIGHT )

BIO SELEZA FEMININE PAD ( NIGHT SAFE ) juga mampu menyerap dengan lebih berkesan tanpa sebarang kebocoran terutama ketika heavy flow .. 
Sepanjang malam boleh tidur nyenyak dan selesa .. 


Jika anda berminat untuk cuba ke semua  produk ini, boleh contact Syikin untuk order .. 0137220143 


Special offers sepanjang bulan ini ...

Tahniah sekali lagi untuk SHOM 


With Love,
Syikin Salleh


Sunday, 11 October 2015

Congratulations CDM Norain Mohd Nizar



Assalamualaikum ...

Hope not too late for me to post a Congratulations notes to my leader and mentor CDM Norain Mohd Nizar .. Alhamdulillah .. Finally berkat sabar dan usaha yang gigih tanpa jemu maka beliau dinobatkan sebagai Crown DIAMOND Manager iaitu pangkat tertinggi dalam pelan pemasaran Sahajidah Hai-O Marketing .. 



Bila dikenangkan balik masa awal-awal perkenalan dengan beliau, tak sangka perjalanan dari awal business hingga sekarang mengeratkan lagi hubungan kami .. 4 tahun mengenali beliau sebagai Direct leader Syikin, memang banyak pahit manis serta cabaran yang kami tempuhi .. Tetapi itu bukan alasan untuk kami tidak meneruskan perjuangan kami .. 

Beliau adalah seorang pemimpin yang sangat berdedikasi, tidak pernah sekali pun melepaskan tanggungjawab dalam membantu rakan-rakan kongsi tidak kira dekat atau jauh. Never failed to guide us from zero to become some body .. 


Bayangkan, beliau seorang engineer, berkeluarga dan mempunyai 2 orang cahaya mata dan masih boleh fokus dengan business secara part-time .. Bukan itu sahaja, ada banyak kejayaan yang beliau capai sepanjang berbisnes secara part time .. Antaranya beliau sudah melancong 10 buah negara secara percuma, qualify tabung kereta dan juga mempunyai business network di Semenanjung Malaysia, Sabah serta Sarawak .


Frankly speaking, Syikin really adore her spirits especially bila beliau bersemangat nak bantu rakan-rakan kongsi sama-sama berjaya dalam business nie .. Her passion towards business really amazing .. Her transformation from a normal person and now change to a successful young entrepreneur really open my eyes that we can change our life to become better and better ..


Last but not least, again, Congratulations to my dear CDM Norain Mohd Nizar .. You really deserve it .. Insya Allah next will  be my turn to be crown as Crown Diamond Manager and we build our empire together .. 💪💪💪


See how we transform .. Gambar sebelum tue masa nak amik awards SM/SSM 2012 .. And latest picture on 2015 where both of us celebrating our business partners naik pentas SM/SSM 2015


This is the true story .. The real success that i believe uols sendiri ternanti-nanti ..
And if uols wanna achieve your dreams, this is the best business atau tapak yang uols boleh mulakan .. Be part of TDC .. Be part of my team .. Together we can achieve more than you can imagine .

Do contact me at 0137220143 of you wanna be part of our journey 

Love,
Syikin Salleh
 





Sunday, 20 September 2015

DAY 1 : SYIKIN TRAVEL TO VIETNAM FOR FREE


Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ...
Alhamdulillah .. Masih berkesempatan nak kongsi cerita dengan uols .. Actually, Syikin baru je pulang dari Vietnam .. Suppose kami akan diterbangkan ke Bangkok tapi disebabkan kes pengeboman di bandar Bangkok, so company cancelled the trip and upgrade it to Vietnam ... Syukur Alhamdulillah, bernaung di bawah Syarikat Sahajidah Hai-O yang sangat mengambil berat ke atas keselamatan ke semua usahawannya .. 

Trip ke Vietnam kali ini membawa 800 orang qualifiers or achievers dari segala pelusuk Malaysia, Sabah & Sarawak serta Brunei .. Ramai kan!! Dapat bayang kan tak nanti macam mana penuhnya Ho Chi Minh City dengan usahawan-usahawan Sahajidah Hai-O .. 

Our group berlepas ke Vietnam on 14th Sept 2015 .. Kumpulan kami merupakan group ke 2 yang sampai ke Vietnam .. At first, sebelum nak pergi belum ada perasaan excited .. Then once sampai sahaja, maka mula lah timbul macam-macam perasaan .. Yang penting kami dah tak sabar nak shopping di sana ..

Oh ya .. Just want to let you know, FREE TRIP by Sahajidah Hai-O semuanya 5 Stars treatment .. From tiket kapal terbang, hotel 5 bintang, tempat makan, transportation all sponsored by company .. Kami datang ke sana just bawa diri and bawa beg plus bawa duit which is BONUS from this business for shopping sahaja .. Best kan!! Rugi kalau tak amik peluang qualify pakej percutian yang di sediakan oleh syarikat .. 

Ok lah .. Kita kurangkan cerita panjang-panjang .. Syikin share some pictures semasa di Vietnam .. Hari nie Syikin share our first day once we touch down di Vietnam .. 





My travel partner to Vietnam with CDM Shaliza, DDM Norain and DSM Airin ..



Our Group B3 all are the Glampreneur ..
Nie baru je lepas check in di KLIA 



Nak jugak tunjuk gambar tiket kapal terbang kan .. Heheh ..


Dari airport di Vietnam, tour guide Mr Hong terus bawa kami makan di salah sebuah restaurant halal di Vietnam .. Ini semua muka dah lapar nak minta makan .. 



After dinner, kami check in hotel .. Company dah sediakan tempat tinggal untuk kami .. Kali ini kami tinggal di Hotel Equatorial, Ho Chi Minh City, Vietnam .. It is a 5 stars hotel .. Rate untuk sewa satu bilik dalam RM900 per person .. Kalau pergi sendiri memang kami tak mampu nak bayar .. 


Having the welcome drink and tunggu Mr Hong sediakan phone prepaid untuk kami .. Nak memudahkan urusan, better tukar sim-card for prepaid .. Harga pun murah and sangat menjimatkan .. 


Ini lah bilik yang hotel sediakan untuk kami .. Sangat besar dan juga selesa .. We stay in this hotel for 4 days 3 night ..


Ok lah ... Esok Syikin cerita our first day activity in Vietnam ... Stay tune uols ..


With love,
Syikin Salleh 


Sunday, 23 August 2015

MY LIFE TRANSFORMATION WITH PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum wbt ...

Hola uols ...

Pernah tak terfikir, betul ke pakai Premium Beautiful Corset nie boleh ubah kehidupan seseorang? Masa awal-awal pakai Premium Beautiful, Syikin just nampak orang lain yang transform after they wear PB .. Maklumlah kan .. Masa tue keyakinan diri kurang, selalu rasa diri Syikin nie tak mungkin boleh transform seperti yang lain .. 

But now, tak perlu di sangkalkan lagi .. Sekarang nie, Syikin sendiri jadi "testimoni bergerak" .. Hehehe .. Nak tengok macam mana perubahan Syikin after a few years wearing Premium Beautiful and consume Set Kurus Bajet ?
Here you go ...




Ye saya pernah gemuk dulu ... Bukan sikit2 gemuknya .. Huhuhu ... Bila tengok gambar sendiri, teringat masa tue memang tak de kesedaran nak kurus .. Mungkin ada tapi semangat tue kurang .. Geng nak kurus pun tak ramai and kejap-kejap je konon-kononnya berdiet ..


Masa gemuk nie lah macam-macam penyakit datang .. migrain, period pain, sakit lutut and tumit, sakit belakang, stress and etc ..

Nak bangun pun tak larat ... Dahsyatnya, umur belum 30 tapi dah rasa mcm 40an, muka pun nampak lagi tua .. Dah lah en.suami nie awet muda je memanjang .. Mana nak letak muka? 🙈🙈

Alhamdulillah .. Kesedaran tue timbul bila tetiba semangat nak kurus mencanak-canak ... Syikin start pakai #premiumbeautifulcorset .. Consume #setkurusbajet .. Join pula #gengdietglam .. At the same time #SHOM      Ada juga product untuk kecantikan + kesihatan .. Tak salah kalau usaha dan cuba kan .. Lebih-lebih lagi bila kita CONSISTENT & SABAR ... Pastinya hasil dari berkat sabar & konsistent itu sangat berbaloi ...



This year, i am definitely happy with my transformation .. Even belum sampai tahap kurus macam anak dara dulu but at least ada banyak perubahan kan? 


I wonder if i still doing the same thing sebelum jumpa business nie and tak pakai #premiumbeautifulcorset mcm mana rupa agaknya ... Aduih .. Seram nak fikir .. 😂😂😅 ...


I am sharing this coz i care ... Syikin dah lalui semua nie .. There is always hope for us to change .. Berubah untuk jadi yang lebih baik .. Remember, kesihatan kita, badan kita, semua nie amanah dari Allah untuk kita jaga .. 




To all my friend out there, lets start to keep fit and healthy .. Kesihatan dan kecantikan tue anugerah dari Ilahi, kena sama-sama jaga amanah dari Nya ..



If you all really interested nak cuba kurus and get shape with Premium Beautiful, do contact me at 0137220143 for free fitting and consultant ..

Special promo sepanjang bulan ini!!


Your Premium Beautiful Expert,
Syikin Salleh




Saturday, 11 July 2015

6 Sebab Kenapa Perlu ada SET KURUS BAJET ketika musim raya.

Assalamualaikum wbt.

Hola uols .. Masih mood beraya kan!! Hari ini Syikin nak share 6 sebab kenapa uols  kena beli Set Kurus Bajet ketika musim raya 



1) ada mcm-mcm jenis lauk pauk, rendang, ketupat, lemang yang akan kita makan dari pagi sampai lah ke malam



2) kuih-muih yang pelbagai sampai bertelap-telap kita makan .. Kalau kuih favorite confirm lagi banyak yang kita makan kan .. 



3) macam-macam jenis air yang kita minum .. Sehari beraya sampai 5 atau 6 buah rumah, berapa banyak gelen air yang uols dah telan 



4) open house/reunion yang akan buat uols makan tanpa henti tiap2 minggu .. Maklumlah.. Raya kan sebulan .. 😄😄



5) lumrah berat badan akan naik 2 kilo eventhough baru 2 hari beraya .. 
Cuba uols kali kan 30 hari .. Berganda-ganda berat uols naik .. 



6) potensi untuk dapat penyakit kencing manis, darah tinggi atau biasanya obesiti sangat tinggi .. Makanya bermulalah bermacam-macam penyakit yang singgah pada badan kita nanti ..
Cuba kira berapa banyak kalori setiap hidangan uols ambil .. If you didnt control what you eat, masalah kesihatan akan timbul .. 

Sebab tue penting kena ada Set Kurus Bajet raya nanti so tiap2 hari boleh DETOX , CONTROL PEMAKANAN,  and takde masalah berat badan naik sepanjang raya nie .. 






Jom cepat2 order dgn Syikin sebelum berat uols semakin bertambah. Contact Syikin at 0137220143 to order .. 

See uols soon ..


Love,
Syikin Salleh 
 

Thursday, 25 June 2015

PB Wonders Day 2015


Assalamualaikum wbt ...

This year, for the first time ever, GLAM 2015 berjaya mengadakan PB Wonders Day on 13 Jun 2015 ...
The ideas is came from our founder of Geng Diet TDC and Geng Diet Glam, CDM Shaliza Aziz and CDM Naa Kamarudin .. 

There was 12 Top PB Wonders from both Geng Diet TDC and Geng Diet Glam who was successfully lose their weight by consistently consume Set Kurus Bajet and wear Premium Beautiful Corset plus a healthy diet and exercise too .. 

Therefore, this PB Wonders Day event is eventually to celebrate our Top 12 PB Wonders .. What make me feel more happier is, I am one of the qualifiers too ..



There is a lot if activities on that day  .. And we are totally having fun .. Event kali ini memang lain dari yang lain .. Memang meriah sangat .. And this will be a memorable moment for all who came on that day ...


The best part of the event is, ada banyak hadiah cabutan bertuah untuk tetamu yang hadir and our grand prize is 1 Set Premium Beautiful Elegance worth Rm3000 ... Memang sangat beruntung dapat hadiah utama kan ... Sapa lah yang tak nak set PB free kan .. Heheh ..

Ok lah ... Jom kita tengok all the beautiful moments during the PB Wonders Day ..









































Kalau nak ikutkan rasa banyak gambar nak letak dalam entry nie .. Anyway, uols boleh check at our hashtag #pbwondersday at Instagram to see more pictures .. 

Alhamdulillah, PB Wonders Day is a very successful event .. Congratulations to all  especially CDM Ija and CDM Naa yang bertungkus-lumus bagi idea and semangat, to all AJK yang menjayakan majlis dari awal hingga akhir, to all Glampreneurs yang turut sama hadir meraikan majlis tersebut ..

Tak lupa juga pada rakan-rakan dan family yang sama-sama membantu dan hadir memeriahkan majlis ..

A big congratulations to all the TOP 12 PB Wonders .. Kejayaan anda merupakan satu inspirasi bagi mereka di luar sana untuk sama-sama menurunkan berat badan secara sihat .. 

Congratulations also to myself coz impian to lose a few pounds is a big success .. Moga saya terus beristiqamah agar terus kekal sihat dan kurus .. Insya Allah ..

Pada uols yang mungkin tertanya-tanya atau berminat nak menyertai Geng Diet Glam Batch 2, you may contact me at 0137220143 or email to me at alya_ezikin@yahoo.com 

Please do wait for my next entry who is our TOP 12 PB Wonders ..

See uols soon ..


With Love,
Syikin Salleh