Sunday, 20 September 2015

DAY 1 : SYIKIN TRAVEL TO VIETNAM FOR FREE


Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ...
Alhamdulillah .. Masih berkesempatan nak kongsi cerita dengan uols .. Actually, Syikin baru je pulang dari Vietnam .. Suppose kami akan diterbangkan ke Bangkok tapi disebabkan kes pengeboman di bandar Bangkok, so company cancelled the trip and upgrade it to Vietnam ... Syukur Alhamdulillah, bernaung di bawah Syarikat Sahajidah Hai-O yang sangat mengambil berat ke atas keselamatan ke semua usahawannya .. 

Trip ke Vietnam kali ini membawa 800 orang qualifiers or achievers dari segala pelusuk Malaysia, Sabah & Sarawak serta Brunei .. Ramai kan!! Dapat bayang kan tak nanti macam mana penuhnya Ho Chi Minh City dengan usahawan-usahawan Sahajidah Hai-O .. 

Our group berlepas ke Vietnam on 14th Sept 2015 .. Kumpulan kami merupakan group ke 2 yang sampai ke Vietnam .. At first, sebelum nak pergi belum ada perasaan excited .. Then once sampai sahaja, maka mula lah timbul macam-macam perasaan .. Yang penting kami dah tak sabar nak shopping di sana ..

Oh ya .. Just want to let you know, FREE TRIP by Sahajidah Hai-O semuanya 5 Stars treatment .. From tiket kapal terbang, hotel 5 bintang, tempat makan, transportation all sponsored by company .. Kami datang ke sana just bawa diri and bawa beg plus bawa duit which is BONUS from this business for shopping sahaja .. Best kan!! Rugi kalau tak amik peluang qualify pakej percutian yang di sediakan oleh syarikat .. 

Ok lah .. Kita kurangkan cerita panjang-panjang .. Syikin share some pictures semasa di Vietnam .. Hari nie Syikin share our first day once we touch down di Vietnam .. 





My travel partner to Vietnam with CDM Shaliza, DDM Norain and DSM Airin ..



Our Group B3 all are the Glampreneur ..
Nie baru je lepas check in di KLIA 



Nak jugak tunjuk gambar tiket kapal terbang kan .. Heheh ..


Dari airport di Vietnam, tour guide Mr Hong terus bawa kami makan di salah sebuah restaurant halal di Vietnam .. Ini semua muka dah lapar nak minta makan .. 



After dinner, kami check in hotel .. Company dah sediakan tempat tinggal untuk kami .. Kali ini kami tinggal di Hotel Equatorial, Ho Chi Minh City, Vietnam .. It is a 5 stars hotel .. Rate untuk sewa satu bilik dalam RM900 per person .. Kalau pergi sendiri memang kami tak mampu nak bayar .. 


Having the welcome drink and tunggu Mr Hong sediakan phone prepaid untuk kami .. Nak memudahkan urusan, better tukar sim-card for prepaid .. Harga pun murah and sangat menjimatkan .. 


Ini lah bilik yang hotel sediakan untuk kami .. Sangat besar dan juga selesa .. We stay in this hotel for 4 days 3 night ..


Ok lah ... Esok Syikin cerita our first day activity in Vietnam ... Stay tune uols ..


With love,
Syikin Salleh