Sunday, 14 August 2016

BERNIAGA PREMIUM BEAUTIFUL CARA TDC

Assalamualaikum wbt.. 

Pernah tak terfikir macam mana semua Premium Beautiful Expert from TDC lebih mudah nak jual Premium Beautiful Corset?

Berniaga Premium Beautiful cara TDC ni, tak perlu guna celebrity atau iklan pelik-pelik untuk lariskan produk.

Sebab dalam TDC sendiri berlambak-lambak living testimonies from real people..real result 👍🏻👍🏻👍🏻


Me, myself, my own transformation after wear Premium Beautiful for 5 years 


Another real people and real testimonies from TDC members .









Yang lepas bersalin turun sampai 20kg, yang jadi makin muda bila pakai PB, yang hilang sakit belakang & pinggang bila pakai PB, yang reshape badan persis anak dara, yang slip disc dan macam-macam lagi testimoni kisah benar dari kami.

Itulah istimewanya Premium Beautiful berbanding yang lain. Baju dalam hitam yang berkualiti & bertaraf antarabangsa. Untung siapa yang pakai PB ni tau..makin lama makin awet muda 💃🏻💃🏻💃🏻


Jom berniaga bersama TDC 💰
Lebih mudah nak mula berniaga dengan kami kerana

✔️ produk memang berkualiti, 
✔️ harga yang berpatutan bersesuaian dengan keberkesanan dan kelebihan produk tersebut
✔️ product already well known and easy to promote
✔️ lambakan testimoni yang sedia ada dari kami
✔️ segala ilmu dan bimbingan direct dari leaders dan team
✔️ training atau kelas ilmu disediakan dengan percuma
✔️ bimbingan serta personal coaching dari leader yang berpengalaman
✔️ menambah pengalaman bukan setakat menjual tapi melebarkan network serta mengembangkan kumpulan dan banyak lagi!

Jangan lepaskan peluang ini! BONUS RM5000++ menanti anda ...!

Wanna be PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT like me? Do contact me and start register now!


NURASYIKIN SALLEH
Your Trusted Premium Beautiful Expert


Friday, 12 August 2016

6 FAKTA PENTING TENTANG PREMIUM BEAUTIFUL YANG ANDA PERLU TAHU


Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ...

Siapa lagi kat sini yang belum tahu apa itu Premium Beautiful Corset? 



Those yg belum kenal dan tidak tahu tentang Premium Beautiful, inilah dia 6 IMPORTANT FACTS ABOUT PREMIUM BEAUTIFUL.. 


1) Nama asal Premium Beautiful adalah "Beautiful" sahaja masa mula-mula keluar product ni tahun 1992. Patut la kalau jumpe customers dulu semua sebut "Beautiful" sahaja. 

2) The only corset embedded with Far Infra Red (FIR) . Ramai masih tak tahu kelebihan FIR utk badan kita dan seluruh dunia sekarang sedang guna FIR for health benefits. Cube google sikit. Konfem teruja. 

3) Premium Beautiful ada white version. Tapi itu dulu then sekarang diganti dengan grey version. Lebih sexy dan aummm.  But the black version still high demand. 

4) The only corset yang bertahan paling lama dlm pasaran. 1992- 2016.** 24 years** Fuhh!  Why? Sbb korset ni berkesan. Sbb tu sampai dapat iktiraf superbrand. Proud! 

5) Lifetime Warranty- ramai tak tahu yang part ni. Sebab tu ramai beli Premium Beautiful. Sangat jimat. Kalau rosak boleh baiki percuma sampai bila2. Bukan asyik beli beli dan beli. Bila total up balik dah sampai puluh ribu habis sebab takde warranty. 

6) YANG PALING RAMAI TAK TAHU ADALAH MATERIAL PB. 

PB guna material apa? Material PB ada teknologi Akwatek & Akwadyne. Material special and sangat best sebab ia akan sejukkan badan anda kalau panas dan panaskan badan anda kalau sejuk. Wow! Magic kan? Dengan cuaca di Malaysia sangat laaa sesuai. Sebab tu orang kerja tengah panas pun pakai. Good choice! 

*********************************

Siapa bijak akan buat pilihan bijak. Premium Beautiful telah mengembirakan ribuan wanita di seluruh Malaysia. Bukan sahaja dari segi kecantikan tapi kesihatan.

Premium Beautiful- No 1 Beauty & Slimming Corset in Malaysia.




WA Syikin SEKARANG at 013-7220143 untuk dapatkan set anda & SPECIAL DISCOUNT % + FREE GIFT 🎁

PROMOSI HARGA JIMAT MASIH ADA LAGI TAU UOLS! GRAB IT NOW! 



More info for this special offers, do contact me at 013-7220143 ...


With ❤️,
Syikin Salleh
Trusted Premium Beautiful Agent


Monday, 1 August 2016

WELCOME AUGUST! I AM READY FOR ITALY!!

Assalamualaikum ...

Welcome #AUGUST ..

Pejam celik, sekejap je dah tukar bulan baru .. Tapi kali ini, rasa teruja sambut bulan Ogos coz pada bulan ini lah cabaran untuk qualify FREE TRIP baru bermula .. 

Last week, syarikat dah pun announce our next destination for free trip .. Uols Nak tahu tak apa dia??? 

Yeah!! Next year free trip will be Italy or Mekah!! Beijing pun belum sampai lagi dan akan pergi pada bulan ini, now kitorang dah tahu destinasi melancong yang seterusnya untuk tahun depan! Seronok kan!!! 

So now what should we do?
Pasang Niat....Reset minda, Reset hati.. Maka bermulalah lembaran baru bagi Syikin dan para usahawan #sahajidahhaio yang lain. 

Menyahut cabaran TO QUALIFY VVIP TRIP ITALY/UMRAH... ✈️😃😉 Seronok sangat! Bukan sahaja Free Trip PERCUMA... Malahan, ia bakal merubah kehidupan kepada yang lebih baik/sempurna. .

"Ya Allah permudahkanlah segala urusan kami supaya dapat kami selesaikan misi ini dengan cemerlang" ... .
Aminn. 😊😊 

Uols if berminat nak melancong sama-sama dengan Syikin ke Italy, now is the best time to start . Tak seronok lah pergi sorang-sorang kan! The more is the merrier!! 


So who wanna be my travel partner? 
Do contact me if you really keen to travel free with me! 


With Love,
Syikin Salleh 


Tuesday, 5 July 2016

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalamualaikum wbt 

Apa khabar semua? 
Di kesempatan ini Syikin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin ..

Moga segala kekhilafan serta andai ada tersilap kata, terlebih bahasa, dengan rasa rendah diri kami memohon maaf pada semua tak kira walau di mana anda berada..

Semoga lebaran kali ini memberi 1000 makna pada kita semua .. Insya Allah.. Amin! 



Ikhlas dari kami sekeluarga,
Fariq, Syikin, Alya Zahra dan Azzalea Sofia


With Love. 
Syikin Salleh

Thursday, 23 June 2016

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL MURAH BERAKHIR 30 JUN INI!

Assalamualaikum wbt ...

Salam Pagi Jumaat! 

Nampak tak tajuk besar pagi nie? Hehehe ... Saja nak ingatkan kat uols semua yang PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL which is uols boleh JIMAT RM600 - RM1500 akan berakhir hujung bulan ini, 30 Jun 2016




Eh.. Sayang sangat kalau uols tertinggal nak ambik peluang dapatkan Premium Beautiful bulan nie tau .. Bukan jimat sikit tapi boleh jimat berganda-ganda .. And kalau uols nak tahu harga PB kalau uols beli bulan nie, harganya sama dengan harga 9 tahun lepas ... Rugi sangat kalau tak dapatkan Premium Beautiful sekarang!! Bila dah ada set Premium Beautiful Corset nie, boleh lah uols semua bertambah kurus dan langsing waktu raya nanti .. And even sepanjang sebulan beraya pun tak perlu risau andaikata terlebih makan atau berat badan naik coz Premium Beautiful akan bantu uols untuk maintainkan berat badan plus kawal pemakanan uols nanti ... 

Macam mana nak dapatkan Premium Beautiful dengan saya? 
Jom Syikin share dengan uols step by step ..

A) Dapatkan Ukuran Badan Anda!

Cara untuk ambil ukuran badan bagi mendapatkan size Premium Beautiful. Pastikan ukuran dalam sentimeter(cm).

Premium Beautiful Corset sangat unik sama seperti bentuk badan kita juga .. Setiap wanita bentuk badan tidak sama, maka amat penting untuk kita ambil ukuran badan kita bagi menentukan size yang betul mengikut ukuran dan bentuk badan kita .. Tujuan utama kenapa kita kena dapatkan ukuran badan ialah bagi memastikan anda semua pakai dengan selesa .. Sebab itu penting kena dapatkan tunjuk ajar atau tanya kepada Premium Beautiful Expert yang dipercayai seperti saya .. 😘

B) Dapatkan Size dan Harga
Selepas uols dapat ukuran, terus contact Syikin sama ada PM atau Whatsapp atau DM to me your measurement .. Syikin akan kirakan size uols serta tentukan harga berdasarkan size uols tadi .. Btw, size Premium Beautiful memang tak sama dengan corset lain .. If uols mention uols size M or L or XL memang tak boleh Syikin nak kira apa size PB uols nanti ..

C) Cara Pembayaran
Once dah tahu size and harga, uols boleh buat pembayaran atau pembelian dengan 3 cara :

1) Cash/Tunai
2) Kredit Kad
3) Aeon Kredit

D) Fitting Premium Beautiful Corset
Last step after dah dapat Premium Beautiful uols, Syikin akan assist cara nak pakai pula ... Penting nak kena tahu cara pakai Premium Beautiful dengan cara yang betul supaya uols akan rasa lebih selesa semasa pakai PB .. Plus Syikin akan share cara urutan untuk letak lebihan lemak di tempat yang betul so proses nak kurus nak dapatkan body shape cantik boleh jadi lebih berkesan dan cepat ... 

4 Step yang mudah kan ... Tak susah pun nak beli PB nie jika dah tahu cara ... Yang penting bila dah pakai pasti uols akan jatuh hati immedietly .. Percayalah!!


Apa nak tunggu lagi? Raya is coming soon!! Nak tak kurus masa raya nanti? 
Makanya cepat-cepat lah dapatkan Premium Beautiful hari ini atau sebelum promosi nie tamat ... 

Contact Syikin dengan kadar segera at 013-7220143 .. Setiap pembelian Premium Beautiful Corset Syikin akan sertakan FREE GIFT untuk uols .. 
Dont miss it!! 


Nurasyikin Salleh
Trusted Premium Beautiful Expert
Since 2012


Wednesday, 15 June 2016

PREMIUM BEAUTIFUL BENGKUNG MODEN TERBAIK KETIKA BERPANTANG!

Assalamualaikum wbt ..

Salam Ramadhan Al Mubarak..

Hari nie Syikin nak cerita tentang Premium Beautiful .. 

Nowadays ramai yg belum  bersalin @ sudah bersalin mencari bengkung yang lebih praktikal & mudah dipakai. . 
Di sini Syikin nak suggest  pakej berpantang dengan Premium Beautiful.


Kalau nak tau sekali kita pakai PREMIUM BEAUTIFUL dalam sehari bersamaan dengan 5 kali sesi bertungku. Dengan itu, proses bertungku lebih mudah bila anda pakai Premium Beautiful Corset.

Selain itu, hanya Premium Beautiful satu-satunya corset yg ada infrared yang membantu membakar lemak 900 kalori per hour. Bayangkan jika kita pakai lebih dari 8 jam sehari, lagi banyak kalori terbakar dan lebih mudah untuk anda kurus ketika berpantang nanti. 

Immediate reshape, membantu mengurangkan strechmark &  support peranakan kita..
Potential weight loss minima 10- 15 kg semasa berpantang. .
Sangat menjimatkan masa berbengkung dan amat memudahkan ibu-ibu moden masa kini.



Masa berpantang ialah masa untuk kita fokus pada kesihatan dan diri kita .. 40 hari berpantang memang banyak yang nak kita jaga .. Nak pulihkan dalaman contoh nak kecutkan rahim selepas bersalin, luka-luka selepas bersalin and etc .. Pada masa yang sama juga kita pun nak dapatkan bentuk badan kita yang dulu kan .. Tetapi macam mana nak dapatkan semua tue serentak? 

Of course, jawapannya ialah dengan memakai #premiumbeautifulcorset .. 

Apa fungsi #premiumbeautiful untuk mereka yang berpantang?

1. Mengeluarkan angin dalam badan
2. Mengecutkan dan memperkemaskan semual rahim yang mengembang semasa mengandung
3. Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa bersalin
4. Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi 
5. Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
6. Mengeluarkan sisa kotoran dan air bisa ( menggantikan proses tangas) dari rahim
7. Menyokong ( menyengkak ) rahim dari jatuh
8. Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya ( menyeimbangkan semula hormon estrogen & progesteron )
9. Menghilangkan strecthmark akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan
10. Menghangatkan dalam badan 
11. Melancarkan proses pembuangan air besar ( mengelakkan sembelit )
12. Membanyakkan susu dan membantu mengelakkan dari bengkak susu
13. Merawat luka-luka di dalam rahim dan juga di luar 
14. Meningkatkan metabolisme dan membantu menurunkan berat dengan cepat
15. Membantu pembentukan badan dengan cepat ketika berpantang 

Banyak tak terkata kelebihan Premium Beautiful Corset especially bila di pakai waktu berpantang ..

Jom kita tengok contoh-contoh testimoni yang berjaya kurus dan turunkan berat badan dengan Premium Beautiful .. 









To all HOT MOMMY jangan lepaskan peluang nie tau .. Grab yours now!! 

Kita nak bagi harga special + rebate + bonus kat mommy semua .. 


Promo ni akan berakhir pada bulan ini ..
Sementara boleh dapat rebate + bonus, baik jangan ketinggalan!! 

Pm/contact Syikin 0137220143 


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert

Monday, 13 June 2016

JOM ONLINE SHOPPING DENGAN SAYA

Assalamualaikum wbt ...

Salam Ramadhan untuk semua ..

Sempena Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelma tak lama lagi, Syikin nak ajak uols semua shopping dengan Syikin. 
Yeay!! Actually ada banyak produk SHOM yang uols boleh dapatkan dengan Syikin .. Bukan setakat produk kecantikan dan kesihatan sahaja, malah produk untuk seisi rumah pun ada juga.


Mudahnya berniaga bila semua produk ada di depan mata .. Dah macam Shopping kat pasaraya pun iya juga ... Maklumlah kan, SHOM memang terkenal dengan produk yang berkualiti dengan harga yang berpatutan serta mampu milik .. dan juga boleh beri manfaat pada kesihatan semua ...  

MARINE ESSENCE SERIES

✔️ Marine Essence Toothpaste
✔️ Marine Essence Body Wash
✔️ Marine Essence Shampoo
✔️ Marine Essence Beauty Bar ( Sabun Hijau ) 

Nak dapatkan produk mandian seisi keluarga?
Kita ada Shower Set ibarat HOME SPA iaitu  #marineessence series .. From tip to toe even kids or baby also can use it too .. 


MIN KAFFE aka KOPI GARAM BULUH

Nak breakfast? Nak minum petang? Nak buat minum semasa bersahur atau berbuka nanti? Boleh cuba kopi yang terhangat di pasaran iaitu #minkaffe yang bagus untuk kesihatan .. Minum MIN KAFFE boleh bantu kurus juga tau .. 😘


JTX AIRTRACKER & JTX OIL 

Syawal is coming! Makanya persediaan untuk beraya, nak balik kampung of course kena service kereta kan .. Sangat rekemen untuk anda Servis kereta serta bantu jimat minyak dengan #minyakhitamjtx dan juga #jtxairtracker .. Berbaloi dengan wang anda serta membantu perjalanan anda dengan selamat ..

COZUMA SERIES

Wanita dan kecantikan berpisah tiada .. Nak make up? Kita ada #cozuma series .. Bukan sekadar mekap sahaja tapi boleh buat anda nampak lagi anggun dan awet muda ..
Cubalah COZUMA LIPSTIK dan COZUMA CC CREAM! 

EZICLEAN SERIES

✔️ EziClean Multipurpose Spray
✔️ EziClean Concentrated Dishwashes
✔️ EziClean Toilet & Floor Cleaner
✔️ EziClean Laundry

Kebersihan rumah memang lah wajib di jaga .. Anda boleh cuba produk
 #eziclean series .. Bukan sekadar membersih malah memang membantu kerja-kerja pembersihan menjadi lebih mudah .. Jimat masa serta tenaga! 💪💪.. 

GARAM BULUH PREMIER DRINK

BV ALFALFA


GARLIC TABLET


CELGYNIC GOLD

Health is precious! Sebab itu lebih baik kita mencegah dari berubat ..
Amalkan  #garambuluh #bvalfalfa #garlictablet #celgynicgold untuk dapatkan penjagaan kesihatan yang optimum .. 


BIO EVER PLUS

HERBA MAHARANI


BIOSELEZA


BB PLUS COLLAGEN 

Produk kesihatan untuk wanita, memang banyak tak terkata .. Gunakan #bioseleza #herbamaharani  #femi9 untuk kesihatan dalaman serta kecantikan luaran .. Jangan lupa #bioeverplus #bbpluscollagen untuk mengekalkan keremajaan kulit serta awet muda ..


Nak dapatkan bentuk badan yang menarik serta kurus maka wajiblah menggunakan #premiumbeautifulcorset .. Fungsi Premium Beautiful Corset bukan sahaja untuk cantikkan badan tapi ianya berfungsi untuk kesihatan dalaman juga ..The best lingeries that really can help you for shaping and lose weight too ..

EURYJACK 


Produk untuk lelaki tak ada ke? Eh, ada lah ... 
Bukan nak jadi abang sado tapi nak maintain tahap kesihatan bagi kaum lelaki,  amalkan #euryjack #celgynicgold .. Sudah cuba pasti akan jatuh hati .. 

BIOVELOCITY SLEEP MATE

Nak dapatkan tidur berkualiti? 
Marilah kita berterapi sewaktu tidur dengan #biovelocitysleepmate ..
Pasti keesokan harinya anda akan bangun dengan rasa segar dan cergas sentiasa .. 


Jom dapatkan semua produk ini dengan Syikin .. Tak rugi mencuba uols .. Alah membeli menang memakai .. Sekali dah beli memang pasti akan nak lagi!! 

Kengkawan yang berminat nak mulakan perniagaan, SHOM is the best coz company dah sediakan produk dan juga tapak untuk anda mula berniaga .. So, what are you waiting for? 

Contact me at 013-7220143 ( Syikin ) 

Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert

Sunday, 5 June 2016

TIPS BERPUASA & KEKAL BERTENAGA DENGAN SET KURUS BAJET

Assalamualaikum wbt ..

Selamat Berpuasa uols ..

Memandangkan sekarang nie dah masuk bulan puasa, hari nie Syikin nak share atau nak kongsi tips pengambilan SET KURUS BAJET. 

Sebelum tue Syikin nak recall apa itu Set Kurus Bajet ..


Gabungan 3 produk hebat, Min Kaffe + Garlic Tablet + BV Alfalfa


Setiap 3 produk ini saling berkaitan dan mampu bantu kita rasa kekal bertenaga sepanjang hari kita berpuasa .. Dan ini merupakan tahun kedua Syikin amalkan Set Kurus Bajet sepanjang bulan Ramadhan .. And now Syikin nak share kebaikan Set Kuru Bajet pada anda semua ..


Tanpa buang masa, ini dia Tips untuk anda amalkan di bulan Ramadhan tahun ini .. 

WAKTU SAHUR 
Minum 1-2 sachets MIN KAFFE masa bersahur + kurma 3 biji. Ini akan bantu uols tahan lapar sampai ke petang. Selain itu, uols boleh bancuh MIN KAFFE bersama dengan oats juga. Memang rasa kenyang and even its good for our health too .. 
For those yang memang ambil heavy food ketika bersahur, dinasihatkan untuk Minum BV ALFALFA juga segelas selepas makan. 

WAKTU BERBUKA/IFTAR
Masa berbuka confirm makan macam-macam kan? Waktu berbuka nanti, sebelum uols mula makan, boleh juga minum Min Kaffe sebagai minuman panas ketika berbuka. Bagi yang suka minuman sejuk, Min Kaffe juga boleh dijadikan minuman sejuk ketika berbuka puasa. 
Selepas makan pula, minum segelas BV ALFALFA untuk singkirkan kolestrol & beri tenaga untuk solat terawih. 

SEBELUM TIDUR
Ambil GARLIC 2 biji sebelum tidur. Dapat buang angin especially bila berpuasa & for those senang kena gastrik. Garlic tablet juga berfungsi memecahkan lemak, so proses untuk menurunkan berat lagi mudah dan berkesan sepanjang bulan puasa ini .. 


SET KURUS BAJET ni hanya sekadar nama. Sebenarnya ketiga-tiga product ni bagus untuk kesihatan & untuk kekalkan kecergasan badan. Tak adalah nanti masa Ramadhan kita lemau jer. Sambil tu dapat turunkan berat juga. Badan pun lebih sihat. 

Here some testimonies of Set Kurus Bajet yang uols akan rasa tercabar dan excited nak kurus sama .. 












Seronok kan bila kita tengok feedback from others berjaya turunkan berat dengan Set Kurus Bajet nie .. If uols nak cuba boleh dapatkan dengan Syikin ..
For preggy mummy or yang sedang breastfeed, uols sangat digalakkan untuk ambil Set Kurus Bajet coz boleh bantu uols tambahkan susu badan juga walaupun sedang berpuasa. 

How much for 1 set? The price sangat affordable. Only RM160 per set. 

Selamat mencuba & if rasa tips ini berguna, selamat share dengan kawan-kawan & family pula ..

Do contact me at 013-7220143 for orders. 

Selamat berpuasa dengan Set Kurus Bajet! 


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert.


AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN : CARA SOLAT TERAWIH SENDIRIAN DI RUMAH

Assalamualaikum wbt..

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.. 



Sempena Ramadhan Al Mubarak nie, seperti yang kita sedia maklum, memang disunatkan bagi kita semua untuk menghidupkan malam Ramadhan. 

Entry kali ini Syikin nak share dengan uols cara untuk solat terawih bagi ibu-ibu yang ada kekangan untuk mengerjakan solat sunat terawih di surau atau pun masjid. 

Kebiasaanya terjadi pada Mak2 yg ada anak kecil dan jugak mak2 yg siangnya bekerja, malamnya jadi supermak termasuklah diri ini yang memang tak dapat nak berjemaah di masjid atau surau .. Tapi takpe, itu bukan halangan untuk kita semua kan .. Islam itu mudah .. Dah jom baca cara2 nak buat solat terawih di rumah..

Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya'. 

Mudahnya nak beribadah.. jangan sedih kalau tak dapat ikut buat terawih di masjid. 

● Mungkin kita ada anak yang masih kecil, jadi agak sukar nak bawak si kecil bersama ke masjid.

● Mungkin kita ibu bekerja yg sudah seharian bekerja di pejabat dan pulang menyambung tanggungjawab di rumah pula.

● Solat Tarawih dikerjakan setelah mengerjakan sembahyang Isyak dan waktunya berpanjangan sehingga akhir malam. Jadi bolehlah ibu berehat atau menunggu si kecil tidur dahulu... sangat bersesuaian dengan diri mereka yang sudah keletihan menguruskan rumah dan keluarga.

Bagi yang baru nak berjinak solat tarawih dirumah, boleh ikut cara di bawah ye:

SOLAT SUNAT TERAWIH
~~~~~~~~~~~~~~~~~

● Niatnya  :
أ ُصـَــلـِّــى سـُــنـَّـَــة َ الــتـَّـَــرَاو ِيـْــح ِ رَكـْــعـَــتـَــيـْــن ِ لـِــلـَّـَـه تـَــعـَــالـَــى
“Sahaja aku solat sunat tarawih dua rakaat kerana Allah Ta’ala.”

● Bilangan rakaat buatlah yang termampu.  Paling ringkas buat 13 rakaat, 10 terawih dan 3 witir. Lakukan setiap 2 rakaat satu salam dan seterusnya.  Witir pula, 2 rakaat 1 salam dan witir 1 rakaat 1 salam.

● Apa yang wajib adalah surah al Fatihah, surah surah berikutnya adalah pilihan kita dan ia adalah sunat. 

● Segala bacaan di luar solat, seperti salawat, doa dan periwayatan khalifah tidak termasuk amalan solat tarawih, tetapi hanya selingan antara solat. Tidak ada larangan untuk bersalawat atau berdoa, jika cara dan adab melakukannya baik. Dan ia tidak menjejaskan solat tarawih jika ditinggalkan.

SOLAT SUNAT WITIR
~~~~~~~~~~~~~~~

Solat Witir adalah salah satu solat sunat yang sangat dituntut untuk dikerjakan.
Hukum solat Witir adalah Sunnat Muakkad. Jumlah maksima solat witir itu ialah 11 rakaat (6 salam), sebaik-baiknya 3 rakaat (2 salam) dan sekurang-kurangnya satu rakaat sahaja. 

● Niat Solat Sunat Witir Dua Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَتَيْنِ لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir dua rakaat kerana Allah Taala"

● Niat Solat Sunat Witir Satu Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَةً لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir satu rakaat kerana Allah Taala"

● Zikir Selepas Solat Witir
سُبْحَانَ اللَّهُ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ  [3x]

● Doa Solat Witir
"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung dengan keredhaanMu daripada kemurkaanMu,dan aku berlindung dengan kemaafanMu daripada balasanMu,
dan aku berlindung denganMu seperti pujiMu sendiri ke atas diriMu.
Maka segala pujian dan sanjungan sehingga Engkau redhai..

Alhamdulillah .. Bersyukur dapat kongsi tips atau cara solat terawih sendirian di rumah pada sahabat semua. Moga Ramadhan tahun ini kita dapat menambah amalan kebaikan dan melipatgandakan pahala kita sepanjang bulan ini .. Syikin doakan sahabat semua di berikan kesihatan yang baik untuk beribadah kepada Nya .. Insya Allah .. Amin! 

Salam Ramadhan ikhlas dari saya dan keluarga.. 

Ramadhan Kareem.


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert
Since 2012


Friday, 3 June 2016

Saya Dan Premium Beautiful Berpisah Tiada



Assalamualaikum wbt ..
Hola uols ..

Tahun nie merupakan tahun yang ke 5 Syikin pakai Premium Beautiful.. The result after long term pakai PB sangat amazing .. And even myself sendiri pun macam tak percaya dengan perubahan diri sendiri ..

Pada awalnya, Syikin pakai Premium Beautiful sebab selalu kena migrain. Memang kerap sangat hinggakan susah nak buat kerja.. Dan pada masa yang sama juga sedang berusaha nak turunkan berat badan .. Macam-macam Syikin cuba nak kurus tapi semua temporary je .. Bila Syikin stop consume, berat mula naik semula .. 


Throwback tahun 2011 masa nie belum kenal Premium Beautiful Corset .. Lihatlah lemak2 di perut dan pinggang itu 🙈🙊


But, after jumpa PB nie and mula pakai, yang buat Syikin rasa puas hati bukan sahaja sebab berat turun, my body shape makin cantik. Pengurangan setiap inci tue semakin ketara terutamanya bahagian pinggang, punggung, peha serta perut pun tak lah buncit macam dulu ..


Ini sebulan selepas pakai PB, lemak kat bahagian pinggang dah takde .. Even perut pun dah tak buncit .. 😍

Dan siapa sangka lepas pakai Premium Beautiful Corset nie kita boleh jadi awet muda 10 tahun dari umur kita yang sebenar .. Hehehehe ..
Sebab itu, kalau uols tengok, mostly yang pakai Premium Beautiful Corset, even dah ada anak 2 atau 3 atau 4 orang sekalipun badan tetap maintain cantik ...


My own transformation .. Pakai PB makin nampak muda tau uols .. 😘

Me wearing Yukata .. Gambar masa dinner at Osaka, Japan ..


Bila badan dah kurus, dah ada shape pakai lah baju apa-apa pun akan nampak terletak je uols .. Bila lemak2 dah lock at the correct place, so lagi senang kita nak maintain our body shape and even boleh bertambah kurus .. 


Latest picture of me during Diamond Night 2016 .. Love the dress so much ..


Berbaloi tak pakai PB? Of course lah berbaloi kekakak semua .. Even my self beli dah pakai 5 tahun .. Not only me, kawan-kawan di TDC pun ada yang dah pakai 5 to 8 tahun tau uols .. Pinggang memang ramping macam Che Ta ada .. Badan back to macam anak dara pun ada juga .. Uols kalau tengok diorang nie confirm jeles tau ..


DDM Olyn dah pakai Premium Beautiful Corset for 8 years and see her waist memang ramping even dah ada anak 2 


CDM Ija even after bersalin body makin cantik and even makin slim .. 


CDM Ain makin kurus dan cantik after 5 years pakai Premium Beautiful .. Amazing rite! 


Kenapa saya suggest pakai Premium Beautiful coz saya sendiri dah pakai dan dapat rasa perbezaan pada diri saya .. 
Dan sesuatu yang baik itu maka haruslah kita kongsi kan .. Sebab itu Syikin nak kongsi kebaikan Premium Beautiful Corset nie pada anda semua .. Biar sama-sama sihat dan cantik juga .. 

So, if uols nak dapatkan Premium Beautiful, uols boleh contact Syikin for fitting .. Sekarang kita ada harga promo nak bagi uols especially sempena Ramadhan dan Syawal akan datang .. 



Do contact me at 013-7220143 ..

Jom sihat dan cantik dengan Premium Beautiful Corset .. The best lingeries that suits for all ... 


Nurasyikin Salleh 
Premium Beautiful Expert