Monday, 4 January 2016

Happy New Year 2016!

Assalamualaikum wbt ..


Alhamdulillah ... Hope tak terlambat Syikin nak wish Selamat Tahun Baru kepada anda semua ...
As usual, awal-awal tahun nie banyak lah senarai azam yang kita tulis .. Betul tak? 
Tak kisah lah apa jua yang uols rancangkan untuk capai tahun nie, yang penting tindakan kena lah seiring .. Actually, kalau uols nak sambung balik azam 2015 pun boleh juga .. Takde masalah, cuma mungkin kena berusaha berkali ganda dari tahun yang sebelumnya baru lah boleh capai target uols tue ...


Haaa ... Setuju tak? 
Tiap-tiap tahun pasang azam, tapi tak move on .. Takde perubahan sebab apa?  Dah terlalu selesa dengan keadaan kita .. Hakikatnya, no more comfort zone lagi sekarang nie ... Dah kena mula kan langkah keluar dari zon selesa tue .. 



Nampak tak? Masa awal-awal je kita rasa takut nak mulakan perubahan.. Tapi bila dah mulakan, dah nampak cara atau jalan, Insya Allah dengan niat yang betul kita boleh laksanakan .. Sebenarnya, lagi seram kalau tak de perubahan langsubg tau .. Orang lain dah maju ke depan, dah capai impian diorang, tapi kita kat takuk tue je .. Nak sampai bila kita dalam keadaan yang sama? 



Let go your fear!! Kenapa nak takut? Kita cuma nak ubah taraf hidup kita untuk jadi lebih baik .. Demi masa depan anak2 kita .. So, why afraid to change? 




Masa untuk berubah!! Kita cipta cerita kejayaan kita sendiri .. So many things to achieve in our life .. 



Jom kita jadikan tahun 2016 lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum nie. Kita cipta memori terindah, cipta kejayaan demi kejayaan. Believe in yourself!! 

Salam Tahun Baru.
Welcome 2016.


With Love,
Syikin Salleh