Thursday, 23 June 2016

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL MURAH BERAKHIR 30 JUN INI!

Assalamualaikum wbt ...

Salam Pagi Jumaat! 

Nampak tak tajuk besar pagi nie? Hehehe ... Saja nak ingatkan kat uols semua yang PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL which is uols boleh JIMAT RM600 - RM1500 akan berakhir hujung bulan ini, 30 Jun 2016




Eh.. Sayang sangat kalau uols tertinggal nak ambik peluang dapatkan Premium Beautiful bulan nie tau .. Bukan jimat sikit tapi boleh jimat berganda-ganda .. And kalau uols nak tahu harga PB kalau uols beli bulan nie, harganya sama dengan harga 9 tahun lepas ... Rugi sangat kalau tak dapatkan Premium Beautiful sekarang!! Bila dah ada set Premium Beautiful Corset nie, boleh lah uols semua bertambah kurus dan langsing waktu raya nanti .. And even sepanjang sebulan beraya pun tak perlu risau andaikata terlebih makan atau berat badan naik coz Premium Beautiful akan bantu uols untuk maintainkan berat badan plus kawal pemakanan uols nanti ... 

Macam mana nak dapatkan Premium Beautiful dengan saya? 
Jom Syikin share dengan uols step by step ..

A) Dapatkan Ukuran Badan Anda!

Cara untuk ambil ukuran badan bagi mendapatkan size Premium Beautiful. Pastikan ukuran dalam sentimeter(cm).

Premium Beautiful Corset sangat unik sama seperti bentuk badan kita juga .. Setiap wanita bentuk badan tidak sama, maka amat penting untuk kita ambil ukuran badan kita bagi menentukan size yang betul mengikut ukuran dan bentuk badan kita .. Tujuan utama kenapa kita kena dapatkan ukuran badan ialah bagi memastikan anda semua pakai dengan selesa .. Sebab itu penting kena dapatkan tunjuk ajar atau tanya kepada Premium Beautiful Expert yang dipercayai seperti saya .. 😘

B) Dapatkan Size dan Harga
Selepas uols dapat ukuran, terus contact Syikin sama ada PM atau Whatsapp atau DM to me your measurement .. Syikin akan kirakan size uols serta tentukan harga berdasarkan size uols tadi .. Btw, size Premium Beautiful memang tak sama dengan corset lain .. If uols mention uols size M or L or XL memang tak boleh Syikin nak kira apa size PB uols nanti ..

C) Cara Pembayaran
Once dah tahu size and harga, uols boleh buat pembayaran atau pembelian dengan 3 cara :

1) Cash/Tunai
2) Kredit Kad
3) Aeon Kredit

D) Fitting Premium Beautiful Corset
Last step after dah dapat Premium Beautiful uols, Syikin akan assist cara nak pakai pula ... Penting nak kena tahu cara pakai Premium Beautiful dengan cara yang betul supaya uols akan rasa lebih selesa semasa pakai PB .. Plus Syikin akan share cara urutan untuk letak lebihan lemak di tempat yang betul so proses nak kurus nak dapatkan body shape cantik boleh jadi lebih berkesan dan cepat ... 

4 Step yang mudah kan ... Tak susah pun nak beli PB nie jika dah tahu cara ... Yang penting bila dah pakai pasti uols akan jatuh hati immedietly .. Percayalah!!


Apa nak tunggu lagi? Raya is coming soon!! Nak tak kurus masa raya nanti? 
Makanya cepat-cepat lah dapatkan Premium Beautiful hari ini atau sebelum promosi nie tamat ... 

Contact Syikin dengan kadar segera at 013-7220143 .. Setiap pembelian Premium Beautiful Corset Syikin akan sertakan FREE GIFT untuk uols .. 
Dont miss it!! 


Nurasyikin Salleh
Trusted Premium Beautiful Expert
Since 2012


Wednesday, 15 June 2016

PREMIUM BEAUTIFUL BENGKUNG MODEN TERBAIK KETIKA BERPANTANG!

Assalamualaikum wbt ..

Salam Ramadhan Al Mubarak..

Hari nie Syikin nak cerita tentang Premium Beautiful .. 

Nowadays ramai yg belum  bersalin @ sudah bersalin mencari bengkung yang lebih praktikal & mudah dipakai. . 
Di sini Syikin nak suggest  pakej berpantang dengan Premium Beautiful.


Kalau nak tau sekali kita pakai PREMIUM BEAUTIFUL dalam sehari bersamaan dengan 5 kali sesi bertungku. Dengan itu, proses bertungku lebih mudah bila anda pakai Premium Beautiful Corset.

Selain itu, hanya Premium Beautiful satu-satunya corset yg ada infrared yang membantu membakar lemak 900 kalori per hour. Bayangkan jika kita pakai lebih dari 8 jam sehari, lagi banyak kalori terbakar dan lebih mudah untuk anda kurus ketika berpantang nanti. 

Immediate reshape, membantu mengurangkan strechmark &  support peranakan kita..
Potential weight loss minima 10- 15 kg semasa berpantang. .
Sangat menjimatkan masa berbengkung dan amat memudahkan ibu-ibu moden masa kini.



Masa berpantang ialah masa untuk kita fokus pada kesihatan dan diri kita .. 40 hari berpantang memang banyak yang nak kita jaga .. Nak pulihkan dalaman contoh nak kecutkan rahim selepas bersalin, luka-luka selepas bersalin and etc .. Pada masa yang sama juga kita pun nak dapatkan bentuk badan kita yang dulu kan .. Tetapi macam mana nak dapatkan semua tue serentak? 

Of course, jawapannya ialah dengan memakai #premiumbeautifulcorset .. 

Apa fungsi #premiumbeautiful untuk mereka yang berpantang?

1. Mengeluarkan angin dalam badan
2. Mengecutkan dan memperkemaskan semual rahim yang mengembang semasa mengandung
3. Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa bersalin
4. Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi 
5. Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
6. Mengeluarkan sisa kotoran dan air bisa ( menggantikan proses tangas) dari rahim
7. Menyokong ( menyengkak ) rahim dari jatuh
8. Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya ( menyeimbangkan semula hormon estrogen & progesteron )
9. Menghilangkan strecthmark akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan
10. Menghangatkan dalam badan 
11. Melancarkan proses pembuangan air besar ( mengelakkan sembelit )
12. Membanyakkan susu dan membantu mengelakkan dari bengkak susu
13. Merawat luka-luka di dalam rahim dan juga di luar 
14. Meningkatkan metabolisme dan membantu menurunkan berat dengan cepat
15. Membantu pembentukan badan dengan cepat ketika berpantang 

Banyak tak terkata kelebihan Premium Beautiful Corset especially bila di pakai waktu berpantang ..

Jom kita tengok contoh-contoh testimoni yang berjaya kurus dan turunkan berat badan dengan Premium Beautiful .. 









To all HOT MOMMY jangan lepaskan peluang nie tau .. Grab yours now!! 

Kita nak bagi harga special + rebate + bonus kat mommy semua .. 


Promo ni akan berakhir pada bulan ini ..
Sementara boleh dapat rebate + bonus, baik jangan ketinggalan!! 

Pm/contact Syikin 0137220143 


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert

Monday, 13 June 2016

JOM ONLINE SHOPPING DENGAN SAYA

Assalamualaikum wbt ...

Salam Ramadhan untuk semua ..

Sempena Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelma tak lama lagi, Syikin nak ajak uols semua shopping dengan Syikin. 
Yeay!! Actually ada banyak produk SHOM yang uols boleh dapatkan dengan Syikin .. Bukan setakat produk kecantikan dan kesihatan sahaja, malah produk untuk seisi rumah pun ada juga.


Mudahnya berniaga bila semua produk ada di depan mata .. Dah macam Shopping kat pasaraya pun iya juga ... Maklumlah kan, SHOM memang terkenal dengan produk yang berkualiti dengan harga yang berpatutan serta mampu milik .. dan juga boleh beri manfaat pada kesihatan semua ...  

MARINE ESSENCE SERIES

✔️ Marine Essence Toothpaste
✔️ Marine Essence Body Wash
✔️ Marine Essence Shampoo
✔️ Marine Essence Beauty Bar ( Sabun Hijau ) 

Nak dapatkan produk mandian seisi keluarga?
Kita ada Shower Set ibarat HOME SPA iaitu  #marineessence series .. From tip to toe even kids or baby also can use it too .. 


MIN KAFFE aka KOPI GARAM BULUH

Nak breakfast? Nak minum petang? Nak buat minum semasa bersahur atau berbuka nanti? Boleh cuba kopi yang terhangat di pasaran iaitu #minkaffe yang bagus untuk kesihatan .. Minum MIN KAFFE boleh bantu kurus juga tau .. 😘


JTX AIRTRACKER & JTX OIL 

Syawal is coming! Makanya persediaan untuk beraya, nak balik kampung of course kena service kereta kan .. Sangat rekemen untuk anda Servis kereta serta bantu jimat minyak dengan #minyakhitamjtx dan juga #jtxairtracker .. Berbaloi dengan wang anda serta membantu perjalanan anda dengan selamat ..

COZUMA SERIES

Wanita dan kecantikan berpisah tiada .. Nak make up? Kita ada #cozuma series .. Bukan sekadar mekap sahaja tapi boleh buat anda nampak lagi anggun dan awet muda ..
Cubalah COZUMA LIPSTIK dan COZUMA CC CREAM! 

EZICLEAN SERIES

✔️ EziClean Multipurpose Spray
✔️ EziClean Concentrated Dishwashes
✔️ EziClean Toilet & Floor Cleaner
✔️ EziClean Laundry

Kebersihan rumah memang lah wajib di jaga .. Anda boleh cuba produk
 #eziclean series .. Bukan sekadar membersih malah memang membantu kerja-kerja pembersihan menjadi lebih mudah .. Jimat masa serta tenaga! 💪💪.. 

GARAM BULUH PREMIER DRINK

BV ALFALFA


GARLIC TABLET


CELGYNIC GOLD

Health is precious! Sebab itu lebih baik kita mencegah dari berubat ..
Amalkan  #garambuluh #bvalfalfa #garlictablet #celgynicgold untuk dapatkan penjagaan kesihatan yang optimum .. 


BIO EVER PLUS

HERBA MAHARANI


BIOSELEZA


BB PLUS COLLAGEN 

Produk kesihatan untuk wanita, memang banyak tak terkata .. Gunakan #bioseleza #herbamaharani  #femi9 untuk kesihatan dalaman serta kecantikan luaran .. Jangan lupa #bioeverplus #bbpluscollagen untuk mengekalkan keremajaan kulit serta awet muda ..


Nak dapatkan bentuk badan yang menarik serta kurus maka wajiblah menggunakan #premiumbeautifulcorset .. Fungsi Premium Beautiful Corset bukan sahaja untuk cantikkan badan tapi ianya berfungsi untuk kesihatan dalaman juga ..The best lingeries that really can help you for shaping and lose weight too ..

EURYJACK 


Produk untuk lelaki tak ada ke? Eh, ada lah ... 
Bukan nak jadi abang sado tapi nak maintain tahap kesihatan bagi kaum lelaki,  amalkan #euryjack #celgynicgold .. Sudah cuba pasti akan jatuh hati .. 

BIOVELOCITY SLEEP MATE

Nak dapatkan tidur berkualiti? 
Marilah kita berterapi sewaktu tidur dengan #biovelocitysleepmate ..
Pasti keesokan harinya anda akan bangun dengan rasa segar dan cergas sentiasa .. 


Jom dapatkan semua produk ini dengan Syikin .. Tak rugi mencuba uols .. Alah membeli menang memakai .. Sekali dah beli memang pasti akan nak lagi!! 

Kengkawan yang berminat nak mulakan perniagaan, SHOM is the best coz company dah sediakan produk dan juga tapak untuk anda mula berniaga .. So, what are you waiting for? 

Contact me at 013-7220143 ( Syikin ) 

Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert

Sunday, 5 June 2016

TIPS BERPUASA & KEKAL BERTENAGA DENGAN SET KURUS BAJET

Assalamualaikum wbt ..

Selamat Berpuasa uols ..

Memandangkan sekarang nie dah masuk bulan puasa, hari nie Syikin nak share atau nak kongsi tips pengambilan SET KURUS BAJET. 

Sebelum tue Syikin nak recall apa itu Set Kurus Bajet ..


Gabungan 3 produk hebat, Min Kaffe + Garlic Tablet + BV Alfalfa


Setiap 3 produk ini saling berkaitan dan mampu bantu kita rasa kekal bertenaga sepanjang hari kita berpuasa .. Dan ini merupakan tahun kedua Syikin amalkan Set Kurus Bajet sepanjang bulan Ramadhan .. And now Syikin nak share kebaikan Set Kuru Bajet pada anda semua ..


Tanpa buang masa, ini dia Tips untuk anda amalkan di bulan Ramadhan tahun ini .. 

WAKTU SAHUR 
Minum 1-2 sachets MIN KAFFE masa bersahur + kurma 3 biji. Ini akan bantu uols tahan lapar sampai ke petang. Selain itu, uols boleh bancuh MIN KAFFE bersama dengan oats juga. Memang rasa kenyang and even its good for our health too .. 
For those yang memang ambil heavy food ketika bersahur, dinasihatkan untuk Minum BV ALFALFA juga segelas selepas makan. 

WAKTU BERBUKA/IFTAR
Masa berbuka confirm makan macam-macam kan? Waktu berbuka nanti, sebelum uols mula makan, boleh juga minum Min Kaffe sebagai minuman panas ketika berbuka. Bagi yang suka minuman sejuk, Min Kaffe juga boleh dijadikan minuman sejuk ketika berbuka puasa. 
Selepas makan pula, minum segelas BV ALFALFA untuk singkirkan kolestrol & beri tenaga untuk solat terawih. 

SEBELUM TIDUR
Ambil GARLIC 2 biji sebelum tidur. Dapat buang angin especially bila berpuasa & for those senang kena gastrik. Garlic tablet juga berfungsi memecahkan lemak, so proses untuk menurunkan berat lagi mudah dan berkesan sepanjang bulan puasa ini .. 


SET KURUS BAJET ni hanya sekadar nama. Sebenarnya ketiga-tiga product ni bagus untuk kesihatan & untuk kekalkan kecergasan badan. Tak adalah nanti masa Ramadhan kita lemau jer. Sambil tu dapat turunkan berat juga. Badan pun lebih sihat. 

Here some testimonies of Set Kurus Bajet yang uols akan rasa tercabar dan excited nak kurus sama .. 












Seronok kan bila kita tengok feedback from others berjaya turunkan berat dengan Set Kurus Bajet nie .. If uols nak cuba boleh dapatkan dengan Syikin ..
For preggy mummy or yang sedang breastfeed, uols sangat digalakkan untuk ambil Set Kurus Bajet coz boleh bantu uols tambahkan susu badan juga walaupun sedang berpuasa. 

How much for 1 set? The price sangat affordable. Only RM160 per set. 

Selamat mencuba & if rasa tips ini berguna, selamat share dengan kawan-kawan & family pula ..

Do contact me at 013-7220143 for orders. 

Selamat berpuasa dengan Set Kurus Bajet! 


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert.


AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN : CARA SOLAT TERAWIH SENDIRIAN DI RUMAH

Assalamualaikum wbt..

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.. 



Sempena Ramadhan Al Mubarak nie, seperti yang kita sedia maklum, memang disunatkan bagi kita semua untuk menghidupkan malam Ramadhan. 

Entry kali ini Syikin nak share dengan uols cara untuk solat terawih bagi ibu-ibu yang ada kekangan untuk mengerjakan solat sunat terawih di surau atau pun masjid. 

Kebiasaanya terjadi pada Mak2 yg ada anak kecil dan jugak mak2 yg siangnya bekerja, malamnya jadi supermak termasuklah diri ini yang memang tak dapat nak berjemaah di masjid atau surau .. Tapi takpe, itu bukan halangan untuk kita semua kan .. Islam itu mudah .. Dah jom baca cara2 nak buat solat terawih di rumah..

Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya'. 

Mudahnya nak beribadah.. jangan sedih kalau tak dapat ikut buat terawih di masjid. 

● Mungkin kita ada anak yang masih kecil, jadi agak sukar nak bawak si kecil bersama ke masjid.

● Mungkin kita ibu bekerja yg sudah seharian bekerja di pejabat dan pulang menyambung tanggungjawab di rumah pula.

● Solat Tarawih dikerjakan setelah mengerjakan sembahyang Isyak dan waktunya berpanjangan sehingga akhir malam. Jadi bolehlah ibu berehat atau menunggu si kecil tidur dahulu... sangat bersesuaian dengan diri mereka yang sudah keletihan menguruskan rumah dan keluarga.

Bagi yang baru nak berjinak solat tarawih dirumah, boleh ikut cara di bawah ye:

SOLAT SUNAT TERAWIH
~~~~~~~~~~~~~~~~~

● Niatnya  :
أ ُصـَــلـِّــى سـُــنـَّـَــة َ الــتـَّـَــرَاو ِيـْــح ِ رَكـْــعـَــتـَــيـْــن ِ لـِــلـَّـَـه تـَــعـَــالـَــى
“Sahaja aku solat sunat tarawih dua rakaat kerana Allah Ta’ala.”

● Bilangan rakaat buatlah yang termampu.  Paling ringkas buat 13 rakaat, 10 terawih dan 3 witir. Lakukan setiap 2 rakaat satu salam dan seterusnya.  Witir pula, 2 rakaat 1 salam dan witir 1 rakaat 1 salam.

● Apa yang wajib adalah surah al Fatihah, surah surah berikutnya adalah pilihan kita dan ia adalah sunat. 

● Segala bacaan di luar solat, seperti salawat, doa dan periwayatan khalifah tidak termasuk amalan solat tarawih, tetapi hanya selingan antara solat. Tidak ada larangan untuk bersalawat atau berdoa, jika cara dan adab melakukannya baik. Dan ia tidak menjejaskan solat tarawih jika ditinggalkan.

SOLAT SUNAT WITIR
~~~~~~~~~~~~~~~

Solat Witir adalah salah satu solat sunat yang sangat dituntut untuk dikerjakan.
Hukum solat Witir adalah Sunnat Muakkad. Jumlah maksima solat witir itu ialah 11 rakaat (6 salam), sebaik-baiknya 3 rakaat (2 salam) dan sekurang-kurangnya satu rakaat sahaja. 

● Niat Solat Sunat Witir Dua Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَتَيْنِ لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir dua rakaat kerana Allah Taala"

● Niat Solat Sunat Witir Satu Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَةً لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir satu rakaat kerana Allah Taala"

● Zikir Selepas Solat Witir
سُبْحَانَ اللَّهُ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ  [3x]

● Doa Solat Witir
"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung dengan keredhaanMu daripada kemurkaanMu,dan aku berlindung dengan kemaafanMu daripada balasanMu,
dan aku berlindung denganMu seperti pujiMu sendiri ke atas diriMu.
Maka segala pujian dan sanjungan sehingga Engkau redhai..

Alhamdulillah .. Bersyukur dapat kongsi tips atau cara solat terawih sendirian di rumah pada sahabat semua. Moga Ramadhan tahun ini kita dapat menambah amalan kebaikan dan melipatgandakan pahala kita sepanjang bulan ini .. Syikin doakan sahabat semua di berikan kesihatan yang baik untuk beribadah kepada Nya .. Insya Allah .. Amin! 

Salam Ramadhan ikhlas dari saya dan keluarga.. 

Ramadhan Kareem.


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert
Since 2012


Friday, 3 June 2016

Saya Dan Premium Beautiful Berpisah Tiada



Assalamualaikum wbt ..
Hola uols ..

Tahun nie merupakan tahun yang ke 5 Syikin pakai Premium Beautiful.. The result after long term pakai PB sangat amazing .. And even myself sendiri pun macam tak percaya dengan perubahan diri sendiri ..

Pada awalnya, Syikin pakai Premium Beautiful sebab selalu kena migrain. Memang kerap sangat hinggakan susah nak buat kerja.. Dan pada masa yang sama juga sedang berusaha nak turunkan berat badan .. Macam-macam Syikin cuba nak kurus tapi semua temporary je .. Bila Syikin stop consume, berat mula naik semula .. 


Throwback tahun 2011 masa nie belum kenal Premium Beautiful Corset .. Lihatlah lemak2 di perut dan pinggang itu 🙈🙊


But, after jumpa PB nie and mula pakai, yang buat Syikin rasa puas hati bukan sahaja sebab berat turun, my body shape makin cantik. Pengurangan setiap inci tue semakin ketara terutamanya bahagian pinggang, punggung, peha serta perut pun tak lah buncit macam dulu ..


Ini sebulan selepas pakai PB, lemak kat bahagian pinggang dah takde .. Even perut pun dah tak buncit .. 😍

Dan siapa sangka lepas pakai Premium Beautiful Corset nie kita boleh jadi awet muda 10 tahun dari umur kita yang sebenar .. Hehehehe ..
Sebab itu, kalau uols tengok, mostly yang pakai Premium Beautiful Corset, even dah ada anak 2 atau 3 atau 4 orang sekalipun badan tetap maintain cantik ...


My own transformation .. Pakai PB makin nampak muda tau uols .. 😘

Me wearing Yukata .. Gambar masa dinner at Osaka, Japan ..


Bila badan dah kurus, dah ada shape pakai lah baju apa-apa pun akan nampak terletak je uols .. Bila lemak2 dah lock at the correct place, so lagi senang kita nak maintain our body shape and even boleh bertambah kurus .. 


Latest picture of me during Diamond Night 2016 .. Love the dress so much ..


Berbaloi tak pakai PB? Of course lah berbaloi kekakak semua .. Even my self beli dah pakai 5 tahun .. Not only me, kawan-kawan di TDC pun ada yang dah pakai 5 to 8 tahun tau uols .. Pinggang memang ramping macam Che Ta ada .. Badan back to macam anak dara pun ada juga .. Uols kalau tengok diorang nie confirm jeles tau ..


DDM Olyn dah pakai Premium Beautiful Corset for 8 years and see her waist memang ramping even dah ada anak 2 


CDM Ija even after bersalin body makin cantik and even makin slim .. 


CDM Ain makin kurus dan cantik after 5 years pakai Premium Beautiful .. Amazing rite! 


Kenapa saya suggest pakai Premium Beautiful coz saya sendiri dah pakai dan dapat rasa perbezaan pada diri saya .. 
Dan sesuatu yang baik itu maka haruslah kita kongsi kan .. Sebab itu Syikin nak kongsi kebaikan Premium Beautiful Corset nie pada anda semua .. Biar sama-sama sihat dan cantik juga .. 

So, if uols nak dapatkan Premium Beautiful, uols boleh contact Syikin for fitting .. Sekarang kita ada harga promo nak bagi uols especially sempena Ramadhan dan Syawal akan datang .. 



Do contact me at 013-7220143 ..

Jom sihat dan cantik dengan Premium Beautiful Corset .. The best lingeries that suits for all ... 


Nurasyikin Salleh 
Premium Beautiful Expert 


Thursday, 2 June 2016

PROMOSI MIN KAFFE SEMPENA RAMADHAN!


Assalamualaikum wbt 


Lagi beberapa hari je lagi kita akan bertemu dengan Ramadhan kan ... Sempena bulan yang mulia ini, kami ada promosi jimat banyak untuk peminat-peminat tegar #minkaffe ..

DAPATKAN 12 KOTAK MIN KAFFE DENGAN HARGA RM319 SAHAJA 

 JIMAT RM77!!! Wow!
Banyak tuuuuu...


Min Kaffe atau Kopi Garam Buluh nie uols boleh minum ketika bersahur serta sewaktu iftar atau berbuka puasa nanti.

TIPS BERPUASA DENGAN MIN KAFFE
---------------------------------------------------

SAHUR : 2 sachets MIN KAFFE + 2 biji kurma 

IFTAR : 1 sachets MIN KAFFE + 2 biji kurma  

1 sachets Min Kaffe = 56 kalori , sesuai untuk mereka yang ada #kencingmanis, #darahtinggi, #gastrik dan juga bagi mereka yang sedang ber#diet  

Rasa kopi yang mild dan sedap, menyegarkan dan beri tenaga segera!

Jom dapatkan promosi #minkaffe dengan saya. Selain untuk minum sendiri, boleh juga dihadiahkan kepada parents atau ahli keluarga sempena bulan Ramadhan ini. Sama-sama kita kongsi khasiat Kopi Garam Buluh kepada yang lain-lain juga 😊 .

Berminat nak order boleh terus contact Syikin at 013-7220143

Pelanggan yang bertuah, anda boleh dapat sampul duit raya PERCUMA .. Ini limited edition punya tau ... Kena grab cepat2 😘😘



Grab it now!! 


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert

Wednesday, 1 June 2016

My Journey As Premium Beautiful Expert with TDC

Assalamualaikum wbt..

Hola uols ... Bertemu kita kembali di ruangan ini .. Hari ini Syikin nak share sedikit kat uols macam mana Syikin mulakan biznes as Premium Beautiful Expert with TDC ..


5 tahun lepas, masa tue masih lagi bekerja sepenuh masa as a banker .. Pergi kerja gelap, balik pun gelap .. Life masa tue memang more on kerja, even weekend kadang2 kena datang ofis juga sebab terpaksa .. Dah nama kerja makan gaji kan so kita pun terpaksa akur dengan tuntutan kerja .. Dan kita pun berusaha lah untuk menjadi pekerja yang terbaik di depan mata boss kita tue ..hehehe 


Me as a banker with my good friends Kitty and Jaslyn .. Miss them both! 


Tahun tue juga Allah uji dengan kesihatan Alya Zahra, she have broncho pneumonia ..
Bayangkan tiap-tiap bulan dia demam, kena admitted berminggu-minggu di wad, cucuk sana cucuk sini, as a mom mesti rasa tak sanggup nak tengok anak sendiri jatuh sakit selalu kan .. 
Kerja?? Memang terpaksa amik EL sebab siapa lagi yang boleh jaga anak kita selain diri kita kan? EL bukan sehari dua kadang2 kena lebih dari seminggu ..
Masa nie lah mula terfikir, " kalau aku tak kerja, memang boleh jaga anak, monitor depan mata tapi bila fikir kan pasal kos rasa sayang pula nak lepaskan kerja waktu tue" .. Walaupun gaji tak sebesar mana tapi at least boleh lah kurangkan sikit beban suami and ada juga lah duit untuk diri sendiri .. But, how long nak hidup macam nie? Berapa lama nak bertahan? .. 


Gambar 5 tahun lepas sebelum jadi PB Expert .. 


Then one day, after discuss dengan suami, dia bersetuju untuk cari side income .. Maka bermula lah episod mencari sumber, survey sana-sini nak buat biznes apa end up suami kenalkan Syikin pada rakan sekolah beliau di MRSM Jasin dahulu .. 

Bayangkan dari KL travel ke JB, datang beraya ke rumah kami, dan dari situ lah Syikin mula kenal dengan mentor Syikin CDM Shaliza Aziz .. 


Waktu itu, beliau masih lagi juga baru dalam biznes Premium Beautiful nie ..
Beliau terangkan pada Syikin dan suami how this business works ...

Alhamdulillah, both of us tanpa fikir panjang terus buat keputusan untuk mulakan biznes PB nie walhal masa tue Syikin takde Akaun FB dan takde Blog, senang cakap memang buta IT ..😅 coz masa tue bagi Syikin takde faedah nak beronline sebab memang takde masa nak layan FB semua tue .. Hehe ..


Masa awal-awal dalam biznes .. Lain benar muka masing-masing kan ..


Dipendekkan cerita, selepas berjumpa dengan CDM Ija, then Syikin dikenalkan dengan direct leader Syikin , CDM Norain Mohd Nizar .. Actually, both of them memang Syikin tak kenal, except husband lah coz diorang dari sekolah yang sama .. Tapi atas dasar kepercayaan Syikin pegang tangan mereka berdua nie untuk sama-sama bantu majukan diri dalam biznes nie ..
Susah senang Syikin, turun naik dalam biznes semua Syikin lalui dengan mereka berdua .. Jika nak di kira, nak di hitung jasa insan hebat ini, yang banyak bagi dorongan, semangat pada Syikin dan team, memang tak terhitung dan tak terbalas rasanya .. 


With my direct leader CDM Ain .. Gambar 3 tahun lepas ..Tembam muka kami 😂


With CDM Ija .. 3 years back waktu nie tak kenal Set Kurus Bajet lagi 😆


Alhamdulillah, sepanjang  berniaga bersama TDC, banyak yang Syikin belajar .. Even until now, diri sendiri pun tak percaya dengan perubahan diri dan apa yang Syikin capai .. Syikin bermula sebagai Sales Manager and now dah pun capai pangkat kedua tertinggi iaitu Double Diamond Manager ..








Siapa sangka dalam biznes ini juga Syikin berpeluang melancong ke luar negara secara PERCUMA with 5 Stars Treatment  from SHOM .. Guangzhou, Vietnam, Osaka, Kobe, Kyoto and soon will be Beijing ..


My first trip qualify ke Guangzhou .. 


Travel free to Vietnam .. Seronok shopping kat sini 


First day at Kyoto .. Visit Kyoto Kiyomizu Temple 


Universal Studio Japan .. Masuk percuma tau uols .. 

Osaka Castle .. Awak kat mana? Kita Kat Sini !!


Last day di Kobe .. Sejuk sangat masa nie ..


Kalau nak cerita perjalanan biznes, memang panjang kisahnya .. Suka duka jatuh bangun tue memang resam dalam dunia berniaga .. Nak berjaya memang kena tempuh macam-macam halangan serta cabaran tapi semua tue kita jadikan pengalaman dan juga kekuatan untuk kita teruskan perjuangan kita .. 


Ucapan terima kasih tak terhingga buat dua insan hebat ini, yang tidak pernah putus asa dengan Syikin, yang sentiasa bawa Syikin dan pegang Syikin untuk sama-sama capai impian .. Without both of you, i may not be what i am today .. May Allah bless you both .. And may our relationship stand strong and be blessed by Allah .. Amin! 


To all my business partners, moga kalian juga sama-sama kuat dan tabah dan berjaya dalam biznes ini .. Syikin sentiasa doakan yang terbaik untuk uols, capai impian uols dan berharap agar kalian sentiasa pegang tangan Syikin untuk maju dalam biznes ini .. Tanpa anda semua, Syikin tak mungkin akan capai apa yang Syikin ada sekarang ini ..
May this year bring the best to all of us ..




Kepada rakan-rakan yang lain, jika masih mencari peluang untuk cungkil potensi diri, u may make a big step to start your biznes with us in TDC .. Ada banyak yang anda akan capai jika anda bermula sekarang!



Towards CDM 2016! 


Nurasyikin Salleh
Premium Beautiful Expert