Tuesday, 13 March 2018

5 TIPS KURUS SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum wbt ..

Hola uols ..

Recently Syikin dapat tahu ramai juga kawan-kawan Syikin yang sedang hamil. Ada juga yang sedang menunggu hari untuk bersalin kan ..

So, posting hari nie Syikin nak share 5 TIPS KURUS SELEPAS BERSALIN.







TIPS #1 - Believe or not, memang eksklusif breastfeeding sangat-sangat membantu untuk penurunan berat badan. You all tahu kan dengan breastfeeding, ianya membantu membakar kalori kita juga. Sehari breastfeeding = 500kcal per day. Sebab itu semua ibu-ibu digalakkan untuk menyusukan bayi sehingga 2 tahun. 




TIPS #2 - Ketika berpantang kita memang digalakkan untuk minum air yang banyak bagi mengelakkan dari sembelit. Actually, minum air dengan secukupnya penting untuk proses detox atau pelawasan. 





TIPS #3 - For breastfeeding mommy, makanlah sekurang-kurangnya 1500-1800 kalori sehari bagi memastikan susu anda mencukupi dan berkualiti untuk anak anda. 





TIPS #4 - Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Cuba lebihkan makanan yang berfiber, protein tinggi, kurangkan pengambilan makanan yang berminyak dan terlalu manis. Lebihkan buah-buahan dan sayuran. 



TIPS #5 - Pemakaian bengkung sewaktu berpantang memang digalakkan. Sebenarnya dari zaman tok nenek kita lagi dah amalkan pemakaian bengkung selemasa berpantang untuk mengembalikan bentuk badan. Kalau uols perasan, zaman dulu-dulu era 60an or 70an pinggang mereka ramping cantik macam kerengga. bukan setakat pakai waktu berpantang sahaja, mereka pakai even selepas habis berpantang untuk maintain body shape mereka. Sebab itu kita Nampak, mereka pakai kebaya mesti Nampak lekuk pinggang tu kan! 


BENGKUNG TERBAIK UNTUK BERPANTANG IALAH ....


YES! Of course PREMIUM BEAUTIFUL KORSET adalah bengkung moden terbaik untuk uols gunakan ketika berpantang dan juga selepas berpantang sebagai alternative pakaian dalam yang bantu membentuk semula badan anda dan berupaya kekalkan body shape dalam jangka masa yang panjang.

Tak heran lah jika ramai yang semakin bijak memilih Premium Beautiful sebagai BENGKUNG MODEN mereka.


BAGAIMANA NAK DAPATKAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET?

Untuk dapatkan PREMIUM BEAUTIFUL KORSET, uols boleh direct WhatsApp Syikin, just KLIK link di bawah

http://pbexpertjohorbahru.wasap.my/
http://pbexpertjohorbahru.wasap.my/
http://pbexpertjohorbahru.wasap.my/

atau

http://syikinsalleh.wasap.my/
http://syikinsalleh.wasap.my/
http://syikinsalleh.wasap.my/

Happy Reading & Sharing! Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ..
See You Soon!

Love,
Syikin Salleh