Posts

Showing posts from 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : DIAMOND SALES MANAGER ~ALHAMDULILLAH

Image
Assalamualaikum...   Hola uols...rasanya x terlambat untuk bagi tahu uols a good news about me..hehehe...Now I am a DIAMOND SALES MANAGER ...Alhamdulillah..Pangkat ketiga tertinggi dalam bisnes plan kami..         'Kini tinggal dua langkah sahaja anda akan mencapai kedudukan tertinggi dalam pelan pemasaran. Dengan kepakaran dan semangat kerjasama yang anda tonjolkan, kami percaya bahawa anda akan mencapai kejayaan dalam masa yang singkat"   Bila baca jer ayat kat atas dari pihak syarikat rasa makin bersemangat nak capai pangkat yang seterusnya ~ DOUBLE DIAMOND MANAGER and CROWN DIAMOND MANAGER . Insya Allah, Syikin akan dapatkan dua pangkat tertinggi tersebut on 2013...Mudah-mudahan dengan berkat bimbingan mentor and leaders yang lain, Syikin akan pastikan ianya menjadi realiti..     If uols nak rasa macam mana kami rasa.. YOUNG, RICH, FAMOUS and FABULOUS .. u can directly contact me @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com    

PREMIUM BEAUTIFUL : LIBERTY & VICTORY BY NIDJI ~ TO MY DEDICATED PARTNERS

Image
Assalamualaikum...   This time Syikin nak share another song from NIDJI ~LIBERTY AND VICTORY...Lagu nie memang special because it is not only for MANCHESTER UNITED FANS...it is also for my DEDICATED BUSINESS PARTNERS yang tak henti-henti berjuang dan tidak mengaku kalah walau apa jua badai yang melanda..You all are not only my bisnes partners but also a very close family and a close friends too...   To all my partners, this song is for you..         LIBERTY & VICTORY by NIDJI     Liberty and victory is the key to realize our dreams When our world has turn to pain Bones and blood will call your name Choose the right path for you   Take me down to your liberty I don’t know what you did to me tonight I’ll be happy to be the one   Take me down to your liberty I don’t know what you did to me tonight I’ll be happy to fight for love, for love   Ride the ocean’s tide of life, beat the sorrow You’re born to win the fight   Take me down to yo

PREMIUM BEAUTIFUL : GARAM BULUH ~ APA KELEBIHANNYA?

Image
Assalamualaikum..   Hola uols..hari nie Syikin nak share about Garam Buluh...as we all know, garam memang penting dalam kehidupan kita kan...so, lets check it out why we should choose GARAM BULUH sebagai ganti kepada garam biasa... GARAM BULUH ~THE HISTORY! Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan bulu

PREMIUM BEAUTIFUL : COCONUT SHAKE PANTAI KLEBANG, MELAKA

Image
Assalamualaikum...   COCONUT SHAKE PANTAI KLEBANG..dengar or baca jer dah terbayang betapa sedapnya bila kita dapat rasa kan..  tengok jer dah terliur nie...aduyai.. Ada sesapa pernah tak try coconut shake nie...actually last Sunday Syikin ke Melaka for a biznes trip..it just a one day trip with my biznes partner Elly Yana..Lepas jer habis bisnes appointment, kitorang decide nak ke Pantai Klebang coz nak try Coconut Shake kat sini..nie semua gara-gara ternampak post one of my good fren kat FB yang mewar-warkan betapa sedapnya coconut shake tue... me and my biz partner on that day...sempat amik gambar kat belakang kapal terbang.. Dari Melaka Town ke Pantai Klebang ambil masa setengah jam..kereta bumper to bumper..and at last..sampai jugak kami kat Pantai Klebang..unfortunately..ramai pulak yang beratur for coconut shake tue...bila tgk jam dah almost 7pm..so we decide to tinggalkan Pantai Klebang without coconut shake..huhuhu...sedih nya..bukan rezeki kam

PREMIUM BEAUTIFUL : FREE SAMPLE UNTUK ORANG MELAKA ~ LACTOLITE, PIL MAHARANI & BB PLUS COLLAGEN

Image
    Assalamualaikum..     Hola orang-orang Melaka..     As you all know Syikin will be in Melaka this Sunday which is today...Banyak memori Syikin masa study kat sini dulu..for your info, Syikin dulu study kat UiTM Lendu, Alor Gajah...bila sebut Lendu semua orang tahu memang tempatnya sangat-sangat lah pendalaman...I remembered last time, masa nak keluar ke bandar Melaka hanya ada 1 bas sahaja yang direct from Lendu to Bandar Melaka..another option kena naik teksi ke Pekan Alor Gajah and then tunggu bas nak ke Bandar Melaka..hmmm...dah lupa apa nama bas yang kitorang selalu berebut naik sampaikan penuh macam ikan sardin..huhuhuuh...haru-biru kitorang di buatnya...haha..               Sempena nak ke Melaka nie...Syikin nak bagi special treat untuk orang-orang Melaka...Syikin nak bagi FREE SAMPLE for PIL MAHARANI, LACTOLITE & BB PLUS COLLAGEN...How to get the FREE SAMPLE? Just call or sms Syikin @ 013-7220143 and nyatakan lokasi uols...Insya

PREMIUM BEAUTIFUL : PESANAN RINGKAS DARI MENTOR KU

Image
Assalamualaikum...   After GLAM Dinner last Saturday, my mentor + leaders Bakal CDM Shaliza Aziz , Bakal DDM Norain Mohd Nizar and Bakal DDM Nurul Ain Zulkarnain ada buat short video clip...rasa teruja pulak bila dengar pesanan dan kata-kata azimat dari beliau..   Come and see the video.. Hmm..macam mana uols...teruja tak nak join group kami...our group terdiri daripada pelbagai background and semua muda-muda belia belaka..yang membuatkan kami berdiri teguh di bawah satu group ialah semangat juang kami untuk sama-sama capai matlamat dan impian kami..   WE WORK HARD, WE PLAY HARD   BE PART OF US NOW...   BE PART OF GREEN LEADERS GROUP...   Contact Syikin @ 013-7220143 or email me at alya_ezikin@yahoo.com      

PREMIUM BEAUTIFUL : GLAM DINNER 2012 ~ CHECK OUT THE MENU!

Image
Assalamualaikum... Belum habis lagi mood nak bercerita pasal GLAM Dinner last Saturday...sebab memang best lah Syikin banyak nak cerita kat uols...hehehe.. As usual, bile mention about dinner, mesti lah kita nak tahu apa menu malam tue kan...sebelum nie pun, kalau ada event dinner for previous company, menu dinner lah yang paling penting..kalau tak berkenan di hati and menu tak menarik..confirm dinner tue mesti rasa hambar kan!! So...lets check it out apa menu kitorang during the GLAM Dinner at The Westin Hotel, Kuala Lumpur.. terlalu sedap sampaikan rasa sayang nak habiskan..heheh.. First menu - Morton Bay Lobster, Apple and Fingerling Potato Salad, Horseradish and Lemon Vinaigrette ...food presentation memang kemas, rasa kentang, lobster yang lembut teksturnya...gabungan rasa apple and lemon telah menambah sedapkan menu nie...(dah macam masterchef pulak..hahaha) sup yang terbaik hingga kini terasa di tekak..=P 2nd dishes ~ Crab Chowder with Sw

PREMIUM BEAUTIFUL : THE BEST GLAM DINNER @ THE WESTIN, KL

Image
Assalamualaikum.. There is no special word to describe on what I feel on that nite...it was AWESOME ..dalam Bahasa Melayu..memang TERBAIK !! Eventhough it was first time GLAM buat dinner to celebrate all the new CDMs,  all the decorations, foods, presentation, performance, the goodies bag and also the people are totally awesome and fabulous...everyone was so stunning with their dress and outfit and also makeup..totally beautiful and colorful..dah macam fashion show pon ada jugak..kitorang that nite memang happening and sporting...sebab tue CDM Hanis Haizi kata..we 'work hard.play hard'..we totally enjoy that nite...       everyone received a goodies bag - an imported silk scarf...memang terbaik! which crown is yours..?       first time pakai turban...hehehe..really like this style and makeup..   I love music and i love to sing..so Syikin memang happy sangat coz ada live band performance during the GLAM dinner..the ba

PREMIUM BEAUTIFUL : HOLA KL!! HERE I COME!!

Image
Assalamualaikum... Hola KL!!! Great news to all of you...Syikin akan berada di KL from 22 Nov till 25 Nov 2012.. It is a very good news for those who interested want to know more about PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS and also about PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ..Peluang terbaik datang hanya sekali sahaja kan.. Do call me or text me @ 013-7220143 for appointment...I'm totally excited to share with you how this bisnes can help you to generate income either part time or full time , from 4 to 6 figure per month..besides, we do have FOC TRIP, CAR FUND, 100G REWARDS and etc.... Please do not hesitate to contact me and be part of us... CHOOSE GREEN LEADERS GROUP   BE PART OF GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA      

PREMIUM BEAUTIFUL : MY TRANSFORMATION ~THANK YOU BB PLUS COLLAGEN

Image
Assalamualaikum... Hai uols...wanna see my transformation after 2 weeks with BB Plus Collagen ...Tadaaa.. Haaa....nampak tak perbezaannya...Alhamdulillah..Syikin tak sangka dengan pengambilan BB Plus Collagen consistently , my skin become more fairer and flawless..kulit muka pun dah x kering macam dulu..so bila nak apply bedak kat muka, rasa macam smooth jer and also sekata...bekas jerawat pun dah makin kurang...kalau dulu, before jer nak datang 'period', muka Syikin mesti kering but now no more..kulit muka terasa lembap and tidak berminyak...Syukur sangat bila dah ada BB Plus Collagen nie...nampak macam awet muda tak? hehehe FYI, selain berfungsi merawat kulit muka, BB Plus Collagen nie pun dapat membantu mengurangkan sakit2 sendi...sebab tue sekarang dah takde rasa lenguh kat lutut dan siku sebab fungsi Collagen nie ialah menambah cecair pada sendi-sendi kita...kiranya banyak juga fungsi dan kelebihan BB Plus Collagen nie... Nak tak transformation macam

PREMIUM BEAUTIFUL : BREAKFAST + BIZ MEETING @ DELICIOUS CAFE, MID VALLEY

Image
Assalamualaikum... Hai uols...last Sunday, Syikin and rakan2 Diamonds in the group had a breakfast and biz meeting at Delicious Cafe, Mid Valley...kiranya first time jugak lah breakfast kat situ..belek2 menu, x sure pulak nak makan apa...kebanyakan menu kat situ Syikin memang x pernah cuba pun..and at last Syikin pun pilihlah menu nie.. not sure apa nama dia yg pasti start with égg.... Sambil breakfast tue kami pun buat biz meeting sekali.. banyak jugak tips yang diberikan oleh DDM Shaliza Aziz kepada kami semua...especially about 100G, Car Fund, Bonus 5 angka and also Diamond Nite...sebab itu Syikin kata biznes nie memang mudah sebab semuanya akan di tunjuk ajar oleh leader2 kita yang hebat2 belaka...everything will be guided from A to Z..itu yang membuatkan group kami cepat berkembang dan juga kukuh... wajah2 yang akan naik pentas on Diamond Nite..weeehuuu.. Seriously, it was a very happening weekend..memang schedule penuh but still penuh dengan aktiviti yang b

PREMIUM BEAUTIFUL : SUCCESSFUL SM/SSM SEMINAR 2012 CYCLE 3

Image
Assalamualaikum... Salam sayang uols..lamanya menyepi kan...sorry lah dear...ada sedikit masalah teknikal with my blog...that is why dah bertukar wajah..hehehe...hope uols will like it.. Anyway, just want to update uols what was happening on last week... cuba cari Syikin kat mana..=) On 10th November 2012, Seminar SM/SSM 2012 telah pun diadakan di Holiday Inn, Glenmarie, Kuala Lumpur....It was a very successful seminar coz more than 350 participants was take part on this seminar...Thanks to all the speakers - CDM ADIBAH KARIMAH, CDM AL-FAATH, CDM SHA KHALID, CDM NAA KAMARUDDIN and of course our beloved CDM HANIS HAIZI ..and tak lupa juga kepada semua AJK-AJK yang terlibat dalam seminar kali nie... Congrats to my dear mentor and leader Bakal CDM SHALIZA AZIZ yang dipertanggungjawabkan menjadi emcee on that day...seriously, I'm really proud of her coz berani ambil cabaran as emcee and she have done it with a great job! Thumbs up for you dear!! Tahniah juga kep