Posts

Showing posts from February, 2012

SM/SSM AWARD 2012 - PART 2

Image
Salam..... Selamat kembali....Haa...kali nie Syikin akan post banyak gambar pulak yer..Jom kita intai2 apa yang berlaku di sepanjang Majlis Anugerah tersebut.. Merah-merah belaka semuanya..but memang gorgeous...terbaeekkk.! muka still fresh before naik pentas Oh ya...lupa nak bagi tahu korang..mahlis nie diadakan di Menara PGRM Kuala Lumpur...This is my first time datang sana...On that day ada lebih kurang 800 orang yang akan amik award...waahhh...ramaikan...!! kalau korang nak tahu, before naik pentas..nervous nya x boleh nak kata apa..siap pikir lagi nak buat apa and mcm mana bila dah naik atas pentas...huhu...but once dah naik, perasaan excited plak yang datang coz ramai yg amik gambar kita kat bwh tue...hehe..dah mcm artis lah pulak kan...! Yang paling best sekali, lepas amik award, Syikin disambut oleh idol Syikin - Hanis Haizi..masa nie lah x lepaskan peluang pose dgn dia..pembakar semangat tue...Cantik kan dia! with CDM Hanis Haizi Sha Khalid pon

WHAT IS PREMIUM BEAUTIFUL?

Image
Premium Beautiful is the No.1 health corset and probably the only one in the world that uses and embedded with F.I.R technology. It has helped thousands of Malaysian women rediscover their beauty, confidence and become healthier in the process. The Premium Beautiful Corset is divided into three main pieces, the LONG BRA (LB), LONG GIRDLE (LG) and WAIST NIPPER (WN). Premium Beautiful Corset embedded with Far Infrared Rays Technology. The Main Features are : Design for 70% HEALTH & 30% BEAUTY Helps improve blood circulation and metabolism including shaping the body Comes with a LIFETIME WARRANTY SUPERBRAND PRODUCT 360 degrees elasticity Contains Far Infrared Rays technology (F.I.R) Recommended by ACA (American Chiropractic Association) WHAT IS FAR INFRARED RAYS? Far Infrared Rays (FIR) is an invisible light. We can get the benefits FIR from the morning and evening sun and from wearing PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. FIR has positive effect and it is widely

TUJUH SEBAB ANDA GAGAL TURUN BERAT BADAN

Image
Salam..... Syikin tahu ramai sekarang nie concern pasal kesihatan diri and ramai yang nak dapatkan bentuk badan yang cantik..Tapi ada sesetengah daripada kita yang mengamalkan diet yang salah... Jom kita tengok antara sebab2 kita GAGAL turunkan berat badan. 1) MAKAN DI WAKTU MAKAN Ramai beranggapan dengan mengelakkan waktu makan, ia mampu mengurangkan berate badan. hakikatnya, anda perlu mengisi perut pada setiap waktu makan dengan memilih menu sihat dan seimbang. Sarapan pagi membekalkan tenaga terpenting untuk memulakan hari kerana tanpanya badan dan otak kurang bermaya. begitu juga makan malam. Anda cuma perlu makan lebih awal lebih kurang pukul 7 malam. 2) TIDAK BERSENAM Mahu atau tidak, anda mesti bersenam Dan tidak cukup sekadar menjaga pemakanan kerana senaman meningkatkan kadar metabolisme tubuh. ini Akan membantu proses pembakaran Lemak dalam tubuh Dan menurunkan berate badan. 3) TIDAK AMBIL KAL

SM/SSM AWARD 2012 - PART 1

Image
Salam.... Last Saturday ( 18/2/2012) berlangsung nya Majlis Anugerah untuk Sales Manager & Senior Sales Manager 2012...Just imagine hanya a few month join this bisnes dah dapat award...bestkan! Jom kita tgk or intai2 sikit gambar2 yang Syikin sempat pose with my beloved bisnes partner.. pose manja ..sweet x? Tema pada hari tersebut adalah MERAH...my favorite color...Alhamdulillah sempat cari dress nie hari Khamis lepas...my hubby yang pilihkan...thanks dear..! beutiful and gorgeous biz women Kalau korang nak tahu, masa nie lah semua orang sibuk menggayakan dress masing...maklumlah, ini lah peluang kitorang melaram..hahaha...jangan jeles tau.. beautilicious forever... Glamour tak kitorang..itu cuma intro jer..next chap Syikin akan bagi full details k about this award ceremony... kalau korang terasa or teringin nak naik pentas or nak jadi glamor mcm kitorang nie...PM or CALL or SMS Syikin yer @ 013-7220143 See you at the next chapter....Cheer

PROUD TO BE PART OF THE TEAM

Image
Salam.... Hai korang, Last week Syikin attend kelas at Stokis B32...Kiranya nie kali kedua Syikin datang kelas... Alhamdulillah..walaupun traffic jam teruk hari tue, kerana semangat nak menuntut ilmu, sampai juga Syikin and biz partner yg lain ke kelas...Once dah sampai, kitorang dah agak mesti x dpt nak masuk coz kelas dah penuh..tapi x per..yg penting SEMANGAT TUE MASIH MEMBARA YER... GUANGZHOU..AAAUUUMMMM.. happy faces... The best part about this class, selain dapat ilmu tentang bisnes nie drpd mereka yang berpengalaman, Syikin pon berpeluang dapat jumpa and berbual dengan my IDOL and MUMMY kitorang - CDM HANIS HAIZI...ish..siap bertepuk tampar sekali kan..Syikin memang respect dgn CDM Hanis Haizi sebab beliau sentiasa memberi kami semangat and x jemu2 memberi tips kepada kami...TERIMA KASIH HANIS..! terbaaaeeekk..... Selain dapat beramah mesra dgn Hanis, Syikin pon dapat gak beramah mesra dgn IDOL dan MENTOR Syikin - DDM SHA KHALID...orangnya comel lote

SHALIN ZULKIFLI WANNA BE

Image
Salam... This time Syikin nak share pasal bowling...haaa...kalau sebut pasal bowling, mesti nama Shalin Zulkifli or may be Zul Mazran atau pun yang bowler  muda2 sekarang nie contohnya Zandra Aziela, Esther Cheah terbayang kat mata korang..especially for those yang mengikuti perkembangan semasa  tentang sukan bowling nie... skrin untuk nk tahu total score ;) Syikin terjebak dgn bowling nie since masa study kat UiTM Lendu, Melaka.Biasanya tempat famous dulu masa nak main bowling kat Mahkota Parade lah..mana ada  tempat lain kan..hehe...So, first time main memang tak tahu pun nak baling bola mcm mana...memang knowledge tue zero lah kan...Syikin pun belajar ler dgn classmate yg ajak main bowling nie...first time baling...Masya Allah...bola tue terbang tinggi sampai ke tengah lane...bunyi bola jatuh..pergh..tak payah cakap ler..memang kuat giler...bowler lain yang kat kiri or kanan kitorang pun terkejut gak...malu nya masa tue memang x boleh nak kata apa...kengkawan yang lain po

FAQ : BUSINESS OPPORTUNITY WITH PREMIUM BEAUTIFUL

Image
Q1 : Berapa modal nak join bisnes Premium Beautiful ni? Modal serendah RM50 jer sebagai registration fee jadi member. Yang lain tu adalah flexible ikut kemampuan masing-masing. Sebab tu la penting utuk kami buat presentation on paper and explain further terlebih dahulu supaya awak lebih jelas and then boleh pilih plan mana yang lebih menarik ;) Q2 : Nanti dah join bisnes ni saya kena jual barang ke? Yes dear. Semua bisnes melibatkan transaction jual beli samada produk ataupun perkhidmatan. Advantage untuk bisnes Premium Beautiful ni ialah ianya korset SUPERBRAND dan dah 20 tahun dalam pasaran. Awak tau tak superbrand tu ape? Maknanya banyak2 korset dalam pasaran, cuma Premium Beautiful yang mendapat pengiktirafan korset terbaik! Hebat kannnnnnnnnnnnn ;) Q3 : Susah tak nak jual Premium Beautiful nih ? Bapak senang okay sebab demand sentiasa ada.. semua org nak nampak cantik kurus and bergaya.. selagi ade perempuan, selagi tu lah ada demand and wanita zaman sek

TIPS MEMILIH BISNES YANG HEBAT

Image
Salam.. Arini Syikin nak share entry from one of my leader , Sha Khalid .. good info to share with uolss .. Sha ni bukan calang2 orang tau, in less than a year, income Sha dah pun melebihi RM20k sebulan .. malah dah ade merz sebijik .. jom baca entry beliau ......... Semua orang ada keinginan nak cari side income ..nak cari part time job utk tambung kehidupan dlm keadaan sekarang ni yang mmg semuanya belumba-lumba nak ubah nasib hidup, dan Sha rasa most of us fikir apa yang sesuai utk tambah side income ialah dgn buat bisnes..tak kisah la bisnes ape sekali pon waimma jual nasi lemak ke..goreng pisang ke...jual brooch ke..cake ke..anything asalkan yang boleh menambah pendptan.. Sebenarnya mcm Sha dulu pon terfikir nak buat bisnes..mcm2 plan ada..nak jual handbag la, kasut crocs la sbb menyedari hakikatnya 9/10 daripada punca rezeki adalah daripada perniagaan . Tapi, bila difikir balik bisnes yang macam ni margin adalah sgt2 kecil lmbt nak berkembang se

NURICH LACTO-LITE

Image
Apakah itu Nurich Lacto-Lite? Lacto-Lite menggabungkan serbuk yogurt dan dengan kultur hidup, insulin dan ramuan-ramuan lain. Inulin adalah prebiotik. Ia membantu menambahkan bifidobakteria dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik. Ramuan Lacto-Lite Inulin, serbuk yogurt dengan kultur hidup, serbuk konjak, oligo-fruktosa, maltodekstrin, serbuk vanila dan silikon dioksida dan kondisionaer makanan (agen antipengerakan) yang dibenarkan. Bagaimana hendak minum Lacto-Lite? Campur 1 bungkus Lactolite ke dalam 200ml air, kacau and minum terus. Elakkan penggunaan air panas. Jangan lupa minum 800ml air untuk lihat kesan lebih ketara. Penggunaan Lacto-Lite nie untuk proses detoxification, so, it's really important for us to drink lots and lots of plain water...:) Harga Lacto-Lite Ada 25 sachets dalam satu kotak . Satu kotak hanya RM158.00. Halal ker tak? Dear, takkan Syikin nak jual produck ha