Posts

Showing posts from April, 2012

JOM CUBA ROTI PATAYA..

Image
Hi! Hi! Nampak sedap kan bila tengok gambar kat atas nie...hehehe...Ini lah rupa roti pataya tue...actually, Syikin x tahu pun kewujudan roti nie sampai lah satu hari tue Syikin nampak ada orang makan roti pataya nie....hajat di hati hari tue nak makan asam pedas kat Chamek Kopitiam, sekali yang ada cuma Ayam Masak Asam Pedas...then terpaksa lah tukar menu makan Mee Goreng Mamak Special....lepas makan mee tue masih terasa lapar lagi so decide nak cuba roti nie...huhu.. What is so special about roti ni? Hehe...2 keeping roti akan di balut dgn telur ( exactly sama mcm konsep nasi goreng pataya).. Ada telur rebus yang di potong nipis, red beans, timun, mayonis, and sos cili...haaa...rasanya boleh try buat kat umah nie...maybe boleh adjust sikit2 untuk tambah rasa..hahah... If nak cuba, boleh cari kat Chamek Kopitiam...so far kat JB nie dah banyak cawangan nya...not sure kat tempat lain pulak.... Selamat mencuba! - Posted using BlogPress from my iPad

Quotes of the day!!

Image
- Posted using BlogPress from my iPad

QUOTES OF THE DAY!

Image
“Life is an opportunity, benefit from it. Life is beauty, admire it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is too precious, do not destroy it. Life is life, fight for it.” - Posted using BlogPress from my iPad

BREAKAWAY by KELLY CLARKSON

JOM KITA LAYAN LIRIK NIE....ENJOY!!! Grew up in a small town And when the rain would fall down I'd just stare out my window Dreaming of what could be And if I'd end up happy I would pray (I would pray) Trying hard to reach out But when I tried to speak out Felt like no one could hear me Wanted to belong here But something felt so wrong here So I prayed I could break away [Chorus:] I'll spread my wings and I'll learn how to fly I'll do what it takes til' I touch the sky And I'll make a wish Take a chance Make a change And breakaway Out of the darkness and into the sun But I won't forget all the ones that I love I'll take a risk Take a chance Make a change And breakaway Wanna feel the warm breeze Sleep under a palm tree Feel the rush of the ocean Get onboard a fast train Travel on a jet plane, far away (I will) And breakaway [Chorus] Buildings with a hundred floors Swinging around revolving doors Maybe I don

KENAPA KITA MESTI ADA SIDE INCOME?

Image
Salam.... Recently, ada banyak article or news in paper pasal keadaan kewangan di negara kita nie. Isu yang paling famous ialah tentang Miskin Bandar dan masalah hutang keliling pinggang.. Mungkin 10 atau 20 tahun yang lepas kita x pernah terfikir akan timbul issue ini coz dulu kita beranggapan orang yang tinggal di bandaraya tergolong di kalangan orang2 kaya atau mampu untuk tinggal di bandar..Tetapi sekarang, mereka yang tinggal di bandaraya juga ada yang dikategorikan sebagai Miskin Bandar... Apa itu Miskin Bandar.??? Jom kita baca definisi yang diberikan oleh Dr Jariah Masud, Presiden Ekonomi/Pengguna dan Keluarga Malaysia “Definisi kemiskinan di bandar, mengikut konsep relatif ialah isi rumah yang berpendapatan RM3,000 sebulan. Kajian pernah dilakukan mendapati, perbelanjaan isi rumah keluarga di bandar sebulan ialah RM2,465, berbanding luar bandar hanya RM1,599. Ini mengambil kira isi rumah merangkumi suami isteri dan tiga anak. Lazimnya, bagi keluarga miskin jumla