Posts

Showing posts from October, 2012

DO NOT EVER GIVE UP!

Image
Assalamualaikum... Dah lewat malam and sepatutnya dah diulit mimpi yang indah, tapi hati nie beria-ia nak share something kat blog nie..bukannya apa, seperti terpanggil nak share kisah rakan2 kongsi Syikin di sini.. FYI, semenjak Syikin menceburi bidang perniagaan nie, ada ramai orang yang Syikin jumpa and at the same time ada banyak kisah2 pengalaman hidup mereka yang Syikin simpan dan dijadikan pengajaran hidup..memang betul orang kata, kita hanya mendengar tapi yang merasa adalah tuan badannya sendiri..tapi sedikit demi sedikit kita pun akan rasa tempias nya..betul tak... Hmmm...dalam ramai2 biz partner Syikin, I'm really impressed with this lady...from her appearence, rasa macam belum pun 30 tahun..bila dah kenal and rapat, baru lah tahu dia nie lagi tua dari Syikin rupanya..hehehe..jangan marah yer...Ibu beranak 3 (soon tambah lagi sorang..Insya Allah), tak lain dan tak bukan ialah Ieyda Syanida...seriously, first time jumpa dia rasa macam ada sikit ganas dia nie, tapi

COMING HOME by GWYNETH PALTROW

Image
Assalamualaikum... Syikin nak share one song from movie COUNTRY STRONG...after watch this movie, I fall in love with country songs...and here is the soundtrack from this movie COMING HOME sung by GWYNETH PALTROW   Hope you guys enjoy this soundtrack and also the lyrics... See you next time..cheers!!

SALAM AIDILADHA 1433 HIJRAH

Image
Assalamualaikum.. Rasanya belum terlambat lagi untuk Syikin and family nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1433 HIJRAH... Moga kita akan lebih mengerti maksud 'PENGORBANAN' yang sebenarnya...semoga segala pengorbanan yang kita lakukan adalah kerana Allah SWT...dan dengan setiap pengorbanan itu kita akan dapat rasa segala kemanisannya di dunia dan di akhirat...Insya Allah..Amin.. Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua insan yang Syikin sayang x kira yang Syikin kenal atau pun tidak...maaf zahir dan batin..

PREMIUM BEAUTIFUL : SIHAT DAN LANGSING WITH PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Image
Assalamualaikum... Have anyone heard or read the news recently...again, Premium Beautiful Corset was published in newspaper and also tv channel ( NONA at TV3 )...As a Premium Beautiful Consultant/Agent, I am really proud of it..dah terbukti PB nie memang berkesan untuk melangsingkan badan secara sihat..tanpa sebarang kesakitan.. Akhbar Kosmo dated 23 Oct 2012 Mungkin ramai di antara kita tidak tahu bahawa PB Corset sudah berada di pasaran hampir 20 tahun , the only corset in Malaysia yang di anugerahkan sebagai SUPERBRAND Product and antara korset yang paling tinggi permintaannya di Semenanjung dan luar Malaysia...besides, other country such as Brunei and Singapore turut tahu akan keberkesanan Premium Beautiful Corset.. Selain berfungsi untuk menguruskan badan, PB nie jugak boleh membantu kita to improve our health...the benefits of wearing this Premium Beautiful Corset is Improves Blood Circulation Increase Body's Metabolic Rate Enhances Breathing H

PREMIUM BEAUTIFUL : A DAY IN GLAM FOR EXCLUSIVE BUSINESS MEETING.

Image
Assalamualaikum ... Salam sayang semua Waaahh...sekarang nie weekend Syikin full with activity lah...contohnya Ahad lepas..Syikin and hubby and also one of my bisnes partner make a one day short trip to KL..x tahu lah yang nie kali ke berapa kitorang buat short trip..rasa macam JB - KL tue dah macam JB - BP..hehehe..the main reason Syikin ke sana coz we have the Exclusive Business Meeting (EBM) at our Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)..Kami bertolak seawal 6am..Alhamdulillah berjaya sampai di GLAM at 9.30am...so sempat lah ambil breakfast before start ke kelas..hehe.. That day we gathered all the new usahawan2 baru from all over Malaysia..ada yang dari Selatan,Utara and of course lah area KL...yang buat Syikin lagi happy bila dapat jumpa semua bisnes partner Syikin hari tue..nie yang membuatkan diri nie lebih bersemangat nak bantu rakan2 kongsi Syikin...as I menton earlier, bisnes nie kita buat based on TEAMWORK, sebab tue bisnes lagi mudah dan senang...That is why our lead

MEMORIES : SEPETANG DI DESARU

Image
Assalamualaikum... Last Sunday, Syikin and family went to Desaru...actually at first decided nak ke Air Terjun Kota Tinggi, but then hubby kata why not pergi pantai since Alya x pernah jejakkan kaki dia kat pasir pantai and main ombak...ya lah..betul jugak tue, so kami pun bertolak ke sana dalam pukul 3pm...kalau ikut highway Kota Tinggi, perjalanan ke sana cuma ambil masa dalam sejam sahaja... Kenapa sepetang? sbb kami x plan pun nak mandi kat sana, just nak ambil angin sahaja..maklumlah, mcm dah lama sgt terperuk kat suasana bandar kat JB nie..so sesekali apa salahnya tukar angin sekejap..just nak refresh otak yang kadang kala boleh berkarat jugak..haha.. We reached there at 4pm...Alhamdulillah jalan tak lah sesak sangat..we assumed bila sampai sana maybe tak ramai orang..rupa2nya parking nearby kat pantai dah penuh, tinggal yg kat atas jer..itupun hampir penuh jugak...ramai yang ambil kesempatan bermandi manda, berpiknik, and mcm2 lagi lah...syukur sangat pada masa tue cua

PREMIUM BEAUTIFUL : ME & MY BISNES PARTNERS IN JB

Image
Assalamualaikum... Salam Sayang Bloggers... Last Tuesday, leader Syikin -  bakal DDM Norain Mohd Nizar (Ain) decided to have a business discussion with our group in JB...Alhamdulillah, banyak betul tips and kata2 semangat yang di kongsikan kepada kami semua..Eventhough ada a few partners yang x dapat  hadir, but still the discussion went successful..Thanks a lot Ain for the great sharing..! My beloved partners - Elly Yana, Ieyda Syanida, Faeza Zainudin, Norain Mohd Nizar and Ahmad Fitri Ismail Seriously, Syikin tak sangka group kami cepat berkembang..The best about our team is, we share our dreams and we work for it together..Apa yang menarik tentang group Syikin di JB nie, most of us work at the same company but we never know each other...only through this bisnes lah yang menemukan kami semua...Syukur Alhamdulillah Allah ketemukan Syikin dgn mereka..All of them have a very high spirit..semangat yang kental, tabah and cukup yakin dengan bisnes nie..Im really blessed

PREMIUM BEAUTIFUL : TESTIMONI HEBAT PB!

Image
Assalamualaikum... Salam sayang uols.. Wanna see the magical of this Premium Beautiful Corset ... Congrats to my biz partner, Kak Fazlin ! She lose 10 kg in a month . Consistently wear PB + Lactolite . U can see the differences from the pictures...it is really amazing result! Congrats again to u Kak Fazlin... Hebat kan! Kalau uols turut berminat untuk kurangkan berat badan and dapatkan bentuk badan idaman uols, Premium Beautiful Corset is the answer...dapatkan 1 set PB sekarang.. Contact Syikin at 013-7220143   or   email me at alya_ezikin@yahoo.com

PREMIUM BEAUTIFUL : PROMOSI TERBAEK FOR OCTOBER!!

Image
Salam sayang uols... This month ada PROMOSI TERBAEK untuk uols... Dengan setiap pembelian 1 SET PREMIUM BEAUTIFUL CORSET secara CASH/CREDIT CARD Syikin akan bagi FREE 1 set SHORT BRA worth almost RM500.00 Amacam... MEMANG TERBAEK kan! This is the BEST OFFER that you cannot miss it! Cepat2 contact Syikin sebelum promosi berakhir hujung bulan nie... Ring me at 013-7220143   or   email me at alya_ezikin@yahoo.com

PREMIUM BEAUTIFUL : KENAPA PERLU BERHIJRAH?

Image
Assalamualaikum... Salam sayang semua... Macam serius jer bunyi title kat atas tue kan...actually tak serius mana pun...cuma Syikin nak share kat korang kenapa kita perlu berhijrah...Hijrah bukan sahaja bermaksud kita berpindah ke tempat lain, tetapi ia juga membawa maksud 'perubahan' dalam hidup kita.. Kenapa perlu berhijrah? Kenapa perlu berubah? Cuba korang bayangkan, dalam kehidupan kita seharian, kita akan buat perkara yang sama kan..maksud Syikin rutin yang sama...pernah tak korang terfikir or terdetik kat hati yang korang dah bosan dgn life rutin mcm nie...pagi keja balik malam, dapat gaji bayar hutang...dan pernah tak korang terfikir untuk berubah dan memulakan sesuatu luar dari kebiasaan korang... Believe me, dulu Syikin rasa, Syikin dah cukup selesa dengan keadaan life Syikin..then Syikin mula terasa bila Alya Zahra makin membesar, keperluan untuk dia makin bertambah, keadaan kewangan pulak makin meruncing...walaupun both of us bekerja, but still not

BUAH HATI PENGARANG JANTUNG KU!

Image
Assalamualaikum... Salam Ceria semua.. Rasanya Syikin belum kenalkan pun kat korang siapa dia buah hati Syikin kan...Haaa..meh Syikin kenalkan... gambar masa raya lepas Buah hati Syikin yang sorang nie memang cukup setia dengan Syikin..mudah2an kesetiaan nie berpanjangan hingga akhir hayat lah yer...Seriously, tak tahu lah kenapa boleh jatuh hati kat dia nie..sedangkan ramai lagi yang beratur nak dapatkan Syikin...chewah...kalau dia baca nie mesti dah kena cubit..hahahha...x lain dan tak bukan, of course lah husband Syikin..Nama dia Fariq Ezwan bin Jasman...for those yang kenal dia, memang banyak nama gelaran..even family Syikin and family dia panggil nama yg berlainan..my family side panggil dia Ez and his family called him Wan...yg kengkawan pulak lain pulak gelarannya...We get married after 7 years of friendship..lama tue kan..kalau kawen tue mesti dah ada anak 5 orang..haaahaha... candid masa dia try to start enjin motor..heheh.. Si jantung hati pulak, si

PREMIUM BEAUTIFUL : BAJET 2013 ~ APA PULA PERSEDIAAN ANDA?

Image
  Assalamualaikum… Salam sayang bloggers… Alhamdulillah…Bajet 2013 baru sahaja dibentangkan Jumaat yang lepas…almost a week jugak lah kan...macam2 desas-desus yang Syikin dengar x kira dimana-mana…Ada yang negative..ada yang positif dan ada jugak yang   kat atas pagar..hehe..As you all know, I’m not government servant so of course ler x dapat nak enjoy   bonus besar tue kan..eventhough kebanyakan bajet yg dibentangkan tue x semua Syikin dapat but at least ada satu or dua yang Syikin and husband boleh manfaatkan…but whatever it is, we as Malaysian should be grateful…yang penting, siapa yang dapat bonus or dapat benefit yang lain-lain, lepas nie kerja lah dgn lebih bersemangat, jujur, ikhlas, produktif dan lain2 lagi…yang x dapat pula, jgn nak mengeluh, sedih, kecewa, marah kerana masih ada rezeki lain kat dunia nie…yang penting kena terus berusaha untuk menaik taraf hidup kita…     When we talk about budget, have you all think or plan what is your budget for year 2