Posts

Showing posts from February, 2014

FINANCIAL FREEDOM ~ ONE OF MY DREAMS

Image
  Assalamualaikum .. Hola uols .. Pernah tak pasang impian nak capai FINANCIAL FREEDOM? If we are talking about financial freedom, memang banyak faedah & manfaat yang kita dapat darinya ... but how to get this kind of freedom? Haa.. yang tue kena tanya diri sendiri ye .. most of us especially like me and others Glampreneurs memang pasang impian nak bebas dari segi kewangan ... That is why Syikin decided to start have a business with GLAM coz I have seen so many people success in this business..     DEBT FREE Kita memang tak lari dari hutang kan! Habis belajar je dah terus berhutang dengan PTPTN or mana-mana badan pinjaman pelajaran .. itu baru PTPTN .. jom kita tengok senarai hutang kita yang kebiasaannya memang semua orang ada .. 1) PTPTN 2) KAD KREDIT 3) PERSONAL LOAN 4) HOUSING LOAN 5) CAR LOAN 6) ASB LOAN 7) INSURANCE and etc Itu sebahagian sahaja kan .. but mostly memang semua ada .. sebab tue kita kena fikir ata

Pelanduk Dua Serupa - Alya Zahra & Adriana

Image
Assalamualaikum.. Lately ramai betul yang inform Syikin ada sorang pelakon cilik filem Bencinta and also iklan kat television rupa dia ada iras rupa Alya Zahra ... Seriously Syikin dah lama sangat tak tengok movie or iklan coz TV kat rumah nie Alya Zahra dah conquer .. huhu ... So, nak di jadikan cerita, Syikin & hubby google lah movie and iklan TV .. Oh ya .. nama si cilik tue katanya Adriana ... jom kita tengok sama ke tak sama .. hmmm... mungkin ada kot sikit-sikit irasnya ... boleh lah consider as pelanduk dua serupa .. hehe .. anyway, dah terlanjur Syikin post pasal iklan si Adriana nie, jom lah kita tengok full video .. banyak pengajaran dari iklan nie sebenarnya .. Comel kan si cilik nie ... couldn't imagine if Alya also can imitate me like that ..huhu .. Ok lah .. kita sambung cerita nanti ya .. Enjoy your day uols! Cheers, Syikin Salleh

REALITI INSAN ~ SANTEEKEE

Image
Hola uols ... Jom layan lagu nie ... first time dengar rasa memang betul-betul bersemangat .. terus menusuk dalam jiwa .. Hope uols pun dapat mendalami lagu nie jugak .. Enjoy! Lirik Lagu Realiti Insan - Santeekee    Ku layangkan segala anganku Ku lepaskan semua khayalan jiwaku Berpijak di bumi yang satu Memandang tinggi di langit biru Satu janji di dalam hati Satu mimpi yang akan ku rai Harapan ku dalam hidup ini Ku ingin memgapai cita dan cinta Ini bukanlah satu mimpi Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti Satu janji di dalam hati Satu mimpi yang akan ku rae Harapan ku dalam hidup ini Ku ingin memgapai cita dan cinta Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini Satu satu janji yang ku gapai pasti Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini Satu satu janji yang ku gapai pasti Reff Ini bukanlah satu mimpi Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti Satu janji

My Daily Supplement - Pil Maharani & BB Plus Collagen

Image
Assalamualaikum... Hola uols... Bila umur dah mencecah 3 series nie kan, makanya baru lah terhegeh-hegeh nak cari supplement kan .. Maklumlah, masa muda-muda dulu mana fikir semua supplement nie .. Bila dah kahwin, dah ada anak baru lah nak mula mencari-cari.. kalau tak start mula makan supplement memang confirm takde energy dan tak bersemangat nak buat kerja.. Since Syikin buat business nie, Syikin start makan PIL MAHARANI .. honestly, memang banyak khasiat PIL MAHARANI nie .. yang paling Syikin suka bila sakit-sakit and sengal-sengal urat kat leher and kaki berkurangan .. sejak ada baby, memang tak cukup tidur and confirm the next day badan rasa layu and penat sangat .. bila kat office pulak, memang susah nak concentrate pada kerja sebab asyik mengantuk je .. Alhamdulillah. after continuously makan Pil Maharani sekotak selama sebulan, segala sakit-sakit semua hilang .. seharian kat office pun dah kurang rasa penat... seriously memang bagus lah makan Pil Mahara

BIOVELOCITY SLEEPMATE PROMOTION 3+1

Image
Assalamualaikum... Good News to all ... Promotion Biovelocity Sleepmate 3+1 still available .. Peluang terbaik untuk uols dapatkan promotion pack ini .. Jimat & berbaloi-baloi .. Dengan setiap pembelian 3 unit BVSM, uols hanya perlu bayar RM300 untuk unit ke empat .. Uols boleh jimat sehingga RM900++ .. valued for your money and give a good benefits for your health too ... So, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan promotion nie ... Those who looking opportunity to start a business with BVSM also can use this promotion .. Call me at 013-7220143 or e-mail me at alya_ezikin @yahoo.com for details or appointments. Cheers, Syikin Salleh